İçeriğe Yönlendir

01 Ab 667

Ümit Kocabaş

Recommended Posts

Ümit Kocabaş
(düzenlendi)

Saygıdeğer arkadaşlar, iyi sohbetler dileyerek başlayayım.

Yaklaşık iki yıl arabasızlıktan sonra 2010 Ekim ayında 1999 model Ford Mondeo almak kısmet oldu ve o zamandan bu yana forumu takip etmeme ve bazı sıkıştığım konularda yardımlarınıza başvurmama rağmen galiba tanıtım bölümünü ihmal ettim. Bu gecikme için kusuruma bakmazsınız artık. Aslında kusur bu kadarla da kalsa iyi ama siz değerli insanlarla büyük Adana toplantısına da sağlık sorunlarından dolayı katılamadım. Neyse siz değerli büyüklerimizin affına sığınıyorum artık ne yapalım.

Gelelim aracım hakkındaki bilgilere

1999 Model Ford Mondeo Ghia HB.

Ben aracı Ekim ayında 214.000 kmde satın aldım. Aracı olan arkadaşı saymazsak ikinci sahibiyim. Aracım şuan 230.000kmde yaklaşık 13 bin km yol yaptık. İlk başlarda ısınamadım araca hep mazi vardı aklımda Lagunadan sonra zor oldu alışmak ama şu an son derece memnunum.

16bin kmde neler yaptım

Tavan döşemesi sarkmıştı onu kaplattım

Aks başları değişti.

Ufak bir kaza yaptım arka tampon değişti.(Bir kırmızı ışık trajedisi)

Carbon clean yapıldı.

Motorcraft platinium bujiler takıldı.

4 Adet Continental lastik takıldı ve diğer küçük işler. Bana küçükte olsa biraz masraf çıkardı sayılır ama onlarda benim titizliğimden ileri gelenlerdi.

Daha yapılacak bir yığın fikrim var ama modifiye yapacak kafama göre usta bulamıyorum maalesef.

JwKAl.jpg

VD5h1.jpg

R0f4D.jpg

Xy19n.jpg

tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş
(düzenlendi)
Maşallah kazasız belasız güzel günlerde kullanın :lol2:

Çok teşekkür ederim. Bütün sürücülere kazasız günler dilerim.

Maşallah :D

Aracı Bursadan mı almıştınız..

Arabamı almama aracı olan arkadaş Bursa'dan getirdi aracı. İlk sahibi Bursalı'ymış. Forumda aradım o arkadaşı ama üye değilmiş herhalde.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hayırlı uğurlu olsun. Desenize Bursa çıkışlı bir mondi daha. Güle güle binin.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Güle güle kullanın. Kazasız, belasız, cezasız :lol2:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Güle güle kullanın; ilk fotoğraftaki kaputta bulunan folyomu, Yoksa photoşhopmu?

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar

Güle güle kullanın; ilk fotoğraftaki kaputta bulunan folyomu, Yoksa photoşhopmu?

Kaputta folyo varmış daha önce.

Hayırlı uğurlu olsun. Desenize Bursa çıkışlı bir mondi daha. Güle güle binin.

Teşekkür ederim Mehmet Bey, bana gelene kadar Bursa havası solumuş ama şimdilerde Adana sıcağında güneşleniyor. :D

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş

Güzel mesajlarınız için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Mondeo çok güzel arabaymış her ne kadar ilk zamanlar sevemesemde zamanla anlıyorum anlıyorum değerini. İlk başlarda Adana'da yeni olmam dolayısııyla biraz sıkıntı çektim ama çok şükür aradığım kafama göre ustamı da buldum sonunda. İşin açığı benim gözümde arabam çok değerlidir ve en ufak bir sıkıntıyı bile halledene kadar uykum kaçar ve mutlaka o sorunu çözmem gerekir, asla yansanayi parça veya idareten bir tamir yoluna gitmem. Bu konuda benim gibi bir sahibi olduğu için arabamda çok şanslı bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bence ilk iş far temizleme yapmanız olacak, buralarda olsaydınız halledebilirdik.

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş
(düzenlendi)

Arabamı aldıktan yaklaşık iki ay sonra bağaj amortisörünün bozulması sonucu tavan bezini yırrtım. Zaten tavanda sarkma olduğu için yaptırayım dedim. Uzun bir arayıştan sonra bence döşeme konusunda Adana'da ki en iyi usta Sedat Ustam ile tanıştım ve tavanı kapladık.

Yk1ah.jpg

XknD2.jpg

Tavanın bu halini gördükten sonra aracıma olan güvenim daha bir arttı. Adamlar sunroof için sanki ikinci bir tavan yapmışlar.

JDhlI.jpg

Tavanımızın kaplanma aşaması. Sonuç gerçekten çok güzel oldu öyleki servis ustamız bile kaplandığına inanmadı.

tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş
Bence ilk iş far temizleme yapmanız olacak, buralarda olsaydınız halledebilirdik.

İlginiz için çok teşekkür ederim. İlk aldığımda far aydınlatmam çok kötüydü ampulleri osram nb ile değiştirdim biraz düzeldi. Farları temizlemek için iki fara 100 tl istediler pahalı diye yaptırmadım. Şuan tatil için İzmit Gölcük veya Düzce'deyim dönüşümlü olarak. Buralarda tanıdığım ustam yok ama yinede bir kaç yere sordum önce zımpara yapar arkasından pasta polisaj yaparız fakat uzun ömürlü olmaz dediler. Bende kararsız kaldım. Sıfır almayı düşündüm depo marka var dediler yan sanayi olduğu için onada sıcak bakmadım. İşin açığı şuan öyle kaldı bir karar veremedim.

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş
Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle... :angry:

Teşekkür ederim meslektaşım. Sakarya merkezde misiniz. Eğer Sakarya merkezdeyseniz ve müsait olursanız görüşmek tanışmak isterim. Bende Deprem zamanı beş yıl çalıştım Düzce'de ve en son enişte oldum onun için tatillerde buralardayım.

Mavi, Hb, Ghia , daha ne olsun

Ah bir de mercekli xenon farım olsa çok daha güzel olacaktı. Farımın desenli ve eski olması canımı sıktı ve meşakatli bir uygulama. Bu konuda da çalışmalara başladım İlker Kemal ile telefonda görüştük uygulama hakkında bilgi ve fiyat aldım kısmetse yakın zamanda bir çalışma yapmayı planlıyorum.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

:good1:

Hocam ben Sakarya/Karasu'dayım...

Şu anda Sakarya'da mısınız?

Karasu'da Boncuk Dünyası''isimli dükkanımız var...Postahanenin orada...Kime sorsanız söyler... :rofl:

Görüşmek üzere... :angry:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Teşekkür ederim Mehmet Bey, bana gelene kadar Bursa havası solumuş ama şimdilerde Adana sıcağında güneşleniyor. :angry:

Allah izin verirse yarın bir tane daha mondeo almaya Bursa'ya amcamlar gidiyor. 2001 MKIII mondeo GHİA bulmuşlar. Yarın akşam yola çıkacaklar inşallah gönlüne göre olur. Amcamın ilk arabası olacak inşallah beğenir.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Mehmet hocam,mondeo çok fazla tanınmıyor aslında...

İnsanlar aracı tanıdıkça gördükçe,fiyat/fayda oranını fark ettiklerinde karar verebiliyorlar...

Ben de aldıktan,aracı tanıdıktan sonra daha fazla sevmiştim...

İlk araba Mondeoysa bundan sonra alacağı araca baya bir bütçe ayırması gerekir... :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Amcamla konuştum bundan sonraki aracın Mercedes olur dedim. Oda dediki araç güzel ve temiz olursa çok uzun süre binerim dedi. Kolay kolay satmam dedi.İnşallah memnun kalır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...