Aydın Karadağ 30 Ekim 2011 Paylaş 30 Ekim 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba aracım 11 000 de sorunum şu : Debriyaj kavrama anındayken ayak debriyajın üzerinde 2 sn basılı kalırsa ya da trafikte dur kalk esnasında bir uğultu çıkarmakta :(vuuvvvt ) şeklinde. Serviste yapılan incelemede Arıza tespit şeklinde sese rastlanmadı çıkan ses balatanın ısınmasından kaynaklı normaldir. şeklinde oldu. Not olarak belirtmek gerekirse aracın çekişinde kalkışında bir titreme ve ya bir problem yok sadece ses geliyor. Sizce balata ısındığı zaman bu sesi yapması servisin dediği gibi normal mi? 4 Mart 2018 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 30 Ekim 2011 Paylaş 30 Ekim 2011 İşyerimde 2011 tdci fiesta kullanan arkadaşlarım var.Biri 24.000 km de baskı balata değişti ve şanzıman yağ kaçakları garantiden halledildi.Diğerinin de gaza yüklenmede devir saati yükseliyor ancak araç hızlanmıyor.Bence yeni fiestaların baskı balataları sıkıntılı yada bize öyle denk geldi. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 30 Ekim 2011 Paylaş 30 Ekim 2011 Benim aracım 30.000 k km yi geçmesine ramen halen zımba gibi bir problem yok Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 30 Ekim 2011 Yazar Paylaş 30 Ekim 2011 Zımbalığından bir sıkıntım yok Yasin.. uğultusu acaba nedir yoksa kavrama kalkış hızlanma ve vites geçişleri normal.. sadece ses yapıyor.. şanzıman yağ kaçakları da yok ona da baktılar.. ama kafama takılıyor işte hafta içi bir gün Çetaş'a uğrarım sende uğrarsan haberleşelim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2011 Paylaş 30 Ekim 2011 Debriyaj bilyası ses yapabilecek yek kaynak Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 30 Ekim 2011 Yazar Paylaş 30 Ekim 2011 Çağlar abi benim bildiğim yanlışım varsa affola debriyaj bilyasının ses yapması şıkırtı şeklinde oluyor ve debriyaja basınca kesiyor ama bu öyle bir ses değil bu kavrama anında vuuuuvvvtt yapıyor ısındıkça . Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 31 Ekim 2011 Paylaş 31 Ekim 2011 çağlar abi benim bildiğim yanlışım varsa affola debriyaj bilyasının ses yapması şıkırtı şeklinde oluyor ve debriyaja basınca kesiyor ama bu öyle bir ses değil bu kavrama anında vuuuuvvvtt yapıyor ısındıkça . Tamam işte Çağlar abi nin dediği gibi rulmandandır o vuuuuuuuuvvt sesi, Sen bi İlker e göster daha olmadı bende hemen zıplıyayim oraya ( nasıl olsa ben kendi aracıma yaptıracak bir şeyler bulurum ) zımbalıgından bir sıkıntım yok yasin.. ugultusu acaba nedir yoksa kavrama kalkış hızlanma ve vites geçişleri normal.. sadece ses yapıyor.. şanzıman yağ kaçakları da yok ona da baktılar.. ama kafama takılıyor işte:)) hafta içi bi gün çetaş a uğrarım sende uğrarsan haberleşelim:P Benim de bir ara uğramam lazım da üşeniyorum valla, Öyle ki bana uzaklık mesafesi takriben 2 yada 3 km , Yürüsem olmuyo taksi kıllık yapıyo, mecbur çetaştan biri bırakacak , E artık onlarda müsayit olur ise. Gözümde büyüyor anlican .Ama kaçarı yok Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 31 Ekim 2011 Yazar Paylaş 31 Ekim 2011 (düzenlendi) ilker le aramızda ki telefon konuşması: a ben B ilker A: ilker oğlum hayatında iki tane hatan var senin B: Nedir abi? A:1 Ford ta servis danışmanı olman B:Gülüyor peki ikincisi: A: İşte bu en vahim olanı ``Bana cep telefonunu vermen`` : olay bu yani canım sıkıldıkça arıyorum o ses bu ses O Ses Ford oldu yani.. ama her sordugum ses normal diyor bende o zaman demek ki Ford böyle bir araba diyorum:)) 31 Ekim 2011 tarihinde Ayd?n Karada? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 31 Ekim 2011 Paylaş 31 Ekim 2011 ilker le aramızda ki telefon konuşması: a ben B ilkerA: ilker oğlum hayatında iki tane hatan var senin B: Nedir abi? A:1 Ford ta servis danışmanı olman B:Gülüyor peki ikincisi: A: İşte bu en vahim olanı ``Bana cep telefonunu vermen`` : olay bu yani canım sıkıldıkça arıyorum o ses bu ses O Ses Ford oldu yani.. ama her sordugum ses normal diyor bende o zaman demek ki Ford böyle bir araba diyorum:)) Sen yine de servise götür bir iş emri açtır,Zaten ister istemez çetin ustaya havale oda zaten bakar bakar normal bu der Ama belki iş emri seni ileriki km lerde olmadık bir şey çıkar ise korur. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 1 Kasım 2011 Yazar Paylaş 1 Kasım 2011 çetoyla daha tanışmadık şimdilik murat usta bakıyor ona da zıplıcam az kaldı kademe kademe.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Kasım 2011 Paylaş 1 Kasım 2011 Bsskı balata yada rulmanda sorun var, boşa düşünme şanzıman inecek duruma bakılacak, zaman geçirmeden baktır, bunun sonu arızadır normal değildir, servis yok birşey derse inanma başka servise git. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 1 Kasım 2011 Yazar Paylaş 1 Kasım 2011 önerebileceğiniz iyi servisler hangileri:=) ben çetaş diyordum ama hangi sesi sorsam normal diyorlar.. )) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Kasım 2011 Paylaş 1 Kasım 2011 Debriyaja basınca kesilen veya gelen seslerin bir çoğu bilya kaynaklıdır.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Kasım 2011 Paylaş 1 Kasım 2011 önerebileceğiniz iyi servisler hangileri:=) ben çetaş diyordum ama hangi sesi sorsam normal diyorlar.. )) http://www.otoclubturkiye.com/forum/Yetkili-Se...mo-t224795.html sıkıntılı durumlarda Erhan beyi bulun, sonuna kadar yardımcı olur, gerçekten bir terslik varsa. Yorum bağlantısı
Muhammed Keser 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 Arkadaşlar merhaba aracım 11 000 de sorunum şu : Debriyaj kavrama anındayken ayak debriyajın üzerinde 2 sn basılı kalırsa ya da trafikte dur kalk esnasında bir uğultu çıkarmakta :(vuuvvvt ) şeklinde. Serviste yapılan incelemede Arıza tespit şeklinde sese rastlanmadı çıkan ses balatanın ısınmasından kaynaklı normaldir. şeklinde oldu. Not olarak belirtmek gerekirse aracın çekişinde kalkışında bir titreme ve ya bir problem yok sadece ses geliyor. Sizce balata ısındığı zaman bu sesi yapması servisin dediği gibi normal mi? Bahsettiginiz sorunun aynısı benim aracımda da var.araç ford focus 3 daha 1200 km de banada size söyledikleri cevabı verdiler,neden olarak. Yorum bağlantısı
Muhammed Keser 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 (düzenlendi) Şanzımanı indirmeden kesin birşey söyleyemiyorlar,bende daha yeni bir aracın şanzımanını sökmek ne kadar mantıklı veya sorun ne kadar ciddi tam emin olamadığımdan,başka bir servise göstereceğim bakalım onlar ne diyecek. 12 Kasım 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 debrijaj balatasından kaynaklanıyor bu ses Yorum bağlantısı
Muhammed Keser 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 (düzenlendi) Peki nedeni ne sizce,ısınma falan dediler,balatada bir tabaka oluşmuş fazla zormalazsan zamanla geçer diyen servis dahi oldu veya herhangi bir zararı var mı aktarma organlarına. 12 Kasım 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi fln=falan,bi=bir Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 Bu ses arada bir balata sıcakken ve sadece 1. viteste kalkarken oluyorsa sorun yok, ama 1. viteste ve sadece arada bir anlık şekilde olucak. Yorum bağlantısı
Muhammed Keser 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 (düzenlendi) Aynen öyle sadece 1 . viteste rampada oda balata ısınınca yapıyor 3 4 kalkış denemesinden sonra çıkıyor ve 1 2 sn lik sonra ses kayboluyor.Diğer viteslerde hiç bir sorun yok.Peki bunun sebebi ne? 12 Kasım 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Onur Efe 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Bu uğultu kullandığım bazı araçlarda mevcuttu. Özellikle clio da çok yapıyor. Zaman zaman fiestada yapabilir. Normal bir durum. Çok artarsa sıkıntı var demektir. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Doğrudur, artmadığı takdirde sorun yok, bende kırk yılda bir olur, sürekli olmuyorsa normal merak etme. Yorum bağlantısı
Muhammed Keser 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 yok sürekli olmuyo dik bir rampa ve balata ısındıgında ve 1 . vitesde sadece.İçim rahatladı daha 1 aylık bir araçta debriyaj problemi moralimi bozmuştur.teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Adem Güler 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Benzer uğultu bende hep var turbo sesine benziyor hızlandıkça artıyor.baskı ayirinca kesiyor.rölantide vites boşta dahi debriyajı bırak aynı uğultu başlıyor.ilk bakımda soracağım çok bakmıyorum normal kronik bir huyu gibi arabanın.konusu değil ama dağ dikiz ayna ısıtma yapmıyor herhalde sol ısınmış sağ buz gibi bugün farkettim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts