İçeriğe Yönlendir

Marşbiyel Tamiri

Okan Kılıçoğlu

Recommended Posts

Okan Kılıçoğlu

Öncelikle herkese selamlar... Başlıktada yazdığım gibi dün sabah saatlerinde malumunu oruç ve getirdiği dalgınlık sebebiyle aracın sol marşbiyelini taş mantara sürttüm o kadar moral bozucu bir durum ki dünden beri aracı satmayı bile düşündüm desem yalan söylemiş olmam 2 gündür kısa mesafelerde kullandığım aracımı kullanmaz oldum gözümün önüne park ettiğim aracı hep uzaklara park ettim görünce soğumayayım diye tamamen :D fazla uzatmadan konuya gireyim başına böyle bir hasar gelen varmı yardımlarınızı bekliyorum servisle görüştüm orayı keseceklerini söylediler ama araç daha km çok düşük kesimde kapı içlerinede girilecek haliyle boya olacak hiç gözüm yemedi kimisi çektirme yöntemiyle yaptır diyor orjinal gibi olurmu kafam iyice karıştı arkadaşlarım abilerim yardımlarınızı bekliyorum :D hasarı çok fazla anlatmadım resim var diye...

QNXu1.jpg

UThch.jpg

Jibii.jpg

9giNU.jpg

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ben sac kesilip tekrar yapılacak kadarlık bir hasar göremiyorum benim ki çok çok daha kötüydü serviste güzelce yaptılar sac falan kesmeden usta bir kaportacı güzelce düzeltir burayı.Moralinizide bozmanıza gerek yok nazarlık gibi düşünün.Yapıldığında eskisi gibi olur hatta belli bir zaman sonra yapıldığını bile unutursunuz.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Geçmiş olsun..Geçen hafta bizim ford connectin sağ marşbiyelinide aynı şekilde sürttüler.Servise götirdüm marşbiyelin altkısmından açıp düzeltebileceklerini söylediler.Sacın kalın olması sebebi ile çekme yönteminin uygulanamayacağı kanaatine vardılar. :)

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Çok geçmiş olsun neyseki önemsenmiyecek yerde ve fazla bir maliyeti olmaz onarımın..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu hasar için, marşbiyel sacını değiştirceğim diyene, dolandırıcılığa tam teşebüssten dava açılmalı. Toplamda 200 TL civarına bitecek bir düzeltme+boyama işlemi yapılacak.

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu

Esirgemediğiniz yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum....gerçek anlamda biraz rahatlattı beni.... Çağlar abi sacın değişmesi gerektiğini söyleyen Ankara'da ford yetkili servisi aracı gördüler hemde ama hiç ilgilenmediler sanki bedava iş yaptırmaya gitmişim gibi veya ordakilerle çok çok eski bir dostmuşum gibi halledilir tarzı konuşmalar oldu biraz benim isteğim bir ustanın görüp fikir vermesiydi yok şimdi olmaz kasko şirketinizle anlaşmamız yok bayramdan sonra getitirseniz ancak sanki sahipleri gibi oranın :) Tahir ve İlker abimin dedigi gibi şükür kapılarda bir hasar yok Ankara'da gerçek anlamda beni bu sıkıntıdan kurtaracak özel veya yetkili servis tavsiyeniz varmıdır en az boya kesme biçme olmadan yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum tekrar...

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Okan bey canınızı sıkmayın metal dimi bu eğilir düzeltilir. Ama biz ilk önce şu Türkçe karakter yazma sorunumuzu halledelim, değil mi? :) Biraz daha dikkat lütfen...

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu

özür dilerim..tabiki daha dikkatli olmaya çalışırım bundan sonra :) moral bozukluğu biraz hata yapmama neden oluyor galiba herkesden özür dilerim... :D

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Aynısı bendede var.bırak kalsın öğle.Canını sıktığına değmez.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Benim araçta da aynı dertten müzdarip. Kardeşim farketmemiş ve olan olmuş :unsure2: Ben de görmezden geliyorum. İşlem yapıldığına değmez, görmezden gelin :p

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İleride korozyon sıkıntısı çıkarabilir su ile en fazla temas eden yerlerden biri bence vakit kaybetmeden işlem yaptırmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu
Aynısı bendede var.bırak kalsın öğle.Canını sıktığına değmez.

Haklısın aslında Bahadır abi bir yandan nazarlık olsun dursun diye düşünmüyor değilim.

İleride korozyon sıkıntısı çıkarabilir su ile en fazla temas eden yerlerden biri bence vakit kaybetmeden işlem yaptırmakta fayda var.

Diğer yandanda Tahir abi gibi düşünüyorum suyla en çok temas eden yer görüntü bozukluğu gibi düşünceler :p

Geçmiş olsun.. :i-ih:

Sağol Erkan abi :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Plastik bariyere sürtmüş bizimkisi boyada bir kalkma, kazınma yok. Bakalım, Gebze'ye taşındığım da Çağlar Abi'nin boyahaneye uğrayıp tampon çıtaları, ayna kapakları ve açma kollarıyla birlikte boyatıp yaptırırım diyorum :unsure2:

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu
Geçmiş olsun , can sıkıcı bir durum.Sizi iyi anlıyorum.Sinek küçüktür ama mide bulandırır. :unsure2:

Sağol Adnan abi hemde ne bulandırma içimi dışıma çıkarttı gerçekten.

Ankara'da güzel güvenilir yetkili veya özel servis kaporta işleri yapan tavsiye edebileceğiniz yer varmı.Yukarıdaki mesajımda söylediğim gibi ford yetkili servisinin tutumunu dile getirdim....bayram sonrası bu durumu ford'a bildirmeyi düşünüyorum....

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu

Oto king'den diğer Opel'imde biraz dilim yandı Adnan abi hep bana bu tarz sıkıntılar denk geliyor :) herkes memnun ama nedense mide bulandırıcı kısımlar beni buluyor: ) şans galiba :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Bu mini onarıma girmez, AutoKing , bu hasara 500-600TL ister.

+1 benimkinde 500 lira çıkardılar daha da çıkarıyorlardı tamam dedim nereye kadar gidecekti bilmiyorum. Ha gerçi servis kaskodan ağzının suyunu akıta akıta 700 liraya yaptı ama servise değil ona onay veren ekspere her aklıma geldiğinde sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Hemen hemen aynı hasarı ben yaptım. Hemde mantara vurunca aracın sol tarafı komple gitti zannetmiştim o derece. :) Dost işi yakın arkadaşım 80 liraya güzelce tamirini yaptı. Bence hiç canınızı sıkmayın.

Geçmiş olsun.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

geçmiş olsun cana gelecegine mala gelsin benimde şag marşpiyelde ufak bi göçük vardı aldıgımda yaptırmıştım tamponları boyatınca önemsiz bişe bu kadar kafanıza takmayın

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu

Autoking o rakamların hakkını verebilecek bir servismidir yada benim dilim yandı bana mı öyle geliyor... tampon tırnakları tamiri ve boyama işlemine 500 tl aldılar 1 hafta sonra tamponda boya çatlaması oldu servisle autoking arasında mekik dokudum resmen yaktığım benzin parasıda cabası :)

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bence o kısımdaki boya astar ile izole edilip üstüne marşpiyel eki yapılır mis gibi binilir hem görselide düzelmiş olur.

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu
Geçmiş olsun,ALLAH daha kötü kazalarla karşılaştırmasın .

Sağol İbrahim abi ALLAH cümlemizi korusun kazalardan

Bence o kısımdaki boya astar ile izole edilip üstüne marşpiyel eki yapılır mis gibi binilir hem görselide düzelmiş olur.

ST marşpiyet eki düşündüm zaten araca st body kit yapmayı düşünüyorum ama işte oraya ezikten dolayı oturma nasıl olur o düşündürüyor beni :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Takılacak ekin yapışacağı düzgün bir zemin olmaz ise düşer, yani her şekilde tamri şart

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
(düzenlendi)

Öncelikle geçmiş olsun. geçen sene benimde başıma aynı olay gelmişti Hatta alttaki plastik parçada deforme olmuştu. O parçaya 150 lira gibi bir fiyat verdiler. boya işiyle filan 300-350 yi bulur demşti servis. Öyle olunca ben de beyanla kaskoyu deldirme pahasına beyanla kaskodan yaptırmıştım. kaskom yenileneceği zamna sürprizle kaskonun delinmediğini gördüm. Hatta acentam bile delineceğini söylemişti.

Öyle kesme biçme işlemi de olmadı nasıl yaptılar bilmiyorum ama orayı düzelttiler.

tarihinde Mahmut T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Geçmiş olsun , can sıkıcı bir durum...

Fakat aracı satmayı düşünecek kadar abartmayın bence... :)

Max. 200-250 liraya hallolacak bir sorun bu...

Kaporta düzelir,boyanır...mis gibi olur... :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...