İçeriğe Yönlendir

App Plaka Hazır Tek Sorun Mühürleri

Mustafa Karaaslan

Recommended Posts

Akan Belen

Abim trafik polisi bende araı aldığımda yaptırmak istemiştim nedir ne değildir sordum.Yassak goççum :D demişti.Ters birine denk gelirsin plakalar bagajda bile olsa ceza yazar ve söktürür demişti.Bizde gidip kalınlaştırdık sadece ama sürekli app plakalı araçlar görüyorum o da ayrı bir konu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
  Mutlu Kanter yazdı:
Bursada durum nasıl acaba bilgisi olan varmı

bende yaptırmak istiyorum(APP) :unsure:

abi senin arabaya app 10 numara olur valla :D:good1:

Akan Belen yazdı:
Abim trafik polisi bende araı aldığımda yaptırmak istemiştim nedir ne değildir sordum.Yassak goççum :D demişti.Ters birine denk gelirsin plakalar bagajda bile olsa ceza yazar ve söktürür demişti.Bizde gidip kalınlaştırdık sadece ama sürekli app plakalı araçlar görüyorum o da ayrı bir konu.

bakalım bize ne diyecekler abi :good1:

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

app plakaya mühür basılsa bile o plaka sahte olarak geçiyor,çünkü ebat boyut ve kalınlık tutmuyor diye.ayrıca app plakaya mühür basan polis şikayet edildiği takdirde soruşturma geçirir (emniyet tescilde plaka mevzuatta böyle geçiyor) benimkinide söktü aynasızlar ama ceza yazmadılar,onun için uğraşmaya değmez orjinal plakanızın çerçevelerini tinerle silin ve plakaya 3M karbon çekin,benim plaka şuan öyle

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

ankara polatlıdan 2009 da linea plakası getirttim antalya istemedim plaka orjinal haline bi bakın derim

ilk hali

plakac.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ikinci hali kalemle kenarlarını kalınlaştırdım.antalyada bu plaka yasak denildi ama muayeneyede girdim çünkü orjinal ve köşeleri yok.çerçevesiz.

plkf.jpg

plka.jpg

bu da son hali işte

kısacası şehirden şehire fark ediyor ve app plakalar yasak beni doğrulayan arkadaşlara tşk ederim.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

İşte ankarada yaptırdığım app plakalarım orjinallerini araçta taşıdığınız sürece problem yok.. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
  Selçuk Karabulut yazdı:
app plakaya mühür basılsa bile o plaka sahte olarak geçiyor,çünkü ebat boyut ve kalınlık tutmuyor diye.ayrıca app plakaya mühür basan polis şikayet edildiği takdirde soruşturma geçirir (emniyet tescilde plaka mevzuatta böyle geçiyor) benimkinide söktü aynasızlar ama ceza yazmadılar,onun için uğraşmaya değmez orjinal plakanızın çerçevelerini tinerle silin ve plakaya 3M karbon çekin,benim plaka şuan öyle

abi sahte plaka niye geçsinler ruhsat poliste zaten arabayı görüyolar zaten güvenilir olunca karşıdaki kişi bence sorun olmaması gerekiyor

Şahin Topaloğlu yazdı:
İşte ankarada yaptırdığım app plakalarım orjinallerini araçta taşıdığınız sürece problem yok.. :police:

:good1:

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman
  Şahin Topaloğlu yazdı:
İşte ankarada yaptırdığım app plakalarım orjinallerini araçta taşıdığınız sürece problem yok.. :police:

Sizlere zaten sorun olmaz. :good1:

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
  Mustafa Yaman yazdı:
Sizlere zaten sorun olmaz. :police:

Belki sana da olmaz :good1:

Ahmet Kıyak yazdı:
Olunca oluyor Mustafa hocam. :good1:

Olmaz olmaz yeme bizi şimdi, İstanbul'un suyunu içmişsin bir kere sen :good1:

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman
  Ahmet Kıyak yazdı:
Olunca oluyor Mustafa hocam. :police:

Orjinali bagajda olsa mühürsüz app plaka takılı olsa oluyor mu yani? Hiç bir sıkıntı yaşanmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Arkadaşlar Ankara'da aşağıda linkini verdiğim yerde plakanızı oradaki örneklerde bastırıp Karabük Emniyetinde mühür Bastırıp getirdiklerini söylediler.Fiyat olarakta 50tl dediler. Benim zamanım yoktu uğraşamadım. Bilginize.

Saygılarımla.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Ankara-Was...er-t211810.html

Düzenleme: Adresi yazmayı unutmuşum.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)
  Ahmet Kıyak yazdı:
İki ayda yediğim cezanın miktarını bilmiyorum. :good1:

Bu zamana kadar ceza yememiştim. Son zamanlarda topluca çıkarıyorlar herhalde acısını. :good1:

ah o trafikçiler yok mu o trafikçiler :police: en çok da arkadan yazıyorlar ya, durdur yaz bakalım, yazabiliyor musun? :good1:

geçen bir 66 TL de bana kaptırmışlar. standart 47/1/c.

tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
  Mehmet Kaya yazdı:
Ardakaşlar Ankara'da aşağıda linkini verdiğim yerde plakanızı oradaki örneklerde bastırıp Karabük Emniyetinde mühür Bastırıp getirdiklerini söylediler.Fiyat olarakta 50tl dediler. Benim zamanım yoktu uğraşamadım. Bilginize.

Saygılarımla.

Abi karabük gibi bi yerde trafik tescil ve denetlemenin bu kadar sıkı olduğu bi yerde bana pek inandırıcı gelmedi size yanlış bilgi vermiş olabilirler mi ?

Osman Yücel Çetin yazdı:
ah o trafikçiler yok mu o trafikçiler :) en çok da arkadan yazıyorlar ya, durdur yaz bakalım, yazabiliyor musun? :)

geçen bir 66 TL de bana kaptırmışlar. standart 47/1/c.

Neyseki artık arkadan yazma devri bitti :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Mustafa Karaaslan yazdı:
Abi karabük gibi bi yerde trafik tescil ve denetlemenin bu kadar sıkı olduğu bi yerde bana pek inandırıcı gelmedi size yanlış bilgi vermiş olabilirler mi ?

Neyseki artık arkadan yazma devri bitti :)

Mustafa Bey arayıp sorabilirsiniz. Karabükteki Emniyet Müdürünümü amirini tanıyorlarmış. Bunuda çok rahat söylediler. Onların orda bir şubesi daha varmış. Emniyetin karşında. Daha detaylı bilgi verdiler.Burda söylemeye gerek yok. Bence gidip bir konuşun derim.Hatta plaka örnekleri ellerinde var. Hatta bana bu iş Ankara Emniyet Müdürlüğünün karşısında bir yerde yapanında olduğunu söylediler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir zamanlar, iş takipçiler araç götürmeden muayene yaptırırdı...

Bir ara da öyle bir hal almıştı ki, ruhsatlar muayene istasyonuna bile gitmiyordu :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Valla Mehmet Abi bu işin nasıl olduğunu tam bilmiyorum. Bana anlatılanlar bunlar. Ama ruhsat gidiyormu gitmiyormu bilmiyorum.Ama böyle yerlerde ruhsatın gitmesi pekte güvenilir olacağını sanmıyorum. Aslında bir APP plakam olsun isterdim. En son 2 gün önce plakamı biraz daha kalın yazdırıp araca sabitlettim. Yani yapıştırdılar. Yani artık APP plakam olmayacak :):)

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
  Mehmet Kaya yazdı:
Mustafa Bey arayıp sorabilirsiniz. Karabükteki Emniyet Müdürünümü amirini tanıyorlarmış. Bunuda çok rahat söylediler. Onların orda bir şubesi daha varmış. Emniyetin karşında. Daha detaylı bilgi verdiler.Burda söylemeye gerek yok. Bence gidip bir konuşun derim.Hatta plaka örnekleri ellerinde var. Hatta bana bu iş Ankara Emniyet Müdürlüğünün karşısında bir yerde yapanında olduğunu söylediler.

Saygılarımla.

vay be abi neler duyuyoruz bizde plaka mühürletecez diye kendimizi yırtıyoruz. Bu arada inş. benim yazdığımı yanlış anlamamışsındır abi saygılar bizden :)

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul
(düzenlendi)

Araçta orjinallerini taşıdığınız sürece problem yok diyen arkadaşlar sadece memurun iyi niyetinden ceza yememiş olmalılar. Çünkü polis sizin plakanıza baktığında mühürü görmelidir aracınızın üzerindeki plakalar mühürlü olmalıdır mühürü görmediğinde de babalar gibi cezasını yazabilir herkesi tek tek durdurup bagajından plakalara bakarak zaman kaybetmek istemez.

Ben 4-5 ay kadar önce yaptırdım çiftini 40 tl ye hologramlı falan en kalitelisinden benim yaptırdığım zaman çiftini 20 lirayada yapıyorlardı. Yeni yaptırdığım plakaları aldım gittim trafik şubeye plakanın standartlara uygun olmadığını bir standartının olduğunu söylediler. Standartlara uygun plakalarınızın boyası 2 ay içinde dökülüyor sonrada ceza yazıyorsunuz dedim plakaları biz basmıyoruz 10 lira verin tekrar boyatın falan dediler çektim gittim.

Trafik takip bürolarıda işe yaramayınca başkomiser bi tanıdık var soluğu onun yanında aldım beraber gittik trafik şubeye paşa paşa bastı memurlar üstüne birde çay içtik :good1: Ama trafik ekiplerine app plakalarla ilgili yazı geldiğini ve mühürsüz plakalara göz açtırmayacaklarını söylediler. Çıkarkende aracınızı bağlayacaklar sırf komserimin hatrına bastım falan dediler ama hikaye :good1: .

Trafikte okadar sorun varken plakalara takmaları nekadar saçma bişey anlam veremedim doğrusu.

App plaka yaptırmak isteyen arkadaşlar ellerine ruhsatı,eski-yeni plakayı alıp trafik şubesine götürerek ordaki memurlardan rica etmelidir başka bi yöntem bulamadım ben :) Ayrıca yaptırmak isteyen arkadaşlar benimle iletişime geçebilirler ankaradan volkan bey piyasadaki gördüğüm en kaliteli ürünü yapıyor.

Aşşağıda app ve normal plakanın resimleri var app plaka şuanda mühürlü tabi 2 aylık cemiyet plakası bu hale gelmişti 5 aydır kullanıyorum app plakayı hiçbir şekilde dökülme olmadı 10 yıl garantiliymiş ( Yerseniz :) )

2hh27gk.jpg

tarihinde Ergin Ertu?rul tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul
  Mehmet Kaya yazdı:
Ardakaşlar Ankara'da aşağıda linkini verdiğim yerde plakanızı oradaki örneklerde bastırıp Karabük Emniyetinde mühür Bastırıp getirdiklerini söylediler.Fiyat olarakta 50tl dediler. Benim zamanım yoktu uğraşamadım. Bilginize.

Saygılarımla.

Abi kesinlikle yanlış bilgi. Zaten mühürün üzerinde ilin plaka kodu yazıyor yani 06 plakalı bir araca karabükte mühür vurdurursan mühürün üzerinde 78 yazacaktır ortaya çıktığı taktirde şube müdürü hakkında soruşturma mutlaka açılır. Ayrıca üstteki mesajımda belirttim Karabükte plakaya kolay kolay mühür vurmuyorlar kesin bir tavırla yasak olduğunu söylüyorlar yani böyle organize bir sistem... Hiç zannetmiyorum

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
  Mustafa Yaman yazdı:
Orjinali bagajda olsa mühürsüz app plaka takılı olsa oluyor mu yani? Hiç bir sıkıntı yaşanmıyor mu?

Zaten aracın sorgusu plakası üzerinden yapılıyor.Mühürlü plakaların araçta olduğu sürece problem yaşayacağını sanmam.

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Bizzat yaşayan arkadaşlar var abi. Adam belki sahte plakayla çıkıyor trafiğe herkesi tek tek durdurup bagajdan orjinal plakasınamı bakacaksın.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
  Ahmet Kıyak yazdı:
İki ayda yediğim cezanın miktarını bilmiyorum. :)

Bu zamana kadar ceza yememiştim. Son zamanlarda topluca çıkarıyorlar herhalde acısını. :good1:

al bendende o kadar ahmet iki ayda iki kırmızı ışık bir telefonla görüşme cezası yedim...

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
  Ergin Ertuğrul yazdı:
Bizzat yaşayan arkadaşlar var abi. Adam belki sahte plakayla çıkıyor trafiğe herkesi tek tek durdurup bagajdan orjinal plakasınamı bakacaksın.

Aracı sorgularken renk ve plaka da sorun yoksa genelde şase numarasına bakılır.Son dönemlerde araçlarda şase numaralarının ön camdan görülmesinin sebebi bu dur.Avrupada barkod okutma yöntemi kullanılıyor.Yakın bir zamanda türkiyede kullanılmaya başlayacak.Hemen hemen her ekipte bulunacak.Plakalara gelince Şöförler cemiyetine bastıracaksınız diye bir kanun yok.Trafik kanununda plakanın olması gereken özellikler mevcut.Örneğin plaka kenar kısmında siyah çizgili çerçeve olur diye yazmıyor.Şöforler cemiyetine kazandırmak için bu davranış içerisine giriyorlar.Başta kendim olmak üzere bu işte çok rahatsız olduğumu bildirmek isterim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Mustafa Karaaslan yazdı:
vay be abi neler duyuyoruz bizde plaka mühürletecez diye kendimizi yırtıyoruz. Bu arada inş. benim yazdığımı yanlış anlamamışsındır abi saygılar bizden :good1:

Mustafa Bey yok yok yanlış anlama falan yok.

Ergin Ertuğrul yazdı:
Abi kesinlikle yanlış bilgi. Zaten mühürün üzerinde ilin plaka kodu yazıyor yani 06 plakalı bir araca karabükte mühür vurdurursan mühürün üzerinde 78 yazacaktır ortaya çıktığı taktirde şube müdürü hakkında soruşturma mutlaka açılır. Ayrıca üstteki mesajımda belirttim Karabükte plakaya kolay kolay mühür vurmuyorlar kesin bir tavırla yasak olduğunu söylüyorlar yani böyle organize bir sistem... Hiç zannetmiyorum

Ergin Bey ben yaptırmadım. Bunu onlar bana aktardı. Yanlışları varsa onların yanlışları vardır. Bu konuda en iyi bilgiyi CUB verir. Çünkü yaparız diyen ve nasıl yapıldığını anlatan kişileri tanıyor. Ben yaptırmadım ve yaptırmayıda çok istiyorum aslında.Dediğim gibi doğruluğunu test etmedim. İsteyen bir arar sorar doğruluğunu test edebilir. Bu arada benim aracım 46 plaka ve plakam Ankarada çalındı veya düştü. Plakayı yenilemek zorunda kaldım ve plakam Ankara'da 46 olarak basıldı ve mühürlenmesi lazım. Nerde mühürleyecekler. Maraş'a gönderip Maraş'tamı yoksa Ankara'damı mühürleyecekler.Ankarada mühürlerlerse mühürde Ankara yazacak bu suçmu olacak. Siz söyledikten sonra aklıma takıldı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...