İçeriğe Yönlendir

Yeni Fiesta 1.4 68 Hp Chip

Aydın Karadağ

Recommended Posts

Ayhan Şentürk
Hanımın C3'ü bakıma götürdüğümde orada gördüğüm bir kampanya.

fotoraf0128b.jpg

Chipini güle güle kullan arkadaşım. Bence iyi yaptın. Doğru tercih :)

Citroen logosu var, bunu yetkili servismi yapıyor ?

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Hayırlı olsun. Chip konusunda iyi yapmışsınız güle güle kullanın. 0km araba alsam aynısını bende yapardım. Resimleri merakla bekliyorum. Body kiti görelim. :)

Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ

:lol2: teknık konular ıllakı olabılır ama ben sunu soylemek ıstıyorum anlatımımda belkı anlatım bozuklugu olabılır. Sımdı benım aracım 120 de gıderken zorlanmıyormuydu sımdı zorlanmıyor:) yanı daha rahat gıdıyorum. 2+2 =4 o yuzden bosverın abı sızde gerısı teferruat kalsın:=)

Hayırlı olsun. Chip konusunda iyi yapmışsınız güle güle kullanın. 0km araba alsam aynısını bende yapardım. Resimleri merakla bekliyorum. Body kiti görelim. :lol2:

tesekkur edıyorum saolun. fotografları pazartesı cekıp yukleme ısınıde ogrenınce yukleyeceım su an fotograf ceken telefonum tamırde: :) o yuzden pazartesı ınsallah..

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Gerisi teferruatsa söz bitmiş demektir.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Evet yetkili servis yapıyor. Aracı aldığımız bayi. Bakıma götürmüştüm, orada gördüm. İsteyene chip box takıp gönderiyorlar. Eminimki bir tane gazihan gibi yazılımcıları olsa, yazılım atma işine de girerlerdi. Şimdilik ellerinden performans kiti takmak geliyor.

Nasıl olsa hemen arıza vermez , garanti de 100bin. 100bine kadar bir şekilde dayanır. :police:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Daha güçlü motor istiyorsanız 1.6 tdci alacaksınız, aracı uzun süreler kullanacaksanız chipe gerek yok bence, daha fazla güç = daha fazla para, 1.4 te daha fazla güç= daha çok risk daha kısa ömür, ha ömür çok mu kısalır, başımıza ne zaman dert açar bilemem, belki yıllarca gider, artık tercih sizin.

Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ
Daha güçlü motor istiyorsanız 1.6 tdci alacaksınız, aracı uzun süreler kullanacaksanız chipe gerek yok bence, daha fazla güç = daha fazla para, 1.4 te daha fazla güç= daha çok risk daha kısa ömür, ha ömür çok mu kısalır, başımıza ne zaman dert açar bilemem, belki yıllarca gider, artık tercih sizin.

+1000 fakat ben aracı alırken temmuz ayında 1.6 yoktu fiesta da hoş guzel bir araba zaten performans olarak kullanacağım baska bir aracım daha var ama sımdı 1.4 68 de hıc gıtmeyen bır araba gibi geldi o yuzden chipledim dediğim gibi amacım sınırları zorlamak motoru modlamak yuklemek asla değil di cunku hacim belli o yüzden biraz daha rahat gidip vites kucultmeden yumusak kullanım ıcın yaptırdım bu ıslemi.. tatminde oldum. bütün yorum yapan arkadaslarıma cok tesekkur edyorum..

Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ
Burada okuduklarım aklıma takıldı. Yeni konu açmak istemedim. Böyle birşey durum var mı? Yeni fiestaların turboları farklı mı? Bizde eski kasa araçlarımıza bu turbolardan taktırabiliriz o halde?

Şimdi chip yaparken Gazihan arkadaşın söyledikleri bunlar. 2009-2010 fiestalarda turbo Garret ve Partikül filtresi yok. 2011lerde ise alınan şikayetlerden dolayı Ford Turboları Mıtsubıshı ıle değiştirmiş.. bana açıklanan bu. ama taktırabilir misiniz bilemem..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aydın Karadağ

Arkadaslar bugun aracımı bakım yaptırdım 10 000 km servıs yazılım guncellemesı yapmıs acaba chip tuning silinmiş midir..ngercı pek bısı anlamadım ama:

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

Uyarmanız gerekirdi güncelleme yapılmasın diye. Aracınız stok hale dönmüştür. Eğer yazılım yaptırdığınız yer o yazılımı satın alıp size satmamış kendi yapmışsa , aynı haritayı tekrar yükleyebilir. Diğer türlü bir ücret talep edilmesi muhtemel.

tarihinde R?fat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ
Uyarmanız gerekirdi güncelleme yapılmasın diye. Aracınız stok hale dönmüştür. Eğer yazılım yaptırdığınız yer o yazılımı satın alıp size satmamış kendi yapmışsa , aynı haritayı tekrar yükleyebilir. Diğer türlü bir ücret talep edilmesi muhtemel.

Aracın yazılımını Gazihan yapmıştı kendısı yazmıstı zaten ufak defek ayarlamalar yapacaktı. guncellemeyı ben ıstedım cunku anlık tepkı kayıpları vardı ford da guncelleme cıkarmıs bu nedenden dolayı.. Gerçi pek bır sey anlamadım yıne aynı sekılde gıdıor araba ama ne bıleyım sormak ıstedım..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yazılım mıncıklanırsa, servisin güncellemesi ile eski haline döner, yalnız, zaten yazılım mıncıklanmışsa, anlık tepki kaybı da olmamalıydı ???

Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ
Yazılım mıncıklanırsa, servisin güncellemesi ile eski haline döner, yalnız, zaten yazılım mıncıklanmışsa, anlık tepki kaybı da olmamalıydı ???

yoo çağlar abi şöyle ki aracı aldığımdan beri süregelen bir 3000 dk yı özellikle 5.vitesde geçerken bir anlık kayıp oluyordu chipten sonrada devam etti.. ancak dun yazılımı guncellemişler kodunu hatırlamıyorum. ancak aksam baktığımızda chip duruyordu.. onun da nedeni şöyleymiş: Servıs Ecunun sadece fabrıka guncellemesını yapacak kısımına yazılım atıyor mus yanı bızım kullandığımız Ecu da kı eprom sadece chıp yazılımı ıle alakalıymış.. Sorun yok yani:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...