İçeriğe Yönlendir

El Freni Uyarısı

Taylan Beşe

Recommended Posts

Taylan Beşe

Merhaba dostlar

Son bir aydır, özellikle yokuş aşağı inerken, frene biraz yüklenince (öyle tekerleri kitleyecek kadar değil) gösterge panelindeki ,el freni çekili iken yanan, (!) işareti lambası yanıyor ve frenden ayağımı çekince sönüyor. Bu önemli bir uyarımıdır yoksa basit bir temassızlık problemimidir. Daha önce başına böyle birşey gelen yada bir fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

İlk önce fren hidroliğini kontrol edin; azalınca yanıyor olması lazım..

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Mantıklı bir yaklaşım, ani ve sert fren yapınca araba öne doğru yığılır, ve fren hidroliğinin de seviyesi de az ise iyice azalmış gibi algılanır ve ışık yanabilir.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Merhaba dostlar

Son bir aydır, özellikle yokuş aşağı inerken, frene biraz yüklenince (öyle tekerleri kitleyecek kadar değil) gösterge panelindeki ,el freni çekili iken yanan, (!) işareti lambası yanıyor ve frenden ayağımı çekince sönüyor. Bu önemli bir uyarımıdır yoksa basit bir temassızlık problemimidir. Daha önce başına böyle birşey gelen yada bir fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Fren hidroliğiniz azalmış olmalı..Kontrol edilmeli.Eğer azalmışsa sebebi araştırılmalı.Fren merkezlerinden kaçırmış olabilir.Yada balatalarınızın değişim zamanı geçmişse buna bağlı olarak seviye düşmüştür.Değişim sonrası sıkıntı ortadan kalkar..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Önce balata kontrolü, balatalar bitikken hidrolik doldurulursa, balata değiştiğinde taşabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Zaten yukarıda da yazmıştım...Eksik hidrolik tamamlanmaz..Neden eksilmiş o araştırılır.Kaçak varsa giderildikten sonra tamamlanır.Eğer kaçak yoksa balata değişimi yapılır zaten seviye normale döner.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sana özel yazdığım bi şey değildi :unsure2: Hatta yazarken senin mesajın bile yoktu :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Sana özel yazdığım bi şey değildi :unsure2: Hatta yazarken senin mesajın bile yoktu :)

Mesaj saatlerine bakarsan ben önce yazmışım... :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tamam ama konuyu açtığımda sen yoktun. Yani mesajın yoktu. Refresh etmeden göndermişim.

Sen yokken ben vardım arkadaşım :unsure2:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

+1907

Yorum bağlantısı
Taylan Beşe

teşekkürler beyler. sıkıntı yaşamadan önce hidroliği falan bi kontrol edeyim. dediğiniz gibi balatalarda problem olabilir. sayenizde durumun ciddi olabileceğini gördüm. çocuğum olsa bu kadar para harcamazdım herhalde. şimdi git yine servise :unsure2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamam ama konuyu açtığımda sen yoktun. Yani mesajın yoktu. Refresh etmeden göndermişim.

Sen yokken ben vardım arkadaşım :)

:rofl: koptummm

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Kasa

debriyaj merkezide kontrol edilmeli. Hidrolik debriyajda kaçırıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bünyamin Çavuş

balataların durumu iyiyse şöför paspasının altına bakınıslaklık varsa fatih bey haklı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...