Recep Mura 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Arkadaşlar dün okulda herkesin kullandığı bir bilg.da kullanılan flash belleği bilg. eşim takmış sanırım virüslüymüş ve bilgisayarda gerek C ve D de bu klasörler çıkıyor ve içleri açılmıyor erişilemez deniyor ve gizli isim vb. değiştirelemiyor silinemiyor nette bir çok araştırma yaptım Malwarebytes programını kurup tarattım ama bir sonuç alamadım taktığı belleklere de hemen yerleşiyor ama bir çözümü var mıdır böyle bir durum başına gelen olduysa cevaplarsa sevinirim... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 (düzenlendi) Bilgasayarı güvenli modda açın combo fix i çalıştırın düzelir.Bunu yaparken bulaşmadan sonra bilgisayar taktığınız ne var ise hepsi takılı olsun hafıza kartı flash bellek vs. 3 Aralık 2011 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Usb hdd alın, resim/belgeleri buna yedekleyin, pc yi formatlayın, 1,5-2 yılda bir olarak formatlarım. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 unetbootin yazılımının win versiyonunu indirin, bir de ubuntu nun iso'sunu indirin. unetbootin ile isoyu usb belleğinize yazdırın. Bu usb ile pc'nizi açın. İstediğiniz temizliği yapın. Ne format ne cart ne curt hiçbirşeye gerek yok. Bu usb belleği de elinizin altında devamlı tutun. Açılmayan windowslarda vs.' lerde dosyalarınızı kurtarmak için kullanabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Combo fix çalıştırın ama yedek alın her ihtimale karşı sistem yedeğini. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 unetbootin yazılımının win versiyonunu indirin, bir de ubuntu nun iso'sunu indirin. unetbootin ile isoyu usb belleğinize yazdırın. Bu usb ile pc'nizi açın. İstediğiniz temizliği yapın. Ne format ne cart ne curt hiçbirşeye gerek yok. Bu usb belleği de elinizin altında devamlı tutun. Açılmayan windowslarda vs.' lerde dosyalarınızı kurtarmak için kullanabilirsiniz... iyi dedin de, temizlik yapıp ta kurtarabilen tüm virusleri wormları silebilien bir program adı alalım? bu meretlerde sanki saatli bomba var, 1-2 yıl geçince yavaşlamalar kasılmalar herşey oluyor, formatladın mı ışık hızı ile çalışmaya başlıyorlar yine. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Abi dediğim usb ile internete bağlan sudo apt-get install clamav* yaz enterla En babasından antivirüsün olsun. Sonra c d e f yuilmekam lerini tarat Bu arada o combofix denilen yazılım gruplamasına kimse güvenmesin, rezil ötesi bir gruplama. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Abi dediğim usb ile internete bağlan sudo apt-get install clamav* yaz enterla En babasından antivirüsün olsun. Sonra c d e f yuilmekam lerini tarat Bu arada o combofix denilen yazılım gruplamasına kimse güvenmesin, rezil ötesi bir gruplama. Abi xp dönemlerimde çok kullandım hiçbir sıkıntı çıkarmadı combo şimdi win7 64 bit takılıyorum virüsleri unuttum gelen giden yok şimdilik ya win 7 de keramet yada beleş avg de anlamadım Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Aralık 2011 Yazar Paylaş 3 Aralık 2011 Bilgasayarı güvenli modda açın combo fix i çalıştırın düzelir.Bunu yaparken bulaşmadan sonra bilgisayar taktığınız ne var ise hepsi takılı olsun hafıza kartı flash bellek vs. Bilgisayarım dizüstü bilg. Win 7 64 bit daha önce hiç bunda güvenli kipte açmadım combo fix nasıl çalıştırılıyor bu konuda oldukça tecrübesizim zahmet olmazsa biraz daha açıkalr mısınız? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Bilgisayarım dizüstü bilg. Win 7 64 bit daha önce hiç bunda güvenli kipte açmadım combo fix nasıl çalıştırılıyor bu konuda oldukça tecrübesizim zahmet olmazsa biraz daha açıkalr mısınız? Ben xp dir diye onu önermiştim ama combonun win 7 durumunu hiç bilmiyorum hatta bulaştığınıda görmedim size bulaşan rootkit denilen lanet silersin silersin çıkar ortaya tekrar bilgisayarı yeniden başlat diyerek başlama anından sonra F8 e basın önünüze seçenekler çıkacak oradan güvenli modu seçin sonra combofix i çalıştırın ama dediğim gibi comboyu win 7 de hiç kullanmadım işe yararmı sisteme zara verirmi bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Abi xp dönemlerimde çok kullandım hiçbir sıkıntı çıkarmadı combo şimdi win7 64 bit takılıyorum virüsleri unuttum gelen giden yok şimdilik ya win 7 de keramet yada beleş avg de anlamadım Bir yazılımcı olarak diyorum sana. Kullanma. Bu arada win kullanıyorsan virüsü hayatta unutamazsın, görmüyorsundur 1 Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Aralık 2011 Yazar Paylaş 3 Aralık 2011 Usb hdd alın, resim/belgeleri buna yedekleyin, pc yi formatlayın, 1,5-2 yılda bir olarak formatlarım. Eski masaüstü bilg.lara format atıyordum ama dizüstü bilg. oldukça acemiyim hiç format atmadım birde şaun kurulu olan Win 7 64 bit bana söylenmediği için bilg.ilk aldığımda 64 bit bilg.yedeklenmeliymiş benim bilg. arızalandığı için servise gönderdim o dosyaları silmişler recovery cd si ise 32 bit o yüzden onu kullanıp 32 bit'e düşmesini istemiyorum...ama formatlamak gerekecek gibi çünkü markası Toshiba ilk açılışta sürekli Toshiba Service Station çalışmayı durdurdu diye hep ikaz veriyor önemli bir şey değil belki ama zamanla sıkıntı çıkarmasından çekiniyorum belki format atınca düzelir....ama nasıl atabilirim en kolay bunu iyi öğrenmem lazım kaş yapayım derken göz çıkarmamalıyım... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Bir yazılımcı olarak diyorum sana. Kullanma. Bu arada win kullanıyorsan virüsü hayatta unutamazsın, görmüyorsundur Ağanın eli tutulmaz zaten abi sen ne diyosan o ama şu bir gerçek virüslerden uzak bir yaşam ergenlik döneminden uzaklaşma ile doğru orantılı Dediğin gibi win varsa virüs vardır Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix hocam burdan indir sayfa da anlatıyor resimli şekilde. kendi sitesidir. Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Aralık 2011 Yazar Paylaş 3 Aralık 2011 Bilgisayarımda şuan lisanslı Norton İnternet Security, Advanced system Care 5, Malwarebytes, Iobit Malware Figther ama hiç biride bilg. tarattığımda bir tehlike olarak algılamıyor bunları... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Bilgisayarımda şuan lisanslı Norton İnternet Security, Advanced system Care 5, Malwarebytes, Iobit Malware Figther ama hiç biride bilg. tarattığımda bir tehlike olarak algılamıyor bunları... rootkitler sistem dosyalarına gizlenip onlar gibi davranıyorlar algılamaması doğal o yüzden antivirüslere yakalanmıyorlar. Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Aralık 2011 Yazar Paylaş 3 Aralık 2011 http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix hocam burdan indir sayfa da anlatıyor resimli şekilde. kendi sitesidir. İngilizcem çok iyi değil acaba Türkçe anlatan bir yer yok mu veya kısaca siz anlatabilir misiniz bu programı indirip ne kurup ne yapmalıyım neye dikkat etmeliyim bu bir virüs temizleyici program mıdır? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Dizüstlerinin çoğunda recovery vardır, veya benzer isimli program, laptopu ilk satın alındığı günki hale geri getiriyor, ama tüm belgeler vs. uçar. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 İngilizcem çok iyi değil acaba Türkçe anlatan bir yer yok mu veya kısaca siz anlatabilir misiniz bu programı indirip ne kurup ne yapmalıyım neye dikkat etmeliyim bu bir virüs temizleyici program mıdır? Kendisi rootkit temizleyen bir virüstür diyelim daha doğru olur o yüzden güvenli modda başlatmak doğru olan normal başlatırsanızda antivirüsleri devre dışı bırakmanızı öneririm bir şey yapmıyorsunuz indirip çalıştırıyosunuz sonra tamamen bitene kadar bekliyorsunuz bu kadar. Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Birçok virüs programı denedim Avast cok basarılı geldi yükleyip güncelleyiğ taratmanızı tavsiye ederim cüni bu virüs bilgisayara bulastıgında dert oluyor ayrıca usb secrty adlı bir program var onuda bilgisayarına yüklersen bundan sonra bu sıkıntıyı yasamaman garanti olur aynı durumu bende okulda yasıyorum ama beim bilgisayarım bu sekıl tam güvende sorun cıkmıyor USB Disk Security programını ful halde burdan paylaşabilirim lakin forum için sorun olmazsa Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Aralık 2011 Yazar Paylaş 3 Aralık 2011 Birçok virüs programı denedim Avast cok basarılı geldi yükleyip güncelleyiğ taratmanızı tavsiye ederim cüni bu virüs bilgisayara bulastıgında dert oluyor ayrıca usb secrty adlı bir program var onuda bilgisayarına yüklersen bundan sonra bu sıkıntıyı yasamaman garanti olur aynı durumu bende okulda yasıyorum ama beim bilgisayarım bu sekıl tam güvende sorun cıkmıyor USB Disk Security programını ful halde burdan paylaşabilirim lakin forum için sorun olmazsa Evet o programı biliyorum ama ben full bulamadım özelden mesaj atarsanız sevinirim forum için sıkıntı olacaksa... Kendisi rootkit temizleyen bir virüstür diyelim daha doğru olur o yüzden güvenli modda başlatmak doğru olan normal başlatırsanızda antivirüsleri devre dışı bırakmanızı öneririm bir şey yapmıyorsunuz indirip çalıştırıyosunuz sonra tamamen bitene kadar bekliyorsunuz bu kadar. dosyalarda kayıp yaşar mıyım şuan arkadaşın verdiği linkten indir 4 mb lık bir soya norton hemen uyardı buna dikkat et pek kullanan yok diye... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 (düzenlendi) Recep Bey ben çok sık kullandım yaşamadım ama her kullandığımda benim antivirüste uyarı verirdi o yüzden önce devre dışı bırakırdım her hangi bir kayıp yaşamadım ki ben hep normal çalıştırdım güvenli modda da değil ama bu sizin yaşamıyacağınız garantisini vermiyor malesef.Format ta pek çare değil aslında her yere kopyalıyor kendini yani format attınız diyelim bulaşmış bir flash taktınız tekrar bulaşıyor combofix kullanırken bulaşmış olduğunu düşündüğünüz herşeyi takmanızı öneriyorum bilgisayara. 3 Aralık 2011 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Aralık 2011 Yazar Paylaş 3 Aralık 2011 Recep Bey ben çok sık kullandım yaşamadım ama her kullandığımda benim antivirüste uyarı verirdi o yüzden önce devre dışı bırakırdım her hangi bir kayıp yaşamadım ki ben hep normal çalıştırdım güvenli modda da değil ama bu sizin yaşamıyacağınız garantisini vermiyor malesef.Format ta pek çare değil aslında her yere kopyalıyor kendini yani format attınız diyelim bulaşmış bir flash taktınız tekrar bulaşıyor combofix kullanırken bulaşmış olduğunu düşündüğünüz herşeyi takmanızı öneriyorum bilgisayara. O zaman bir denemek de yarar var dediğiniz şekilde bir deneyeyim bakalım kaybedecek bir şeyimiz yok önemli olan daha kötüsü olmasın teşekkür ederim iliniz için... Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Recep kardes özelden programı attım isteyen varsa verebilirim Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 Kusura bakma cevap veremedim.Tahir beyin dediği gibi virüs programlarını devre dışı bırak. İndirdiğin dosyayı çalıştır sorun eğer sisteminde ciddi sorun yok ise programın ekranında 60 kadar aşama hepsini tamamlar en sonunda da log dosyası oluşturur o ana kadar dokunmasan ii olur taki bu log dosyasını bitirp açana kadar Yorum bağlantısı
Recommended Posts