İçeriğe Yönlendir

Fiesta İçin Eibach Helezon Nasıl Olur?

Yalçın Karakaş

Recommended Posts

Yalçın Karakaş

Merhabalar...

2011 model benzinli 1.4 fiesta için eibach sportline ( 5 cm ) yay arıyorum ama Türkiye distribütöründe bile yokmuş. Bu yayları kullanan kimse var mı önerileriniz nelerdir?

Bir de araçta 17" jant var buna sizce 3.5 mi 5 cm mi daha çık olur?

Yorum bağlantısı
Yalçın Karakaş
(düzenlendi)

Kimse cevap vermedi ben de 3.5 cm H&R alıyorum :nazar:

tarihinde Yal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ

Aracimda 215-40-17 jant ve eibach 3.5 cm yay var oldukca memnunum alcaklik olarakta bayagi tatmin ediyot beni benim aracimda ayni 2011 1.4 bilginize

Yorum bağlantısı
Yalçın Karakaş

Ben de eibach aradım çok onu istiyordum ancak 5 cm olanı fiesta için Tr'ye hiç girmemiş. Ben de H&R yi araştırdım ve aldığım yerden Tüv onaylı olduğunu öğrendim. Yani araçla uyumlu olduğunu söylediler, ben de aldım... Montajdan sonra becerebilirsem foto yüklerim. Spoiler bekliyorum şu anda...

Yorumlar için teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
Yalçın bey bencede 3,5 alın 17 jant varsa 5 lik yayda sürtme yapar...:)

Yay olarak eibachı öneririm ..

Jantın ET değeri izin verilen aralıklar içindeyse 5 kişide binilse sürtmez. ET değeri standart dışı ise 15 jantta bile sürtme yapabilir. 17'' zaten fiestanın kullandığı orjinal batlardan biri. Farklı bir jant alındığında tek dikkat edilmesi gereken önce ET değeri ve jant genişliği. Jant genişliğide ET değerini etkiliyor. Tabi bunların yanında uygun lastik ebatıda önemli.

Yurt dışında doğru ET değeri ile Fiesta'lra 18'' takıp sorunsuz kullananlarda var.

Bizim yollarımızda 17'' janta karşılık 3.5cm yay iyi olur. Bana Kalsa 16'' + 3.5...

Bu arabanın jant ebatı ve yere basıklığı iyi duruyor. Örnek olabilir.

66604154091854629226100.jpg

Buda Fiesta + 18'' focus RS jantı.

strswheels.jpg

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yalçın Karakaş

Üst resimdeki jant ve yay boyutu nedir acaba?

Sanırım 17" + 5 cm?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

takacağınız yaydan beklentiniz nedir ? Sadece görsellik olarak düşürmesi mi ? Yayların yapısı gereği marka ve modele göre sertlikleri birbirlerinden farklı olur. FK sert bir marka iken Eibach yumuşak gelebilir. Biz araçlarımızda genellikle vogltand marka kullanıyoruz Focuslara en çok uyum sağlıyanı budur :good1: ( Focus 2)

Yorum bağlantısı
Sezai Özcan

bende orjinal jant ve lastik var 5 cm fk taktım 3,5 cm lik kadar dustu bende sert 3,5 cm guzel oldu senin araçta daha güzel durur

Yorum bağlantısı
M. Ali Öz
Üst resimdeki jant ve yay boyutu nedir acaba?

Sanırım 17" + 5 cm?

17'' ve coilover var o araçta..

ben aracımda 16' titanium jantlarıyla 50mm lik H&R kullanıyorum memnunum 5 kişi binince dahi sürtme yok..

yeni fiestada 3 çeşit yay kullandım, görüntü istiyorsanız 50mm h&R öneririm .. konfor isterseniz 35 mm eibach alın .. FK'ya coilex' e yada AP'ye boşa paranızı harcamayın..

lastik boyutunuz 205/40/17 evatlarını geçmediği sürece 50mm lik yaylar sürtme yapmaz..

Yorum bağlantısı
Melih Özlem

Kocaelidesiniz ve yay mı arıyorsunuz ? Ben İstanbuldan İzmite geliyorum coliover yaptırıyorum :D Yayların fiyatını takriben 300 tl dersek 500 tlye sadece önlere coil yapıyolar arkayada uygun hazır yaylardan koyuyolar. İzmitteki amortisörücye uğramanızı tavsiye ederim en azından ne kadar isterseniz o kadar düşürebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...