İçeriğe Yönlendir

30000 Bakımında Balata Değişimi

İlhan Tascı

Recommended Posts

İlhan Tascı

merhaba geçtiğimiz gün ford connect aracımı 30000 km bakımı için servise götürdüm bir süre sonra telefondan servis danışmanı aracın balatalarının yarıyı geçtiğini ve 45 000 bakımına kadar yetişmeyebileceğini ve istersem değiştirebileceklerini söyledi fakat servise gitmeden öncede diskleri dıştan kontrol ettiğimde bir süre daha gideceğini düşünüyordum . balataları değiştirmedim , sarf malzemesi olduğu içinde garantiyle alakası olmayacağını düşünüyorum fakat ilerde yürür aksamda çıkacak sorunları balataya bağlayabilirler mi ?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Balatanın 45.000 km gitmesi bile iyi. 30.000 km normal, fren önemli, bence balatalar değişmeli. Yada 10.000'e yakın yol yapıp tekrar servise gidip değiştirilmeli.

Edit: Balatanın garanti ile alakası yok zamanı gelirse yenilenir. Ve ilk km.lerde dahi bitse baskı balata yada fren balatası garntide sıkıntı çıkaran parçalar. Çoğu zaman sürücü hatası diyebiliyorlar.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Bilgim yok ama merak ettim bu fren balataları ortalama kaç km de biter ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Modele, sürücüye, yola bağlı olarak çok değişir, genelde 30.000km lerde biterse erken denemez, 90.000km gidene de rastlanır.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Eskiden daha fazla km. giderdi, ama kanserojen maddeyi bileşenden çıkardıklarında kısa sürede bitmeye başladı.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
Modele, sürücüye, yola bağlı olarak çok değişir, genelde 30.000km lerde biterse erken denemez, 90.000km gidene de rastlanır.

30.000 km bakımına son 500 km kala inşallah bir sürpriz çıkmaz :excl:

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
Connect için mükemmel bir km. garanti ile herhangi bir ilgisi yoktur.

peki fren balataları bittiğinde gösterge panelinde herhangi bir uyarı veriyor mu . değiştirmem gerektiğinde madem garanti ile alakası yok illa yetkili servise mi gitmem gerekir ,herhangi bir ustaya değişimini yaptırabilir miyim .

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Garanti kapsamında frenlere yada herhangi bir yere yetkisiz kişiler müdahale ederse o bölüm garantiden çıkar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Herhangi bir uyarsı yokConnectte, istediğiniz yerde değiştirin ama ucuz olanlar çabuk biter.

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

Benim aracim 92000 de hatirladigim kadariyla 3 takim on 2 takimda arka balatalari degistirdim. Yaz doneminde dag vs cikip indigim icin cabuk bitiyo. Hatirladigim kadariyla on 110 arka 70 tl idi. Ben serviste degistirin derim

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

abiler siz harbiden 30 40 bin de balata değişir mi diyosunuz abi bizim araba 55 bin de daha hiç bir şey yok bakımlarda falan tek sözü bile edilmedi yoksa büyük şehir farkı mı ? ? ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Connectlerde demekki balatalar erken bitiyor. Bizim fiesta 30bin km'i geçti ve balatalar hala sıfır gibi. Gidişata göre 70bin km'ye kadar bitmeyeceği kesin. Belki trigerle beraber aynı bakımda değişir.

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
abiler siz harbiden 30 40 bin de balata değişir mi diyosunuz abi bizim araba 55 bin de daha hiç bir şey yok bakımlarda falan tek sözü bile edilmedi yoksa büyük şehir farkı mı ? ? ?

banada telefonda bitmiş demediler, yarıyı geçmiş değiştirelim dediler bende bi 8-10 bin km gideceğini düşünerek değiştirmedim...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
banada telefonda bitmiş demediler, yarıyı geçmiş değiştirelim dediler bende bi 8-10 bin km gideceğini düşünerek değiştirmedim...

Bence iyi yapmışsınız. Yarıyı geçtiyse 10000 km daha gidebilir demek. Bitmek üzere deselerdi değiştir derdiniz. Zaten balataların bakımda değişecek diye bi kuralı yok, nekadar bir sonraki bakıma dayanmaz diyorlar ilginç. Her 5000 kmde bir el feneri ile kendiniz kontrol edebilirsiniz. Bitmek üzereyse gidip servise değiştirirsiniz. Sonuçta yine aynı fiyat olacak. Bazen servisler balataları erken değiştirip, o balataları farklı araclara kullanıp balata değişimi yaptık diyebiliyorlar. Sonucta balata. 20 binde de bitse garantisi yok. Kullanıcı hatası derler...

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

bence en azindan 7 8 bin km gidin. Ama arada kontrol edin herhangi bir ses bi hisirti hisseder veya duyarsaniz freni kullanmadan goturun degistirin zira diskleride yersiniz onun masrafi daha fazla. Dobloda basima geldi ordan biliyorum

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
(düzenlendi)
bence en azindan 7 8 bin km gidin. Ama arada kontrol edin herhangi bir ses bi hisirti hisseder veya duyarsaniz freni kullanmadan goturun degistirin zira diskleride yersiniz onun masrafi daha fazla. Dobloda basima geldi ordan biliyorum

öyle yapacağım şimdilik bir sorun yok...

yardımcı olan herkese teşekkürler

tarihinde ?lhan Tasc? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Yılmaz

2004 model astramızın balataları hiç değiştirilmedi ve 2010 ocakta 72000km de satarken servis raporunda balata değiştirilmesi gerektiği yazmıyordu. 2010 connectimi geçen hafta 30bin bakıma götürdüm. Orada da herhangi bir sıkıntı olduğu söylenmedi. 45bine yetişmez arada getirin değiştirelim falan denmedi. Balata cinsinden yada araç modelinden ziyade dediğiniz gibi kullanımla alakalı sanırım.

schumacher'ın sözü olsa gerek : " Frene basan kaybeder. " :(

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Demirağ

Bu fren balatalarının, belirli bir ömrü olmuyor mu ? Örneğin 5 yılda bir yada 10 yılda bir. Ben geçen gün bakıma gittiğimde yetkili servise, fren balatalarımın durumu hakkında bilgi istediğimde daha yarıya gelmediğini belirttiler. Ve siz bu arabayı nasıl kullanıyorsunuz, normalde 30-35 binlerde değişir dediler. Ben de her ne kadar gaza az basıyorsam, frene de o derece de az basıyorum dedim. Araba 135.000 km de. Tabi bu kilometreye kadar dayanmasında sanırım en büyük etken, kilometrenin % 70'i otobanda olması.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Birol Yılmaz-2

Eskiden daha fazla km. giderdi, ama kanserojen maddeyi bileşenden çıkardıklarında kısa sürede bitmeye başladı.

ama o zamanda fren disci de biterdi :)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

60,000 bakıma bıraktığımda servisten aradılar ön balatalar gitmiş değişim zamanı gelmiş dediler bende onay verdim. Arabayı almaya gittiğimde balatalar bu kadar çabuk gidermi durumuna bakabilirmiyim diye sorduğumda teknisyen aynen şunu dedi. Bu yeni nesil balatalarda önler 30,000 de eskiyor genelde bizde onay alıp değiştiriyoruz. Bende o teknisyene şimdi bu balatalar sizce kullanılmayacak derecede kötümü dedim.10-15,000 daha yapabilr ama değişmesi daha iyi oldu dedi. Sen bilgisayara bak bakalım benim önler 30,000 de değişmişmi ? Baktı geldi değişmemiş abi ama siz nasıl hiç fren yapmıyormusunuz dedi. Ben araba kullanıyorum sadece fren lazım olursa pedala arada dokunuyorum kardeşim dedim. Arka balatalar 90,000 de keyfe keder değişti. Diskleride böyle giderse 150,000 den sonra keyfe keder değiştiririm.

Servisler ve orda çalışanların %75 i benim kadar arabadan anlamıyorlar maalesef. Hoş heryer aynı oldu ya. Benim tabiirimle laptop ustası oldu millet. İnsiyatif kullanıp düşünen insan gün geçtikçe azalıyor.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sertan Bilgen

Bende cumartesi günü aracımı servise bakıma götürücem , araç 30000 kilometrede yani bu durumda servis beni aramadan balataların değişmesi konusunda talimat vermelimiyim ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Eski ortağım 30 binde ön arka balataları bitirir..

Ben 90 binde önleri bitirrim...

Belirli bir ömrü yok..

Bitene kadar devam..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ön balataları 50 binde disk değiştiği için değiştim. Daha yarıda diyorlardı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...