Ümit Kocabaş 17 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2011 (düzenlendi) Hocam ben Sakarya/Karasu'dayım... Şu anda Sakarya'da mısınız? Karasu'da Boncuk Dünyası''isimli dükkanımız var...Postahanenin orada...Kime sorsanız söyler... Görüşmek üzere... Hocam, ben şuan Gölcükteyim birazdan Düzce'ye geçeceğim. Kısmet olursa bir gün Karasu'ya yanınıza uğrarım hem Karasu'yu hem sizi görmüş olurum. Ramazan olmasaydı bir de çayınızı içerdik ama alacağımız olsun . Allah izin verirse yarın bir tane daha mondeo almaya Bursa'ya amcamlar gidiyor. 2001 MKIII mondeo GHİA bulmuşlar. Yarın akşam yola çıkacaklar inşallah gönlüne göre olur. Amcamın ilk arabası olacak inşallah beğenir. Bu da demek oluyorki iyi mondeolar Bursa'dan çıkıyor. Umarım hayırlısıyla alırsınız. Şimdiden hayırlı olsun diyelim. İlk aldığım zaman pek sevememiştim aklımda hep önceki arabam Laguna vardı ama şuan severek bindiğim zevk aldığım bir araba oldu. Maşallah Teşekkür ederim Lokman Bey, sizin aracıda ilgiyle takip etmekteyim. Kazasız gunler Teşekkür ederim Engin Bey, umarım özellikle şu tatil günlerinde hiç kimse üzücü bir olay yaşamaz. 13 Kasım 2011 tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 17 Ağustos 2011 Paylaş 17 Ağustos 2011 İlginiz için çok teşekkür ederim. İlk aldığımda far aydınlatmam çok kötüydü ampulleri osram nb ile değiştirdim biraz düzeldi. Farları temizlemek için iki fara 100 tl istediler pahalı diye yaptırmadım. Şuan tatil için İzmit Gölcük veya Düzce'deyim dönüşümlü olarak. Buralarda tanıdığım ustam yok ama yinede bir kaç yere sordum önce zımpara yapar arkasından pasta polisaj yaparız fakat uzun ömürlü olmaz dediler. Bende kararsız kaldım. Sıfır almayı düşündüm depo marka var dediler yan sanayi olduğu için onada sıcak bakmadım. İşin açığı şuan öyle kaldı bir karar veremedim. Araç kullanılacaksa sıfır far daha mantıklı. Çünkü reflektörlerde yıpranmıştır. Malum far çok önemli... Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 17 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2011 Hüseyin Bey, niyetim yeni bir far alıp İlker Kemal arkadaşımıza mercekli xenon yaptırmak yaptıramasam bile farımı yenilemek ama orjinal alıp uzun süre kullanmak fakat sorduğum yerlerde bir türlü orjinalini bulamadım yoksa bulsam ilk işim değiştirmek. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 18 Ağustos 2011 Paylaş 18 Ağustos 2011 Binek otomobil şampiyonalarının vazgeçilmez nadide parçası.. En sevdiğim mondeo kasasıdır. Umarım sizi hiç üzmez,sizde ona iyi bakarsınız. Maşallah 1 Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 18 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2011 hayırlı olsun güle güle kullanın öğretmenim. Teşekkür ederim Fuat hocam Maşallah, çok güzel. Teşekkür ederim Adaşım Binek otomobil şampiyonalarının vazgeçilmez nadide parçası.. En sevdiğim mondeo kasasıdır. Umarım sizi hiç üzmez,sizde ona iyi bakarsınız. Maşallah İnsan her geçen gün biraz daha seviyor. Çok şükür şimdilik beni hiç üzmedi, bende elimden geldiği kadar onu üzmemeye çalışıyorum. Bendeyken daha yan sanayi parça görmedi, gak dese petrol guk dese servis daha ne istesinki Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 18 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2011 (düzenlendi) Forumdaki carbon clean yazılarının hepsini okuduktan sonra geçen ay yaptırdım nihayet. Sonuç olarak artı bir olay göremedim gözle görülen ama en azından bir sorunda ortaya çıkmadı. Bu arada yakıtımda da bir artış olmadı. Uygulamadan birkaç resim 13 Kasım 2011 tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 18 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2011 (düzenlendi) Tatil bana iyi geldi, çalışacak yer sıkıntısı da olmayınca mondimle doyasıya vakit geçirebiliyorum. Yine forumdan edindiğim bilgilerle boğaz kelebeğini ve mafı söküp temizledim. Mafda herhangi bir kir görünmüyordu ama sökmüşken es geçmeyelim dedim. Boğaz kelebeği ise iyice kirlenmişti bu temizlik iyi geldi. Bu arada boğaz kelebeğindeki ayakların birisinin kırık olduğunu gördüm. Yarın ustaya danışacağım eğer tamiri mümkünse tamir etmeye çalışacağım. Rölanti sensörünü de temizleyecektim ama yerini bulamadım. Eğer bir aksilik çıkmazsa yarın kendime bir rampa yapıp arabayı kaldıracağım ve oksijen sensörü ile rölanti sensörünü temizleyeceğim bakalım. 13 Kasım 2011 tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim 2011 Paylaş 17 Ekim 2011 Mavi, Hb, Ghia , daha ne olsun + Sunroof Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Ögretmenim motor yine kirlenmiştir bu yaz senden bu temizligi yine bekler.Rolanti valfini bulunca sökebildiniz mi? Kelebek bogazının tam altında kalıyor.El zor girer arabanın altındanda ulaşmak oldukca zor.Sökmek ve takmak sabır gerektiriyor .Kelebek bogazının contasına dikkat edin vidalarını zorlamayın somun kısımları zarar görebiliyor. Farlar hala bu halde mi? Emmi senin sanroof özlemin hala sürüyor degil mi? Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 21 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2012 (düzenlendi) Uzun süredir bu bölüme birşeyler yazamadım galiba biraz tembellik. Bu geçen süre zarfında bir çok iş yapıldı ama galiba öğrencilerden bulaşan tembellik virüsü yüzünden paylaşamadım. Bunlardan birisi ise üyelerimizden Yasin Bozan kardeşimin el emeği olan teybimize fm transmitter bağlantısıydı. Yapılışını o hevesle güzel fotoğraflayamadığım için sizlerle paylaşamamıştım. Ama Şahin Abi de bu dertten muzdarip olunca hatrına teybi söktüm (Ama o gazla sökülenler sadece teyp olmadı maalesef , olay genel bakıma dönüştü) ve yapılanları resimledim. Teybimizin yapılmış hali (5000 RDS E-O-N) Kurbanlık fm transmitter Yapılışını göstermek için söktüğüm zamanki ortam (önce ortamı hazırladım ) (Fırsat bu fırsat diye hızı mı alamayıp bir kaç ufak tamirat yapmak için bunlarıda söktüm) Teybimiz Yanlış hatırlamıyorsam ses girişlerini buradan yaptık (araya direnç koyduk) Soketin yeri ve elektirik bağlantısı Bu soketteki kabloları kestik ve teybin içerisindeki kasetçalar mekanizmasını çıkarıp attık (Kıyamadım atmaya hala kitaplıkta duruyor ) Teybimizin son hali ise ilk resimde. Fm transmitter teyple beraber açılıyor ve kapanıyor. Geri sarma tuşundaki usb girişinden şarkı yükleniyor ve usb bellekteki şarkılar dinlenebiliyor. İleri sarma tuşundaki aux girişinden ise başka müzikçalarlardan bağlantı yapılabiliyor. İşlem bitipte teybi monte edince söylediğim ilk şey ben bu arabada şimdiye kadar müzik dinlememişim oldu. Şiddetle tavsiye ederim. Özellikle fm transmitter ile müzik dinlemeye çalışanlara. Yapımda emeği geçen Yasin Bozan kardeşime geçte olsa tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlara (özellikle Şahin Abime) bir nebze yol gösterici olmuştur. Anlatımda hatalarım varsa affola bu kadar bilgi ile ancak bu kadar anlatabildim. Diğer malzemeler ise hala beklemede, bir fikir ışığı bekliyorum ve şimdilik benim ihtiyarı dinlendiriyorum. 21 Mayıs 2012 tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 3 Kasım 2012 Yazar Paylaş 3 Kasım 2012 (düzenlendi) Uzun zamandır mondime periyodik bakımlar dışında pek birşey yapmıyordum. Arabam, bayramda arabasını önüme kırıp yarışmak isteyen terbiyesiz birisini fazlasıyla üzünce onu bir kere daha sevdim ve ödüllendirmek istedim. Parça konusunda forum sponsorumuz Alper Bey'in fazlasıyla başını ağrıttım, sağolsun fazlasıyla yardımcı oldu. Bazı planda olmayan parçalarda çıkınca her ne kadar biraz canım sıkılsa da iyi bir bakım oldu. Değişim zamanı gelen, yaklaşan, bozulan veya bozulma sinyali veren hemen hemen bütün parçalar değişti. Belli başlı olanları ve aklımda kalanları aşağıya yazıyorum. 248.000 kmde yapılan bakımlar * Ön fren disk ve balatalar * Alt tablalar * Z rotları * Sağ sol rot başları ve rotiller * Ön arka viraj lastikleri * V kayış seti * Triger kayış seti * Jant eğrilikleri kontrol edildi. Ön arka rot balans yapıldı. * Bujiler alındı ama ikisi problemli çıktı eski bujiler terkar takıldı. Servisin kapanma vakti geldiği için ve yarın pazar olduğu için bobin buji kabloları ve bujiler ve yine olası problemli gördüğüm bazı parçalar haftaya cumartesi değişecek. Servisten çıktıktan sonraki yaptığım denemde bir kez daha sevdim mondimi. Gerekli bakımları yapıldığı sürece gerçekten güzel araba mondeolar. Bu bakımları yapınca hep aklımda olan daha geniş bir araç düşüncesini bir yana bırakarak bunlara artı olarak iki bakımlık motor yağı, yağ, yağ, benzin, polen ve hava filtreleri, kartel contası ve bujileri alıp stok yaptım. (Eğer satarsam iki bakım hediye ) 3 Aralık 2012 tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 (düzenlendi) Uzun zamandır mondime periyodik bakımlar dışında pek birşey yapmıyordum. Arabam, bayramda arabasını önüme kırıp yarışmak isteyen terbiyesiz birisini fazlasıyla üzünce onu bir kere daha sevdim ve ödüllendirmek istedim. Parça konusunda forum sponsorumuz Alper Bey'in fazlasıyla başını ağrıttım, sağolsun fazlasıyla yardımcı oldu. Bazı planda olmayan parçalarda çıkınca her ne kadar biraz canım sıkılsa da iyi bir bakım oldu. Değişim zamanı gelen, yaklaşan, bozulan veya bozulma sinyali veren hemen hemen bütün parçalar değişti. Belli başlı olanları ve aklımda kalanları aşağıya yazıyorum. 248.000 kmde yapılan bakımlar * Ön fren disk ve balatalar * Alt tablalar * Z rotları * Sağ sol rot başları ve rotiller * Ön arka iiraj lastikleri * V kayış seti * Triger kayış seti * Jant eğrilikleri kontrol edildi. Ön arka rot balans yapıldı. * Bujiler alındı ama ikisi problemli çıktı eski bujiler terkar takıldı. Servisin kapanma vakti geldiği için ve yarın pazar olduğu için bobin buji kabloları ve bujiler ve yine olası problemli gördüğüm bazı parçalar haftaya cumartesi değişecek. Servisten çıktıktan sonraki yaptığım denemde bir kez daha sevdim mondimi. Gerekli bakımları yapıldığı sürece gerçekten güzel araba mondeolar. Bu bakımları yapınca hep aklımda olan daha geniş bir araç düşüncesini bir yana bırakarak bunlara artı olarak iki bakımlık motor yağı, yağ, yağ, benzin, polen ve hava filtreleri, kartel contası ve bujileri alıp stok yaptım. (Eğer satarsam iki bakım hediye ) Ümit hocam, sağlıkla ve gönül rahatlığıyla binmeni diliyorum, Rabbim kaza bela göstermesin . :nazar: 3 Kasım 2012 tarihinde Serhan Gürbüzol tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 3 Kasım 2012 Yazar Paylaş 3 Kasım 2012 Ümit hocam, sağlıkla ve gönül rahatlığıyla binmeni diliyorum, Rabbim kaza bela göstermesin . :nazar: Amin abim teşekkür ederim, Allah dost düşman kimseye kaza bela vermesin. Bugün biraz hafifledim ama (cüzdan tam takır ) yapılanlardan sonra kullanmak keyifliydi. 1 Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 (düzenlendi) İyi bi masraf yapmışsın'dır,Ümit hocam....iyi günlerde kazasız,belasız ve sorunsuz binmen dileğiyle.... ekleme:havalar serinledi cay,kahve iyi gider... 4 Kasım 2012 tarihinde Cengiz Aratemur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 Uzun zamandır mondime periyodik bakımlar dışında pek birşey yapmıyordum. Arabam, bayramda arabasını önüme kırıp yarışmak isteyen terbiyesiz birisini fazlasıyla üzünce onu bir kere daha sevdim ve ödüllendirmek istedim. Parça konusunda forum sponsorumuz Alper Bey'in fazlasıyla başını ağrıttım, sağolsun fazlasıyla yardımcı oldu. Bazı planda olmayan parçalarda çıkınca her ne kadar biraz canım sıkılsa da iyi bir bakım oldu. Değişim zamanı gelen, yaklaşan, bozulan veya bozulma sinyali veren hemen hemen bütün parçalar değişti. Belli başlı olanları ve aklımda kalanları aşağıya yazıyorum. 248.000 kmde yapılan bakımlar * Ön fren disk ve balatalar * Alt tablalar * Z rotları * Sağ sol rot başları ve rotiller * Ön arka iiraj lastikleri * V kayış seti * Triger kayış seti * Jant eğrilikleri kontrol edildi. Ön arka rot balans yapıldı. * Bujiler alındı ama ikisi problemli çıktı eski bujiler terkar takıldı. Servisin kapanma vakti geldiği için ve yarın pazar olduğu için bobin buji kabloları ve bujiler ve yine olası problemli gördüğüm bazı parçalar haftaya cumartesi değişecek. Servisten çıktıktan sonraki yaptığım denemde bir kez daha sevdim mondimi. Gerekli bakımları yapıldığı sürece gerçekten güzel araba mondeolar. Bu bakımları yapınca hep aklımda olan daha geniş bir araç düşüncesini bir yana bırakarak bunlara artı olarak iki bakımlık motor yağı, yağ, yağ, benzin, polen ve hava filtreleri, kartel contası ve bujileri alıp stok yaptım. (Eğer satarsam iki bakım hediye ) HAyırlı olsun hocam. G.Antep toplantısına hazırlıkmı yapıyorsun 1 Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 4 Kasım 2012 Yazar Paylaş 4 Kasım 2012 İyi bi masraf yapmışsın'dır,Ümit hocam....iyi günlerde kazasız,belasız ve sorunsuz binmen dileğiyle.... ekleme:havalar serinledi cay,kahve iyi gider... Teşekkür ederim sağolasın. Biraz tuzlu oldu ama uzun vadede yüzümü kara çıkarmaz inşallah. HAyırlı olsun hocam. G.Antep toplantısına hazırlıkmı yapıyorsun Sağolasın Mehmet Hocam bakımın üzerine karnı da doyunca iyi geldi bizimkine.Hadi gazlada uçalım der gibi bakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 Maşallah diyorum. Konuyu ilk baştan itibaren okudum güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 4 Kasım 2012 Yazar Paylaş 4 Kasım 2012 Maşallah diyorum. Konuyu ilk baştan itibaren okudum güle güle kullanın. Teşekkür ederim sağolasın Sami kardeşim Allah arabalarımıza zeval vermesin. Ümit abi güle güle kullan abi aracını,gerçekten çok temiz Sağ olasın Mert,senin yakışıklışın yanında sönük kalıyoruz ama neyse ihtiyarı gençleştirmek için elimden geleni yapıyorum. Maşallah seni elinden de her iş geliyor be Ümit Hocam. :nazar: helal olsun, güle güle kazasız belasız... Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum abi, sağ olasın teşekkür ederim. Allah herkese arabasını iyi günlerde severek kullanmayı nasip etsin. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 Yaşına göre çok kaliteli duruyor, içi yan profilden duruşu harika. Sadece farlar biraz kirli kalmış gibi onlar değişse güzel olur. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 4 Kasım 2012 Yazar Paylaş 4 Kasım 2012 Elinize saglık. :nazar: :nazar: Yaşına göre çok kaliteli duruyor, içi yan profilden duruşu harika. Sadece farlar biraz kirli kalmış gibi onlar değişse güzel olur. Teşekkür ederim sağolasın Burak kardeşim farlar konusunda sana katılıyorum ama yan sanayi birşeyde almak istemiyorum. Farlar arabayı aldığım günden beri aklımda. Orjinali de bir kaç yerde buldum çok pahalı. Belki forumdan herkese bir ışık yakan Oktay Abim, mondeo içinde bir fikir geliştirir yada ebaydan falan güzel bir far denk gelirse hemen alır takarız. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2012 Paylaş 19 Kasım 2012 Şu an ev taşıma falan işlerim var (gerekli açıklamaları ilerde paylaşacagım)bitsin işlemlere başlayacagım.Çok yakında mercek takılmış orjinal mondeo Mk2 farlarıyla tanışacaksınız.Belki görüntü güzelliği açısından çift bi-xenon mercekli olabilir karar vermedim.Moretta diyemi yazılıyordu neydi işte far tarzında bişiler olacak. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 22 Kasım 2012 Yazar Paylaş 22 Kasım 2012 Şu an ev taşıma falan işlerim var (gerekli açıklamaları ilerde paylaşacagım)bitsin işlemlere başlayacagım.Çok yakında mercek takılmış orjinal mondeo Mk2 farlarıyla tanışacaksınız.Belki görüntü güzelliği açısından çift bi-xenon mercekli olabilir karar vermedim.Moretta diyemi yazılıyordu neydi işte far tarzında bişiler olacak. Merakla bekliyorum çalışmanı Oktay Ustam. Geçmişte yaptıklarına bakınca bu çalışmanın da çok güzel olacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts