Ahmet Göksel 25 Kasım 2011 Paylaş 25 Kasım 2011 bir aydır araç özellikle sağa dönerken gerilip yay bırakması gibi bir tıkırtı ve yükseltilerde araçsallandıkça ön yaydan iki metalin bir birine değmesini andıran ses geliyor, bu sesi neden yapar ve çözümü nedir acaba, teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2011 Paylaş 25 Kasım 2011 aks kafası da böyle sesler yapabilir Yorum bağlantısı
Ahmet Göksel 25 Kasım 2011 Yazar Paylaş 25 Kasım 2011 çağlar bey nasıl yani açıklayabilir misiniz....ilginiz için teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2011 Paylaş 25 Kasım 2011 dönüşlerde bu tip ses yapabilecek parçalar aks kafası , amortisör üst bağlantısı olabilir, yayın ses yaptığını şahsen hiçbir yerde duymadım Yorum bağlantısı
Ahmet Göksel 25 Kasım 2011 Yazar Paylaş 25 Kasım 2011 çağlar bey, amortisör üst tabla ve amortisörleri arefe günü değiştirdim ancak değişim sonrası anlamadığım bir tıkırtı başladı, z rot sandım önce ama z rotlarda sıkıntı yok, hareket halinde keskin sağa dönüşte sanki gerilmiş bir yayın bi yerden atlaması gibi bir tıkırtı geliyor, ayrıca engebelerden geçerken aynı tıkırtıyı duyuyorum. soldan geliyor bu ses ayrıca, bulunduğum yerde ford servisi yok , renault servisinde aracı denediğimizde usta normalde amortisörün bulunduğu yerde lastik olur fordlarda bu lastik yok bu nedenle bazen bu sesleri yapabilir, yağlarsak geçer demişti, yağ sıktı olmadı, en iyisi tamamen söküp yağlayalım dedi, güvenemedim yine de sorayım dedim... Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz 27 Kasım 2011 Paylaş 27 Kasım 2011 (düzenlendi) aracınız 2006 focus zannederim. aynı araçtan kullanıyorum. kilometreniz 150.000 i geçti veya yaklaştıysa helezon ses yapabiliyor. (gıcırtı da oluyorsa helezondur) 27 Kasım 2011 tarihinde Ali Fuat Alagöz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2011 Paylaş 27 Kasım 2011 En baştan bilmedğimiz birşey ortaya çıktı, bir işlem yapılmış ise sonradan ses çıkmış ise, işlem tekrarlanmalı, yan, amortisör değişimi yapılmış, ne marka takıldı? içindeki plastik takoz da değişti mi? Ehil ford teknisyeni mi yaptı? Yorum bağlantısı
Ahmet Göksel 27 Kasım 2011 Yazar Paylaş 27 Kasım 2011 sorun ön ve arka z-rot taymış, ford servisine gittim dün..tamamı değişecek elle bakınca pek bi şey anlaşılmıyor ama biraz test falan yaptılar öyle dediler yarın değiştirecekler bakalım.... aracınız 2006 focus zannederim. aynı araçtan kullanıyorum. kilometreniz 150.000 i geçti veya yaklaştıysa helezon ses yapabiliyor. (gıcırtı da oluyorsa helezondur) yok ali bey 65.000 de daha Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz 28 Kasım 2011 Paylaş 28 Kasım 2011 sorunu bulmanıza sevindim. Hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts