İçeriğe Yönlendir

Kombi Hakkında Yardım...

Yakup Amanvermez

Recommended Posts

Yakup Amanvermez

Arkadaşlar bizim kombi sıcak suyu açmadığımız halde arada kendi kendine biraz çalışıp duruyordu.Bu gün baktım sayaç da çalışıyor o arada.Bu durum normal mi?

Servis çağırsam mı?

Yorum bağlantısı
Ali Yaşar

Benimde başıma geldi. Kombinin salondaki aparatıyla(adını tam bilmiyorum) bizim ufaklık oynamış. Kalorifer sıcaklığını yükseltmiş. Yani bu sıcak üzerine sizin evde birde kombi yanıyor acil kapatın :good1:

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

suyun basıncı ile kombiyi tetikleyen bi müşür var o arızalanmış olabilir. servisi çağırmanız en doğrusu olur. garantisi varsa ücretsiz yaparlar.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Bölge bayiisi olduğumuz için değil verdikleri eğitimde gördüklerimden dolayı viessmann alınır diyorum :) yarışmacı arkadaşlara başarılar

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hasan Karabekiroglu

Arkadaşlar malum şehrimize doğal gaz geldi biraz geçde olsa bizim bina da doğal gaza geçmeyi kararlaştırdık..

Sizden kombi konusunda hangi markayı tercih etmem ve aman şunu yap aman şunları yapma dediklerinizi öğrenmek istiyorum..

Kullananlardan inceledim fakat her evde ayrı bi marka var...

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Ben evimde vaillant kullanıyorum yaklaşık 5 sene oldu ne bakım ne bir şey halen canavar maşşallah.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

MErkezi sistemde kalmanızı şiddetle tavsiye eder, yalnız hiçbir kat malikinin buna yanaşmayacağını da düşünürüm. Eski sistemdeki petekler gözden geçirilmeli, binanın cepehelrine uygun ısı hesabı da titizlikle yapılmalı ki, en ekonomik şekilde ısınabilin.

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

öncelikle evinizin m2 karesine göre kombi seçimi yapmanız sizin açınızdan en ekonomik olanıdır. kombiler iki çeşittir yoğuşmalı ve normal kombi olarak yoğuşmalı kombilerin avantajı verim %107 ye kadar çıkmaktadır.normal kombilerde ise markaya göre verim %93 ile %97 olarak değişir. eğer eviniz 135 m2 den den büyük yada eşit iseki (bu net kullanım alanıdır.) yoğuşmalı tercih etmeniz uzun zamanda size kar olarak dönecektir. normal kombiler ise fiyat olarak 135m2 kadar gayet kullanışlı ve ilk seferde vereceğinizpara olarak tassarruflu olur. kombilerde marka önermek özellikle ençok kullanılanlarda yanlış olur. hem pompa hem beyin gennellikle italyan eşanjör ise yerli imallatlarda standart diye biliriz. yaşadığınız yerin servis imkanları daha önemli fazlaca elektronik özellik hem kullanımda hemdearıza yönünden ileriki durumlarda başınızı ağırtır. evinize gelebilecek yüksek voltaj inip çıkmalarında bilinki ilk önce kombi kartınız yanıcak yada arızalanacaktır. dolayısı ile absürt modeller hem ilk vereceğiniz para hemde sonradan harcıyacaklarınızı düşünmenizde fayda var. ha birde şans faktörü varki bu tip eşyalarda önemli bir faktördür.

durumunuza ve fiyata göre sıralamak gerekirse : buderus, vissman,vaylant, alarko,demirdöküm, baymak, baykan diye biliriz.

yerli imalllatta alarko gayet iyidir sadece diger yerlilere göre fiziki kabalığı vardır. kullanımda uzun süre arkanıza bakmassınız ellektriksel arıza olmadığı sürece.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ucuz, kaliteli, servis sıkıntısız: Demirdöküm Nitron. Memnunum. Tabii evin özellikleri de önemli. Forumda ilgili ciddi bir konu vardı. Bir aratın isterseniz.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

öncelikle evinizin m2 karesine göre kombi seçimi yapmanız sizin açınızdan en ekonomik olanıdır. kombiler iki çeşittir yoğuşmalı ve normal kombi olarak yoğuşmalı kombilerin avantajı verim %107 ye kadar çıkmaktadır.normal kombilerde ise markaya göre verim %93 ile %97 olarak değişir. eğer eviniz 135 m2 den den büyük yada eşit iseki (bu net kullanım alanıdır.) yoğuşmalı tercih etmeniz uzun zamanda size kar olarak dönecektir. normal kombiler ise fiyat olarak 135m2 kadar gayet kullanışlı ve ilk seferde vereceğinizpara olarak tassarruflu olur. kombilerde marka önermek özellikle ençok kullanılanlarda yanlış olur. hem pompa hem beyin gennellikle italyan eşanjör ise yerli imallatlarda standart diye biliriz. yaşadığınız yerin servis imkanları daha önemli fazlaca elektronik özellik hem kullanımda hemdearıza yönünden ileriki durumlarda başınızı ağırtır. evinize gelebilecek yüksek voltaj inip çıkmalarında bilinki ilk önce kombi kartınız yanıcak yada arızalanacaktır. dolayısı ile absürt modeller hem ilk vereceğiniz para hemde sonradan harcıyacaklarınızı düşünmenizde fayda var. ha birde şans faktörü varki bu tip eşyalarda önemli bir faktördür.

durumunuza ve fiyata göre sıralamak gerekirse : buderus, vissman,vaylant, alarko,demirdöküm, baymak, baykan diye biliriz.

yerli imalllatta alarko gayet iyidir sadece diger yerlilere göre fiziki kabalığı vardır. kullanımda uzun süre arkanıza bakmassınız ellektriksel arıza olmadığı sürece.

Açıklama gayet güzel olmuş. Size katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Ucuz, kaliteli, servis sıkıntısız: Demirdöküm Nitron. Memnunum. Tabii evin özellikleri de önemli. Forumda ilgili ciddi bir konu vardı. Bir aratın isterseniz.

ucuz olabilir ama malesef kaliteli olduğu tartışılır. 2-3 yılda bir anakartı yanan modelleri mevcut.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

DD Vinto kullanıyorum üç senedir, çok memnunuz sadece biraz gürültülü gibi...Böyle yazdık ya yarın bozulur artık. :kihkih:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

ucuz olabilir ama malesef kaliteli olduğu tartışılır. 2-3 yılda bir anakartı yanan modelleri mevcut.

Nitron için söylemiştim. Diğer modellerini bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

MErkezi sistemde kalmanızı şiddetle tavsiye eder, yalnız hiçbir kat malikinin buna yanaşmayacağını da düşünürüm. Eski sistemdeki petekler gözden geçirilmeli, binanın cepehelrine uygun ısı hesabı da titizlikle yapılmalı ki, en ekonomik şekilde ısınabilin.

Merkezi sistem demek kapıcı demektir...

Şu anda ayda bir tüp kullanıyorum yılda 780 lira yapar..

Kapıcı için aylık 30 lira ödüyorum yılda 360 lira yapar.

Kömür için yıllık 1500 lira ödüyorum.. Toplamda 2640 lira...

Ben bunun 2000 lirasını ısınmada yaksam, deli gibi ısınırım diye tahmin ediyorum..

Tazminatım var atamazsınız beni diyen bir kapıcıya da gerek olmayacak... En büyük artısı da bu...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yılda 2000 gaymeye sauna açarsın Emmi sen.Doğalgazın en büyük artısı bence tüp derdinden ve şofben derdinden kurtarıyor olması.Kir de oluşmuyor fazlaca.Katı yakıtla ısınan evlerde inanılmaz bir is oluşuyor.

Kombi konusu geçmişken kiradayım ve sanırım dandik olan bir kombi var.Simfer markası nette arandım ama böyle bir şey bulamadım :D Bir süredir su basıncı düşüyor sıfıra iniyor doğal olarakta elimle vanasını açıp su basıp kapıyorum.Bu aralar bunu çok yapmaya başladı acaba bir fikri olan varmı.Başka bir marka servisini çağırsak halledermi acaba

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Yılda 2000 gaymeye sauna açarsın Emmi sen.Doğalgazın en büyük artısı bence tüp derdinden ve şofben derdinden kurtarıyor olması.Kir de oluşmuyor fazlaca.Katı yakıtla ısınan evlerde inanılmaz bir is oluşuyor.

Kombi konusu geçmişken kiradayım ve sanırım dandik olan bir kombi var.Simfer markası nette arandım ama böyle bir şey bulamadım :D Bir süredir su basıncı düşüyor sıfıra iniyor doğal olarakta elimle vanasını açıp su basıp kapıyorum.Bu aralar bunu çok yapmaya başladı acaba bir fikri olan varmı.Başka bir marka servisini çağırsak halledermi acaba

Kaçak mı var acaba tesisatta? :bb: Anlayan biri baksa iyi olur. :good1:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Her tarafa baktım kaçak yok.En azından görünen yerlerde.Sadece kombinin altında bir boruda çıkış kısmında damladığını sanıyorum kombinin içinde olduğu kutu diyelim tabanında su damlaması gibi iz var ama sanırım çok az ki bu durum ıslaklık görmüyorum.Baktıracağız artık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...