Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Arkadaşlar merhaba sorun şu. Aracım 11 500 km de 10 000 kmde çetaş otomotivde yetkili serviste bakım yaptırdım fakat aracımda rolantide çalışırken bir ugultu sesi geliyor saniye aralıkları ile atlamalı bir ses. vuvv vuuvv şeklinde. Yapılan incelemelerde aracın triger bölgesinden ses geldiğini tespit edip yetkili serviste konuyu inceletmek için iş emri açıldı, servisin yaptığı inceleme neticesinde ``Triger bölgesinden ses geldiği anlaşıldı alternatör dahil komple triger bölgesi söküldü bakıldı sesin geldiği onaylandı ancak arıza durumu teşkil etmiyor`` şeklinde not düşüldü yani ford servisine göre 10 000 kmde triger bölgesi ses yapan araç NORMAL miş. Dün otosan ile görüştüm konuyu inceleyeceklerini belirttiler çetaş ı da şikayet ettim. Sizinle paylaşmak istedim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Ben arbayı yeni aldığmda aynı km lerde 2000 devirde bariz vınlama oluyordu, ama ses sürekli ve viiuuuuuu şeklindeydi, triger gergisini az gevşettiler ses kesildi, şimdi kayışı değiştim ve 2000 devri az geçince bu çok az olmakla beraber yine geliyor, ama zaman geçtikçe azalmaya başladı, sizde aynı gergi durumunu kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Ben arbayı yeni aldığmda aynı km lerde 2000 devirde bariz vınlama oluyordu, ama ses sürekli ve viiuuuuuu şeklindeydi, triger gergisini az gevşettiler ses kesildi, şimdi kayışı değiştim ve 2000 devri az geçince bu çok az olmakla beraber yine geliyor, ama zaman geçtikçe azalmaya başladı, sizde aynı gergi durumunu kontrol ettirin. benim ki rolanti de çalışırken geliyor hani zannedersiniz ki fan sesi ama değil. triger den geliyor servis tespiti de yapıldı. ama dediğim gibi Normal miş.. anormal olan herhalde aracımıza yaptığımız modifikasyonlar.. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Arkadaşlar merhaba sorun şu. Aracım 11 500 km de 10 000 kmde çetaş otomotivde yetkili serviste bakım yaptırdım fakat aracımda rolantide çalışırken bir ugultu sesi geliyor saniye aralıkları ile atlamalı bir ses.vuvv vuuvv şeklinde. Yapılan incelemelerde aracın triger bölgesinden ses geldiğini tespit edip yetkili serviste konuyu inceletmek için iş emri açıldı, servisin yaptığı inceleme neticesinde ``Triger bölgesinden ses geldiği anlaşıldı alternatör dahil komple triger bölgesi söküldü bakıldı sesin geldiği onaylandı ancak arıza durumu teşkil etmiyor`` şeklinde not düşüldü yani ford servisine göre 10 000 kmde triger bölgesi ses yapan araç NORMAL miş. Dün otosan ile görüştüm konuyu inceleyeceklerini belirttiler çetaş ı da şikayet ettim. Sizinle paylaşmak istedim. Aydın geçmiş olsun , gerekeni yapmışsın zaten, bu arada çetaş seni yine çağıracak Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Aydın geçmiş olsun , gerekeni yapmışsın zaten, bu arada çetaş seni yine çağıracak yasin isterse çağırmasın dün yaptığım görüşme de `` 11000 km de triger bölgesinden ses geldiği yetkili servisiniz tarafından onaylanmasına rağmen herhangi bir anormallik yok denilmesi sizin servis anlayışınızın ne denli profesyonel olduğunu göstermiştir parayla yapılan işlemlerde ki samimiyet garanti süreçlerinde mağduriyete dönüşmektedir`` cümlem yeterli olmuştur herhalde.. vw jetta audi de ben hiç böyle birşeyle karşılaşmadım silecek su deposuna kireç sökücü attığım halde yani garanti dışıdır normalde adamlardan aldığım cevap `` Sonuçta dayanıklı olması gerekirdi`` garanti problem değil değiştiririz olmuştu. garantisi biten q7 aracımın ki spot almıştım doğuş çıkışlı da değil DPF sini komple temizleyip teslim etmişlerdi ücret almadan. şimdi ford mu alayım? töbe. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Gittiğiniz servis dünyadaki ford temsilcisi değil. Her markada kötü servisler olabiliyor. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Gittiğiniz servis dünyadaki ford temsilcisi değil. Her markada kötü servisler olabiliyor. burda bir savunma görüyorum halbu ki savunma saldırı anında olur sana da saldırdığımı hatırlamıyorum Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 (düzenlendi) burda bir savunma görüyorum halbu ki savunma saldırı anında olur sana da saldırdığımı hatırlamıyorum Sadece saldırı değil. Haksızlık anındada olur. En azından ben böyle düşünüyorum. Yiğidi öldür, hakkını yeme derler. Mesajınızın son cümlesinde Ford genellemesi yapılmış. Türkiye sınırları içinde tüm servislerden standar kalitede hizmet sunulması beklenilemez. Mesajlarınızı okuduğum kadarı ile sizi mağdur eden aracınız değil, gittğiniz servis olmuş. Alanım otomotiv olduğu için zaman zaman Bursa'da farklı markaların servislerinde bulunuyorum. Çoğu serviste müşteri aracını bıraktıktan sonra arkalarından nasıl konuşulduğunu bilirim.. Cam suyu 10 TL + 20 TL işcilik yazan servislerde var. 2. üniversite ve 3. staj yerimi FORD Otokoç olarak tercih ettim. Bir ay boyunca servisin içindeydim. Diğer servislere bakış müşteri hizmetleri çok farklı. Servis müdüründen, danışmanından muhasebecisine kadar tümü bir aile gibi ve müşteri arabalarını kendi arabaları gibi düşünüyor. Müşteri serviste olmadığı zamanlarda dahi nekadar koşturduklarını iyi bilirim. Her yapılan işlem için üçret talep etmiyorlar. Böyle bir servis ile kötü bir servisi aynı kefeye koymak adaletsizlik olur. Ford veya bir servis savunmuyorum. Sevdiğim veya sevmediğim hangi marka olursa olsun adaletim değişmez.. 4 Kasım 2011 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Allah kötü servislerden korusun hepimizi. Ben de geçen gün burada yeni açılan Ford servisine gittim. Herkes acemi sadece bir baş usta birşeyler biliyor. Aracı alalı 4 ay oldu. Hiç su eklemedim ama antifrizi ölçen kalfa -15 abi yetersiz dedi. Baş ustaları geldi. Sorun yok dedi. İçime sinmedi gittim dışarıda ölçtürdüm. -38 çıktı. Burada son 8 ayım kaldı inşallah. servise gitmemi gerektiren bir sorun yaşamam. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Aydın kardeşimizin gittiği servis istanbulda hizmet ve işçilik kalitesi yönünden en iyilerden diye bilirim . Ayrıca Ford da müşteri ile ilgi olsun alaka olsun hemen hemen hiç bir servis te bu aşamada sorun yok. Ne zaman ki iş servisi aşıyor Otosana havale ediliyor o nokta da Ford kalitesini belli ediyor,Daha doğrusu hata ve kusuru müşteriye yüklemeye çalışıyor. Örneğin : benim devir dalgalanmalarım ile ilgili , hatta otosandan yazılı fax mesajım da var idi sanırım forum da silinmiş gerekirse tekrardan paylaşabilirim. Benzeri durumları gerek işim gerek çevrem olarak farklı markalar da görüyoruz ve Türkiye temsilcileri bu işleri Ford dan daha nazik ve sorunsuz bir şekilde çözüyor: Örneğin en son Tiguan markalı aracımızın komple motoru ( garantiden ) değişti hemde hiç bir zorluk çıkartılmadan Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Aydın kardeşimizin gittiği servis istanbulda hizmet ve işçilik kalitesi yönünden en iyilerden diye bilirim .Ayrıca Ford da müşteri ile ilgi olsun alaka olsun hemen hemen hiç bir servis te bu aşamada sorun yok. Ne zaman ki iş servisi aşıyor Otosana havale ediliyor o nokta da Ford kalitesini belli ediyor,Daha doğrusu hata ve kusuru müşteriye yüklemeye çalışıyor. Örneğin : benim devir dalgalanmalarım ile ilgili , hatta otosandan yazılı fax mesajım da var idi sanırım forum da silinmiş gerekirse tekrardan paylaşabilirim. Benzeri durumları gerek işim gerek çevrem olarak farklı markalar da görüyoruz ve Türkiye temsilcileri bu işleri Ford dan daha nazik ve sorunsuz bir şekilde çözüyor: Örneğin en son Tiguan markalı aracımızın komple motoru ( garantiden ) değişti hemde hiç bir zorluk çıkartılmadan Devir dalgalnmasi bende de var:() Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Devir dalgalnmasi bende de var:() Hemen git ilkere bi yazılım güncellemesi yapılıyor yaptır hallolsun, çok can sıkıcı bir durum o Aydın ihmal etme Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Hemen git ilkere bi yazılım güncellemesi yapılıyor yaptır hallolsun, çok can sıkıcı bir durum o Aydın ihmal etme Babus yaptirdim ben onu chip gitmisti:)) sonra bida yukletmistim Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Babus yaptirdim ben onu chip gitmisti:)) sonra bida yukletmistim Aydın senin ile konuşur iken yanlış yola sapmışım Birde bilirsin İstoç - Sultançiftliği yolu yapıldı zifir karanlık,ve EDS var gözüm ibrede ,Aksi gibi de önümde bir ekip otosu açmış çakar lambalarını , Bir baktımki Arnavutöy e gelmişim ,Tam o sıra konumuz Dpf idi Şimdi anca eve girdim valla.Yazılım olduğunu unutmuşum güncelleme için tavsiyede bulunur iken. Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Aydın senin ile konuşur iken yanlış yola sapmışım Birde bilirsin İstoç - Sultançiftliği yolu yapıldı zifir karanlık,ve EDS var gözüm ibrede ,Aksi gibi de önümde bir ekip otosu açmış çakar lambalarını , Bir baktımki Arnavutöy e gelmişim ,Tam o sıra konumuz Dpf idi Şimdi anca eve girdim valla.Yazılım olduğunu unutmuşum güncelleme için tavsiyede bulunur iken. Konumuz dpf ydi o yolda tam dpf temizlemelik sabitle 3000 devire cruise controlada al deme gitsin:) Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Konumuz dpf ydi o yolda tam dpf temizlemelik sabitle 3000 devire cruise controlada al deme gitsin:) Eds var ama max 70 km Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Eds var ama max 70 km Babus 2.viteste 3000 devirde 70 basmio zaten bu meletler:))) Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 (düzenlendi) Babus 2.viteste 3000 devirde 70 basmio zaten bu meletler:))) O zaman tamamdır. Bu arada senin olayı düşündümde acaba chip yazılımından kaynaklanabilirmi? Yani pek anlamam ama yazılım ile zaten mevcut sisteme biraz daha yük bindiriliyor, E ister istemezde performansı artmış bir araçta biraz daha zorlama oluyor ( yani basıyorsun) Bunlardan olabilme ihtimalide var. Fiesta ile ilgili çeşitli sorunlar var evet doğru ama bu kronik bir şey olmasa gerek. 4 Kasım 2011 tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 O zaman tamamdır.Bu arada senin olayı düşündümde acaba chip yazılımından kaynaklanabilirmi? Yani pek anlamam ama yazılım ile zaten mevcut sisteme biraz daha yük bindiriliyor, E ister istemezde performansı artmış bir araçta biraz daha zorlama oluyor ( yani basıyorsun) Bunlardan olabilme ihtimalide var. Fiesta ile ilgili çeşitli sorunlar var evet doğru ama bu kronik bir şey olmasa gerek. Chip tende olsa herhalde 1000 km de yapmaz bunu? Yani ne kadar zorlayabilir ki Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 4 Kasım 2011 Paylaş 4 Kasım 2011 Chip tende olsa herhalde 1000 km de yapmaz bunu? Yani ne kadar zorlayabilir ki Haklıda olabilirsin haksızda. 1000 km bir şeyler ters gidiyor ise az değildir Aydın,Ama benimki sadece var sayım Yorum bağlantısı
Aydın Karadağ 4 Kasım 2011 Yazar Paylaş 4 Kasım 2011 Haklıda olabilirsin haksızda. 1000 km bir şeyler ters gidiyor ise az değildir Aydın,Ama benimki sadece var sayım Zannetmiyorum yasin.. Yorum bağlantısı
Erol Güven 1 Aralık 2011 Paylaş 1 Aralık 2011 Arkadaşlar merhaba sorun şu. Aracım 11 500 km de 10 000 kmde çetaş otomotivde yetkili serviste bakım yaptırdım fakat aracımda rolantide çalışırken bir ugultu sesi geliyor saniye aralıkları ile atlamalı bir ses. vuvv vuuvv şeklinde. Yapılan incelemelerde aracın triger bölgesinden ses geldiğini tespit edip yetkili serviste konuyu inceletmek için iş emri açıldı, servisin yaptığı inceleme neticesinde ``Triger bölgesinden ses geldiği anlaşıldı alternatör dahil komple triger bölgesi söküldü bakıldı sesin geldiği onaylandı ancak arıza durumu teşkil etmiyor`` şeklinde not düşüldü yani ford servisine göre 10 000 kmde triger bölgesi ses yapan araç NORMAL miş. Dün otosan ile görüştüm konuyu inceleyeceklerini belirttiler çetaş ı da şikayet ettim. Sizinle paylaşmak istedim. Arkadaşlar merhaba aynı sorun benim aracımda da var servise gitdim bişe yok dediler ben inatla üstüne durdum arac rolantide calışırken birden tırık tırık diye kısa zamanlı sesler geliyor bunu izah ediyorum baktılar yeni güncelleme yazılımı attılar daha olmaz dediler . Tabiki aynı gün .içersinde yeniden yaptı arac 2011 model Dün akşam yeniden servise cetaş servise gitdim test sürüşü yaptık onlarda sesi duydu biz bir bakalım detaylı araşatıralım size bilgi veririz dediler bakalım haber bekliyoruz . Yorum bağlantısı
Recommended Posts