Metin Çilo 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Arkadaşlar merhaba aracım 11 000 de sorunum şu : Debriyaj kavrama anındayken ayak debriyajın üzerinde 2 sn basılı kalırsa ya da trafikte dur kalk esnasında bir uğultu çıkarmakta :(vuuvvvt ) şeklinde. Serviste yapılan incelemede Arıza tespit şeklinde sese rastlanmadı çıkan ses balatanın ısınmasından kaynaklı normaldir. şeklinde oldu. Not olarak belirtmek gerekirse aracın çekişinde kalkışında bir titreme ve ya bir problem yok sadece ses geliyor. Sizce balata ısındığı zaman bu sesi yapması servisin dediği gibi normal mi? Aynı sorun benim 2007 focusta da var. 3 ay önce baskı balata değişti. Acaba ondan mı dedim baskı balata ile beraber şanzıman yağıda değişti tamamen. Vites geçişleri 1ve 2 garip ama diğerleri normal. Umarım ciddi bir sorun değildir. Yorum bağlantısı
Metin Çilo 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar şu kavrama sesi iyice kafama takıldı cevap arıyorum ama bulamıyorum. Gideceğim bir servise artık komple yapılan işlemleri tekrarlatacağım son çare olarak. Yapılan işlemleri size anlatayım nerede bir eksiklik kaldı karar vermeye çalışalım. Aracım Baskı ve blatası değişti( Luk ) marka Aracım bilya değişti (Ford) Şanzıman yağı değişti. Başka bir işlem yapılmadı. Bazı arkadaşlar baskı balata değişiminde volantın taşlanması gerektiğini söylüyorlar ne kadar doğru bilemiyorum. Yapılan işlemlerde bir eksiklik varmı Bu sürtme sesi. Yağlanmamış metalin metale sürtme sesi gibi bir ses 1. viteste ve 1-2 saniye sürüyor kavrama anında. 28 Mart 2013 tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih Özcan 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 abicim senin tanımlamana göre kesin debraj inecek ve büyük olasılıkla sorun bilyada Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Arkadaşlar sabahları ilk çalıştırdığımda bir vınlama sesi otomatik jikleyle geliyor. Debriyaja bastımmı ses kesiliyor. Isınıdımı araba rölantiye inice ses yok. sizde de böyle bir durum varmıdır? Yorum bağlantısı
ibrahim Ortaavcı 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 On 28.03.2013 at 03:03, Metin Çilo yazdı: Arkadaşlar şu kavrama sesi iyice kafama takıldı cevap arıyorum ama bulamıyorum. Gideceğim bir servise artık komple yapılan işlemleri tekrarlatacağım son çare olarak. Yapılan işlemleri size anlatayım nerede bir eksiklik kaldı karar vermeye çalışalım. Aracım Baskı ve blatası değişti( Luk ) marka Aracım bilya değişti (Ford) Şanzıman yağı değişti. Başka bir işlem yapılmadı. Bazı arkadaşlar baskı balata değişiminde volantın taşlanması gerektiğini söylüyorlar ne kadar doğru bilemiyorum. Yapılan işlemlerde bir eksiklik varmı Bu sürtme sesi. Yağlanmamış metalin metale sürtme sesi gibi bir ses 1. viteste ve 1-2 saniye sürüyor kavrama anında. Hocam ne yaptınız son durum nedir? Konu kirliliği olmaması nedeniyle buraya yazdım aynı sıkıntı sizin aracınızla olanla birebir mevcut kavrama esnasında 1. viteste gelen ses bende de bir ara yaptı sonra sesi kesti şu aralar yok siz çözümünü bulabildiniz mi? Teşekkürler... On 30.10.2011 at 10:55, Aydın Karadağ yazdı: Arkadaşlar merhaba aracım 11 000 de sorunum şu : Debriyaj kavrama anındayken ayak debriyajın üzerinde 2 sn basılı kalırsa ya da trafikte dur kalk esnasında bir uğultu çıkarmakta :(vuuvvvt ) şeklinde. Serviste yapılan incelemede Arıza tespit şeklinde sese rastlanmadı çıkan ses balatanın ısınmasından kaynaklı normaldir. şeklinde oldu. Not olarak belirtmek gerekirse aracın çekişinde kalkışında bir titreme ve ya bir problem yok sadece ses geliyor. Sizce balata ısındığı zaman bu sesi yapması servisin dediği gibi normal mi? Son durum nedir hocam halledebildiniz mi? Aynı sıkıntı benim aracımda da mevcut sadece 1. viteste ve balata ısınınca yapıyor çoğu zamanda yapmıyor kesildi şu aralar... 1 Yorum bağlantısı
Metin Çilo 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 (düzenlendi) İbrahim kardeş. Çözümü baskı, balata, debriyaj bilyası ve volant değiştirerek bulduk. Değişim yaptırdığım yer bir şekilde hatalı bir işlem yapmış. Buradaki usta volant zara görmüş dedi komple hepsi tekrar değişti. Ses barizse tavsiyem yetkili serviste yaptır en azından garantili olur yapılan iş. Şuan Fordlarda fordlife karta %25 indirim uyguluyorlar. Ayrıca özel serviste de yaptıracaksan orijinal parça kullanmaya çalış muadil parçalarda sıkıntı yaratabiliyor. 27 Şubat 2018 tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi ek bilgi Yorum bağlantısı
ibrahim Ortaavcı 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 1 saat önce, Metin Çilo yazdı: İbrahim kardeş. Çözümü baskı, balata, debriyaj bilyası ve volant değiştirerek bulduk. Değişim yaptırdığım yer bir şekilde hatalı bir işlem yapmış. Buradaki usta volant zara görmüş dedi komple hepsi tekrar değişti. Ses barizse tavsiyem yetkili serviste yaptır en azından garantili olur yapılan iş. Şuan Fordlarda fordlife karta %25 indirim uyguluyorlar. Ayrıca özel serviste de yaptıracaksan orijinal parça kullanmaya çalış muadil parçalarda sıkıntı yaratabiliyor. Teşekkürler hocam cevabınız için öncelikle bu sesi araç uzun yoldayken yaptı ve devamında 1 hafta ara ara yaptı sonra birden kesti ses olmadığı için hali ile ustalarda teşhisi koyamadı.Ama sıkıntı sizin ki ile birebir ben biliyorum kavrama esnasında sürtünme sesi baskı sağlam ve çekişte sorun yok araç 105 binde çözüm sesin artmasını beklemeden baskıyı volana zarar vermeden değiştirmek gibi görünüyor... Volant bildiğim kadarıyla pahalı bir parça baskı ve bilye ona nazaran daha hesaplı parçalar sesin şiddetine göre bakacağız artık tekarardan teşekkürler... Yorum bağlantısı
Recommended Posts