İçeriğe Yönlendir

2007 Mk3 Cam Açma Düğmesi Tamiratı

Ertan Çabuk

Recommended Posts

Ertan Çabuk

Herkese kolay gelsin geçenlerde cam açma düğmesi ile ilgili bir sıkıntı ile karşılaştım. düğme takılıyor, açmıyor veya kapamıyor, vs ön kumanda dan rahat çalışmasına ragmen arka cam butonu işlevini sağlıklı olarak yerine getirmiyordu. bende aldım elime fotopğraf makinesi ve tornavida setimi tamiratımı yaptım şimdi tıkır tıkır çalışıyor. konu diğer arkadaşlara da ışık tutsun diye resimli olarak anlatacağım. yanlız uygulama esnasında oluşabilecek her türlü sıkıntı arıza vs gibi durumlardan sorumlu olmadığımı belirtmek isterim.

Adım 1. ilk olarak kapı yüzü üzerindeki kırmızı noktalarla işaretli yerdeki vidaları alıyoruz.

Adım 2. kapı iç tutma kolundaki vidayı alırken aşağıdaki resimdeki gibi kolun içindeki plastik parçayı küçük bir tornavida ile tırnaklarından kurtarıyoruz. ve 3. resimdeki gibi tornavida ile vidayı alıyoruz.

Adım3. tüm vidaları aldıktan sonra kapı yüzünü kenarlardan kendimize doğru çekiyoruz. silikonlu olduğu için biraz zor geliyor ancak çok fazla da kuvvet harcamayınız :p

kapı yüzünü aldıktan sonra çok fazla çekmiyoruz. kapı yüzü kapıdan ayrıldıktan sonra aşağıdaki resimde olduğu gibi cam açma butonun soketini kurtarmamız gerekiyor ki kapı yüzü tamamen ayrılabilsin. soketi çıkardıktan sonra (kırmızı daire içindeki kısım) mavi daire ile işaretlemiş kısımdaki tırnakları bastırmak süreti ile cam butonunu dışarı alıyoruz.

Adım4. Aşağıdaki resimde önce 1 numaralı yazan tırnağı iki taraflı olarka kurtarıp butonun üst kapağını, ardından 2 numara ile işaretlenmiş tırnaklardan k urtarıp kapak altındaki plastiği alıyoruz ve butonumuz en son resimdeki gibi aılıyor. plastik parçları çıkarıp temizleyip tekrar takıyoruz.

İşlem Tamam. daha sonra işlemleri geriye doğru takip ederek kapıyı topluyoruz.

Lütfen Dikkat li çalışalım :p (tekrar belirteyim işin sorumluluğu tamamen uygulayan arkadaştadır. bu uyarıyı neden yaptığıma gelince; başka forumlarda bir sıkıntı olduğunda "ben senin dediğin gibi yaptım sökerken şura kırıldı şöyle oldu vb gibi mesajlar la kaşılaşmıştım. burda karşılaşmak istemiyorum :good1: )

Kolay Gelsin hepi topu 30 dk lık bir iş :)

Yorum bağlantısı

elinize saglık, güzel anlatmışsınız, başına böyle bişey gelen arkadaşlar için faydalı olacakdır.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Çalışma güzel,anlatım güzel,uyarılar güzel...elinize sağlık :bravo:
elinize saglık, güzel anlatmışsınız, başına böyle bişey gelen arkadaşlar için faydalı olacakdır.

Bu dugme icin servis degisimi uygun gormustu. kabul etmedim. bu anlattiklarimin bir kisiye bile faydasi dokunursa ne mutlu bana

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Başar Akgül

Ertan Bey anlatımınız için teşekkürler . çok faydalı olacağına eminim . deneyeceğim. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Gayet faydalı bilgiler sunmuşsunuz yüreğinize sağlık. :lol2:

Bu düğmeyi kenarlarından tornavida yardımı ile hafif kaldırıncada yerinden rahatca çıkartabilirsiniz ;)

Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy
(düzenlendi)

:lol2: Ertan kardeşim soyadı gibi Çabuk.. Süper anlatım, aynen deniyorum benim o aynı sorun için.Saygılar

tarihinde Burak Yenersoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Tornavida yerine sert plastikten yassıbir çubuk bulabilirsek plastiğe hiç zarar vermeden tırnakları çıkartabiliriz.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

yahu bu işi bana da öğretin yurtdışı piyasasına açılmak istiyorum. :D

burdan herhangi bir siteden alıyormuşusuz gibi mi alıyoruz. nasıl oluyor.

bu arada ahmet set gzelmiş gerçekten de bana da lazım. aslında araç ile ilgili bir çok sökme takma faaliyetim var da foruma yükleme şansım olmadı daha. farları söktüm. direksiyonu söktüm. koltukları söktüm. torpido kapağını söktüm tamir ettim. bu hafta da şanzımanı indirecem 8 lt yağ bagaj da kuzu kuzu bekliyor. filitre de gelsin hafta sonuna şanzımanı kucağımıza alacaz :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Maşallah abi. :D

Servis seni sevmiyordur kesin. :good1:

Set güzel. Mondeonun teybini taktırdığım yerdeki elemanda bunlardaki gibi turuncu renkli plastik bir aparat vardı. O zaman demişti eleman abi bundan diyarbakırda kullanan bulamazsın, iyi oluyor, çizmiyor torpidoyu diye. Burada da görünce, alayım dedim. Fiyatı da fena değil. Mesela zamanında aparat olmadığından Mondeonun teybini sökememiştim. Bu fiyata sadece teyp sökme aparatı alabiliyorsun ki, setin için de türlü türlüsü var.

Yurt dışından alışveriş kolay abi, internetten yapılan yurtiçi alışverişlerden farkı yok.

Sadece gümrük mevzusuna ve kargo mevzusuna dikkat etmek lazım.

Benim sipariş ettiğim direksiyon yok mesela. Takip no olmadığı için, bulmak imkansız gibi birşey.

Buna dikkat etmek lazım.

Sevmiyor Ahmet. servis beni hiç sevmez. scorpiomdan dolayı bunlarla epey bir papaz olmuştum zamanında. hala da mantık aynı. sadece bunlarda değil tüm servisler aynı içlerinden bir kaç tanesini çıkar gerisini kaldır çöpe at. Yahu adama gittim cam açma düğmesini söyledim bakmadan abi değişmesi lazım. baktınmı kardeşim yok abi düğmeye bastım çalışmıyor. değişmesi lazım. yahu allahın kulu bu araba akşama kadar serviste bakım için kaldı boş yere mi bekledi. 2 tane filitre için mi bekledi. yok yok.

Dediğin setleri de alacağım. avrupayı fethedeyim uzak doğuya gelecek sıra.

Size naçizane bir tavsiyem var teknolojiden korkmayın imkanlarınız el verdiği ölçüde sökün parçalayın çocuklarınıza da öğretin. ne geldiyse başımıza bu korku belasından geldi. aman dokunma bozarsın aman dokunma kırılır. çin malı diyoruz. adamlar takır takır anakart üretiyorlar biz daha bir entegre bile üretecek durumda değiliz. hep bu korkaklıktan "Bir Bilene Danışmak" tan.

hafta sonu arabanın önünü komple söktüm. farlar kucağımda paneller ızgarlar yerlerde :) hanım geldi "anaaam arabayı sökmüş :p"

biri dört diğeri 10 yaşında iki çocuk var ellerinizden öper onlarda yanımda çırak.

hafta sonu şanzımanı kurcalayacağım filitre yağ falan. sonra da aydınlatma işine başlıyorum. o zamana kadar o takımı almam gerek :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...