İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - 1.6 Tdci 109hp Kalkışlarda Yığılma Gaz Yememe Sorunu

Mehmet Bedir

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
On 29.07.2017 at 12:26, Adem Öztürk yazdı:

EGR temizliği fayda etmez mutlaka sıfırını alın diyenler var bu doğrumudur acaba, birde yakıt katkısı meselesi benim için hep muamma oldu yani ontane başlık okuduysam hem onaylayanlar var hemde onaylamayanlar var on ustaya sorduysam beşi koy dedi beşi koyma dedi tortular kalkar gider enjektörü tıkar daha çok iş açar başına diyenler var bu konudada karamsarım açıkcası, 2008 123,000 km fiestam varken kullanmıştım tesadüfmüdür yoksa gerçekten katkımı sebeb oldu bilmem ama katkıyı kullandıktan 2 hafta sonra felan şehirler arasında giderken 400 km sonra tamda kamyonu sollarken bir arıza uyarısı ile birlikte devir duşurmesi gaz yememesi yani kendimi emniyet şeridine zor attım ve durdum    aracımda müthiş bir  şakırdama titreme hemen kapatmadım bir müddet dinledim hatta kaputuda açtım motor titriyordu kapattım biraz bekledim çalıştırdım arıza uyarısı gitti motor seside gittikçe normale döndü tırsa tırsa  80 km sonra tesislerde durdum baktım herşey normale dönmüştü ama bunu geri dönüşte yine yapmıştı ve nezaman uzun yola çıksam artık bu gaz yememeyi ve arıza uyarısını hep yapıyordu, yani bunda ağzım yandığı için artık tekrar katkı kullanmaya tırsıyorum doğrusu.

Egr temizlenebilir.. 

Yakıt katkısı.. : İki depoda bir. üç depoda bir düzenli kullanılırsa faydalı olur.. Yada düzenli basılmalı.. 

Ben hiç katkı kullanmıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Öztürk
18 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Egr temizlenebilir.. 

Yakıt katkısı.. : İki depoda bir. üç depoda bir düzenli kullanılırsa faydalı olur.. Yada düzenli basılmalı.. 

Ben hiç katkı kullanmıyorum. 

Teşekkür ederim hemşerim sağolasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ferudun Gökcegöz

Aynı sorun bende de mevcut. 2011 1.6 TDCI Focus kalkışlarda çok zayıf kalıyor. Araç kalkmakta nazlanıyor resmen. EGR veya MAF Sensörü temizliği yaptırmayı düşünüyorum bende.. Bu aracımdan önce 2006 1.6 TDCI Focus vardı. 175.000 de sattım. Bu tarz sorunlar yoktu. Kalkışları vs. harikaydı. Bu aracım 70000 de olmasına rağmen sıkıntılı. 

Yorum bağlantısı
Yaşar Zengin
On 12.08.2011 at 17:00, Mehmet Bedir yazdı:

Arkadaşlar forumda araştırdım ama tam olarak bi cavap bulamadım.

Aracım 2009 model focus hb titanium ve 84000km de.

Araç ile kalkışlarda sorun yaşıyorum, ilk zamanlar böyle bi sorun yoktu. Bayır yukarı daha fazla hissediliyor.

Kalkış yaptığımda araç ilk önce 1-3 saniye debriyaj ile yarım kavrama anında gaza sonuna kadar bile bassam araç yığılıyor. Bunu klima açıkken ve rampalarda daha fazla yapyor. Aracımın uzatılmış garantisi var, servise gittim usta daha test bile yapmadan bu arçlarda bu var dedi.

Özellikle rampada durmam gerektiğinde veya eğimli yerlerde manevra yaparken aracı geri kaçırıyorum. Çünkü gaz tepkisi geç gibi geliyor bana.

Araç rolantide gaz verdiğimde tepkinin geç olduğunu hissediyorum yani aniden gaza sonuna kadar basıp çektiğimde devir 2 bin i bile bulmuyor.

Sorun neden kaynaklanabilir acaba?

anlattığın sıkıntıya benzer bir sıkıntıda ben yaşadım. kalkışlarda çok hantaldı ve 2500 devire gelene kadar arabanın canı çıkıyordu 2500 devirden sonrada sanki turbo bi çalışıyor bi çalışmıyor gibi sanki arabayı arkadan biri asılıyor gibi güçten düşüyordu. gitmediğim usta kalmadı. herkes farklı şeyler söyledi. en son turboyu değiştirecektim ki turboyu değiştirecek usta bakınca abi senin araçta turboyla alakalı bir sıkıntı yok sen bi tamirciye git sensörleri kontrol ettir dedi. hava filtresinin içinde bi sensör vardı adınıda söylemişti ama şu an unuttum. onu söküp spreyle güzelce temizledi sonra tekrar taktı ve sıkıntı tamamen çözüldü. şu an aracım çok dik rampalarda bile düz basabileceğim bi yol olsa 5. vitesle çok rahat çıkabilirim. öncesinde o rampada 3. viteste bile bayılıyordu. bu arada bu sensör temizleme işlemi için ödediğim sadece 40 tl. belki bi sprey sıkmaya fazla ama turboyu bile değiştirmeyi düşünen birine göre devede kulak kalıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...