İçeriğe Yönlendir

Komple Boya Koruma Yaptırmanın Arabaya Zararı Olurmu?

Ömür Uzundağ

Recommended Posts

Ömür Uzundağ

aracımıza kaput koruma yaptırıyoruz. bu işlemi aracın koplesine uygulatsak mali yönü hariç araca bir zararı olurmu? bunu merak ediyorum. (herhangi bir renk solması çürütme gibi...)

cevaplarınızı ilgiyle bekliyorum....

Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

ben de tam olarak bunu sormak için konu açacaktım. Arkadaş yaptırmış dün komple bütün arabaya. Bana da tavsiye etti. Uygulayan esnaf arabayı satacağında çıkarttır mazotlu su ile yıka hiç bi sıkıntı olmaz demiş ama ben de foruma sormadan düşünmek istemedim. Uygulayan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar umarım.

tarihinde Ali Sat?lm?? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömür Uzundağ

boya korumadan kasıt!! cam filmi gibi bir malzeme ile arabayı kaplıyorlar....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
3m Tarzı 50 micronluk bir ürünün ile sadece kaput kaplaması 250 tl tutuyor

250 TL yi bugün bana ver, 3 yıl içinde istediğin 2 defa, taş gelmiş kaputunu boyayım :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bir süre sonra ister istemez sararmaya başlıyor ve görüntüsü kötü oluyor ; kısa dönem için kullanılabilir ama ; arabadır çizilir bukadarda sakınmamak gerekir diye düşünüyorum. :)

Yorum bağlantısı
Ali Eren
çevrenizde koruma yapılmış ve üzeri çatlakarla dolu olan araçlara hiç rastlamadınız mı?

sökmeniz icap ettiğinde nasıl söküldüğünü de konunun uzmanı olan Çağlar Hoca'ya sorun.!!!

edit : bakınız Çağlar hoca aşağıda, forumdan 3-4 yıldır tanıdığım kadarıyla kaputtaki olası çatlamış folyoyu söktükten sonra muhtemelen aracınızı komple boyayacaktır. :)

o zaman geçmiş olsun bizim Selim Hoca'ya (komple arbayı kaplatan arkadaş). Sadece 265 tl'ye yaptırmış. Fiyatını duyunca yadırgamıştım ama...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

265 TL ye komple kaplama mı??? Seloteyp kullansak malzemesi bile daha fazla tutar?

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

En kalitelisi bile kullanılsa belli bir zaman sonra sararma, çatlama ve matlaşma oluyor. Hatta çok kısa bir süre sonra bile boya gibi parlamıyor, nispeten mat bir görüntü oluyor. Sonuçta arabaları yeni sahiplerine sıfır gibi satmak için değil, kendi zevkimize göre kullanmak için alıyoruz. Şahsen, kötü görünen arabaya binip de satarken bak cillop gibi çizik bile yok diyecek adam değilim. Kaplama için verdiğim paraya da yazık günah. Bırakın tüm arabayı kaplamayı, kaputu kaplamaya bile karşıyım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Basın kaliteli wax ı geçin, taştan filmde korumuyor zaten, mermi gibi deliyor, patronun S500 e baktım, film var ama onu dahi delip geçmiş, hepsi hikaye yani, basın wax cillop gibi binin, taş gelirse rötuşlayın, çok kötü gözükür yada taş izi vs. çoğalırsa boyatın gitsin, aman çizilmesin, aman solmasın diye abartma işi anca ferraride olur, bugün 750 bmw aracım bile olsa film falan yaptırmam artık, boya koruma yeter...

Yorum bağlantısı
Ali Eren
Basın kaliteli wax ı geçin, taştan filmde korumuyor zaten, mermi gibi deliyor, patronun S500 e baktım, film var ama onu dahi delip geçmiş, hepsi hikaye yani, basın wax cillop gibi binin, taş gelirse rötuşlayın, çok kötü gözükür yada taş izi vs. çoğalırsa boyatın gitsin, aman çizilmesin, aman solmasın diye abartma işi anca ferraride olur, bugün 750 bmw aracım bile olsa film falan yaptırmam artık, boya koruma yeter...

wax nedir Ali Abi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

bende gunesten catlama yapabilir diye dusunuyorum ama kaliteli malzeme kullanilirsa catlamaya bilir

ford rs 500 leri folyo kaplatipta satti 2-3 yilda caliyacak olursa vay alanlarin haline

Yorum bağlantısı
Ömür Uzundağ

bencede arabanın kople olmasada muhtelif kısımlarına yapılması lazım.

o zaman geçmiş olsun bizim Selim Hoca'ya (komple arbayı kaplatan arkadaş). Sadece 265 tl'ye yaptırmış. Fiyatını duyunca yadırgamıştım ama...

fiyat çok uygun bu fiyata iyi malzemeyle kaput ve ön tamponu anca yapıyorlar????

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ben de yazın arka çamurluk çevresine birer parça yaptırmıştım. Para almadılar ancak işçilik pek iyi olmadı, kenarlarından hafif kalktı. Nasıl çıkartacağız bu şeffat bantları?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Çağlar Abi, adam yapıştırırken sıvı sürmedi, löp diye yapıştırdı, sıkıntı çıkarmaz inşallah, bedava iş bu kadar olur.

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
wax nedir Ali Abi?

Yanlış anlaşılmalar olmasın :flowers: Wax cila yada pasta değil, boyayı zararlı etkilerden koruyan mesela UV ışınlarından koruyan bir tür koruyucudur, aşındırma özelliği yoktur, abanarak yada makinayla uygulamaya gerekte yoktur, el pedi yardımıyla kısım kısım uygula ve sil şeklinde uygulanır, aynı zamanda parlaklıkta verir, araban yeniyse boya falan temiz ise direk al bir turtle wax platinum series waxı, sür gitsin, ben sadece bu ürünleri kullanırım, araba 7 yaşına gelecek hala gıcır durumda, düzenli kullandığım için harelenmeler bile çok az seviyede, artık 8. senede bu hareleride yokederim, yani bu şekilde 6-7 sene cillop gibi boyalı arabana binersin, sonrasında yüzey temizliği ve sonrasında Ag Srp ve üstüne EGP gibi birşeyler sürüp boyayı yeni gibi yaptıktan sonra tekrar wax a devam edersin, bir 6-7 sene daha gider böylece, zaten o zamanada satarsın arabayı ;)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağlar Abi, adam yapıştırırken sıvı sürmedi, löp diye yapıştırdı, sıkıntı çıkarmaz inşallah, bedava iş bu kadar olur.

zaten birşey sürülmeden yapıştırılır.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Yanlış anlaşılmalar olmasın :flowers: Wax cila yada pasta değil, boyayı zararlı etkilerden koruyan mesela UV ışınlarından koruyan bir tür koruyucudur, aşındırma özelliği yoktur, abanarak yada makinayla uygulamaya gerekte yoktur, el pedi yardımıyla kısım kısım uygula ve sil şeklinde uygulanır, aynı zamanda parlaklıkta verir, araban yeniyse boya falan temiz ise direk al bir turtle wax platinum series waxı, sür gitsin, ben sadece bu ürünleri kullanırım, araba 7 yaşına gelecek hala gıcır durumda, düzenli kullandığım için harelenmeler bile çok az seviyede, artık 8. senede bu hareleride yokederim, yani bu şekilde 6-7 sene cillop gibi boyalı arabana binersin, sonrasında yüzey temizliği ve sonrasında Ag Srp ve üstüne EGP gibi birşeyler sürüp boyayı yeni gibi yaptıktan sonra tekrar wax a devam edersin, bir 6-7 sene daha gider böylece, zaten o zamanada satarsın arabayı :D

Ali hocam, sen arabanın içinden çok dışında vakit geçiriyorsun galiba..;) Ne o öyle şunu sür bunu el pediyle uygula falan...Ya ben kendime öyle bakmıyorum....Maşallah..:flowers:

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
NEŞEM KESKİN

Merhaba ben yeni üyeyim ve  araba konularında çok deneyimsiz ve bilgisizim. Aracımı yeni aldım henüz plakası çıkmadı bayide bekletiyoruz. Bayimiz arayarak arabaya komple boya koruma yapmak istediklerini söylediler fiyat konusunda anlaştık ve okey verdik. Henüz yapılmış değil sanırım. Ben boya koruma yapılınca araba brandasına gerek varmı diye gezinirken sitede boya koruma ile ilgili  yazılanları okuyunca acıkçası korktum. Aracı bir kaç ay haftada sadece 1 kez kullanacagım o yuzden branda alıp almakta karasızdım şimdi boya koruma konusunda da kararsız kaldım. Tecrübeli üylerimizden tavsiyeler bekliyorum. Teşekkürler...... :sunny:

Yorum bağlantısı

Merhaba ben yeni üyeyim ve  araba konularında çok deneyimsiz ve bilgisizim. Aracımı yeni aldım henüz plakası çıkmadı bayide bekletiyoruz. Bayimiz arayarak arabaya komple boya koruma yapmak istediklerini söylediler fiyat konusunda anlaştık ve okey verdik. Henüz yapılmış değil sanırım. Ben boya koruma yapılınca araba brandasına gerek varmı diye gezinirken sitede boya koruma ile ilgili  yazılanları okuyunca acıkçası korktum. Aracı bir kaç ay haftada sadece 1 kez kullanacagım o yuzden branda alıp almakta karasızdım şimdi boya koruma konusunda da kararsız kaldım. Tecrübeli üylerimizden tavsiyeler bekliyorum. Teşekkürler...... :sunny:

:i-ih: Kesinlikle branda almayın. Hem aracın boyasına zarar verir uzan vadede hemde bayanların sürekli aç kapa yapabileceği bir yapısı yok maalesef. Bu işin yazı var kışı yağmuru çamuru karı var. Sıkıntı da çekersiniz. Boya koruma en iyisi. Yeterli olacaktır.

Yorum bağlantısı

Kaliteli ve hava aldıran tip brandalar size yardımcı olabilir. Ama piyasada satılan brandaların hemen hemen tamamı naylon.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Filim yerine deri koruyucu uzun yolda geçici olarak kullanabilirsiniz. Gerisi anlamsız bence.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

En kötü boya korumayi en iyi brandaya değişmem.

tarihinde K&#246ksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...