İçeriğe Yönlendir

Otomatik şanzıman 4.vites

Seçkin Mercan

Recommended Posts

Seçkin Mercan

Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. Daha dün keşfettim bu siteyi,bütün gece Mondeo ile ilgili yazılanları okudum,hakikaten övgülerin en büyüğüne layık bir forum burası,herkes mi bu kadar efendi,herkes mi bu kadar donanımlı..Sizlerle aynı platformda olmak inanın onur verici.

1 ay önce 98 model otomatik vites Mondeo Glx aldım.Araç 155.000 km de ve tartarini lpgli.Aracın tüm bakımlarını Eskişehir'de Umut Ford'tan yeni ayrılan Evren Usta'ya yaptırdım. Tüm kayışları değiştirdim,salıncak değişti,yağlar değişti vb... 4 lastik aldım Goodyear satıcısından Sava marka,şimdilik memnunum.

Gelelim sorunuma,2 haftadır araç 80 km'lere gelip 4.vitese geçince,inanılmaz bir vuruntu yaşıyorum.İnsanı araba kullanmaktan soğutan bir vuruntu,daha sonra gazdan ayağımı çektiğimde vites küçülmeye başlayınca da 3.viteste,2.viteste da vuruyor. Ayrıca vuruntu yaptığı 80 km'den sonra gaza basarsam vuruntularla hızlanıyor ama bi boşa atıyor,bi vuruntuyla hızlanıyor.Bende ne olur olmaz korkusuyla 110 km'yi geçmedim vuruntu olmadığı zaman. Birde işin garibi bu sorunu her zaman yaşamıyorum,140-150'yi hiç vuruntu yaşamadan görüyorum çoğu zaman. Bu akşam yine vuruntu yaşadım,sağa çektim,durdum,yeniden hızlandım ve vuruntu olmadan hızlandım.

Şimdiden engin bilgi ve deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi

Hoşgeldiniz,iyi paylaşımlar.Hakikaten diğer forumları kıskandıracak nitelikte kaliteli bir forum herkese bende bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sorununuzu üstadlar ve ustalarımız yanıtlayacaktır.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Bendeki gibi Sizinkinde de selonoid var mı bilmem ama şanzıman beynine bakmak lazım. Yağ basıncı sorunu bile çıkabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vuruntu derken, motor teklemesi mi, yoksa kasaya vuran titreme mi, yoksa vites boşa alıyor da sonra tekrar geçiyor gibi sırta gelen vuruntu mu?

Yorum bağlantısı
Seçkin Mercan

Çağlar Bey iyi akşamlar,

Vites boşa geliyor da tekrar geçiyor şeklinde sanki lunaparkta çarpışan otolarda darbe alınca oluşan vurma gibi(benzetmem için kusuruma bakmayın,başka birşey bulamadım)

İlginiz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Diresiyonu tam sağ yapın, sol ön lastiğin arkasından içeri doğru bakın, gördüüğünüz soketi çıkarıp wd-40 ile spreyleyin.

2. Devam ediyorsa, maalesef revizyon sinyali olabilir

Yorum bağlantısı

Foruma hoşgeldiniz Seçkin Bey.

Probleminiz bakımdan sonra başladıysa ustanızın bir müdahalesi sıkıntıya yol açmış olabilir. Yanlız vuruntular genelde revizyona giden yolun habercileri oluyor. Umarım Çağlar Bey'in tavsiyesi ile basitçe çözümlenir arızanız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Selenoid arızası, elektroniktir, yani arıza teşhis cihazı ile önce görülür, piyasa ile sıkçe/hep ters gittiğim noktalardan biridir: Teşhis sökmeden yapılır, söküp masaya dağıtılmış motor/şanzıman parçasında kırık/yanık yoksa, teşhis te yapılamaz.

Yorum bağlantısı
Gökhan Yalçıntaş

Hoşgeldiniz.

Arabanız hayırlıolsun .

Bende otomatik vites kulanıcısıyım, ben arabayı ilk aldığımda bende benzer arıza vardı .

Aracınız arabanız : Vuruntuyu ,yük bindiğinde yani yokuş yukarı çıkarken yapması gerekiyor, düz yolda ve yokuş aşağı giderken yapıyormu , bunu bir deneyin , canınızı sıkmayın , otomatik vites araçlarda , her arıza için şanzuman sökülmez .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...