İçeriğe Yönlendir

Benzin Süzgeci

Özgür Arslan Can

Recommended Posts

Özgür Arslan Can

Kafamda tam şekillenmedi bu durum. 10,000 km önce süzgeç değişmemişti. Fakat süzgeç ne kadar eski olursa olsun çamur gibi benzin içinden çıkar mı? Yoksa dediğiniz gibi depo mu böyle kirletiyor benzini?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

depoyu söküp temizlemekte fayda var. yılların pisliği var gibi :lol2:

Yorum bağlantısı
Soner Varol

aracınız 99 model üreticiler her sene depo temizliğini öneriyorlar siz daha önce depo temizliği yaptırmadıysanız bu durum normal ancak zamanla deponuzdaki bu kirli yakıtla enjektörleriniz tıkanabılır ve daha külfetli sonuçlar yaratabilir size önerim deponuzu söktürüp temizletmelisiniz ve aynı zamanda yeni benzin filtresi taktırmalısınız.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu filtre 20bin'lik falan olmalı. Üstündeki metal kısımlar küflenmiş.

Yorum bağlantısı
Özgür Arslan Can
depoyu söküp temizlemekte fayda var. yılların pisliği var gibi ;)

Hakkaten girişeyim mi böyle bir işe?

10 bin km önce değişmemişti diyorsunuz da,en son nezaman değişti o önemli,eğer 30 bin olmuşsa normal bence,hele birde aldığınız istasyonun depoları çok kirlenmişse ve yakıt kalitesi düşükse tamamen normal...

Arabanın bendeki ikinci bakımı. İlkinde değişmemişti. Benden önceki sahibi de son bakımında değiştirtmemişse 30 bin olmuştur. Velhasıl 30- 40 bin km dir aynı yakıt filtresi taşısa bile araba böyle çabur gibi benzin çıkar mı içinden?

yakıt filtresi değil mi süzgeç deyince deponun girişindeki anlaşılıyor en azından ben öyle anladım

Yakıt filtresi diyeyim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bu filtre 20bin'lik falan olmalı. Üstündeki metal kısımlar küflenmiş.

Normalde 30 binden önce değişmez, bu 50 binlik falandır..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şaka gibi, bu nasıl benzindir? Zaten benzin olsa o şeffaf bardağı kısa sürede eritmesi de lazımdı, acilen depo sökülecek içi temizlenecek, havalandırma dan vs içeri su toz giriyor mu kontrol edilecek, mümkünse de istasyon değiştirilecek. Motor hala çalışıyorsa, ford sağlamdırın kanıtıdır.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Rot balansa gir, kırmızı rakamları gör derim :rolleyes:

benim araç c max 143.000km de hiç depo temizliği yapılmadı önümüzdeki bakımda yaptırayım mı bende yukardaki yazilari okuyunca korktum dizel enjektor felan bu depo temizliği zor mü maliyeti nedir eğer çok bı maliyeti yoksa bı dahaki bakımda hallettireyim aslında aklımda manifod temizligide var bı sorayım kaça patlar bize hepsi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Depo sökülüyor, içi benzin vs. ile çalkalanıyor, yeni mazot konuluyor vs.

Yorum bağlantısı
Özgür Arslan Can
Araçta lpg yoksa normal,bende 30 binde değiştirmiştim ve sonuç aynen bu şekildeydi,bundan bi 10-15 yıl önce,bu yakıtları doğu ve güneydoğudan alsaydınız bu filtrenin halini görünce çok daha fazla şaşırırdınız...

Siz bir işlem yaptırdınız mı depoya?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Depo sökülüyor, içi benzin vs. ile çalkalanıyor, yeni mazot konuluyor vs.

Dizel olduğu için nemden çekiniyorum açıkçası, yaptırayım mı bende?

Osman usta kaça yapar acep, bi bağırsana :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Santrale benzer halim mi var :angry: ara sor, zaten KA gittiğinden beri özlemiş seni, ne güzel her hafta bozulur gelirdi diyordu :fiuw:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Santrale benzer halim mi var :p ara sor, zaten KA gittiğinden beri özlemiş seni, ne güzel her hafta bozulur gelirdi diyordu :rofl:

Hehe, estafurullah, sadece bi iletişim aracısın :p

Ka ile gitmezdim o kadar ya :) Ayda 1 falan. Sonra adam olmuştu :)

Yorum bağlantısı
Özgür Arslan Can

Dün gittiğim bir usta 80 liraya yaparım temizliği dedi. 2 saatini alırmış.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...