İçeriğe Yönlendir

Turbo Bitmiş Başımız Dertte

Fatih Cesko

Recommended Posts

Fatih Cesko

Merhaba Degerli fordclub uylereri.

Gecen gun arabayi aldim arkadaslara iftar icin restorana gitmek icin farketim ki arac cekmiyor.. babama soyledim cekmiyor diye, bugun arabayi alip servis yolunu tutu, yolda giderken kirmizi isik yanip hata vermis "System engine fault" servis bilgisayara baglayip turbo da sorun oldugunu soylemis.. sanirim turbo motordan yag cekiyormus ve turbo tikaniyormus gibi bisey soylemis. Turbo degismesi gerekiyor, fiyati sorduk 1200Euro dediler Kosovada ki serivs(yurtdisi).

Beni biraz internte baktim sanirim turkiyede daha ucuz, fiyatlar 1200-1500TL arasi donuyor, ama buldugum magzalar ya Adana ya Samsun. Acaba Istanbullda sizin bildiginiz orjinal ford yedek parca satan yerler varmi.. varsa bunlarin web adreslerini bana gonderebilirmisiniz eger uygun fiyata bulabilirsem Turkiyeden getirtirmek istiyorum cunku burda cok pahali.

Saygilarimla

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yurt dışında iseniz, Samsun ile İstanbul'un farkı ne ki.. ?

Gümrük sorununuz yoksa, Alper Bey'de varsa yollasın size..

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko
Yurt dışında iseniz, Samsun ile İstanbul'un farkı ne ki.. ?

Gümrük sorununuz yoksa, Alper Bey'de varsa yollasın size..

Bizim bi dostumuz var Istanbulla ayda is icin ayda 2-3 defa gelir. eger istanbulda uygun fiyata bulursam adresi falan o dostuma vermek istiyorum hem parcalari yanina alip gomrukten de yirtmis olurus.

dediginiz gibi Alper Bey'de varsa ben bizim servizin verdigi urun kodlarini falan her seyi gonderirim ona gore bi fiyat alalim :D

ilgilendiginiz icin sagolun Mehmet Bey.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bizim bi dostumuz var Istanbulla ayda is icin ayda 2-3 defa gelir. eger istanbulda uygun fiyata bulursam adresi falan o dostuma vermek istiyorum hem parcalari yanina alip gomrukten de yirtmis olurus.

dediginiz gibi Alper Bey'de varsa ben bizim servizin verdigi urun kodlarini falan her seyi gonderirim ona gore bi fiyat alalim :D

ilgilendiginiz icin sagolun Mehmet Bey.

Hımm. O zaman; http://www.ozbaylar.com.tr/tur/ Buradan Orkun Bey ile görüşün...

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko
+1

Ayrıca ebay danda araştırılabilir.

Bende bu siteden buldum parcalari.. ama sanirim bu firma Samsunda, Istanbullda bu firma varmi acaba? Iletisim bilgilerinde bulamadim

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

Tesekur ederim Mehmet bey. siteden mesaj gonderdim Orkun bey ile iletisime gecmek istedigimi soyledim umarim yardimci olurlar.

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

yardiminiz icin cok tesekur ederim.. parcalari siparis verdim.. Bugun bana birisini tafsi etiler Turkiyeden ford icin yedek parca getirtiriyormus Kosovaya ona siparis etim sanirim fiyatlar da uygun.. gerci turbo fiyati biraz yuksek gibi ama transfer ucreti falan o kadara geliyor.. tabi adamlarda bi yerden kazanmalari gerekiyor.

Siparis etigim parcalarin listesi ve fiyatlari :good1:

Yakit filtresi: 65 euro

klima(polen filtresi olmasi gerekiyor hrealde) filtresi: 15 euro

Hava filtresine baglanan bir hortum: 65 euro

Turbo: 765 euro

sag amortisor: 65 euro

sol amortisor: 65 euro

Toplamda 1040 Euro masra yaptim + servise takmak icin en az 200 euro falan odemem gerekir.. umarim bu degisikliklerden sonra arabam iyi hale gelir :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
yardiminiz icin cok tesekur ederim.. parcalari siparis verdim.. Bugun bana birisini tafsi etiler Turkiyeden ford icin yedek parca getirtiriyormus Kosovaya ona siparis etim sanirim fiyatlar da uygun.. gerci turbo fiyati biraz yuksek gibi ama transfer ucreti falan o kadara geliyor.. tabi adamlarda bi yerden kazanmalari gerekiyor.

Siparis etigim parcalarin listesi ve fiyatlari :p

Yakit filtresi: 65 euro

klima(polen filtresi olmasi gerekiyor hrealde) filtresi: 15 euro

Hava filtresine baglanan bir hortum: 65 euro

Turbo: 765 euro

sag amortisor: 65 euro

sol amortisor: 65 euro

Toplamda 1040 Euro masra yaptim + servise takmak icin en az 200 euro falan odemem gerekir.. umarim bu degisikliklerden sonra arabam iyi hale gelir :D

bu rakamlar size maliyeti değil mi ? TR den alış fiyatınız değil ?

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

Suha bey bizdeki rakamlar yaklasik bunlarin 2 kati.

Turkiyede biraz daha ucuz, bende interneten gordum ama usutne yol parasi kazanc parasi da ekleiyince bu kadara geliyor heralde.

bu 2006 yılı çıkışlı c-maxlerin hepsinin turbosu 5 yıla ayarlanmış 5 yılda patlıyor enteresan bir durum.

Bi de arabamiz 227000 bin kilometre yapti.. normal diye dusunuyorum ben

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
bu 2006 yılı çıkışlı c-maxlerin hepsinin turbosu 5 yıla ayarlanmış 5 yılda patlıyor enteresan bir durum.

kesinlikle katılıyorum vallahi bu yoruma benim aracımda 2005 model ama 2006 trafik çıkışlı turbo 120.000de iken değiştirdim aracımı aldıktan kısa bi süre sonra turbo hatası verdi.

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

Evet Sinan abi bizim de aracta cekis sorunu vardi.. yaklasik 1-2 gun sonra "System engine fault" hatasi cikti servise goturduk bilgisayara baglandi turbo sorunlu dedi, aslinda islik sesi falan gelmiyor hava kaciriyor gibi bi ses geliyor.. ama ustalar yag cekiyor dedi.. bakalim yeni turboyu taktirdiktan sonra umarim sorunlar halolur :lol2:

Yorum bağlantısı
İlker Ayhan

hocam bu verdiğin rakamlar biraz pahalı değilmi. bana mı öyle geldi.. tl olarak alsan bunları yarı fiyatına alırdın aslında... kargo ücreti de o kadar tutmazdı bence.. abartmışlar fiyatı verirken sanırım

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

valla hocam evet biraz pahali ama oldu bikere

internete istanbulldaki turbo fiyatlarni baktim 1200-1300 arasi gidiyordu buda 500-550Euro arasi bisey geliyor sanirim.. yaklasik 200euro fazla verdim :rofl:

ama saglik olsun.. umarim sorunlar halolur :D

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

Merhaba arkadaslar bugun aldigim parcalari araca taktirmak icine yetkili servise gitim

Turbo, amortisorler, yakit filtresi, klima filtresi bir de hava hortumunu degistirdim.. yaklasik 5-6 saat ustalar uzerinde calisip haletiler:) bunlari komple taktirmak icin 90 Euro odeme yaptm.

Parçalar monte edildikten sonra bilgisayara baglanip hatalari silmeye islemine girdik hatalar silindi arac test edilmek icine bana teslim edildi.. araci surmeye basladigim dan cok kisa bir sure icine "System Engine Fault" yazisi yine cikti ve motor koruma moduna aldi.. gitim yine bilgisayara bagladik ismini unutugum bir hata verdi (usta dediki bu egzoza baglana sanirim katalizatorun yaninda bulunan bir filtre imis.. bizim eski turbo fazla yag cekip o filtreyi tikamis ve onun temizlenmesi gerekiyormus.. fakat iftar vakti yaklastigi icin bunu onumuzdeki haftaya biraktik.)

Yeni turboyu atiktan sonra az da olsa performans degisikligi var ama sanirim motor koruma devreye girdigi icin tam performansi alamiyorum.. umarim gelecek hafta bu filtreyi de temizletebilirim ve aracin sorunlari halolur :unsure2:

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko
Neyki o filtre...

ismini soyledi de unutum Mehmet bey.. egzosa baglanan bi filtreymis katalisatorun yanindaa falan soyledi

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

bugun aracimi yine servise goturdum hani su filtre temizligi vardi.. gecen gun yarida kalmisti

sabah arabayi saat 8 de verdim, aksam 6 civari gitip aldim.

Aracin Particular Filtre si temizlenmis.. ne oldugunun bilmiyorum.. sanirim egzoza baglanan bir filtreymis.. temiz havayi sogutup yeniden motora veriyor, kotu havayi disari saliyormus gibi bisey soyledi servis bey amca :D

ustanin soyledigine gore baya bir tikaliymis bizim filtre ve o yuzden performansa cidi dusu vardi.

Neise araci teslim aldim performans bana iyi geldi, yeni turbo da takildi filtre de temizlendi heralde bunlarin onemli etkisi var.. bakalim mazota harcamasinda bi degisiklik olacakmi.

Bide bizim mazot kapagindan agriza varmis kapak tam kapanmiyor dedi usta.. ilerde sorun yasaybilirsin dedi gostergede isik falan yanabilir diye uyardi.. yenisiyle degistirmek icin fiyatini sordum ama elerinde yoktu.. acaba bilginiz varmi Turkiyede bu mazot kapagainin komple seti kac para ediyor?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2006da DPF yoktu ki temizlensin, yer tarifi katalitik konvektör, işlev tarifi egr yi andırıyor, her ne temizlenmiş ise önemli olan sonuç. Yurt dışında da demek ki böyle garip tarifleri yapabiliyorlar :D

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko
2006da DPF yoktu ki temizlensin, yer tarifi katalitik konvektör, işlev tarifi egr yi andırıyor, her ne temizlenmiş ise önemli olan sonuç. Yurt dışında da demek ki böyle garip tarifleri yapabiliyorlar :s

Caglar bey bende ustaya sordum bu filtre EGR falan mi dir.. yok dedi bu biras daha baska bir islem yapar.. ama ikiside egsoz sisteminde kullair falan gibi biseyler soyledi. Parcanin adi Particular filtre bigisayara da baglandiginda bu filtrenin sorunlu oldugu yazyioyrud.. hata bilgisayarda baktik yenisinin fiyati 1500euro civari idi.. ama simdilik degismesi gerekmiyormus, temizlenmesi yetiyor :)

ama sizin dediginiz gibi onemli olan sorunun cozulmesi.. umarim ilerde bir problem yasamam

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko
Fatih tekrar geçmiş olsun. umarım bundan sonra sorun yaşamassın.

Cok sagol Lokman abi. umarim :lol2:

Simdi biraz temizlige girismemis gerekiyor.. malum eski hortumlar, eski turbo falan baya bizim motor kirlendi.. usutunde bol miktarda yag kalintilari var.. servise de sordum forumda da okudum motor yikamasini tafsi etmiyolar.. sprey alip temizlemeye deniyicem.. onerinizi almak isterdim wd40 mi daha etkili oluyor yoksa bu motor cleaner satilan urunlermi.. yada philips contact clear ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...