Murat Karahan 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 Şoför ün arkasındaki cam ön taraftan kontrol edilmiyor.Şoför tarafından camı indirsem de kaldırsamda sadece cam aşağı iniyor.yukarı çıkmıyor.ama camın kendi düğmesinde herşey normal.sadece şoför tarafında sarun var.Bazen arızalı olduğunu unutup hava alsın diye indiriyorum,havalandıktan sonra cam yukarı çıkmıyor.haraket halinde elimi arkaya uzatıp kapatıyorum ama oda bazen tehlikeli olabiliyor. 2-3 ay önce elektrikçiye gidip ön tarafı temizlettirdim ama sorun çözülmedi. sebebi ne acaba bilen varmı? Yorum bağlantısı
Sedat Oral 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 Şoför ün arkasındaki cam ön taraftan kontrol edilmiyor.Şoför tarafından camı indirsem de kaldırsamda sadece cam aşağı iniyor.yukarı çıkmıyor.ama camın kendi düğmesinde herşey normal.sadece şoför tarafında sarun var.Bazen arızalı olduğunu unutup hava alsın diye indiriyorum,havalandıktan sonra cam yukarı çıkmıyor.haraket halinde elimi arkaya uzatıp kapatıyorum ama oda bazen tehlikeli olabiliyor.2-3 ay önce elektrikçiye gidip ön tarafı temizlettirdim ama sorun çözülmedi. sebebi ne acaba bilen varmı? bizdeki de kaldıryor indirmiyor.. elektirikçi sökersek hepsini bozabiliriz dedi bende kalsın dedim Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 20 Eylül 2011 Paylaş 20 Eylül 2011 Bence teli saran makaraya tel düzensiz bir şekilde dolanmıştır,ara ara tıkanmıştır...tel kopsaydı hareket olmazdı... Oto camcılar 30-50 tl 'ye yaparlar herhalde... Yorum bağlantısı
Murat Karahan 21 Eylül 2011 Yazar Paylaş 21 Eylül 2011 Aşağıya indirip yukarı kaldırmıyorsa büyük bir ihtimalle düğme bozuk veya temassızlık var düğmede.. :lol2: Düğme çalışıyor aslında. Aşağıya basıyorum iniyor yukarıya basıyorum yine iniyor.tepki veriyor yani.eğer yukarı kaldırdığımda tepki vermeseydi temazsızlık olduğu belli olurdu ancak öyle değil. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 21 Eylül 2011 Paylaş 21 Eylül 2011 Büyük bir ihtimal şase falan yapıyordur. Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 21 Eylül 2011 Paylaş 21 Eylül 2011 Düğme çalışıyor aslında.Aşağıya basıyorum iniyor yukarıya basıyorum yine iniyor.tepki veriyor yani.eğer yukarı kaldırdığımda tepki vermeseydi temazsızlık olduğu belli olurdu ancak öyle değil. Bildiğiniz gibi düğmeler yukarı ve aşağı yönlü olarak iki kademeli; birinci kademede basılı tuttuğunuz kadar süre indirme-kaldırma oluyor, ikinci kademeye kadar çeker veya iterseniz tam olarak açma-kapama yapıyor. Zaten bahsettiğiniz anahtarı sökerseniz içerisinde her bir düğmenin altında ikişer kademe için temas noktaları olduğunu görürsünüz. Özetle temas noktalarında iletim problemi, muhtemelen de korozyon (pas) var. Ford bu noktaların elektrik iletim özelliği için grafit kullanıyor ve o da çok çabuk bozuluyor. Diğer markalarda metal içerik kullanıldığı için bu kadar erken arıza vermiyor. Düğmeyi 1. ve 2. kademelerine dikkat ederek hafifçe kaldırırsanız belki camı kaldırmayı sağlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 21 Eylül 2011 Paylaş 21 Eylül 2011 Büyük bir ihtimal şase falan yapıyordur. Kapınızın şase ile birleştiği noktada kabloların geçtiği körüğü söküp bir bakın o kısımda kablo zedelenmesi olabilir.Kapı döşemesini sökün ve motora giden kabloları kontrol edin.Düğmeyi kontrol ettirmişsiniz ama siz yinede farklı bir düğme ile test yapın. :lol2: Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 21 Eylül 2011 Paylaş 21 Eylül 2011 Bildiğiniz gibi düğmeler yukarı ve aşağı yönlü olarak iki kademeli; birinci kademede basılı tuttuğunuz kadar süre indirme-kaldırma oluyor, ikinci kademeye kadar çeker veya iterseniz tam olarak açma-kapama yapıyor. Zaten bahsettiğiniz anahtarı sökerseniz içerisinde her bir düğmenin altında ikişer kademe için temas noktaları olduğunu görürsünüz. Özetle temas noktalarında iletim problemi, muhtemelen de korozyon (pas) var. Ford bu noktaların elektrik iletim özelliği için grafit kullanıyor ve o da çok çabuk bozuluyor. Diğer markalarda metal içerik kullanıldığı için bu kadar erken arıza vermiyor. Düğmeyi 1. ve 2. kademelerine dikkat ederek hafifçe kaldırırsanız belki camı kaldırmayı sağlayabilirsiniz. Bahsettiginiz problemin aynisi bendede vardi. linkte anlattigim temizligi yapin duzelur. bendede dugme ne tarafa basarsam basayim indiriyordu ancak kaldirmiyordu. dugmenin altinda 4adet temas noktasi var acinca goreceksiniz. sikinti temas noktalarina basan plastigin altindaki siyah uyaricilardan (klavye,hesap makinesi,tv kumandasi vs deki gibi) kaynaklaniyor. Yorum bağlantısı
Murat Karahan 21 Eylül 2011 Yazar Paylaş 21 Eylül 2011 Benim elektrikçi düğmeleri açıp iyice sildi ve bunu 2-3 defa tekrarladı ama sorun çözülmedi.birde kabloları kontrol edeyim dediğiniz gibi şase olabilir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Eylül 2011 Paylaş 21 Eylül 2011 Camı üstündeki düğmesinden kodlamayı denediniz mi? Yorum bağlantısı
Serdar Kartal 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 Şoför ün arkasındaki cam ön taraftan kontrol edilmiyor.Şoför tarafından camı indirsem de kaldırsamda sadece cam aşağı iniyor.yukarı çıkmıyor.ama camın kendi düğmesinde herşey normal.sadece şoför tarafında sarun var.Bazen arızalı olduğunu unutup hava alsın diye indiriyorum,havalandıktan sonra cam yukarı çıkmıyor.haraket halinde elimi arkaya uzatıp kapatıyorum ama oda bazen tehlikeli olabiliyor. 2-3 ay önce elektrikçiye gidip ön tarafı temizlettirdim ama sorun çözülmedi. sebebi ne acaba bilen varmı? Murat bey elektirik düğmenizin iki adet ileti sağlayan ucu vardır. bu düğmenin iç kısmında olur.bu uçlardan bazıları zaman zaman ark yapması,sıvı teması,ısınma takılı kalma gibi sorunlar yüzünden aşınır ve temas sağlamaz.aynı sorunu ben mazda aracımda yaşadım.aşağı iner ama yukarı kalmazdı.elektirikçi düğmeyi söktü ve bu uçlardan birini küçük bir lehim uygulaması ile düzeltti. ya bu şekilde hallettirin yada çıkmacılardan bir adet tuş arayın. eğer kendi düğmesinden açılıp söför tarafı komuta düğmesinden açılmıyorsa sorun budur.saygılar... Yorum bağlantısı
Ahmet Duran Say 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 2005 c max ta düğme ilk önce cama ters komut vermeye başladı ama anahtarın verdiği komutu yerine getiriyor. Bu gün başka bir düğme taktırdım çalışıyor üzerine biraz yağmur dalmlamıştı ondan olurmu Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 Şoför ün arkasındaki cam ön taraftan kontrol edilmiyor.Şoför tarafından camı indirsem de kaldırsamda sadece cam aşağı iniyor.yukarı çıkmıyor.ama camın kendi düğmesinde herşey normal.sadece şoför tarafında sarun var.Bazen arızalı olduğunu unutup hava alsın diye indiriyorum,havalandıktan sonra cam yukarı çıkmıyor.haraket halinde elimi arkaya uzatıp kapatıyorum ama oda bazen tehlikeli olabiliyor. 2-3 ay önce elektrikçiye gidip ön tarafı temizlettirdim ama sorun çözülmedi. sebebi ne acaba bilen varmı? Arkadaşlarımızın bahsettiği, düğmeyi sökünce altındaki iletken kısmı temizledikten sonra hala cevap vermiyorsa düğmenin altındaki siyah kısmın iletkeni azalmış hatta yok olmuştur, bildiğimiz yumuşak kurşun kalem ile o siyah yeri bolca karalayıp bir deneyin düzelmiş olması lazım. ( Bundan önceki F1 focusumda da aynı problemi bu şekilde çözmüştüm, tecrübe ile sabit yani ) Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 21 Ocak 2018 Paylaş 21 Ocak 2018 On 05.10.2013 at 23:03, Serhan Gürbüzol yazdı: Arkadaşlarımızın bahsettiği, düğmeyi sökünce altındaki iletken kısmı temizledikten sonra hala cevap vermiyorsa düğmenin altındaki siyah kısmın iletkeni azalmış hatta yok olmuştur, bildiğimiz yumuşak kurşun kalem ile o siyah yeri bolca karalayıp bir deneyin düzelmiş olması lazım. ( Bundan önceki F1 focusumda da aynı problemi bu şekilde çözmüştüm, tecrübe ile sabit yani ) Siyah kalem derken hepimizin bildiği normal kurşun kalem yani değil mi? Benim de dün sol ön cam gitti. Camı kapatıyor ama açmıyor.Kumanda panelini söktüm. İçindeki lastik kısmı karta tam denk getirip elimle temas ettirince her şey normal çalışıyor ama düğmeleri takınca çalışmıyor. Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 22 Ocak 2018 Paylaş 22 Ocak 2018 (düzenlendi) Bozuk olan kısma alüminyum folyo kesip yapıştırdım. Taş gibi oldu Bütün sorun plastiklerin temas eden yuvarlak uçlarındaymış SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 22 Ocak 2018 tarihinde Fatih Aldemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts