B. İnanç Kutlu 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 Merhaba arkadaşlar. Çok sıklıkla foruma giremiyorum, bu yüzden bu konu daha önce açıldımı bilmiyorum. Eğer açıldıysa, yöneticiler mesajı silebilirler. Daha öncede yazdığım gibi 2011 GLX Connect sahibiyim. Geçen bayram Antalya'dan İstanbul'a gezmeye gittim. Malumunuz kamyonet sınıfında olduğumuz için 80 kilometreyi anca yüzde 10 telorans ile geçebiliyoruz. 88 kilometre ile uzun yol çekilmiyor. Hele otobanda kazaya bile sebep verebiliriz. Bende gereğini yapıp otobanda arabanın hakkını verdim. Sadece otobanda değil, artık yollarımızın geneli duble yol. Diğer arabalar yanımızdan 110 kilometre artı yüzde 10 teloransı ile geçip gidiyor ve 121 kilometreden sonra radara giriyor. Kısacası ticariler olurmu bilmiyorum ama, Connecti aile arabası olarak kullananlar için bir imza kampanyası başlatıp, gerekli yere/yerlere toplu halde dilekçe yollasak, şansımızı bir denesek ve Connectlerin hız sınırlarının diğer otomobiller gibi olmasını istesek halimiz nice olur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 İmzalar kabul görürde, ötv si de aile arabası gibi olursa? Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 B. İnanç Kutlu yazdı: Merhaba arkadaşlar. Çok sıklıkla foruma giremiyorum, bu yüzden bu konu daha önce açıldımı bilmiyorum. Eğer açıldıysa, yöneticiler mesajı silebilirler. Daha öncede yazdığım gibi 2011 GLX Connect sahibiyim. Geçen bayram Antalya'dan İstanbul'a gezmeye gittim. Malumunuz kamyonet sınıfında olduğumuz için 80 kilometreyi anca yüzde 10 telorans ile geçebiliyoruz. 88 kilometre ile uzun yol çekilmiyor. Hele otobanda kazaya bile sebep verebiliriz. Bende gereğini yapıp otobanda arabanın hakkını verdim. Sadece otobanda değil, artık yollarımızın geneli duble yol. Diğer arabalar yanımızdan 110 kilometre artı yüzde 10 teloransı ile geçip gidiyor ve 121 kilometreden sonra radara giriyor. Kısacası ticariler olurmu bilmiyorum ama, Connecti aile arabası olarak kullananlar için bir imza kampanyası başlatıp, gerekli yere/yerlere toplu halde dilekçe yollasak, şansımızı bir denesek ve Connectlerin hız sınırlarının diğer otomobiller gibi olmasını istesek halimiz nice olur. İnanın artık bu konudan bende çok rahatsızım, 88 ile yol bitmiyor gerçekten. Hatta ben sizin düşüncenize yakın bir şey yaptım ve emniyet genel müdürlüğünde trafikle ilgili bölüme bilgi edinme yasasına dayanarak mail attım bu konudaki rahatsızlığımı dile getirmek için ama olumlu bir sonuç alamadım ve tam olarakta anladığımı söyleyemem. Cevap aynen şöyle: "Araçlar ile ilgili tadilat proje işlemleri TSE kurumunun onaylamasına müteakiben trafik kuruluşlarınca işlem yapıldığından ilgili kuruluşa müracaat etmeniz gerekmektedir." Bence de bu tarz ticari alt yapıya sahip, binek (kombi) aile araçlarının otomobil sınıfında değerlendirilmesi için aslında gerekli yerlere topluca müracaat etmeliyiz. İşin mali kısmına baktığımızda ise ticari araçlarla aynı muameleyi görüyoruz; her yıl muayene 140 tl, vergileri toplam 700 tl... Ben zaten ticaret yapacak olsam kalkıpda full versiyon binek Connect almam, gider kapalı kasa ucuz bir şey alırım öyle değil mi yani? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 Connecti otomobil olarak alabiliyor olmanız lazım... Yada Kangoyu... Bunun çözümü budur.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 Connect alınamıyor, Kangu,Doblo alınabiliyor, ötv si ile birlikte tabii Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 1.8 benzinli connectler otomobil olarak alındılar zamanında. 10-15 tane anca vardır gerçi ama hiç yok dememek lazım. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 Aracınız ruhsatta otomobil olarak geçiyorsa bir sıkıntı yok zaten. Bunun çözümü de budur. Böyle bir talep yapmaktansa connect yerine başka bir araç almalısınız. Ben talebinizin , imzada toplansa başka bir iş de yapılsa yerine getirilevileceğini düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
İlhan Tascı 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 (düzenlendi) NSİ YERLEŞİM YERİ İÇİNDE YERLEŞİM YERİ DIŞINDA OTOYOLDA (Km/Saat) (Km/Saat) (Km/Saat) Otomobil 50 90 120 Otobüs 50 80 100 Minibüs, kamyon ve kamyonet 50 80 90 Arazi taşıtları ve motosikletler 50 70 80 bırakın duble yolları otobanda bile 90 km/h limitimiz var daha 2 hafta önce gölcük yakınlarında (otobanda değil) 101 km/h ile radara girdim (93 km/h hıza kadar limitim varmış o yolda, otomobillere 110 + % 10 yanılma payı 121 falan yapıyor ) ve ilk trafik cezamı yemiş oldum, birazda arkamdaki kamyonetin tahrik etmesi sebep oldu. sonuçta ikimizide ilerde çevirdiler 140 tl ceza yazdı . polisin de söylediği şu ruhsatta otomobil yazsa problem olmazdı dı. hususi kullanım ve kamyonet nasıl oluyorsa anlamadım .artık sineye çektim cezayı gittim 105 tl olarak ödedim. sadece bu da değil her yıl muayene (egzoz muayenesi dahil) 1.köprüden de geçemiyoruz 2 Ekim 2011 tarihinde ?lhan Tasc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 Mehmet Özyürek yazdı: Connecti otomobil olarak alabiliyor olmanız lazım... Yada Kangoyu... Bunun çözümü budur.. Hayır olmuyor Mehmet Abi, ben alırken özellikle sordum, hayır öyle bir şansınız yok dediler. Hatta sonradan çevirebilir miyiz diye de özellikle trafik şubeye sordum, hayır olmuyor dediler. En son 2004'te yeni yasayla kalkmış o sistem. Ama gerçekten bu tip araçları binek, aile tipi kullananlar için büyük bir haksızlık, az önce de dedim zaten ticaret yapacak olsam daha ucuza kapalı kasa alırım, niye bu kadar çok para dökeyim ki... Çağlar Bayur yazdı: Connect alınamıyor, Kangu,Doblo alınabiliyor, ötv si ile birlikte tabii Bir de bunu anlamıyorum ben; Kangoo'da,Doblo'da ticari altyapıya sahip, nasıl oluyorda bunlar alınıyorken Connect'ler alınmıyor, sonuçta hafif ticari. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 İlhan Tascı yazdı: NSİ YERLEŞİM YERİ İÇİNDE YERLEŞİM YERİ DIŞINDA OTOYOLDA(Km/Saat) (Km/Saat) (Km/Saat) Otomobil 50 90 120 Otobüs 50 80 100 Minibüs, kamyon ve kamyonet 50 80 90 Arazi taşıtları ve motosikletler 50 70 80 bırakın duble yolları otobanda bile 90 km/h limitimiz var daha 2 hafta önce gölcük yakınlarında 101 km/h ile radara girdim (93 km/h hıza kadar limitim varmış o yolda) ve ilk trafik cezamı yemiş oldum, birazda arkamdaki kamyonetin tahrik etmesi sebep oldu. sonuçta ikimizide ilerde çevirdiler 140 tl ceza yazdı . polisin de söylediği şu ruhsatta otomobil yazsa problem olmazdı dı. hususi kullanım ve kamyonet nasıl oluyorsa anlamadım .artık sineye çektim cezayı gittim 105 tl olarak ödedim. Evet biliyorum o radarın nerde durduğunu; Gölcük'ten İzmit istikametine dönerken benzin istasyonunun hemen girişine park etmiş halde kurbanlarını bekliyordu. Söylediklerinize katılıyorum İlhan Bey, hem hususi kullanım diyor hemde kamyonet sınıfına sokuyor bu nasıl bir şeyse artık. Kıl payı frene asılmasaydım 95 km ile de ben giriyodum radara. Tamamen saçmalık, başka da bir şey değil. Yurtdışında hafif ticarilerin sadece şehiriçinde hız sınırlaması var, onun dışında otobanda ve şehirlerarası yollarda yolun hız limiti ney ise herkes o limite uymak zorunda. En azından Hollanda'da öyle. Türkiye'de de acilen çözüm bulunması gerekiyor bu duruma. Yorum bağlantısı
İlhan Tascı 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 (düzenlendi) Ümit Atmaca yazdı: Evet biliyorum o radarın nerde durduğunu; Gölcük'ten İzmit istikametine dönerken benzin istasyonunun hemen girişine park etmiş halde kurbanlarını bekliyordu. Söylediklerinize katılıyorum İlhan Bey, hem hususi kullanım diyor hemde kamyonet sınıfına sokuyor bu nasıl bir şeyse artık. Kıl payı frene asılmasaydım 95 km ile de ben giriyodum radara. Tamamen saçmalık, başka da bir şey değil. Yurtdışında hafif ticarilerin sadece şehiriçinde hız sınırlaması var, onun dışında otobanda ve şehirlerarası yollarda yolun hız limiti ney ise herkes o limite uymak zorunda. En azından Hollanda'da öyle. Türkiye'de de acilen çözüm bulunması gerekiyor bu duruma. ben istanbuldan yalova istikametine gidiyordum sanırım gölcüge gelmemiştim tam hatırlayamıyorum oralarda yol çalışmalar ı vardı zaten poliste opetin orda radara girdiğimi söyledi cezayı yazdıktan sonra üşenmedim geri dönüp baktım ama oralarda göremedim radar falan arkamdaki kamyonet nerdeyse tampona sürtecek gibi yaklaşınca bende hızımı 8-10 km artırmıştım bu vesile ile kamyonet şöförünüde anıyorum burdan ... o yolu kullanan varsa sabahtan öğlene kadar radar ordaymış bilginiz olsun 2 Ekim 2011 tarihinde ?lhan Tasc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 İlhan Tascı yazdı: ben istanbuldan yalova istikametine gidiyordum sanırım gölcüge gelmemiştim tam hatırlayamıyorum oralarda yol çalışmalar ı vardı zaten poliste opetin orda radara girdiğimi söyledi cezayı yazdıktan sonra üşenmedim geri dönüp baktım ama oralarda birşey göremedim radar falan arkamdaki kamyonet nerdeyse tampona sürtecek gibi yaklaşınca bende hızımı 8-10 km artırmıştım (feribotun fahiş fiyatlarından kaçarken böyle oldu) bu vesile ile kamyonet şöförünüde anıyorum burdan ... o yolu kullanan varsa sabahtan öğlene kadar radar ordaymış bilginiz olsun Orada her daim radar olur. Bilindik bir yer oldu artık Yorum bağlantısı
Engin Ünal 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 Benim gibi yapıp almayacaksınız Adamlar Caddy 'ye 260 kadran koymuş , eeee bu kamyonet 88'i geçme. Yorum bağlantısı
İlhan Tascı 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 hususi kamyonetimiz var ... nasıl oluyorsa hem hususi hem kamyonet Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 Hususi ticari kavramı farklıdır.. Maliye ile ilgilidir o kısım... Ticari olsa nakliyecilikten vergi mükellefi olmanız gerekirdi.. ordaki hususi kelimesiyle Ben kendi işimi görüyorum bununla demek istiyorsunuz .. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Ekim 2011 Paylaş 2 Ekim 2011 Satıp bir steyşın araba alsanız iş görmez mi? Yahut başka marka boblo doblo vs. Yorum bağlantısı
Murat Aydın 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 Mehmet Göktürk yazdı: Satıp bir steyşın araba alsanız iş görmez mi? Yahut başka marka boblo doblo vs. asla ve kat a kabul etmezük hususi kamyonetimizden feragat etmezük. hele hele her yıl pikniğe gider gibi araç muayene istasyonlarını ziyaretti asla aksatmayız. sagolsun konya -ankara -kayseri nevşehir deki bütün istasyonları öğrettiler bu vesileyle hangisi boş olur neresi randevulu neresi randevusuz saat kaçta gitmek gerekir gibi bir sürü dertten kurtardılar bizi. birde 2 yılda bir gidip sabah erkenden akşama kadar ağaç olmayı unutuk sayelerinde .)) Yorum bağlantısı
Aydın Sert 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 (düzenlendi) İlhan Tascı yazdı: NSİ YERLEŞİM YERİ İÇİNDE YERLEŞİM YERİ DIŞINDA OTOYOLDA(Km/Saat) (Km/Saat) (Km/Saat) Otomobil 50 90 120 Otobüs 50 80 100 Minibüs, kamyon ve kamyonet 50 80 90 Arazi taşıtları ve motosikletler 50 70 80 bırakın duble yolları otobanda bile 90 km/h limitimiz var daha 2 hafta önce gölcük yakınlarında (otobanda değil) 101 km/h ile radara girdim (93 km/h hıza kadar limitim varmış o yolda, otomobillere 110 + % 10 yanılma payı 121 falan yapıyor ) ve ilk trafik cezamı yemiş oldum, birazda arkamdaki kamyonetin tahrik etmesi sebep oldu. sonuçta ikimizide ilerde çevirdiler 140 tl ceza yazdı . polisin de söylediği şu ruhsatta otomobil yazsa problem olmazdı dı. hususi kullanım ve kamyonet nasıl oluyorsa anlamadım .artık sineye çektim cezayı gittim 105 tl olarak ödedim. sadece bu da değil her yıl muayene (egzoz muayenesi dahil) 1.köprüden de geçemiyoruz bugün aynı olay benim de başıma geldi. arkamdaki kamyonet tahrik etti ve hızımı arttırdım, 88 km/h olması gereken yerde 101km/h ile radara girdim, doğal olarak 140 tl. ilk cezamı yemiş bulundum fakat ceza puanı düşmediler, bu normal mi? 3 Ekim 2011 tarihinde Ayd?n Sert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlhan Tascı 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 Aydın Sert yazdı: bugün aynı olay benim de başıma geldi. arkamdaki kamyonet tahrik etti ve hızımı arttırdım, 88 km/h olması gereken yerde 101km/h ile radara girdim, doğal olarak 140 tl. ilk cezamı yemiş bulundum fakat ceza puanı düşmediler, bu normal mi? aynı benim başıma gelen durum yukarda yazdığım gibi 101 km/h ile ... Ceza puanı hemen düşmüyor bi 15 gün bekle düşerler benden 10 ceza puanı düşmüşler Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 3 Ekim 2011 Paylaş 3 Ekim 2011 (düzenlendi) Mehmet Özyürek yazdı: Hususi ticari kavramı farklıdır.. Maliye ile ilgilidir o kısım... Ticari olsa nakliyecilikten vergi mükellefi olmanız gerekirdi.. ordaki hususi kelimesiyle Ben kendi işimi görüyorum bununla demek istiyorsunuz .. Aynen, üstelik hatırladığım kadarıyla ticari kullanımda SRC belgesi falan da almak gerekiyormuş. Ayrıca Mehmet Abi'ye katılıyorum; bu kısmı maliye ile ilgiliymiş, çünkü bu konuda vergilendirmeyi yapan maliye. Aslında maliyeye de mail atıp bu konuda bilgi almak lazım diye düşünüyorum. Bugün eski patronumu ziyarete gittim, kendisi sedan 2009 model dizel Focus almış, ilk alındığında muayene geçerliliği olarak ruhsatta 2013 tarihi yazıyor ve bu süre bittikten sonra da 2 yılda bir muayeneye girecek, üstelik aradaki vergi farkını da düşünmek gerekiyor, gerçi aynı şey değil ama yine de insan kendini kötü ve kazıklanmış hissediyor. Şahsen hayretler içerisinde kaldım bu nasıl olur diye ama öyle. Yazık günah ve büyük haksızlık. 3 Ekim 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Sert 4 Ekim 2011 Paylaş 4 Ekim 2011 İlhan Tascı yazdı: aynı benim başıma gelen durum yukarda yazdığım gibi 101 km/h ile ... Ceza puanı hemen düşmüyor bi 15 gün bekle düşerler benden 10 ceza puanı düşmüşler ceza tutanağında sıfır yazıyordu ceza puanı ama İlhan bey, eğer düşerse nereden öğreneceğim? Yorum bağlantısı
İlhan Tascı 5 Ekim 2011 Paylaş 5 Ekim 2011 Aydın Sert yazdı: ceza tutanağında sıfır yazıyordu ceza puanı ama İlhan bey, eğer düşerse nereden öğreneceğim? e-devlet şifren varsa (yoksa postanalerden temin edebilirsin) www.turkiye.gov.tr/ den öğrenebilirsin ben öyle yaptım Yorum bağlantısı
Naci Özkan 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 bu konudan birçok kişi şikayetçi maalesef ama pekte çözüm var gibi gözükmüyor. bende 125 ve 77 olmak üzere 290 tl den 2 gün arayla ceza yedim... üzücü bi durum ama yapcak bişe yok gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts