Hüseyin Sönmez 8 Ekim 2011 Paylaş 8 Ekim 2011 (düzenlendi) Merhaba, Bu akşam biraz gezinti yaptık, aralarda çok durum herthangi birşey yoktu eve gelince fan devreye girmiş bayağı oldu ama fan bir türlü kapanmıyor, çalışıyor. Müşür takılmış olabilirmi, yada arızalanmış? 8 Ekim 2011 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Ekim 2011 Yazar Paylaş 8 Ekim 2011 Aynen o şekilde yaptım, hatta klimayı bile çalıştırdım ki devirli çalışsın diye ama yine olmadı, şu an kutupbaşını çıkardım. Elektronik termostat kullanıldığı için üzerindeki ısı sensörü arızaya geçme durumunda bu sorun ile karşılaşılıyor . Müşür mü değişmeli? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Ekim 2011 Yazar Paylaş 8 Ekim 2011 Bu motorların termostad müşürleri nerdedir? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Ekim 2011 Yazar Paylaş 8 Ekim 2011 Hüseyin bey bi arkadaşımın başına geldi onun sorunu rölede çıkmıştı. Sizin rölede de bi sorun olabilir.. FAnı çalıştıran rolede arıza olsa fan hiç çalışmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Ekim 2011 Yazar Paylaş 8 Ekim 2011 (düzenlendi) termostat gövdesi üzürinde 1 Adet Yeşil soketli müşir var söküldüğü taktirde su akıtır su ve Antifiriz tamamlatmayı unutmayınız Resimde işaretlediğim yermidir, şimdi gittim aracın motorunun fotsunu çektim. 8 Ekim 2011 tarihinde H tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Ekim 2011 Yazar Paylaş 8 Ekim 2011 resimde işaretleyecek biri varmıdır? Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 8 Ekim 2011 Paylaş 8 Ekim 2011 Hayır o geri dönüş.Resimde gözükmüyor termostat gövdesi.Geenleşme kabından gelen bir hortum var resimde onu takip edin onun girdiği yer termostat. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 8 Ekim 2011 Paylaş 8 Ekim 2011 Bu motor çok temiz gözüküyor ; yıkama falan olmadı değilmi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ekim 2011 Paylaş 8 Ekim 2011 Röle yapışması daha çok ihtimaldir. Müşür olsa eninde sonunda susardı bence. önce röleye yönelelim. Yorum bağlantısı
Mutlu Durukan 9 Ekim 2011 Paylaş 9 Ekim 2011 bende 2008 1.6 tdci fusion var. aynı olay aracım garanti kapsamında iken başıma geldi, serviste fan rölesi değiştirdiler herhangi bir sorun yapmadı daha sonra... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 9 Ekim 2011 Yazar Paylaş 9 Ekim 2011 Termostat gövdesi resimde görülmüyor Malesef Aşağıda verdiğim telefondan Mürsel Güney ile görüşün size yakın sayılır Eğer yarın Servisi açacak olursa Bir gözden geçirsin Mürsel benim selamımı söyleyin Beylikdüzü Birlik San. Sitesi 1. Cadde No.98 Beylikdüzü / İSTANBUL (0 212) 875 29 29 (0 532) 351 03 32 Yarın arabayı işe gidince bırakacağım zaten sanayinin hemen yanında iş yeri. Teşekkürler. Bu motor çok temiz gözüküyor ; yıkama falan olmadı değilmi? Yıkma oldu ama yıkamadan sonra arabayı bayağı bir kullandım. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 9 Ekim 2011 Yazar Paylaş 9 Ekim 2011 Az önce dayanamayıp arabanın yanına benim birader ile gittik, roleleri çıkartıp evde kontak uclarının zımparalayıp üzerine tıkladık, sonra araca taktım, düzeldi. Yardımcı olan tüm arkadaşlara, abilere teşekkürler. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 9 Ekim 2011 Paylaş 9 Ekim 2011 O röleler ömrünü tamamlamış, değiştirmelisiniz...Kontaklar zımpara ile geçici olarak işlerini yaparlar ama yapışmaları daha kolay olur... Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 Ayni sorun benim aracımda da oldu. aksam park ettim sabah çalıştırmak istediğimde soğutma fanı direk olarak çalıştı, arabayi çalıştırdım durdurdum yine fan çalışmaya devam etti. fanın oradaki soketi çıkardım akü boşalmasın diye. sonra servise gittim. servisteki elektrikçi teknisyen fan rölesi yapışık kalmış dedi üzerine eliyle vurdu fan durdu. Rölenin yerini gösteren foto eklemek isterdim ama şu an buna vaktim yok. Fusion 1.6 dizel araçta motor kaputunu acıyorsunuz sağ köşeye bakıyorsunuz hidrolik deposunun hemen yaninda kare şeklinde bir siyah kutu var onun içinde ki röle. Çok amaçlı bir röle. Ben torpido arkasinda röleleri kontrol ettim ama oradakilerde bir ariza yoktu. Bilseydim motor kaputunun altinda olduğunu kendim değiştirirdim. Serviste 121.70 TL ye mal oldu üstelik birde %10 indirimli hali. Bu röle dışarda olsa olsa 20-25 TL dir. Bu tür arıza ile karşılaşan arkadaşlar dikkatli bir şekilde röleyi değiştirebilirler ve servise fahiş fiyatla yatirmazlar... 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2013 Ayni sorun benim aracımda da oldu. aksam park ettim sabah çalıştırmak istediğimde soğutma fanı direk olarak çalıştı, arabayi çalıştırdım durdurdum yine fan çalışmaya devam etti. fanın oradaki soketi çıkardım akü boşalmasın diye. sonra servise gittim. servisteki elektrikçi teknisyen fan rölesi yapışık kalmış dedi üzerine eliyle vurdu fan durdu. Rölenin yerini gösteren foto eklemek isterdim ama şu an buna vaktim yok. Fusion 1.6 dizel araçta motor kaputunu acıyorsunuz sağ köşeye bakıyorsunuz hidrolik deposunun hemen yaninda kare şeklinde bir siyah kutu var onun içinde ki röle. Çok amaçlı bir röle. Ben torpido arkasinda röleleri kontrol ettim ama oradakilerde bir ariza yoktu. Bilseydim motor kaputunun altinda olduğunu kendim değiştirirdim. Serviste 121.70 TL ye mal oldu üstelik birde %10 indirimli hali. Bu röle dışarda olsa olsa 20-25 TL dir. Bu tür arıza ile karşılaşan arkadaşlar dikkatli bir şekilde röleyi değiştirebilirler ve servise fahiş fiyatla yatirmazlar... Bana maliyeti 5 TL olmuştu. Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 (düzenlendi) Bana maliyeti 5 TL olmuştu. Antalya ford Bilallerde 121 tl ye mal oldu. Rölenin yerini bilmediğim için bu parayı ödedim. Servisin 5 TL lik bir röle ile bizi nasıl kazıkladığı ortada... Bozuk röleyi inceledim potekiz yapimi ve içinde röle kontağını kaldıran yay yerine çelik bir düzenekle gerginlik yapmışlar. sıcak ortamda bu çelik çekme işlemini iyi yapmadiği için kontak yapışık kalıyor . ayrica gümüş kontakları da çok adi ve temizlemeye çalışırken elimden kaldi. aynı ariza garanti kapsamindaykende olmuştu ve servisin taktiği röle çok kalitesizmiş. yerli üretim yüksek akımlı röle takilsaydi bu ariza tekrarlamazdı. Elo marka yerli üretim röle var. Ölçüleri herşeyi aynı. bu tür arızayla karşılaşan arkadaşlar için sitenin linkini veriyorum ordan inceleyin servisin kazığını yemeyin. http://www.elo.com.tr/yuksek-akim-mini-roleler 8 Temmuz 2013 tarihinde Halil Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2013 Antalya ford Bilallerde 121 tl ye mal oldu. Rölenin yerini bilmediğim için bu parayı ödedim. Servisin 5 TL lik bir röle ile bizi nasıl kazıkladığı ortada... Bozuk röleyi inceledim potekiz yapimi ve içinde röle kontağını kaldıran yağ yerine çelik bir düzenekle gerginlik yapmışlar. sıcak ortamda bu çelik çekme işlemini iyi yapmadiği için kontak yapışık kalıyor . ayrica gümüş kontakları da çok adi ve temizlemeye çalışırken elimden kaldi. aynı arica garanti kapsamindaykende olmuştu ve servisin taktiği röle çok kalitesizmiş. yerli üretim yüksek akımlı röle takilsaydi bu ariza tekrarlamazdı. Elo marka yerli üretim röle var. Ölçüleri herşeyi aynı. bu tür arızayla karşılaşan arkadaşlar için sitenin linkini veriyorum ordan inceleyin servisin kazığını yemeyin. http://www.elo.com.tr/yuksek-akim-mini-roleler Ben yerli malı ELO marka role taktım, yerine tam oturuyor sadece küçük bir kulağı vardı onu da kestim. Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 Ben yerli malı ELO marka role taktım, yerine tam oturuyor sadece küçük bir kulağı vardı onu da kestim. bana verilen eski parçanın ölçülerini kumpas ile kontrol ettim linkteki röle tıpa tıp aynisi. fordun parça kodu 5M5T 14B192 EA COK AMACLI ROLE diye geçiyor. Burdaki sorun şu klima devredeyken o röle sık sık açılıp kapaniyor ve o yüzden kontaklari bir süre sonra yapışıyor. ELO nun 50 ve 70 amperlik röleleri var amperi yüksek olursa kontaklar daha güçlü olur ve daha iyi dayanir. aslinda bu rölelere ilave bir devre koymak gerek. sık açılıp kapanan kontaklarda oluşan ark ı önlemek için diyot veya kondansatör ile kontakları korumak gerekli. yani kontaklarda oluşan indüksiyon akımını absorbe edecek bir devre olsa kontaklar daha uzun zaman dayanır. aslinda bu tür röleler yerine elektronik devre elemanları kullanılsa daha iyi olur. tristör ile kontrol düşünülebilir. 1 Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 link vermek istiyorum reklam oluyorsa silebilirsiniz; beni de uyarırsanız link li mesaj göndermem. http://www.elo.com.tr/uploads/13_yuksek-akim-mini-roleler-2.pdf röle bu http://ozkayaticaret.com.tr/Genel/Haberler/HaberTek.aspx?tid=47d64338-0d38-4cd3-b59f-3cf958d5d730 bu da fiyati ELO 201.006.001 70 AMPER MİNİ ROLE 12V 5.99 toptan fiyatı bu üstüne %200 kar koysan bile 20 TL etmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 (düzenlendi) Hüseyin abi benim aracım daha 31 bin kmde bu role nerededir tam olarak acaba şimdiden değiştireyim mi ? 11 Temmuz 2013 tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2013 Hüseyin abi benim aracım daha 31 bin kmde bu role nerededir tam olarak acaba şimdiden değiştireyim mi ? Gerek yok, eğer aynı sorun olursa değiştirirsin. 1 Yorum bağlantısı
Reşat Uz 7 Ağustos 2013 Paylaş 7 Ağustos 2013 Dün benim fan da motor soğuk olduğu halde çalışıyordu role bir gün önceden mi takılı kaldı acaba bende sıcaklık müşürüne veryansın ediyordum Bir başka kafama takılan konu da motorun soğuk çalıştığını sanıyorum hararet göstergesi 78*C motor ısınınca hep bu değerde daha fazla yükselmiyor orta çizgi de 80*C olduğunu hiç görmedim gauge menüden motor ısısını veya soğ. suyu sıcaklığına baktığımda rampa düşük vites v.s. iken 95*C a çıktığını inişlerde ise duruma göre 80*C lere kadar indiğini gördüm hararet göstergesi ile gauge menü deki bu değerin paralellik göstermesi gerekmiyor mu? Yorum bağlantısı
Ahmet Beşkardeş 13 Ağustos 2013 Paylaş 13 Ağustos 2013 benim aracım focus2 otomatik trend trigeri değiştikten sonra aracımı çalıştırdığımda fan hemen devreye giriyordu ve devamlı çalışıyordu.stop ettikten sonra fan duruyordu 4 ustaya götürdüm.fan beyni ve müşürde sıkıntı yoktu.en son usta sorunu buldu.sorun termostatının delinmesiymiş.düzeldi. Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım 16 Mayıs 2014 Paylaş 16 Mayıs 2014 Arkadaşlar geçen hafta benim araç yine aynı arızayı açtı. Bu sefer servise gitmedim. Motor kaputunu açtım sağ amortisöre yakın yerde siyah kare şeklinde plastık kutu var. Kutuyu açmak biraz zahmetlide olsa açtım. İçinde 3 adet röle var. Aracın önüne doğru olanı çıkarıp değiştirdim arıza düzeldi. Röleyi akdeniz sanayideki oto elektrikçiden önceden almıştım. 12V 70A lik bir röle. Eskisini söküp yapışan kontağı temizledim biraz da yayını gerdim. kontak uçlarına 0.22mf 400V bağlayıp kapağını kapatıp yedek olarak bagajıma koydum. Daha önce servise indirimli olarak 127 TL ödemiştim. Fusionlarda motor soğukken araç çalışmazken soğutma fanı çalışıyorsa bu röleyi mutlaka kontrol edin. Şu an müsait olsam bu röleye köklü bi çözüm üretecem ama ben uygun değilim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts