Mehmet Ozyurek 11 Kasım 2011 Paylaş 11 Kasım 2011 Benim bacanağın tesisatı da eksiliyor... sormuş, eksilince tamamlayın demişler... Garip... Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 11 Kasım 2011 Paylaş 11 Kasım 2011 Benim bacanağın tesisatı da eksiliyor... sormuş, eksilince tamamlayın demişler... Garip... İşte bunu diyen ustadır. Yorum bağlantısı
Akan Belen 12 Kasım 2011 Paylaş 12 Kasım 2011 Tamamlayalımda 2 günde bir mi tamamlayacaz bunu.Valla bunu diyen usta benim eski iş yerindeki bilgisayar teknisyenine benziyor.Ona ne zaman bir sorun var desek aç-kapa bilgisayarı derdi Yorum bağlantısı
Murat Aydın 13 Kasım 2011 Paylaş 13 Kasım 2011 kombi çalışma prensibi olarak ısıtma (PETEKLERİ) esnasında kapalı devredir.fakat kullanma sıcak suyuda aynı anda ısıtıldığından . ısıtma eşanjörü ile sıcak su eşanjörü (boylerde) denir. üç yollu vanada yolları kesişir bu üçyollu vana bazan ısıtma eşanjöründen sıcak su kısmına kaçak yapar . bu kaçak çoğu zaman kılcal kaçaktır.( hatta eski kombilerde bu eşanjörler iç içedir). kılcal kaçak tespiti ancak üç yollu vananın değiştirilmesinden sonra kombi ısıtma su basıncının düşmeye devam etmesiyle anlaşılır. yani anlayacağınız kılcal kaçakları bulmak kolay iş degildir belli bir maliyet ve işçilik gerektirir. bundan dolayı tamirciniz üç yollu vanayı değiştirip sorununuza çözüm bulamaya bilir bu şekilde başını agırtacagına gide bildigi kadar gitmesi daha doğrudur. eşanjör değişimleri ikinci el kombilerde oldukça pahalıdır üzerine 3yollu vanayıda eklerseniz +işçilik ve servis ücretini 300-400 lira gibi bir maliyete çıkarki bunun yerine yeni kombi alınması daha doğru olur. Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Kasım 2011 Paylaş 13 Kasım 2011 Ev sahibi olsam direk değiştiririm zaten kombiyi.Kiracıyız sonuçta masrafıda fazlaymış.Gidene kadar devam o zaman Yorum bağlantısı
Murat Aydın 13 Kasım 2011 Paylaş 13 Kasım 2011 Murat bey,şu anda hangi marka olursa olsun,hiçbir kombi aynı anda hem petekleri,hemde kullanma suyunu ısıtamaz,bazı kombilerin içerisinde 12-16 litrelik boyler vardır ve kombiler o boyleri ya elektrikle yada gaz yakarak ısıtır (sadece eco modu olanlarda) o su soğuyunca,kombi petek ısıtmayı bırakarak tekrar kullanım suyunu ısıtmaya başlar...... 3 yollu vanada kaçak olduğunu bulmak için,vanayı değiştirmeye gerek yok,kombinin kalorifer giriş ve çıkış borularını çıkartıp,rakorlu bulaşık veya çamaşır makinası hortumu bağlarsınız ve kombiyi şaşırtma yaparak önce petekleri ısıtır gibi ayarlarsınız,sonrada muslukları açarsınız,eğer su basıncı düşmezse,tesisatta kaçak olduğu,düşerse 3 yollu vanada kaçak olduğu anlaşılır... teknik manada dediginiz çok doğru ancak kullanıcı kombinin aynı anda (hem radyatörü ,hemde kullanma sıcak suyunu ) ısıttığını sanır. bende burada kullanıcının anlaya bileceği şekilde yazmaya çalıştım.hatta uygulamalardaki en çok soru şu şekilde gelir sıcak suyu açtığımda peteklerim soğuyor acaba kombim bozuk mu yada yapım hatalımı.?)) öteki cevabınıza gelice piyasa çok fazla şasırtmayı sevmez. öncelikle uğraşmak zorunda olduğunuz tesisat eski bir tesisattır rakor ve somunlar uzunca bir müddet korozyona tabi olmuştur hele bu kombi borularının bakır boru olduğunu düşünürsenizki. işinizi riske atamassınız hiç bir teknik eleman 7-8 yıllık bir kombi için 1 gün uğraşmak istemez hele hele 2 defa servise gitmek bütün kazancı hiçe saymaktır. bizim ülkemizde bütün beyaz eşyalar için kullanım ömrü 10 yıl denir oysaki biz pek çok eşyamızı 15-18 yıl gibi uzun bir zaman kullanırız oysaki iyi bir kombinin verimli kullanım ömrü 7-8 yıldır bizde ise 14-15 yılık kombiler hala kullanılıyor. mesela geçen hafta cumartesi gittiğimiz birkombi arızasındaki kombi tam 23 yıllıktı. marka olarak ferroli ön ateşlemeli hem lpc ile hemde doğalgaz ile çalışıyor.oldukçada sağlam duruyor. verimine gelince bunun ölçümünü sadece kullanıcı yapar ne kadar az fatura öder ne kadar az masraf çıkartırsa onun için en iyi kombi o dur. Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 İyi akşamlar arkadaşlar.Ankara'da 100 m2 civarında annemlerin kirada olan bir evi var.Kiracı bugün kombinin bozulduğu ve tamir aşamasında kazan delindiği için 450 tl işçilk parça dahil fiyat verildiğini belirtti.Bizde kombiyi yenilemek daha mantıklı dedik.Fakat fiyat performans açısından uygun bir kombi tavsiyesine ihtiyacım var.Evde kiracı oturuyor diyip çok kötü birşey olsun istemiyorum ama çok uçuk kaçıkta olsun istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Buderus = Fiyatı uçuk ama ömürlük Ariston = Çok fazla olumlu yorumunu duydum ECA = Kiracımız 2 senedir kullanıyor.Hiç bir şikayeti olmadıç Demirdöküm = Kalitesine bir şey diyemem ama sesli çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 (düzenlendi) ariston class. piyasada 1300-1400 tlye bulabilirsiniz. çift eşanjörlüdür. dijital modelidir. sizi üzmez. kolay kolay bozulmaz. şu sıra kampanyaları var. garantilerini 3 yıla çıkardılar. (hermetik cihaz) .yazım hatası 3 Nisan 2013 tarihinde Mustafa Çayır tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 prothermde servis biraz sıkıntılı. ilk çalıştırma ve servis istenen durumlarda servisler yetişemiyor. çünki hepsi vaillant merkez bağlantılı. ve hiç bir servis özel değil. (niyetim kimsenin malını kötülemek yada övmek değil.) 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 (düzenlendi) tabi birde işin bacalı-hermetik boyutu var. yaşadığınız ilde şartnameler nasıldır bilemiyorum ancak eskişehirde mart ayından itibaren bacalı cihazlara sadece çelik baca olması koşuluyla izin veriliyor. şayet kombiniz bacalı ise ve hermetik cihaza geçmek istiyorsanız, yetkili bir firma bulup onlara proje çizdirerek gaz hattının ve su hatlarının yerlerini değiştirtmeniz gerekmekte. lütfen bağlı bulunduğunuz gaz dağıtım şirketinden önce bunu öğreniniz. .imla hatası 3 Nisan 2013 tarihinde Mustafa Çayır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Kombi işinden anlamam ama kendi kombim üzerine konuşayım. Ariston kullanıyorum yaklaşık 3 sene oldu şuana kadar en ufak bir yanlışını görmedim. Ben çok memnunum Ariston'dan. Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Baca olarak kullanılan hermetik baca.Şuan bozulan ise demirdöküm fakat uzun zamandır zağten sinyal veriyordu bozulacam diye. Vailant ile budarus 1300 tl civarlarında güzel kullanışlı kombileri var.Olmazsa bu fikirlerden istifade ederek birde dükkanları geziyim.Teşekkürler arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Fatih Emre 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 ECA CONFEO PLUS HERMETİK KOMBİ 20.124 KCAL/H 24 KW 1,079.70TL http://www.ecasanalmarket.com/hermetik-kombiler/788-eca-confeo-plus-hermetik-kombi-24-kw.html?ref=akakce&v=1.99.9 Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 İyi akşamlar arkadaşlar.Ankara'da 100 m2 civarında annemlerin kirada olan bir evi var.Kiracı bugün kombinin bozulduğu ve tamir aşamasında kazan delindiği için 450 tl işçilk parça dahil fiyat verildiğini belirtti.Bizde kombiyi yenilemek daha mantıklı dedik.Fakat fiyat performans açısından uygun bir kombi tavsiyesine ihtiyacım var.Evde kiracı oturuyor diyip çok kötü birşey olsun istemiyorum ama çok uçuk kaçıkta olsun istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Eski kombiniz bacalımı yoksa hermetikmi eger ki bacalı kombiyse yasak kullanması.Hermetikse eski kombinin çıkış agızlarına uygun bi kombi bakın veya demirdeküm nitron tavsiye ederim 1100 tl civarı alınır hiçbir şikayette duymadım kullananlar memnun genelde. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Eski kombiniz bacalımı yoksa hermetikmi eger ki bacalı kombiyse yasak kullanması.Hermetikse eski kombinin çıkış agızlarına uygun bi kombi bakın veya demirdeküm nitron tavsiye ederim 1100 tl civarı alınır hiçbir şikayette duymadım kullananlar memnun genelde. nitronu 1100 TL ye perakende satan bir yerden almak çok zor Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Dün aldım 1050 tl ye kavga dövüş kombi setinide eşantiyon aldım. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 3 Nisan 2013 Paylaş 3 Nisan 2013 Dün aldım 1050 tl ye kavga dövüş kombi setinide eşantiyon aldım. Ben de 1200'e almıştım. 12 taksit. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Alarko serena diyorum bende...1991 yılıdan beri alarko kullanıyoruz,kombimizi 2006 yılında tekrar alarko'nun serena modeli ile yeniledik...kesinlikle tavsiye ederim... http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_Urunler.asp?ID=ACU&UrunKodu=6 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Viessmann Vitopend 100 kullanıyorum. 2,5 senedir tık demedi. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 (düzenlendi) en nefret ettiğim kombi modeli. Viessman için kombilerin mercedesi gibi falan laflar söylüyorlar. Cihazın en büyük sıkıntısı yanma olmadığı zamanlarda kombi suyu devir daim yapıyor. Ancak devir daim pompası çok sesli çalışıyor ve cihazın yalıtımı kötü olduğundan oda içinde sürekli yüksek sesle çalışan bir şey var. Benim evim 1+1 olduğundan kombi oda içinde. Bu kombiyi muhakkak mutfak gibi sürekli kullanım olmayan yerlerde kullanmak gerekiyor. Benim kombiden en ufak bir şikayetim yok. Belki sizi kombinizde bir arıza var. Devirdaim pompasının sesi bulunduğu ortama girince duyuluyor doğurudur, ancak mevcut ses insanı rahatsız edecek düzeyde değil. Ateşleme olmadığı durumlarda devirdaim pompası sürekli çalışıyor. Bu gayet normal değil mi ? çalışmadığı taktirde kombi kazanı içerisinde su sıcak, kaloriferlerdeki su ise ortam ısısına göre zamanla soğuyacak. Devirdaim olmadığını düşünürsek, kazanda sıcak su olacak ve kaloriferdeki soğuyan su termostat tarafından algılanamayacağından kombi çalışmayacak. Edit: İmla hatası. 4 Nisan 2013 tarihinde Ali Alp Gökçe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 devir daim sürekli çalışması gerekiyor o konuda sıkıntı yok. Bende ses den dolayı servisi çağırdım incelediler durumu. Ses seviyesinin normal olduğunu belirttiler. Kombinin bulunduğu oda 11 m2. Servisde kombinin bulunduğu yerin uygun olmadığını belirtti. Bakalım bende bir yalıtım projesi yapmayı planlıyorum ancak kafamdaki çözüm net sonuca ulaşamadı henüz. Umarım kısa zamanda çözüme ulaşırsınız. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Sıralama en yüksekten düşüğe bütçe göre tercih şu şekilde olmalı; - Buderus - Viessman - ECA - Vaillant - Alarko Şahsen kendi evimde o zamanlar bütçem kısıtlı olduğundan Protherm takmıştım. 6 yıldır kullanıyorum. Ama daha ne kadar gider bilemiyorum. Sıcak suda problem yaşadığım oluyor. O yüzden tavsiye etmem. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Bende alırken çok araştırdım ve alınabilecek 2 modele karar verdim, Buderus gb 72 kullanıyorum gayet memnunum(kombinin mercedesi diyorlar),bu model orjinal Almanya üretimi fakat diğer alt modeller yerli montaj ve bazı parçalar burada üretiliyor,kullanıcılardan çok şikayet var. Bu modeli almasaydım Ariston genus premium evo alırdım,başka marka bakmam bile. Yorum bağlantısı
Recommended Posts