İçeriğe Yönlendir

Ford Servis Macerası

Rıfat Dalkıran

Recommended Posts

Rıfat Dalkıran

Yakın zamanda Focus 2011 - Titanium (LPG'li) almıştık. Buzlanma ve motor ikaz lambası yandığından ve boya revizyonu olduğundan bugün aracı servise (Ankara'nın en büyük Ford servislerinden biri) götürdük. Servis halledeceğiz diye bizi gönderdi. (Aracın yanında durmaya izin yokmuş) Neyse belli süre sonra bizi aradı. Aracınıza LPG takarken elektrik aksamına zarar verilmiş. Ondan termometre göstermiyormuş araç. 70+KDV'ye yapacaklarını söylediler. Üstüne adamın dediği LPG'li olduğunu bilselermiş aracı servise almazlarmış. (Bu nasıl bir olay anlamadım?) Adamlara ilk başta ne yapalım yapın dedik arızayı. Sonra LPG ustasını aradık. Eğer biz yapmışsak düzeltiriz hiç servisle uğraşmayın dediler. Bunun üzerine 5 dk içinde servisi geri arayıp yapmayın dedik. Ancak adamın verdiği cevap ilk başta arızayı yaptık bile dedi. 5 dk içinde aradık nasıl oldu da yaptınız hemen de böyle bir servis için 70+KDV istiyorsunuz dedik. Adam ondan sonra ağız değiştirdi. Yok daha yaptırmamıştık falan diye. O zaman yaptırmamasını söyledik. Aracı LPG ustasına götüreceğiz boya revizyondan sonra.

Sizce bu süreç normal mi gelişmiş yoksa servis bizden anlamsız yere para mı almaya çalışmış? Birde LPG ustasının termometre göstermemesi ile alakalı bir hata yapması mümkün mü?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Rıfat Dalkıran
(düzenlendi)
Adam doğru söylemiş :)arıza ışıklarını bilgisayara bağlayıp 5 dk da söndürmüş.geçmiş olsun ALLAH ustaya düşürmesin .

5 dk da söndürmüşte ışıkları, 5 dk kablo mu değiştirmiş onu anlamadık :nazar:

Edit: yanlış anlaşılma...

tarihinde R?fat Dalk?ran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arızayı tespit edip düzeltmiş, belki de tekrar oralara ulaşmak zorunda kalmamak için..Sonrada arayıp 70 lirayı istemiş..Siz vazgeçtik dediğiniz anda da aradıklarında da aslında arıza düzeltilmişti yani...

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

LPG li aracın servise alınmıyor olduğu bilgisinin doğru olması lazım.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
(Aracın yanında durmaya izin yokmuş)

Araç başında durmaya izin yoksa ben başka servise gideyim ozaman denildiğinde izin vermiyenine rastlamadım ben :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lpg li araçların kapalı mekana alınmaması konusunda genelge var, bina sigortası da buna karşı , AVM kapalı otoparkına da alınmıyor

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

Yeni konu açmamak için burdan sorayım dedim: Geçen günlerde 15000 bakımını yaptırdım. Fren balatalarının kontrolünün yapıldığı söylendi. Ancak bu işlem lastikler sökülmeden yapılmış. Böyle bir şey mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Lpg li araçların kapalı mekana alınmaması konusunda genelge var, bina sigortası da buna karşı , AVM kapalı otoparkına da alınmıyor

Bizim burdaki AVM'ne bazen almıyorlar, biz de gitmiyoruz.. Bakıyorlar ki gelen yok.. Yine serbest bırakıyorlar..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Yeni konu açmamak için burdan sorayım dedim: Geçen günlerde 15000 bakımını yaptırdım. Fren balatalarının kontrolünün yapıldığı söylendi. Ancak bu işlem lastikler sökülmeden yapılmış. Böyle bir şey mümkün mü?

Gözle kontrol etmişlerdir, yeterli görmüşlerdir...Para aldılar mı ?

Neydi ya vardı böyle bir şey, GESTAY-B ...;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Diskler mümkün kampana mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Jantın arasından ışık tutunca balata seviyeleri kontrol edilebiliyor.Kampanaların transitlerde tozkapağı var sökülüyor balatalar gözüküyor ama bineklerde kampana açılmadan anlaşılmıyor.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
Adam doğru söylemiş :)arıza ışıklarını bilgisayara bağlayıp 5 dk da söndürmüş.geçmiş olsun ALLAH ustaya düşürmesin .

İbrahime katılıyorum.. :police:

Yorum bağlantısı
Rıfat Dalkıran

Öğlen servisten arabayı almaya gittim. Servis kabulu yapan kişiyle konuştum. Dediği LPG ustası LPG'nin kablolarını sokarken tornavida (ne olduğunun da teşhisi yapılmış!) ile birkaç kablo koparmış hemen torpido gözünün altında. Bir başka dediği önemli konu ise ben sizin babanızla konuşurken bana hiç ılımlı yaklaşmadı. Ben indirim yapmaya çalışıyordum. Ama onu bile yaptırmadı. Bu yüzden aracı tamir etmiştik (2-3 kablo lehmi yapılmış galiba) sonra tekrardan eski haline getirdik. Galiba böyle diyerekte lehimleri bir şekilde söktüğünü söylüyor.

Bu durumdan sonra direk Ostim'e gidip LPG ustasını buldum. Adamların ne dediğini anlattım. Adam hemen tamam abi bir hatamız varsa düzeltiriz dedi. Açtı sigortaların olduğu kısmı ve baktı kablolara. Tabi o sırada adamda onayladı kabloların kesik olduğunu. Ama tornavida değil direk keskiyle kesilmiş. (Elektronik müh. olduğumdan ne kesiğini olduğunu anlamakta çok zorlanmadım.)

Şimdi böyle bir durumda aklıma iki şey geliyor:

1) Serviste usta gerçekten kabloları yeniledi. Ancak biz yapmayın diyince 3 tanesini geri kesti!

2) Termometredeki hata kablolarla alakalı değildi ve halledildi. Sonra biz sorun çıkarınca termometre kablosunu kestiler.

Hangisi olduğunu ben de çok merak ediyorum!

İlginç olan LPG ustasının 3 kabloyu yaklaşık 35 dk uğraşıp (kablolar epeyi yukarıda kesildiğinden ulaşılması çok zordu) yaptıktan sonra, aracın motor ikaz ışığını (zengin yakıttan dolayı) döndürüp üstüne LPG ayarını biraz kısmasına rağmen; abi yine bekleriz borcun falan yok demesi. (Garanti kapsamında diyebiliriz ondan istememiştir ücret diye ancak bence keski ile kesilmiş kablolar için bir şekilde itiraz edip para isteyebilirdi.)

Ha bu arada serviste motor ikaz lambasını söndürmek için (araç ostim'e gidene kadar çoktan hata kodu göndermişti bile) bizden 35 TL aldı sağolsunlar!

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...