Aytaç Bulgay 12 Eylül 2011 Paylaş 12 Eylül 2011 FOCUS 2001 Ambiante GP aracımda bir süredir dönüşlerde kasislerden atlarken hatta bazen düz yolda bile gelen bir ses vardı. Bu ses hani tok bir ses değil vuruntu hiç değil sanki boşluk yapmış gibi lıkırtı şeklinde. Bazen hiç gelmiyor bazende düz yolda ortaya çıkıyordu. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucu bu tür seslerin Z Rot, Denge Çubukları, Motor Kulakları gibi yerlerden gelebildiğini okumuştum. Bayramdan önce tatile gitmeden bir göstereyim kafam rahat olsun diyerek ustama gittim, test sürüşüne çıktık usta sıkıntı yok dedi ancak ben ısrarla camları kapadım teyp kapadım ve ilk dönüşte LIK ses geldi. Usta tamam dedi duydum ama hiç korkma sıkıntılı bir durum değil hatta sesi keseceğim yeri tahmin bile edemessin dedi. Ben araştırma sonuçlarından bahsettim hiçbirisi değilmiş. Neyse tekrar tamirhaneye geldik kalfaya bişeyler söyledi ve herif nereyi sökse Direksiyonun altını söktü ve sesi ordan kesdi. USTANIN AÇIKLAMASI : Focusların bu kasasında debriyaj çubuğu kaza esnasında yerinde çıkarak şöföre sıkıntı vermesin diye direksiyonun altında bir aparat ile aşagıya doğdu düşmesi sağlanıyormuş, buradaki sekmanda-pul da neyse hatırlamıyom ne dediğini zamanla boşluk oluşuyormuş. Küçücük bi parça pul gibi takılsı ses kesildi. Bu tür sıkıntısı olanlar dikkat etsin ler boşuna Z Rot, Motor Kulağı felan değişim yapmasınlar buraya da bir baktırsınlar. Bilginiz olsun istedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Eylül 2011 Paylaş 12 Eylül 2011 Evet, kronik bir Focus1 arızasıdır... Göğüste bir tornavida unutulmuşta, seyit halinde o orda yuvarlanıyormuş gibi ses yapar.. Ford eğitimi almamış birisi de zor bulur... Geçmiş olsun.. Faydalı bir bilgi.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Eylül 2011 Paylaş 12 Eylül 2011 daha önce forumda paylaştık ford için teknik bülten de var. pedal braketi yapıyor o sesi. ben söktürdüm. yani forddan çıkan usta söktü. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Eylül 2011 Paylaş 12 Eylül 2011 daha önce forumda paylaştık ford için teknik bülten de var. pedal braketi yapıyor o sesi. ben söktürdüm. yani forddan çıkan usta söktü. Sen niye sökmedin Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Eylül 2011 Paylaş 12 Eylül 2011 alengirli bir yerde. ben parçayı söktükten sonra bulmuştum servis bültenini sökmek sakıncalı ama o sesi gidermenin yolu yok. zamanında serviste değişik uygulamalar yapmışlar. en son ustalar sökmeye başlamış :lol2: Yorum bağlantısı
Aytaç Bulgay 13 Eylül 2011 Yazar Paylaş 13 Eylül 2011 Bende şu an ses kalmadı, inşallah da bidaha olmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 16 Ekim 2011 Paylaş 16 Ekim 2011 benzer bir ses benim aracımdada var.dün ön akis bilyalarını değiştirdim.ancak ses yine kaybolmadı.ben lastiklerden gelebilir diye düşünüyordum.lastik değiştirip rot balans v.s. yaptıracaktım..bu bilgi faydalı olur umarım ..teşekkürler paylaşım için.. Yorum bağlantısı
AYTEKİN CAN 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 tam aradığım sesim çözümü gibi duruyor. ilk fırsatta ustaya iletecem. ustayla söyluyorum geziyoruz arabayla tık ses gelmiyor eve giderken ben de başlıyor ses. ustaya da anlatamıyorum sesi deli muamelesi gördüm resmen :) Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Evet, kronik bir Focus1 arızasıdır... Göğüste bir tornavida unutulmuşta, seyit halinde o orda yuvarlanıyormuş gibi ses yapar.. Ford eğitimi almamış birisi de zor bulur... Geçmiş olsun.. Faydalı bir bilgi.. Benim araçtada ilk aldıgımda motor kulagından titreme sesi geliyordu,motor kulagını degıstırdıkten sonra 1 ay ıcınde bu ses basladı sanki..Ben ustanın kulagı ıyı takamadıgını yada parcanın orjı olmamasından dolayı kaynaklandıgını dusunuyodum.. Mehmet abi titreme yok ama senin dediğin gibi tornavida yuvarlanıyor gibi bir ses..Sankı torpido içinde küçük demir bir kapalı kutu içinde bilye yuvarlanıyo gibi yada dedıgın gıbı tornavıda yuvarlanıyo gibi gır gır bir ses,her zaman olmuyor,kışın daha cok oluyor..Genelde yokuslarda ve aracı zorladıgımda duyuyorum bu sesi.. Aynı sorunmudur ? Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Benim araçtada ilk aldıgımda motor kulagından titreme sesi geliyordu,motor kulagını degıstırdıkten sonra 1 ay ıcınde bu ses basladı sanki..Ben ustanın kulagı ıyı takamadıgını yada parcanın orjı olmamasından dolayı kaynaklandıgını dusunuyodum.. Mehmet abi titreme yok ama senin dediğin gibi tornavida yuvarlanıyor gibi bir ses..Sankı torpido içinde küçük demir bir kapalı kutu içinde bilye yuvarlanıyo gibi yada dedıgın gıbı tornavıda yuvarlanıyo gibi gır gır bir ses,her zaman olmuyor,kışın daha cok oluyor..Genelde yokuslarda ve aracı zorladıgımda duyuyorum bu sesi.. Aynı sorunmudur ? Torpido kısmından bendede arada ses geliyor sanki anahtar tıkırtsı gibi ayn sorunmdur . 1 Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Torpido kısmından bendede arada ses geliyor sanki anahtar tıkırtsı gibi ayn sorunmdur . aynen aynen,şimdi bu ses o direksiyon altındaki debriyaj cubugundanmı ? Yorum bağlantısı
AYTEKİN CAN 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 araç düşük devirde ve kilit taşlı yolda giderken demir demire vuruyormuş ara ara tıkırt diye ses geliyor. düz yolda düşük devirde yapıyor ama sık değil kilit taşlı yolda fazla. şimdilik çözemediler sorunu. debriyaj çubuğu meselesi çözer mi acba Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 daha önce forumda paylaştık ford için teknik bülten de var. pedal braketi yapıyor o sesi. ben söktürdüm. yani forddan çıkan usta söktü.bahsettigin parca nerede mustafa tam olarak hangi kosedrn geliyor ses Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 otomatiklerde fren pedalının altında bi yerdeydi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts