İçeriğe Yönlendir

2011 Fiesta 1.25 Benzinli

Yıldırım Öztürk

Recommended Posts

Yıldırım Öztürk
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba. 2 ay önce 2011 Fiesta 1.25 benzinli aldım. gerçekten daha ilk günden itibaren çok sevdiğim bir araba. yakıt tüketimi ile ilgili bir sorum olacak. kitapçıkta 5000 km sonrası yağ rodajlaması biter ve daha az yakar yazıyor. şu an arabam 2300 km'de ve şehir dışı 4,5-5 l/100 km yakıyor. çoğunlukla da şehir dışı kullanıyorum. bu tüketim değeri 4 l'nin altına düşer mi?

tarihinde Y?ld?r?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bu tüketim dahada düşerse millet neden diesel alsın ki. Bence gayet iyi bir durumda.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Bence de aracınız aten çok az yakıyor maşallah. Rodaj sonrası yakıt düşer diye bilinyor ama bende merakla bekliyorum. Bu arada aracın yakıt tüketim değerleri nedir acaba kitapçıkta kaç yazıyor şehir içi, şehir dışı ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Değerleriniz iyi. C segment dizellere yakın. Yavaş gidiyorsunuz demek ki ,bence biraz daha düşebilir.

Fabrika verileri ortalama 5.7 litre, şehir dışı 4.6, şehir içi 7.5

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yıldırım Öztürk
Değerleriniz iyi. C segment dizellere yakın. Yavaş gidiyorsunuz demek ki ,bence biraz daha düşebilir.

Fabrika verileri ortalama 5.7 litre, şehir dışı 4.6, şehir içi 7.5

evet gayet yavaş gidiyorum. 2500 d/dk da 90 km/saat hız yapıyorum. sürekli otobanı kullanıyorum ve şehir içi neredeyse hiç yok gibi

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ağırlık ve lastik ölçüleri nedir ?

Eski kasa 1.4 ile deneme amaçlı bile 90- 100 km hızla 5.8 , klima açıkta 6 nın altını göremedim ben

Yorum bağlantısı
Yıldırım Öztürk
5. vites 70 km ile giderseniz belki 4e kadar düşebilir

hocam bir sorum daha var. klimayı açtığımda devir saati hiç kıpırdamıyor veya şöyle sorayım arabayı çalıştırmadan klimayı açtığımda da klima çalışıyor. klima gücünü aküden mi alıyor acaba

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Motor çalışmazken, klima lambası yansa da soğutma yapmaz. Motor ve her parça yeni olduğu için şu anda devir saati oynamıyor, zamanla oynamaya başlar, arıza da değildir.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Aküden alan bir sistem yok, ancak eski klimalar gibi çok fazla yük bindirmiyor. Fordlardaki klima akıllı, sürekli çalışmıyor zaman zaman kendini kapatıyor, arabanın çekişinde zaman zaman değişim bundan oluyor alışırsınız.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Durmuş Yurtdaş

Merhaba arkadaşlar bendede 1.25 trend 2011 fiesta var .yakıtı üç kere denedim istanbul anadolu yakasında kullanıyorum. yakıtıda full den alıyorum 100km/ 8 lt yakıyor nasıl oluyor bu bende anlıyamıyorum.yorumları takıp edıyorum.ve acaba benım aracımdamı sorun var bılemıyorum.hatda ilk aldıgımda 100km/9lt yakıyordu .aracı ikinci el aldım 10000 kmiken ve araç şuanda 12600km de.yakıta çare bulamazsam eger gaz taktırcam çünkü çok az kullanmama ragmen yakıta yetısemıyorum.yorumlarınızı beklıyorum.saygılar

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

İstanbul farkı bir dünya, ama erken vites değiştirip gaza az basarak tasarruf sağlayabilirsiniz,(60km e geldiğinizde 5.viteste olun) lastik havaları da tam olsun. 8-0 litre biraz fazla gibi. Hızlı da gitmeyin 80-90ı geçmemeye çalışın.

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstanbulda 80km/h hızı görebilmek için 6 gün bekliyorum ki hafta sonu sabaha karşı 5 te yola çıkınca...... Şehiriçinde 8lt/100km normal bir tüketim, tüketilendeki ötv anormal.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İstanbulda 80km/h hızı görebilmek için 6 gün bekliyorum ki hafta sonu sabaha karşı 5 te yola çıkınca...... Şehiriçinde 8lt/100km normal bir tüketim, tüketilendeki ötv anormal.

:bravo:

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli

Yılın/asrın yorumu :lol2: :bravo:

Yorum bağlantısı
Durmuş Yurtdaş

Bilgi edinmek için yorum yaptım ama anlaşılan tii ye alınmışız galiba ,istanbulun anadolu yakasından kastım sadece kısa mesafelerde kullandıgımı belırtmek ıstemısdım .ben yanlış ıfade etdım sanırım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Evren hocama takıldım, İStanbul trafiğini bilmez, trafik yokki, TEM otoparkı var, bu şehirde tüketim değerleri anoırmal

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Durmuş bey size karşı bir ti ye alınma olayı göremedim.. :lol2:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Barış Ergün
(düzenlendi)

2011 benzinli bende bu yaz aldım 4500km deyim arabaya alıştım izmit-istanbul maltepe yapıyorum 40 yada 50 tl yakıt yeterli oluyor ama anladım ki hangi araba yada marka saate 90 95 km üzerine cıktığında gercekten fazla yakıyor denedim 90 gittim sonra 140 ve 150 gittim geldim baya farklı harcanan yakıt

1.25 kullananlara bir sorum olucak bu arabayı kulananlar 90 km hızda 4.vites yeterlimi(yani 5.vitese geçişlerini hangi hıza vardıklarında yaptıklarını merak ediyorum??)) yoksa 5.vitesle kullanan varmı bu hızda?* 5.vitesde yakıt valfleri filan daha fazla yakıt pompalıyor sanırım o zman dha fazla yakıt harcamıyormuyuz? yüksek devir de kullanmak iyi ama orda biraz kafam karıştı yani 90 da 5. vites bana dha az yakar gibi gelmiyor 90 4.vites de daha az yakıyormuşum gibi geliyor neyse ya :):))

tarihinde Barış Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

90km yi bırakın 60km de bile düz yolda 5.vitesle daha az yakar. Her zaman mümkün olan üst vitesi kullanın. 70km hız ile 5. vites ile gidebilirseniz( bu imkansız tabi :) 4.3 litre/100 km gibi değerleri görür . Neredeyse dizel gibi. 90 km hızla da yaklaşık 4.8-4.9 yaakr düz yolda.

Yorum bağlantısı
Barış Ergün

teşşekür enver bey 5.vitesin önemini yeni anlıyorum tecrübeye güvenmek gerek sanırım 70 80 90 da 5.vites az yakıyor sanrım hemen herkes aynı görüş belirtmiş tabi yokuşlarda olmadığımız zamanlarda :))

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Bence yakıt değeri çok iyi.Aracınız aten çok az yakıyor maşallah.Benimki bunun yanında içiyor denilebilir.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Bizde Clio var, 1.2 lt 75 bg. aynı motor mu bilmem ama 7,2 ş. içi gösteriyor. 5. vitese at 60'ta filan çok güzel gidiyor. 40'ta 4, 60'ta 5 yapıyorum, zaten yapmazsam biraz fazla bağırıyor, hiç alışık değilim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...