Hasan Karabekiroglu 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Padişah vezire sormuş: Vezir! Demiş - Cibilliyet mi eğitim mi? Vezir düşünmeden cevap vermiş: - Cibilliyet (soy sop karakter) Yorum bağlantısı
Cem Boneval 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Ukalalık edeyim mi? Ben mesajı şöyle algılıyorum, ne kadar eğitirsen eğit her canlı iç güdülerine yenik düşer. Aslında cibilliyet dediğimiz şey de eğitimle gelişmez mi? Aile ocağında alınan eğitim ve görgü, bunun geleneklerle zenginleşmesi, izan ve vicdanla yoğrulması... Neyse laf olsun diye yazdım, fazla ciddiye almayın ve bir "Amin" de benden! Aman dikkat yine siyasileşiyoruz! Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 (düzenlendi) ÖSS de birinci olmuş bir öğrenciye o klasik soruyu sormuşlardı:" Nasıl başardınız, nasıl çalıştınız?" .Öğrenci kendinden emin rahat, biraz şımarık bir şekilde :" Herşeyi kendim başardım, çalıştım kimsenin yardımı olmadı." E kardeşim ,annen baban da mı hiç destek olmadı?dershanedeki, okuldaki hocalarından da mı hiç destek almadın, okuma yazmayı kendin mi öğrendin? Kime ne faydası olacak bu çocuğun? 3 Kasım 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Önüne bir fare düştüğünde, eline bir fırsat geçtiğinde, çıkarı için vatanını satmaktan, halkını harcamaktan tereddüt etmeyecek yüksek eğitimli kedilerden, Rabbimiz bu memleketi, bu milleti muhafaza kılsın. Amin. Çerçeveletip asılacak bir dua. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 (düzenlendi) Fıkralar, yazana istediği mesajı vermesini sağlayabiliyor. Ana fikir ve siyasi mesajla hemfikir olmama rağmen fıkraya itirazım var: O zavallı kediyi kedilikten çıkarıp abuk bir şekilde eğitirsen bu eğitim kedinin fıtratına aykırıdır ve bir gün senin elinde patlar. Demek ki verdiğin eğitim eğitimi alana göre hazırlanmalı, yoksa boşla iştigal. Ayrıca koruma kollama amacıyla bu işlerde birinci vazifeyi rabbimize devredersek daha çok bekleriz. ÖSS de birinci olmuş bir öğrenciye o klasik soruyu sormuşlardı:" Nasıl başardınız, nasıl çalıştınız?" .Öğrenci kendinden emin rahat, biraz şımarık bir şekilde :" Herşeyi kendim başardım, çalıştım kimsenin yardımı olmadı." E kardeşim ,annen baban da mı hiç destek olmadı?derhanedeki, okuldaki hocalarından da mı hiç destek almadın, okuma yazmayı kendin mi öğrendin? Kime ne faydası olacak bu çocuğun? Öğretmeni eğitememiş. O heyecanla çocuk zaten ne dediğini bilmiyordur. Siz kim bilir neler söylerdiniz? 3 Kasım 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 (düzenlendi) Hayır fıkraya kesinlikle katılmıyorum ve karşı çıkıyorum. Soyuna göre kimseyi yargılayamazsınız. Eğitim ve öğretimi karıştırmayınız. Teröristin çocuğunu bebekken evlatlık edindiğin zaman o da terörist olmaz. Eğer olur diyorsanız ırkçılık ediyorsunuz. 3 Kasım 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Bence bu fıkrada kedi karakteri ile ifade edilen A milleti ya da B milleti değil. Kedinin nankörlüğüdür burada esas olan. Soy, sop demek hangi millete mensup olduğun değil nasıl bir aileden geldiğin demektir bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 (düzenlendi) Bence bu fıkrada kedi karakteri ile ifade edilen A milleti ya da B milleti değil. Kedinin nankörlüğüdür burada esas olan. Soy, sop demek hangi millete mensup olduğun değil nasıl bir aileden geldiğin demektir bence. aynı şey. aileleri grupla millet deniyor. Burada genetik birşey varsa kötü tabi. Ama araştırmalar bir miktar genetik de olduğunu göstermiş. Gerçek sonuçlar etik olmadığı için pek söylenmiyor. Nasıl zenciler iyi koşuyorsa, kırmızı saçlılar da uzun düşünebilir mi? zor soru. Karekterin çoğunluğu çevreden ve çocuk iken oluşuyor. Bu nedenle kötü ortamdaki çocuk genelde kötü yetişiyor. sarmala gidiyor. Korkutmadan söz dinlemez oluyor. Bu kişiliğe halk arasında "kötü" deniyor. Ama her halukarda kendi seçemediğimiz parametreler üzerinden insanları sevip sevmemek sakat birşey. Bunlar Etnik köken, din, memleket, dil, cinsiyet, boy, kellik. bunları seçemezsiniz. bunlar sizin avantajınız ya da dezavantajınız olamaz. Yapılamaz. 3 Kasım 2011 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 (düzenlendi) Din seçilebilir bir şey. Veya herhangi bir din de seçmeyebilirsiniz. ya ya. o yüzden nedense hep adı abdullah olanlar dindar... dinini kişi seçebiliyor olsaydı din dağılımı dünyada homojen olurdu. 3 Kasım 2011 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Araplar, cahiliye devrinde, her türlü sapkınlığı yapıyordu.Ama Peygamber Efendimiz de Araptı. Gel de çık işin içinden... Hakikaten bu iş pek içinden çıkılacak iş değil. İnsanın karakterinde hem genlerin hem de yetiştiği ortamın ve ailesinin olumlu ve olumsuz birçok etkisi vardır. Bu iki evlat arasında bile farklılık gösterebilir. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Din seçilebilir bir şey. Veya herhangi bir din de seçmeyebilirsiniz. Genelde anadan babadan gelir.(yüzden 99) Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Doğduğumda bana sormadılar mesela müslüman mı olacaksın yoksa başka bir din tercih edersin diye direk basıyorlar müslüman'ı Değiştireceğimden değil ama hep kafamı kurcalamıştır bu neden yani dini yapıştırıyorlar hemen kimliğe diye Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Genelde anadan babadan gelir.(yüzden 99) Oldukça şanslıyız bu konuda. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Değiştireceğimden değil ama hep kafamı kurcalamıştır bu neden yani dini yapıştırıyorlar hemen kimliğe diye Bence şükret... Ya abuk bir din yapıştırsalardı... Yorum bağlantısı
Ali Eren 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Oldukça şanslıyız bu konuda. Kesinlikle çok şanslıyız. Belki de atalarımıza en büyük borcumuz bu dur. Düşünüyorum da zaten okumayan araştırmayan bir milletiz genel olarak. Eğer atalarımız İslamiyeti çok önceden kabul etmemiş olsaydı biz bu tembellikle zor bulurduk. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Kimliğine bir daha bak istersen, herhangi bir yerinde dinin yazıyor ise, kimliğini yenilememişsin demektir. Din seçilemeyen bir şey değildir. İnsanların çoğunlukla, ailesinin inancını kabullenmesi başka, seçememek başka şeydir. Milliyetimizi, tenimizin rengini vs. seçemeyiz. Aynı zamanda bunları sonradan da değiştiremeyiz. Ama ilerde, isteyen dinini değiştirir, isteyen inanmaz. Değiştirilemez değildir. Değiştirilebilir olan bir şeyin, seçilemez olduğundan bahsetmek de pek mantıklı değil. İkisini karıştırmayın. Yazıyor abi arkasında en üst ortada Dini:İslam diyor işte 2006da yenilettim en son tekrar değişti mi bilmiyorum Benim anlamadığım kan grubu boş, fotoğraf belirli bir yaştan sonra ama din direk haşırt diye neden basılıyor Değiştirilebilecek birşey olduğu halde direk belirlemeleri bence yanlış. Sonradan yenilettiğimiz zaman karar verip o zaman ekletsek ne farkeder yani orda yazmayınca müslüman olmuyor muyuz Yada kimlikte yazmasının amacı nedir mesela onu da bilmiyorum aslında Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Yada kimlikte yazmasının amacı nedir mesela onu da bilmiyorum aslında Az önce bunu bende düşündüm fakat cevabı hemen buldum. Mesela kimsesiz birisi sokakta ölü bulundu ne yapılacak vb. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Kimliğine bir daha bak istersen, herhangi bir yerinde dinin yazıyor ise, kimliğini yenilememişsin demektir. Din seçilemeyen bir şey değildir. İnsanların çoğunlukla, ailesinin inancını kabullenmesi başka, seçememek başka şeydir. Milliyetimizi, tenimizin rengini vs. seçemeyiz. Aynı zamanda bunları sonradan da değiştiremeyiz. Ama ilerde, isteyen dinini değiştirir, isteyen inanmaz. Değiştirilemez değildir. Değiştirilebilir olan bir şeyin, seçilemez olduğundan bahsetmek de pek mantıklı değil. İkisini karıştırmayın. Konuyu uzatmak istemiyorum. Ona bakarsanız maykıl ceksın beyaz oldu. Kişinin dinini ana babası belirler. özgür iradesi ile seçmez. Bu böyledir. Yanlış diye söylemiyorum ama özgür irademle müslüman oldum demeyin. öyle değil. arada antikalık yapanlar çıkar mı çıkar. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts