Sinan Yalçın Durmuş 29 Eylül 2011 Paylaş 29 Eylül 2011 Merhabalar arkadaşlar ne zamandırlı aklımda arabama yay taktırmak 3cmlik ama nette baktıgımda çogu araba dengesiz düşmüş ön arka ayrı düşmüş ben ön arka aynı şekilde orjinal şekilde düşmesini istiyorum... aracım dizel ve 2005 model yay taktırdıgım zaman ne gibi faydaları ve zararları olur bide en çok korktugum nokta bazen uzun yola çıktıgımız zaman ailecek 5kişi ve bagaj azına kadar dolu oluyor tekerler felan sürtermi ondan çok çekiniyorum bide nasıl bi görüntü olur tavsiye edermisiniz lastik ölçülerim 205-50-17 saygılar Yorum bağlantısı
Semih İzgi 29 Eylül 2011 Paylaş 29 Eylül 2011 (düzenlendi) Ayrı düşme olayları genelde benzinli araca dizel veya dizel araca benzinli yayı verilmesinden kaynaklanıyor. Sıkıntı olmaz Faydalar, aracın tepkileri artar, ani hareketlerde daha net tepkiler alırsın, yol tutuşun artar, fren mesafen azalır, uzun yolda aracın altından daha az hava geçeceği için alçak basınç miktarı yani yere basma gücün artar, görsel açıdan aracın daha spor ve uzun görünür. Zararlar, konforun bir nebze azalır, çukurları tümsekleri çok daha net hissedersin, ciddi kazalarda darbeyi karşılayan şasin yere yaklaşır ve tahmini darbe noktalarını destekleme miktarı azalır, kısacası olası bir kazada kabin daha fazla tahrib olur(eti puf modeli gibi ), bir nebze oversteer artar, lastiklerin normalden çabuk aşınır, araç full yüklü iken tümsek ve çukurlara çok dikkat etmek gerekir. Yayların marka model ve motor hacmine göre tasarlandığını düşünürsek, azami,asgari ağırlık ve elastisite değerlerinin de göz önünde bulundurulduğunu söyleyebiliriz. 5kişi+ bagaj ile yere yaklaşırsın sadece ama tekerlerin sürtmesi veya başka bir deformasyon söz konusu olamaz. Olursa dava açar foruma yemek ısmarlarız (Not: yukarıda belirttiğim faydalar ve zararlar yay marka ve özelliklerine göre farklılık gösterebilir.) 29 Eylül 2011 tarihinde Semih ?zgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 29 Eylül 2011 Yazar Paylaş 29 Eylül 2011 Sinan Vogtland şiddetle öneririm. Fiyatlar nasıl Göksel abi nerden temin edebiliriz ? Bu lastik ebadında 5 cm yayda taksan full bagaj ile sürtme olmaz Kardeşim rahat ol sıkıntı etme Yok Can abi 5cm beni aşar=)) ama bu aralar gönlümde ford st 18 jant ve 225-40-18 lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum ama ilk başta kendi lastik ve jantlarımı satmam lazım=) 225-40-18 de sıkıntı yaratırmı Can abi? Ayrı düşme olayları genelde benzinli araca dizel veya dizel araca benzinli yayı verilmesinden kaynaklanıyor. Sıkıntı olmazFaydalar, aracın tepkileri artar, ani hareketlerde daha net tepkiler alırsın, yol tutuşun artar, fren mesafen azalır, uzun yolda aracın altından daha az hava geçeceği için alçak basınç miktarı yani yere basma gücün artar, görsel açıdan aracın daha spor ve uzun görünür. Zararlar, konforun bir nebze azalır, çukurları tümsekleri çok daha net hissedersin, ciddi kazalarda darbeyi karşılayan şasin yere yaklaşır ve tahmini darbe noktalarını destekleme miktarı azalır, kısacası olası bir kazada kabin daha fazla tahrib olur(eti puf modeli gibi ), bir nebze oversteer artar, lastiklerin normalden çabuk aşınır, araç full yüklü iken tümsek ve çukurlara çok dikkat etmek gerekir. Yayların marka model ve motor hacmine göre tasarlandığını düşünürsek, azami,asgari ağırlık ve elastisite değerlerinin de göz önünde bulundurulduğunu söyleyebiliriz. 5kişi+ bagaj ile yere yaklaşırsın sadece ama tekerlerin sürtmesi veya başka bir deformasyon söz konusu olamaz. Olursa dava açar foruma yemek ısmarlarız (Not: yukarıda belirttiğim faydalar ve zararlar yay marka ve özelliklerine göre farklılık gösterebilir.) Semih'cim teşekkür ederim yorumun için ya çogunlukla görsellik için istiyorum ve daha iyi yol tutuşu için ama korkuyorum araba yüklü iken altını felan degdiririm diye... Daha dogrusu arkadaşlar tavsiye dermisiniz 3.5cmlik yay benim araca internette baktım göremedim ben pek c-max yaylı Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 29 Eylül 2011 Yazar Paylaş 29 Eylül 2011 (düzenlendi) http://urun.gittigidiyor.com/FORD-C-MAX-3-...0QQidZZ45013355 3.5 takacaksan 19 bile koy sıkıntı yok . . .Benim sana tavsiyem Eicbah Pro-kit Ama eicbah sportline sana daha uygun. 19 beni fazlasıyla aşar abi ama görsellik için bu aralar jant lastigi değiştirmeyi düşünüyorum mersinde elime geçse bi bulsam 225-40-18 st jant lastik bi denesem görüntüde nasıl duracak ona göre değiştirecem jant lastikleri ama bilmiyorum bakalım bu aralar hiç rahat durmuyorum ya Can abi senin dedigin kiti nerden temin edebiliriz + fiyat nedir 29 Eylül 2011 tarihinde Sinan Yal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 29 Eylül 2011 Yazar Paylaş 29 Eylül 2011 Link patlak açılmıor Ama 350 tl gibi bir para veririm bu işe dersen 375 verip KW almanı %99 tavsiye ederim . http://www.ereyon.com.tr/urun/fordc-maxspo...ttype=Campaigns gittigidiyorda 330tlye buldum aynı ürünü http://urun.gittigidiyor.com/FORD-C-MAX-3-...0QQidZZ45013355 sorun degil para bi kere verip alıcam temiz olsun dimi Can abi ya temiz bi 18 Jant lastik takımı bulsam ford st hemen kapacamda bulamıyorum en sonunda benım jant lastigi verip sıfır alıcam galiba ama halen kararsızım 17 jantmı alıyım sadece yoksa 18 incce geçeyimmi:S Yorum bağlantısı
Misafir 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 (düzenlendi) gittigidiyorda 330tlye buldum aynı ürünühttp://urun.gittigidiyor.com/FORD-C-MAX-3-...0QQidZZ45013355 sorun degil para bi kere verip alıcam temiz olsun dimi Can abi ya temiz bi 18 Jant lastik takımı bulsam ford st hemen kapacamda bulamıyorum en sonunda benım jant lastigi verip sıfır alıcam galiba ama halen kararsızım 17 jantmı alıyım sadece yoksa 18 incce geçeyimmi:S http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant...45268498/detay/ 500 lira st jant abi 30 Eylül 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 Zaman zaman 5 kişi biniyorsanız en iyisi 3.5 lik taktırın. Hem arabada tatlı bir görüntü olur, hemde 5 kişi bindiğinizde ve sürüşte içiniz dahat olur. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 30 Eylül 2011 Yazar Paylaş 30 Eylül 2011 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant...45268498/detay/500 lira st jant abi ilanda numarası olsaydı arıyacaktım ama yok msj attım tavsiye edermisiniz arkadaşlar 18 jant ve 3m yay yoksa 17 ile yola devam edim 3cm yaymı taktırayım sadece ? Zaman zaman 5 kişi biniyorsanız en iyisi 3.5 lik taktırın. Hem arabada tatlı bir görüntü olur, hemde 5 kişi bindiğinizde ve sürüşte içiniz dahat olur. evet zaman zaman 5 kişi binip full bagaj uzun yola gittimiz çok oluyor araştırıyorum en kısa zamanda bu jant ve yay işini çözümlücem Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 Vogtland 3.5 yay dizel için en iyisi. Ama CMAX için varmı bilmiyorum açıkcası. 18 jant düşünmüyorsan benim 17inch CMAX Titanium jantları düşün. Bu fiyata OEM jant + lastikleri bulma şansın yok. Beğenmiyorsan orası ayrı mesele birşey diyemem. Lastiğim var dersen sadece jant olarakta satabilirim. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 (düzenlendi) C-Max'im olsa , yay takmazdım. 30 Eylül 2011 tarihinde R?fat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 C-Max'im olsa , yay takmazdım. daha da yükseltmek mi lazım Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 30 Eylül 2011 Paylaş 30 Eylül 2011 daha da yükseltmek mi lazım Yoo yüksekliği bence gayet iyi , konfor odaklı modifikasyonlar yapardım. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 30 Eylül 2011 Yazar Paylaş 30 Eylül 2011 (düzenlendi) Vogtland 3.5 yay dizel için en iyisi. Ama CMAX için varmı bilmiyorum açıkcası. 18 jant düşünmüyorsan benim 17inch CMAX Titanium jantları düşün. Bu fiyata OEM jant + lastikleri bulma şansın yok. Beğenmiyorsan orası ayrı mesele birşey diyemem. Lastiğim var dersen sadece jant olarakta satabilirim. Mehmet abi senin jant lastik takımı aklımda ama takassa girmiyorsun takassa girsen benim jant lastigi verirdim. ondan sonra senin jant lastigi alırdım üste farkta anlaşırdık.=( 30 Eylül 2011 tarihinde Sinan Yal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 30 Eylül 2011 Yazar Paylaş 30 Eylül 2011 (düzenlendi) Sen hala yayları almadınmı? Can abi bi türlü karar verip alamadımki karar vermeme yardımcı olmak içi FordClubTr ailesine danışayım dedim ne dersin Can abi alayımmı değermi sonradan pişman olmak istemiyorum o yüzden 30 Eylül 2011 tarihinde Sinan Yal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 3 Ekim 2011 Yazar Paylaş 3 Ekim 2011 ya gitti gidiyorda almıştım yayları ama gelen cevap Konu: RE:45013355:FORD C-MAX 3 CM ALÇALTAN SPOR YAY Tarih: 03/10/2011-11:00:52 İyi Günler; Stoklarımızda şuan ürün yoktur, Satış iptal edilecektir. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 3 Ekim 2011 Yazar Paylaş 3 Ekim 2011 stoklarında var ama fiyat güncel olmadığı için satmadılar şuan dolar euro kuruna göre c-max yayı 530 tl üzerinde bir rakama tekabül ediyor malesef Stoklarında 99 tane gözüküyor bende diyecektim nasıl bitti bu kadar yay msj attım ilanda 99 tane gözüküyor diye 530tl çok büyük bi mevla benim yay işi yatar max 300-350tl bütce ayırabilirim bu yay için yada önümüzdeki aya bırakabilirim Can abi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Ekim 2011 Paylaş 4 Ekim 2011 Sinan Vogtland şiddetle öneririm. ++ 1299 Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 4 Ekim 2011 Yazar Paylaş 4 Ekim 2011 ++ 1299 abi kw almıştım ama malesef ellerinde stop yokmuş yay araştırmaya devam ediyorum pek fazla acele etmiyorum yay için... Yorum bağlantısı
Emre Dalkıran 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 http://www.cancanoto.com.tr/Ford-Focus-C-MAX-Maxtrac-Helezon-Kiti,PR-1683.html ben de araştırdım baya ama en ucuz bu gözüküyor internette. alsak sıkıntı çıakar mı ?arabanın süspansiyonundan gelen sesler artar mı bilemiyorum.Ümraniyede yollar felaket zaten. tümseklerde falan çok sıkıntı olur mu acaba? Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 10 Aralık 2011 Yazar Paylaş 10 Aralık 2011 http://www.cancanoto...ti,PR-1683.html ben de araştırdım baya ama en ucuz bu gözüküyor internette. alsak sıkıntı çıakar mı ?arabanın süspansiyonundan gelen sesler artar mı bilemiyorum.Ümraniyede yollar felaket zaten. tümseklerde falan çok sıkıntı olur mu acaba? Bi ara bende yay düşünüyordum ama şimdi konforra yönelik düşündügüm için vaz geçtim 17leri söktüm 16 focus janttı taktım orjinal konfor gerçekten ciddi bi şekilde arttır yay ama ginede düşünülebilir ben kw marka almıştım ama ellerinde stok yokmuş yollamadılar Yorum bağlantısı
Recommended Posts