İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Buji Bölümünde Sürekli Su Oluyor

Hakan Yıldız

Recommended Posts

Kadir Sönmez

Peki arkadaşım bu tapayı söktük diyelim

sökünce su çıkıyor mu ordan eğer çıkıyorsa motor hava yaparmı yaparsa hava nasıl alınır?

bu konular da da tecrübeni paylaşırsan çok sevinirim

az önce yetkili ford servisinden tapa almaya gittim adamlar daha o tapanın değiştiğini hiç görmedik hiç tapa alınmadı merkezden sipariş açmamız lazım dediler:(

Yorum bağlantısı
Halil Erdoğan

Tapa değişimi yapmadık, o tapa nasıl olduysa gevşemiş o gevşeklikten buji yatakları suyu alıyordu, tapayı çıkarıp yapıştırıcı sürüp geri kapattık.

Tapanın altında kanalizasyon gibi sular akıyordu :) ama öyle fışkırma falan olmadı motorun soğumasını bekledik tabi.

Motorun hava yapması mevzunu ben bilemem ustalar cevap verirler ona ancak bende bir sıkıntı olmadı bir dahada buji yatağında su görmedim...

Yorum bağlantısı
Kadir Sönmez

arkadaşlar bahsettiğim tapayı fotolamaya çalıştım göründüğü üzere baya paslanmış

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Yanlış iş yapmayın, o tapaları zaten siz değiştiremezsiniz.. Motor suyunda eksilme varsa tapalardan geliyordur.Eğer eksilme yoksa silecek fıskiyelerinin dibinden geliyordur,sökülüp etrafı silikonlanacak,ama tapaları siz değiştiremezsiniz,sökmeye çalışırsanız tapanın içini bozar sökebilecek kişiyede zorluk çıkartırsınız,iş silindir kapağı sökmeye kadar gider :shok: ..Uzmana danışın..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kadir Sönmez

Yanlış iş yapmayın, o tapaları zaten siz değiştiremezsiniz.. Motor suyunda eksilme varsa tapalardan geliyordur.Eğer eksilme yoksa silecek fıskiyelerinin dibinden geliyordur,sökülüp etrafı silikonlanacak,ama tapaları siz değiştiremezsiniz,sökmeye çalışırsanız tapanın içini bozar sökebilecek kişiyede zorluk çıkartırsınız,iş silindir kapağı sökmeye kadar gider :shok: ..Uzmana danışın..

hocam motor suyunda eksilme yok zaten olsada gözle anlayabilecek kadar biz azalma olmazdı zaten

resimde tam görünmüyor ama bujillerin olduğu bölüm hafif nemli bu nemi kurutup kapatıyorum 1 haftaya yine aynı şekilde nemleniyor

dediğiniz gibi fıskiyeye conta sürüp kontrol ettim kesinlikle su kaçırma yok

Yorum bağlantısı
Kadir Sönmez

Arkadaşlar

dediğinizi dinledim bölümü güzelce kuruttum ,her iki fıskiyeye de sıvı conta sürdüm (daha önce soldakine sürmüştüm sadece)

buji kabloların girdiği deliklerin ortasında plastik bir conta vardı onuda söküp sıvı conta sürüp kapadım. Şu an kesinlikle suyun dışarıdan içeriye girme olasılığı yok bakalım ilerleyen zamanda tekrar su görürsem bu sefer tapayı kesin sökmem lazım

herkese teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mete Çetin
(düzenlendi)

Aynı sorun ben de de vasrdı fıskiyeleri sıvı conta ile tekrar yapıştırdım şimdilik sorun kalmadı.

tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi
AVATAR OLARAK SADECE KENDİ FOTOĞRAFINIZI YÜKLEYİNİZ...
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Oz

Değerli arkadaşlar aynı sorunu 4 gün önce bende yaşadım başta bobin arızası sanmıştım cihaza bağlattım bobin arızası gösterdi.daha sonra usta bujileri sökünce su dolu olduğunu gördü ve daha önce böyle birşey görmediğini söyledi sonra hava tabancasıyla kuruttuk şimdilik bir sorun yok.Yanlız bir sorunum daha var.konuyla alakalı değil ama bu akşam yol bilgisayarını kurcalarken yabancı dilde birşey yazıyordu alttada on,of seçeneklerivardı.bende seçeneği oftan on a geçirdim .şimdi bu işlemden sonra anahtarın kumanda işlevi yok oldu.hiç bir işlem yapmıyor yedek anahtarda aynı şekilde.böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş varmı .bigisayarda o işlemi yaptığım yeri birdaha bulamadım. :(

Yorum bağlantısı
Mustafa Oz

Bilgisayar Türkçe ama o yazı ingilizce,neyse sorunun ne olduğunu buradaki başka bir forumdan öğrendim ve çözdüm.Tekrar teşekkürler ford clap üyeleri...

Yorum bağlantısı
Mustafa Oz

Ekrandaki yazı şhıping mi neydi tam olarak bilmiyorum off konumundan on konumuna geçirmiştim ,böyle olunca aracın bazı elektrik aksamları devre dışı kalıyormuş.o yüzden aracın kumandası devre dışıkalmış .neyseki düzeltik.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:s :s :s bu mod sadece fabrika çıkışında, gidilecek ülkeye kadar açıktır, bir defalıktır, yani iptal edilince ekranda bir daha görünmez??? Yolda sallantıdan alarm vs. çalıp ta akü bütürmesin diye, sadece S-max ve mondeolarda seçimlilk bir menü vardır, arabalı vapurda alarm çalmasın diye, focusta nereden çıktı?
Yorum bağlantısı
Mustafa Oz

Bujilerdeki suyu temizledikten sonra düzelmişti fakat arıza tekrar devam ediyor.Yarın arabanın bujilerini ve kablolarını değiştirtcem bakalım düzelicekmi.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Metin çifter

benim aractada aynı sorun vardı ama arkadaşım motor suyuna tozgibi bişi koydu ve sorun cözüldü hic bir sorun kalmadı saygılar

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cumhur Şengezer

Merhabalar,aynı sorun bende de başladı arkadaşlar buji bölümünde su yok fakat buji kablolarını açtığımda nemli,terli olduğunu görüyorum,

ve araç tekleyip çekiş düşüyor,kurutup devam ediyorum belli bir süre sonra gene aynısı oluyor,

tapaları değiştirdim belli bir süre kesilmişti 4 ay kadar fakat şimdi yeniden başladı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cumhur Şengezer

Hakan Bey,

bu lastik tapa tam olarak nerede acaba?

bujilerin orda bulunan metal 2 tapa dan bahsetmiyorsunuz değil mi?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu konuda aklıma gelmişken yazayım..Benim araçta da su birikmesi oluyordu..Bir türlü nereden geldiğini anlayamıyordum.Sonra cam suyunu tamamen mavi olarak doldurdum.. :) 1-2 gün sonra baktığımda orada biriken suyun mavi renk olduğunu gördüm.Cam fiskiyelerini mutlaka kontrol edin.Ayrıca gördüğüm hemen hemen tüm focus 2 ve 2.5 kasalarda kaputu kaldırdığınızda bir miktar cam suyu akıyor.Memeler ya dandik yada başka bir sorun var..Mesela kaput üstüne fiskiyeden cam suyu sızmayan focus yok gibi..

Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer

Ayhan bey bilgi için teşekkürler,

herkes tapalardan olabileceğini söledi ve tapaları 3 gün önce değiştirdim,

dün aracıma bindiğimde gene su olduğunu fark ettim silecek suyu falanda kullanmadım,yağmur falanda yağmadı,

nerden nasıl geliyor anlamış değilim ama sanırım gene tapadan kaçak yapıyor başka bir yerden gelme şansı varmıdırki?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayhan bey bilgi için teşekkürler,

herkes tapalardan olabileceğini söledi ve tapaları 3 gün önce değiştirdim,

dün aracıma bindiğimde gene su olduğunu fark ettim silecek suyu falanda kullanmadım,yağmur falanda yağmadı,

nerden nasıl geliyor anlamış değilim ama sanırım gene tapadan kaçak yapıyor başka bir yerden gelme şansı varmıdırki?

Oradaki su antifrizli mi değil mi buna da dikkat etmek lazım..

Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer

benim sorun ne fiskiyeler de nede tapalar da ama bir türlü bulamadım nereden geldiğini.

Yorum bağlantısı
Özgür Gürsel

benim sorun ne fiskiyeler de nede tapalar da ama bir türlü bulamadım nereden geldiğini.

aynı sorun bendede olmustu uzun bir süre suyun nerden geldiğini çözememiştm en sonunda bulduğum ustanın biri motordaki tapanın çürümüş olduğunu söyledi ve tornacıdan yeni bir tapa yapıp oraya taktığında sorunum çözüldü.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...