Mehmet Göktürk 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Az önce bunu bende düşündüm fakat cevabı hemen buldum. Mesela kimsesiz birisi sokakta ölü bulundu ne yapılacak vb. Hep bunu derler ama kimsesiz birini de laik mezara gömersin, istediğin gibi yaparsın. Zaten cenaze süreçleri geride kalanlar için yapılır. Ölü zaten ölmüştür. Nüfus kağıdına bu bilgilerin yazılması problem yaratır. Müslüman iseniz sorun yok ama iş başvurus yapıyorsunuz kağıtta musevi yazıyor. Hadi bakalım. gel de ön yargılı olma şimdi. Çoğu kişi etkilenecektir. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Konuyu uzatmak istemiyorum. Ona bakarsanız maykıl ceksın beyaz oldu. Kişinin dinini ana babası belirler. özgür iradesi ile seçmez.Bu böyledir. Yanlış diye söylemiyorum ama özgür irademle müslüman oldum demeyin. öyle değil. arada antikalık yapanlar çıkar mı çıkar. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. Sorgulanamaz olduğu için çok zordur. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 (düzenlendi) Yazıyor abi arkasında en üst ortada Dini:İslam diyor işte 2006da yenilettim en son tekrar değişti mi bilmiyorum Benim anlamadığım kan grubu boş, fotoğraf belirli bir yaştan sonra ama din direk haşırt diye neden basılıyor Değiştirilebilecek birşey olduğu halde direk belirlemeleri bence yanlış. Sonradan yenilettiğimiz zaman karar verip o zaman ekletsek ne farkeder yani orda yazmayınca müslüman olmuyor muyuz Yada kimlikte yazmasının amacı nedir mesela onu da bilmiyorum aslında biraz daha sorarsan çıkışa yaklaştın benim kızdığım kan grubumu belirtmeme rağmen yazmayan eleman dinimi sormadan yazmış. 3 Kasım 2011 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Bakalım konu daha nerelere gidecek. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 1.si o dediğiniz kişiler kurban olsunlar kedilere, hatta benim evimdeki kediye kurban olsunlar. Bence vatan hainlerini kedilere benzetmek kedilere büyük hakaret... 2. si bu amca kendi kendine bulmuş anası babası müslümansın dememiş.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 istisnalar kaideyi bozmaz. artık bunu bari anlaşalım. dediğiniz gibi olsaydı tüm dinlerin tüm ülkelerde oranı eşit olurdu. Hadi onu bırakın bizde Konya ile Maçka arasında bile dini pratiklerde fark var Konyadakiler daha mı farklı insanlar? nedir? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 Kasım 2011 Paylaş 3 Kasım 2011 Bizlere terörist diyen de çoktur. Yada biz ,İsa Tanrı'nın oğlu olur mu deriz. Herkesin dini kendisine güzel. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 sorudan kastınız hangi dine mensup olduğu ise kolay. sünnetli mi bakılır anlaşılır. İki farklı dindede sünnet var Yorum bağlantısı
Hüseyin Dönmez 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 bu kadar renkli bir site nin üyesi olmak bana mutluk veriyor. aslanı asırlar boyu eğitsende onun genetiğinde avcılık var sen ona av olmayı öğretemezsin...... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Sizin dediğiniz olsaydı, biz de halen şamanisttik... Ülkede şamanizm ile ilgili pek çok adet ve dinselleşmiş şey var. Alevi arkadaşları saymıyorum bile. Zaman içinde değişim farklı, onun hızı da farklı. Hep niye yorgunu yokuşa sürmek zorundayız ki? Ahmet Bey bugün Tel Aviv2de doğmuş olsaydınız bal gibi süper bir museviydiniz. O durumda müslümanlığı seçer miydiniz? Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 sorudan kastınız hangi dine mensup olduğu ise kolay. sünnetli mi bakılır anlaşılır. Ya bayansa. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 (düzenlendi) İki farklı dindede sünnet var Ölü bayansa? edit: Hasan Bey de sormuş aynı anda. Şöyle espri yapayım başörtülü ise müslümandır 4 Kasım 2011 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Padişah vezire sormuş:Vezir! Demiş - Cibilliyet mi eğitim mi? Vezir düşünmeden cevap vermiş: - Cibilliyet (soy sop karakter) Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Ya bayansa. Ölü bayansa? edit: Hasan Bey de sormuş aynı anda. Şöyle espri yapayım başörtülü ise müslümandır Dindemi yoksa mezheptemi tam emin değilim ama bayanlarada sünnet var. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Afrika nın bir ülkesinde var. Bu yüzden yüzlerce bayan ölüyor ya da sakat kalıyor. Engellemeye çalışıyorlar ama çok zor tabi. İnanç bu dur diyemezsin. Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Dindemi yoksa mezheptemi tam emin değilim ama bayanlarada sünnet var. yok daha neler. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Peki bizim forumun cibilliyetlimi olmasını isterdiniz yoksa eğitimlimi ? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Bizim forumda terbiye ve tecrübe önemli bence. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 sorudan kastınız hangi dine mensup olduğu ise kolay. sünnetli mi bakılır anlaşılır. Ben kimseninkine bakmam dini cinsi mezhebi önemli değil. cibilliyeti eğitimi de önemli değil. İNSAN olması önemli. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 O halde cibilliyetini düzgün bir eğitim ile tamamlamış olmak en iyisi.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Yani? Yani bırakın bu işleri devlet su işleri. Yorum bağlantısı
Recommended Posts