İçeriğe Yönlendir

App Plaka Hazır Tek Sorun Mühürleri

Mustafa Karaaslan

Recommended Posts

Atilla Atun

sayın abiler kardeşler

farkındaysanız ikiye veya 3 e ayrılmış bulunmaktayız fikir olarak ama tabiiki saygı içinde kalarak.

şimdi örnek ankaradan sen git başka yere mühür bastır yok daha neler o mühürde ankara mı yazacak yoksa ne ?

app yasak yasak ve yasak aracına takarsın ama cezası var ben trafik şubesinin emniyet amırını komserini hepsini tanıyorum çünkü orda çalışan çok yakın akrabam var birinci dereceden yakın .

trafık denetleme yasak diyor yapanlarında kanun dışı olduğunu söylüyorlar.

sen app ye nasıl mühür basarsan trafik poliside yetkisi dahilinde cezayı yazar istersen diğer plakalar bagajda olsun.sebebi basit trafik tarafından çakma plakanın üzerine mühür ve orjinal plakaların bagajda gezmesi.

istediği gibi ceza yazar dostlar.

şu ana kadar sorun olmadı ceza yemedim bunlar senede bir trafiğe çıkanlar her halde.polise denk gelmemişte ondan yoksa applerini hayırlarlar.

40 tl fazla bi para değil ama uğraşamam cezalarla.

saygılarımla

yanlış anlayan varsa kusura bakmasın.inş kalp kırmamışımdır. :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhaba Atilla Bey;

Asıl sorun trafik kanunlarının eski olmasından. Bölge trafikte arkadaşa sordum cam filmi yasakmı ve hangi maddede yasak olduğunu yazıyor dedim. Görüşü engelleyeci herşey yasak dedi.Peki buna kim karar verecek görüşü engelleyep engellemediğine. Ben bakarım içi görünüyorsa sorun yok. Tamam benimki filimli görünüyor. Ama polis eski aracımdakini söktürdü. Ama bundakine karışmıyorlar. Yani yasalar tam net değil. App niye yasak. Kendileri basmadıkları içinmi yoksa bir sorun teşkil ettiği içinmi.Bu konu belli değil.Şimdi bölge trafikçi arkadaşa sordum sadece emineyet izni olmadığı için yasak dedi. Mühürlü ise yine bir sorun olmaz dedi. Mühürletebilirssen bir sorun olmaz dedi.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Zaten trafikteki en büyük sıkıntı yasaların artık günümüz şartlarını kaldıramıyor olmasından kaynaklanıyor.Polis arkadaşlara birşey diyemiyorum onlarda artık nasıl davranacaklarını şaşırıyorlar.Kanunları yetersiz e ama biryandan da günümüz şartları ve teknolojileri.Şimdi ona bakarsanız benim aracımdada arkada camlarda perde kapatınca görünmüyor içerisi ama orjinal ne olacak şimdi.Orjinal karartılmış camlarda var onlardada görünmüyor.Kural kuraldır birşey demiyorum ama bence öncelikler şu an için farklı.Merceksiz xenon takanlara bu kadar dikket ediliyormu acaba.Ne fren lambası ne farı yanan hatta olmayan birçok araç insanların hayatını tehlikeye atıyorken bu konu bence biraz önemsiz kalıyor.

Ama bu durum ceza yemeyeceksiniz anlamına gelmiyor :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

5-6 ay önceydi; trafik polisi işyerimin önünde parkhalinde bulunan bir aracın sahibini sordu ; tanımıyorum dedim ; ne oldu hayırdır dedim ,plakalarda mühür yok çektircem aracı demişti.. Bagajda olması herzaman yeterli olmuyor sanırım :)

Tapi mühürlü app de durum nasıl olur bilemem ..

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

APP'nin yasak olmasını anlıyorum ben aslında. Gerçi yasak tam uygulanmıyor gördüğümüz üzere.

Geniş düşünürsek eğer, APP'de şu şu şu fontlar geçerli diyebilmeleri lazım. APP'yi komple serbest bırakırsak o zaman da her araçta farklı yazı tipleri görünür. Cezai durum gerektirecek bir işlemde plakanın okunabilirliğinin sağlanması gerekli. Çok garip yazı tipleri var. Herkes kafasına göre yazı tipiyle yazmak isteyecek bu seferde. Bunları tek kerede hem de kaçan bir araç üzerinde okumak zor olabilir. Standart sağlanabilir mi? Belki. Plakaları cemiyet basacaksa olabilir. Cemiyete EGM tarafında belirlenmiş 2-3 yazı tipi verilir. Bunlardan hangisi isteniyorsa o yazı tipini kullan denebilir. Bu yazı tiplerinin trafik şubelere dağıtılması, trafik polislerinin o yazı tiplerini öğrenmesi, ezberlemesi, "acaba benzer mi, yoksa izin verilen mi" diye kafa karıştırması işi zorlaştırıyor. Bu yüzden, rahat şekilde okunabilecek tek tip yazı tipi uygulaması olduğunu düşünüyorum.

Bir aralar forumda da konuşulmuştu yine. Plaka çerçevesinin silinmesinin de yasak olması. Bunun da plaka harf ve sayı takımının sınırlandırılması için olduğunu ve yine aynı sebeple rahat okunabilir olması için uygulandığını düşünüyorum.

Plakası 33 X 603 olan bir şahsın, plaka çerçevesini silerek, plakanın sonuna ekleyeceği herhangi bir rakamla bambaşka bir plaka haline getirilebilir. Örneğin;

o7puk.jpg

Çok ince hesaplar olduğunu biliyorum ancak milyonlarca aracın dolaştığı trafik düzeni için böyle uygulamalar bana normal geliyor. Plakanın üzerindeki harf ve rakamların şeklini de düşünmeyelim derim :) Standart yazı tipi üzerinden kalınlaştırma, kaplama gibi işlemlerle işimizi görelim gitsin :)

Mühürlü APP'ler içinse iş yine poliste ve trafik şubede bitiyor. Ben trafik polisi olsam ve aracı bağlamaya da niyetim varsa, yine bağlarım. Ceza verme niyetindeysem yine veririm. Sonuçta yasak birşeye mühür vurulmuş. Usulsüzlük, usulsüz bir işlemle usullendirilmiş. Dediğim gibi niyetliysem, araç sahibini, plakaya mührü basan memuru ve -büyük ihtimalle- kendimi de yakarım ;)

Yorum bağlantısı
Kaan Serter
(düzenlendi)

Plakanız çok güzel olmuş beğendim. Umarım mühür işini de halledersiniz.

Eğer yapılabiliyorsa bende yaptırmak istiyorum.

Gerçekten verilen plakalar hoş durmuyor.

tarihinde Kaan Serter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Bende Kare plaka yaptırdım aracı aldığımda görevli arkadaşlar onu bile mühürlemedi son anda normal plakadan tekrar bastırdık da onu mühürlediler . Kare App plaka yaptırdım ankara da arabada duruyor bi mühür falan denk gelirse diye bekletiyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
Plakanız çok güzel olmuş beğendim. Umarım mühür işini de halledersiniz.

Eğer yapılabiliyorsa bende yaptırmak istiyorum.

Gerçekten verilen plakalar hoş durmuyor.

teşekkür ederim çok şükür mühür işini de hallettik :D araştırma yapın oluyosa yaptrın görünüm açısından çok güzel oluyor

Bende Kare plaka yaptırdım aracı aldığımda görevli arkadaşlar onu bile mühürlemedi son anda normal plakadan tekrar bastırdık da onu mühürlediler . Kare App plaka yaptırdım ankara da arabada duruyor bi mühür falan denk gelirse diye bekletiyorum.

inş. mühürletebilirsiniz :p

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Çift mühürlettim diyenler olmuştu, yakından bakınca, mengenede sıkıştırılmış 1.-TL kabartması görmüşlüğümüz de oldu :p

Bunu bende düşünmüştüm. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi ammada cezan varmış. Birde polissin ya. Ben 2004 den beri araç kullanırım(100 bin kmyi geçtim) bir defa ceza yedim oda radar 101 le (dubleyollarda 90km hız sınırı varken) oda arkadaşın çenesinden sohbete dalmışım.

Yorum bağlantısı
Baran Ekici
(düzenlendi)

Ben mühürsüz app leri çift taraflı 2 kat bantla yapıştırdım, asıllarını da bagaja koydum. Şehirlerarası yola çıkarken değiştirir devam ederim, Ankara içi sorun olmayacağını düşünüyorum.

tarihinde Baran Ekici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

şehirlerarası veya uzun yol farketmez bence ceza yazacak polis gene ceza yazar. Ama trafik şubedeki memurlar özellikle yazı geldiğini ve mühürsüz plakalara işlem uygulayacaklarını söylediler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ahmet Abi sana burda laf söyledim ya.Bugün Urfa otobanındaydım. Antep kuzey girişine yakın bir yerde düz bir yol vardı aracın son hızını merak ettim ve bastım görebileceği son noktadaydım ki karşıda ne göreyim radar aracı. Ama bundan 1 veya 2 dakika önce şimdi ben burda ceza yersem varya Ahmet abiye söylediğim sözlerden dolayıdır diye aklımdan geçirdim ve gazdan ayağımı çektim ve radar. Ama onlar Antep çıkışında durduruyordu. Sonucu bilmiyorum ben Urfa'dan çıktım. Bakalım ceza evemi gelecek. Ama telefonun olsaydı seni arayacaktım. Ahmet abi aklımdan geçenler gerçek oldu diye :) Demekki büyük konuşmamak gerekiyormuş.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Atilla Atun
Valla durdurunca da yazdılar. Hem de memleketimde yahu. :D

Ama haklarını yiyemem, baştan niye söylemedin dediler, ben de kimseyi zor duruma düşürmek istemem dedim. :)

Abi 2 tane park cezası (bir tanesi olacak iş değil, doğum hastanesinin önünde saniyeler içinde yazmışlar ;) ), 1 tane radar cezasını ödedim.

Bunların haricinde asıl bomba Ankara'daki kameralardan gelecek, beklemedeyim, halen gelmedi.

Gelince fotolarımı avatar yapacağım forumda. :D

Ayrıca 1 tane de OGS'den kaçak geçiş cezam var. :lol2:

benim antalyada ışıktan geçerken mobeseden 3 adet foto çekmişler bilseydım arabayı yıkardım en azından :lol2: :rolleyes:

cezası 140 tl 14-07 de geçmişim 02-08 de eve gelmiş

bir tanede izmır ogs den var o da gelecek beklıyorum .çok paramız varya ....öderiz

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Işıktan geçerken dediğiniz kırmızı ışık ihlali mi? Eğer öyleyse 140 TL çok az. 3-4 kat artırılmalı. OGS 'den gelecek cezanın ne olduğunu sormuyorum, kaçak geçiş değildir herhalde?

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
benim antalyada ışıktan geçerken mobeseden 3 adet foto çekmişler bilseydım arabayı yıkardım en azından :):)

cezası 140 tl 14-07 de geçmişim 02-08 de eve gelmiş

bir tanede izmır ogs den var o da gelecek beklıyorum .çok paramız varya ....öderiz

her konu ile ilgili başlıkta söylerim Antalya'da kırmızı ışığı takan yok diye işte kanıtı :) Atilla abi naptın sen yapma bari :good1:

Işıktan geçerken dediğiniz kırmızı ışık ihlali mi? Eğer öyleyse 140 TL çok az. 3-4 kat artırılmalı. OGS 'den gelecek cezanın ne olduğunu sormuyorum, kaçak geçiş değildir herhalde?

OGS ne arar Antalyada :) RuGS var ama (ruslu geçiş sistemi) :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Demiş ya Anıl. Antalya'dan değil, İzmir'den sipariş vermiş Atilla bey gelecekmiş :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi radar aracını görmeden önce araç 200 deydi (ilk defa sadece test etmek için çıktım bu hıza Hayatımdaki ilk yüksek hızım)sen aklıma geldin. Ahmet abiye laf söyledim istermisin ceza yiyeyim diye aklımdan geçirdim ve ayağımı gazdan çektim baktım radar aracı. Neyse yedik cezayı dedim. Sonra bir baktım Antep havaalanı otoban çıkışında polis çevirme yapıyor.Ben Urfa istikametinde devam ettim. Neyse ben 130 sabitledim gidiyorum. Nizip çıkışına yakın yerde bir radar daha. Dün hiç radar yoktu bugün adım başı radar var dedim. Bölge trafikçi arkadaş plakaya yazıp eve gönderebilirler dedi.

Abi Urfaya gittim cuma ve cumartesi. Kardeşim ev tuttum ve eşya aldım. Bu arada Urfad ev kiraları ne kadar uçuk. Benim maraşta oturduğum ev gibi evlerin kirası 1000 tl üstünde ben burada 385 tl oturuyorum. Çok uçuk rakamlar. Allah orda memur olanlara yardım etsin.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
:rofl:

Radar aracı var ise, muhtemelen Gaziantep otoban çıkışında bir yerlerde yapıyorlardır çevirmeyi.

Urfa'dan çıkınca durduramadılar tabi. Ya da iyimser bir tahminle yırtmışsındır hocam. :fiuw:

Ben kameraları görünce, artık iş işten geçti nasıl olsa, bari şanımız yürüsün diye temelli basmıştım gaza. :)

Bu arada Urfa'dan çıkıldıysa, yolculuk nereye? Bu taraflara doğru bir planlama da var mı?

Abi yırmatmışım radar cezası eve geldi :D 290 TL bayram üstü.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Burası G.Antebe yakın olduğu için hemen gelmiştir. :) Sizin oraya biraz geç gelebilir.İnşallah gelmez. EEEE büyük konuşmayacakmışsın. İkinci cezamda radar oldu bu acı oldu :fiuw:

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Abi yırmatmışım radar cezası eve geldi :D 290 TL bayram üstü.

Geçmiş olsun Mehmet hocam...

Bu radar işi biraz da şans hocam...Piyango size vurmuş... :(

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

evet beyler konuyu bende dahil olmak üzere saptırdık.

konumuz app plaka idi ama trafik cezalarına doğru konu değişti ufaktan

neyse geri dönelim bence.

kare fransız app siparişi verdim tanesi 15 tl ve 5 tl kargo ücreti mühür konusuna gelincede onuda hallettim ama yine yazıyorum yine savunuyorum ( yassak yassak ve yassak ) herkes kendi bacağından asılır.

denemesi bedava değil ama cezası olursa çıkartırım artık şansa diyelim.

gelince takınca fotolarını koyarım.

saygılar

başka takan varsa foto koysun ....bekliyorum

:D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Geçmiş olsun Mehmet hocam...

Bu radar işi biraz da şans hocam...Piyango size vurmuş... :D

Ama hiç yapmadığım şeyi yaptım normalde hız yapmazdım. Test amaçlı yaptım. Kısmette ceza yemekte varmış hocam.Hayırlısı olsun ne diyelim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Yaramaz çocuklar sürekli vukuat işlediği halde hiç yakalanmazken, uslu çocuklar kırk yılın başı bir kaçamak yapayım dese, hemen yakayı ele verirler ya, bu da onun gibi. :D

:D

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
evet beyler konuyu bende dahil olmak üzere saptırdık.

konumuz app plaka idi ama trafik cezalarına doğru konu değişti ufaktan

neyse geri dönelim bence.

kare fransız app siparişi verdim tanesi 15 tl ve 5 tl kargo ücreti mühür konusuna gelincede onuda hallettim ama yine yazıyorum yine savunuyorum ( yassak yassak ve yassak ) herkes kendi bacağından asılır.

denemesi bedava değil ama cezası olursa çıkartırım artık şansa diyelim.

gelince takınca fotolarını koyarım.

saygılar

başka takan varsa foto koysun ....bekliyorum

:p

mühürlü halini çekip en kısa sürede koyacam :s

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...