İçeriğe Yönlendir

Ön Takımdan Gelen Tak Sesi

Savaş Değişli

Recommended Posts

Savaş Değişli
(düzenlendi)

Herkese selamlar

Yaz tatilinde arabadan bir ses gelmeye başladı,ustaya gitmeden sizlerden bir fikir alayım istedim

Arabanın ön taraflarından, ilk kalkışlarda (sert kalkarsam) küt diye bir ses geliyor,olası sebebi nedir acaba?

tarihinde Sava? De?i?li tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
Tercihimi akslardan yana kullanıyorum.

Aks derken komple aks mı Tahir Hocam ;):):spiteful:

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Oyunuzu Z rota verin Size deniz getireceğiiimm,yollar hanlar yapacağıımmm :spiteful::)

motor kulağı olma ihtimali var mıdır sizce?bu durumda da buna benzer ses yapabiliyormuş sanırım? ama motorda sallanma da yok

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

F1 bu; z rot değişir düzelmediği görülür vesileile Z rot değişmiş olur ama aks değişince düzelir. Ben araçlarda takım olan herşeyin komple değişmesinden yanayım ileriye yönelik rahat etmek için tabi işin bir de mali boyutu var ama...

tarihinde Tahir ?lter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Daha çok şanzıman kulağı da yapabilir. Bu tip sesleri yerinde duymalı .

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Görülen o ki bir kaç yerden yapabiliyor bu sesi,

aks,aks başları,z-rot,motor takozları ve şanzuman takozu

en ucuz olandan denemeye başlamalı o zaman :D

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
Savaş hocam hala konyadamısın? Eğer döndüysen bence bingöl tarafında yaptırma derim,buraya gel,benim sürekli gittiğim ustamda hallederiz,hem sana yemek borcum var daha :D

Onur abi yok konyada değilim,bingöle geldim.Haklısın aslında burada hiç elletmeyeyim arabayı ,oraya bir ara gelince baktıralım :D

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

düz yolda 80-90 km sabit süraatle gidin ayağınızı gazdan çekin, tekrar gaza basın eğer arabada hafif bir vuruntu hissederseniz, yüzde yüz aks diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Araç dururken tam sağ ve sol yapıp kalkın.Ses geliyor mu dinleyin.Eğer ses duyarsanız duyduğunuz yönün aksi tarafında ki aks arızalıdır.Eğer bu testi başarılı geçerseniz.Öncelikle z-rotlardan olmadı Tablalardan şüphelenin.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Yarın ilk işim dediklerinizi uygulayacağım ve yazacağım Lokman abi&Onur abi.

Vites değişimlerinde de debriyajdan hızlı çekerken vurma yapıyor

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Lokman abi arabada vuruntu yok,90-100 arasında denedim ses gelmiyor

Ayhan abi tam sağ ve tam sol yaptım sert kalktım ama ses yok şükür ;) Akslardan yırttık gibi ;)

Yorum bağlantısı
Okan Kılıçoğlu

bende aks desem ;) 2011 focusumda aynı sorun olustu garantiden halletik ama sprey mi ne sıktılar degismediler 5 saat de sabit hareketsiz kaldı arac bana aks bilyası gibi bisi söylediler ama tam hatırlamıyorum ;) belkide yanılıs hatırlıyorum ;)

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

hadi geçmiş olsun. büyük masraftan kurtardın. yinede göster bakalım ne diyecekler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Lokman abi arabada vuruntu yok,90-100 arasında denedim ses gelmiyor

Ayhan abi tam sağ ve tam sol yaptım sert kalktım ama ses yok şükür :D Akslardan yırttık gibi :)

O zaman iyi akslarda sorun yoktur.Diğer söylenenlere baktırman lazım..

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Bugün yeni bir ses daha duymaya başladım :) :)

Kasislerden veya yağmur kanalından geçerken arka taraftan bir ses geliyor ,iki demir birbirine vuruyor gibi tiz bir ses

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

arka salıncak taşıyıcışlarının burçları aşınmış olabilir. parçanın adını tam çıkaramdım şimdi forumda yazmıştım bende değiştim :) vik vik sesi gibidir :)

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Vayyy banaaa vayy:) yine masraftayız desene Mustafa :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

benim değiştim parça buydu

http://www.yedekparcaford.com/?urun-1259-F...E-ALT-KOLU.html

wd40 boca edince ses kesiyor tabi su vs vurunca yine başlıyor :) dediğim gibi araç esneyince çıkan vik vik sesi ise bu parçanın burçlarından olabilir. yine buna benzer birde şu parçada var burç ama o daha az hareketli

http://www.yedekparcaford.com/?urun-1257-F...E-UST-KOLU.html

birde viraj demir makarası var :)

http://www.yedekparcaford.com/?urun-1282-F...2001-iTHAL.html

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aytaç Bulgay

Savaş Bey bende böyle bir ses sorununu bayramdan hemen önce hallettim. Sizin gibi birçok olasılıkla gittim bu ses eğer debriyaja basınca veya çekince geliyor bazen düz yolda bazen kasiste veya sanki arkadan geliyormuş gibi ise benim sorunum Direksiyon altında debriyaj sisteminde bir yere pul gibi bişe taktılar Mustafa TÜFEKÇİ ve emmi iyi biliyorlar yazıma cevap yazışlardı. İnşallah ordandır çok basit ve ucuz bir şekilde atlatırsın.

Bu parça bir kaza anında debriyaj milinin şoföre doğru değilde aşağıya doğru düşmesini sağlayan mekanizma üstünde. Tam direksiyonun altında

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Savaş Değişli

Arkadaşlar bugün bingöl ford servisine gittim taş izleri için boya kardırdım rötüş yaptırdım bir kaç yere.Neyse bide şu sesi göstereyim dedim,z rot motor takozu,sanzuman takozuna bakıldı sıkıntı yok.Ön düzende de sıkıntı yok,aks ve aks başlarıda sağlam.Seste gelmemeye başladı zaten.

3 gün önce baya sert bir kalkış yapmıştım,direksiyon hafif sağa kırıktı acayip birküt sesigeldi o gün bu gündür ses mes yok :()

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...