İçeriğe Yönlendir

2007 Ford Focus 1.6 Tdci Arabamın Egr Valfini Iptal Edebilirmiyim.

Murat Karahan

Recommended Posts

Murat Karahan

Egr valfinin iptal edilmesi ile ilgili bir sürü yazı okudum Aracın çekişini arttırıp yakıttada tasarruf sağlıyormuş.

ama forumda biraz daha bilgi edinmek için dolanırken Çağlar usta 1.6 Tdci lerde egr iptal edilmiyor demiş.

konu hakkında bilgisi olan arkadaşların fikri ne acaba?

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Servis istek üzerine iptal edermi yoksa özelde mi yaptırmam lazım?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

benim yazılımdan iptal ama yinede mekanik olarak bir iptal ettirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özer Gelişli
benim yazılımdan iptal ama yinede mekanik olarak bir iptal ettirmeyi düşünüyorum.

Ne fark hissediyorsunuz araçta? Çekişte artış vs. oluyor mu?

Yorum bağlantısı
Soner Varol

süha bey iptal ettirdiğinizde araçta ne gibi değişiklikler oldu olumlu yada olumsuz bizimle paylaşırmısınız.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Süha ile Arabalarımızın EGR iptali, remap sonrası olduğu için aradaki farkı anlamamız zor, EGR valfi EURO normlarına göre yapılmış olan birşey yani çevre dostu iptal ettirdiğinizde aracınıza bir zararı olmuyacak ama çevreye zararı olacak. salınımınız artacak.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Emisyondan geçmese bile muayeneye gitmeden önce eski haline kolayca getirilir

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Süha ile Arabalarımızın EGR iptali, remap sonrası olduğu için aradaki farkı anlamamız zor, EGR valfi EURO normlarına göre yapılmış olan birşey yani çevre dostu iptal ettirdiğinizde aracınıza bir zararı olmuyacak ama çevreye zararı olacak. salınımınız artacak.

İlteber senin siyah dumanı fazla atman EGR iptali yüzünden olabilir mi?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Abi tam tersine EGR iptali sonrasi siyah duman azalir. Normal stock bir aracta olusan siyah duman EGR iptali sonrası gozle gorulur sekilde azalir. EGR valfi yanmamis olan yakitin disari atilmasini onler.

Yorum bağlantısı
Burak Sarıkaya

her zaman gittiğim özel servise sorduğumda iptal edersek arıza ışığı yanar demişlerdi. Bunu ankara da nerede iptal ettirebilirim acaba teşekkürler

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

İlteberin de dediği üzere ben yazılım yaptırdığım sırada iptal ettirdim bu sebepten ötürü performansa bir etkisi oldumu bilemiyorum. Tamamen yazılım ile yapıldı herhangi bir arıza ışığı yakma durumu söz konusu değildir arkadaşlar. Yazılımsız bir aracım olsa iptal ettirirmiydim bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

egr nin amaci yanmamis ve cevreye zararli gazlarin bir miktarini tekrar motorun icine geri gondererek yakilmasini saglamak

beki bu gazlarin yakilmadan atilmasi katalizorun yada fap in daha kisa zamanda dolmasina bir etkisi olmuyormu? bence egr iptali ile birlikte kat ve fap iptalinede gidilmeli

bunlarin yaninda bir sey daha dusunulmeli bu dunyada bizim cocuklarimiz ve torunlarimizda yasiyacak...!!!

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ünal Ercan

iptal ederseniz aracınız daha çok yakar,

pis koku yayar etrafa ve aracın içine

akciğer kanserine davetiye çıkartırsınız ayrıca çevrenizdeki insanlara da

hiçbir ekstaradan güç artışı olmaz

ayrıca motor arıza ışığı yanar sönmez

muayeneden geçemezsiniz.

daha sayayım mı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yusuf Bayraktar2

aracimda dip gazda duman oluyor 109bin kmde 108 binde aldim duman iicin onemli degil olur dediler ama ben egr nin temizlenmesi gerketgni dusundum bilenlerede sormak istedim yardimlarnizi bekliyorum temizleyip iptal eittrsem kesermi dumani. shell nitro kullaniyorum yakit olarak 1500 kmdir

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

aracimda dip gazda duman oluyor 109bin kmde 108 binde aldim duman iicin onemli degil olur dediler ama ben egr nin temizlenmesi gerketgni dusundum bilenlerede sormak istedim yardimlarnizi bekliyorum temizleyip iptal eittrsem kesermi dumani. shell nitro kullaniyorum yakit olarak 1500 kmdir

Konunuz benzer başlık ile birleştirilmiştir..

Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar2

Konunuz benzer başlık ile birleştirilmiştir..

tesekkur ederim

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ömer Faruk Kazalcı

Arkadaşlar EGR'yi bizim araçta da mekaniksel olarak iptal ettik ancak arıza ışığı yandı. Bunu nasıl söndürebiliriz, yazılımsal olarak da mı iptal etmek gerekiyordu? Yaptırabileceğim yer veya yöntem bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Bayram Işık

Arkadaşlar EGR'yi bizim araçta da mekaniksel olarak iptal ettik ancak arıza ışığı yandı. Bunu nasıl söndürebiliriz, yazılımsal olarak da mı iptal etmek gerekiyordu? Yaptırabileceğim yer veya yöntem bilen var mı?

ben kendim iptal ettim yaklaşık 2 yıldır sıkıntı yok lamba yanmıyor...

Yorum bağlantısı
Mert Ender
(düzenlendi)

Yapmayın, etmeyin.

Ben de öyle yaptım, iki yıl sonra arızalandı, yeni almayalım diye yazılımsal olarak iptal ettik, sorun düzelmedi ve bir sürü masrafın sonunda yeni EGR taktırarak kurtuldum.

Edit: "iki yıl sonra" eklendi.

tarihinde Mert Ender tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

İptal işlemi nasıl yapıldı? Egr soketi doğru takılmamış olabilir mi .Benim aracımda mekanik iptal ve arıza ışığı yakmıyor 

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Kazalcı

İptal işlemi nasıl yapıldı? Egr soketi doğru takılmamış olabilir mi .Benim aracımda mekanik iptal ve arıza ışığı yakmıyor 

Hocam fotografını çekme şansım olsa koyardım aslında, motorun arka kısmında kaldığı için erişemiyorum. Siz kendiniz nasıl yaptınız? C-Max'lerde erişmek daha mı kolay?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...