İçeriğe Yönlendir

Xenon Far

Hakan Mangaloğlu

Recommended Posts

Hakan Mangaloğlu

Arkadaşlar, bayramda tatil keyfi için ailecek Keşan'a bir yolculuk yaptım. Arabamı 10 haziranda aldım ve satın aldığım arkadaş araca sonradan takılan xenonlardan taktırmış. Araçta mercekli far tabii olarak yok. Giderken gece gittik ve karşıdan gelen geçen her 5 araçtan biri selektör yaparak geçti haklı olarak. Dönüşte gündüz döndüm çünkü sülalemde kulağı çınlamadık kimse kalmamıştır sanırım, hatta kulakları ağır işitenler varsa onların bile kulakları açılmıştır. Hemen gelir gelmez sökmedim, o bana selektör yapanların bedduası tuttu herhalde sağ far kıpır kıpır ederek bozuldu ve hemen kendim söktüm. Bir arkadaşın dediğine göre yağmurlu havalarda da bu çakma xenonlar hiç göstermiyormuş yolu! Yağmurlu havalarda ve diğer zamanlarda bu gibi xenon farlardan kullananların tecrübelerini merak ettim doğrusu. Herkese sevgiler...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

K değeri yüksekse yağmurda siste sıkıntı yaratıyor. 4300k olursa nisbeten daha iyi.

Yorum bağlantısı
Hakan Mangaloğlu

Söktüğümde gördüm 8000 K'lık xenonlardanmış. Gerçi bir şey ifade etmiyor artık eski farlara dönüş yaptım (bana göre) böyle daha iyi...

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
Söktüğümde gördüm 8000 K'lık xenonlardanmış. Gerçi bir şey ifade etmiyor artık eski farlara dönüş yaptım (bana göre) böyle daha iyi...

bendede vardı 8000 k. bendede aynı yağmurda siste görüşü çok azaltıyordu bide benimki uzun kısa tek olduğu için çok sık patlıyodu söktüm attım.orijinaline saygıyla.. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Doğru yolu bulmuşsunuz. 8000k yağmurda hiç göstermez. Birde çok sellektör aldığınızın sebebi farlarınızın ayarları yüksek olabilir buda yolu daha az aydınlatmasını sağlar.

Yorum bağlantısı
Hakan Mangaloğlu

Araba C Max, normalden biraz daha yüksek tabii. Demek ki karşıdakilerin tam gözünün bebeğine çakıyormuşuz ışığı, valla bana da aynı şey olunca bir kulaklarını çınlatıyorum karşıdaki arkadaşın hani :-)

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Far ayarları düzgün bile olsa , ki zaten tam olarak düzgün far ayarı bile yapılamıyor çakma xenonlarla, gene de karşıdan gelen hassas gözleri rahatsız edecek şekilde ışığı dağıtıyor çakma xenon. Işığı toplayıp gerekli alana odaklayamadığı için de mercekli xenon kadar geniş ve etkili aydınlatamıyor. Artık görüntü olarak da hiç bir estetiği kalmadı, hatta itici olmaya başladı. Ya mercekli xenon, ya da orijinal halojen ampuller...

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Uzun yolda muhtemelek yüklü çıktınız ve far ayarlarınız yüksekteydi o yüzden hem aydınlatma zayıf hemde karşı tarafı rahatsiz ediyordur çünkü ön taraf havaya kalkıyor arka tarafa yük binince farlarıda aşşagı almanız lazım ben şu ana kadar sellektör yemedim 8000k kullanıyorum nerdeyse 1 sene olacak bi sıkıntıda yaşamadım ilk aldıgımda xenon kitte bazen yanmıyordu sıkıntı vardı sonra kiti kompile degiştirdiler ne sorun kaldi nede sıkıntı

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

4300k merceksiz farda işe yaramıyor, merceğin aydınlatması yanında normal fara xenon takıp güzel aydınlatıyor diyordum birararlar, ama merceğe geçtikten sonra fikrim değişti, merceğin aydınlatması hem daha geniş ve uzun hemde net, normal far anca yarısı gibi oluyor, mercek yoksa boşa takmayın, daha öncede bana söylendiği gibi sadece aydınlattığını sanyorsunuz o kadar.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
4300k merceksiz farda işe yaramıyor, merceğin aydınlatması yanında normal fara xenon takıp güzel aydınlatıyor diyordum birararlar, ama merceğe geçtikten sonra fikrim değişti, merceğin aydınlatması hem daha geniş ve uzun hemde net, normal far anca yarısı gibi oluyor, mercek yoksa boşa takmayın, daha öncede bana söylendiği gibi sadece aydınlattığını sanyorsunuz o kadar.

+1907

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

+Fordclubtr ve geceucusu.com.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
+Fordclubtr ve geceucusu.com.

Aynen öyle, mükemmel sonuç :)

Yalnız geceuçuşuna ne oldu, girilmiyor kapandımı acaba, server gitmiş durumda.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Aynen öyle, mükemmel sonuç :nazar:

Az kaldı inşallah daha güzel olacak.

Geceucusu'nda sizin nick neydi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Aynen öyle, mükemmel sonuç :)

Geceuçuşu açılacak... Az işi kaldı...

Yorum bağlantısı
Hakan Mangaloğlu
Uzun yolda muhtemelek yüklü çıktınız ve far ayarlarınız yüksekteydi o yüzden hem aydınlatma zayıf hemde karşı tarafı rahatsiz ediyordur çünkü ön taraf havaya kalkıyor arka tarafa yük binince farlarıda aşşagı almanız lazım ben şu ana kadar sellektör yemedim 8000k kullanıyorum nerdeyse 1 sene olacak bi sıkıntıda yaşamadım ilk aldıgımda xenon kitte bazen yanmıyordu sıkıntı vardı sonra kiti kompile degiştirdiler ne sorun kaldi nede sıkıntı

Farları en aşağı konuma almıştım, belki de ayarsızlık vardı. Ben sevmedim bu xenon zımbırtısını, beyaz ışık zaten gözümü yoruyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

http://www.geceucusu.com/index.php?showtop...mp;fromsearch=1

Yorum bağlantısı
Farları en aşağı konuma almıştım, belki de ayarsızlık vardı. Ben sevmedim bu xenon zımbırtısını, beyaz ışık zaten gözümü yoruyor...

Merceksiz xenon alır.Xenon'da sadece beyaz ışık yok en ideal ışıgı zaten halojen ampulü rengine en yakın renği veren 4300k dır.Daha sarı isterseniz oda var.Siz ne istediğinizi bilin hepsi bulunuyor zaten. :D

Çok sevindim ilk mesajımı yazdım bile.Çokta güzel bir arayüze sahip olmuş :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...