İçeriğe Yönlendir

Mondeo Polen Filtre Degisimi

Emre Cetin

Recommended Posts

Emre Cetin

Hava benzin ve yağ filtreleriyle birlikte polen filtresini de değiştirmek istediğimde ustanın bunda polen filtresi mi oluyormuş demesiyle vazgeçtiğim filtreyi kendim değiştirmeye karar verdim söktüğümde ortaya çıkan manzara içler acısıydı ; belki kendisi yapmak isteyenler olursa diye resimledim , öncelikle polen filtresi yolcu tarafında , ilk iş olarak ön camin altındaki ızgaranın üzerindeki tapaları çıkarıyoruz daha sonra tapaların altındaki vidaları çıkarıyoruz, bir vidada kaput içinde kalan kısımda var, vidalar mandala monteli mandalı da çıkardikdan sonra tamamdır ,ızgarayı yerinden çıkarıyoruz zaten filtre direk gözümüze çarpıyor filtrenin oturduğu kabı tutan 2 tane kelepçe var kelepçeleri açıp kabı ve filtreyi alıyoruz yenisini koyup geri topluyoruz çok basit bir işlem fakat ben ilk kez yaptığım ve filtrenin yerinden tam emin olmadığım için sağ taraftaki ızgarayı ve silecekleri falanda söktüm bu yüzden uzun sürdü eski filtrenin ve filtre çevresinin durumu baya kötü resimlerde de görülüyor benim gibi ilk defa sökecek olanalar olursa yardımı olsun istedim umarım faydalı olur.ilk olarak sağ tarafı çektiğim için oraları koymak zorunda kaldım resimlerde.

25513585.th.jpg

48143777.th.jpg

35724927.th.jpg

81678912.th.jpg

55597272.th.jpg

40310848.th.jpg

19045913.th.jpg

13503610.th.jpg

15159891.th.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ozan Akkaya

Merhaba,

Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama 1. mesajda, 1 resimde işaretli yerdeki vidayı kapatan plastik parçaları nereden temin edebiliriz? :biggrin: 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...