Recep Mura 3 Aralık 2011 Yazar Paylaş 3 Aralık 2011 Kusura bakma cevap veremedim.Tahir beyin dediği gibi virüs programlarını devre dışı bırak. İndirdiğin dosyayı çalıştır sorun eğer sisteminde ciddi sorun yok ise programın ekranında 60 kadar aşama hepsini tamamlar en sonunda da log dosyası oluşturur o ana kadar dokunmasan ii olur taki bu log dosyasını bitirp açana kadar aynen bu şekilde yaptım Stage 50 e kadar yaptı sonra kendi kapatıp tekrar açtı sonra log oluşturdu açtı. sonra baktım explorer felan açılmıyor kapatıp yeniden açtım herşey eskisi gibi değişen bir şey yok...Ben mi bir yerde yanlış yaptım anlamadım çalışmadan önce sanırım norton hala active gibi bir uyarı verdi ancak nortonu kapatmıştım bir müddet sonra çalışmaya başladı ve işlemi tamamladı ama sonuç maalesef olumsuz... Recep kardes özelden programı attım isteyen varsa verebilirim Teşekkür ederm inş. işimize yarar sağolsun... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2011 Paylaş 3 Aralık 2011 (düzenlendi) log dosyasını oluşturdu demiştiniz delete ettiği dosya var mı? Bu arada kesinlikle virüs programınız değiştirmenizi tavsiye ederim hayatımda gördüğüm en kötü virüs programı inanılmaz ağır ve sinir bozucu. 3 Aralık 2011 tarihinde Mustafa Koçak2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Aralık 2011 Paylaş 4 Aralık 2011 Tecrübelerim, virus kapan bir pc bir daha iflah olmaz der... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Aralık 2011 Paylaş 4 Aralık 2011 log dosyasını oluşturdu demiştiniz delete ettiği dosya var mı? Bu arada kesinlikle virüs programınız değiştirmenizi tavsiye ederim hayatımda gördüğüm en kötü virüs programı inanılmaz ağır ve sinir bozucu. Norton çok iyi reklam yapmış ama bilgisayarı yavaşlatmaktan olur olmaz herşeye uyarı verip engelleyip yinede virüs bulaşmasını engelleyemeyen sinir bozucu hiçbir işe yaramayan bir antivirüs programıdır.Piyasada ki free anivirüsler bile daha çok işe yarar.Yaptığınız işlemde anormallik yok gibi log dosyasına göz atık inf. uzantılı sildiği dosyalar var ise işe yaramıştır olmadı tekrar çalıştırın antivirüs devre dışı iken. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Aralık 2011 Paylaş 4 Aralık 2011 Tecrübelerim, virus kapan bir pc bir daha iflah olmaz der... Sani ye katılıyorum ama şu var size bulaşan rootkit ten kurtulmadan format atarsanız sisteminize tekrar bulaşacak şöyle ki siz sistem dosyalarının olduğu bölüme format atacaksınız ama rootkit kendisini hardiskinizin ikinci bölümünede kopyalamış durumda.Formatla kurtulmanın tek yolu hardiskin iki bölümünüde biçimlendirmek suretiyle komple temizlemek buda bütün verilerinizin hepsinin gitmesi demek. Yorum bağlantısı
Recep Mura 4 Aralık 2011 Yazar Paylaş 4 Aralık 2011 Usb hdd alın, resim/belgeleri buna yedekleyin, pc yi formatlayın, 1,5-2 yılda bir olarak formatlarım. Usb harddiskim var ama onları bilg. takınca onlarda da aynı dosyalar gözükmeye başlıyor format o dosyaları kopyalamadan sadece yedeklerimi alıp format atabilir miyim? çünkü şu anda bu bilg. ne takarsam takayım olduğu gibi onlara da bulaşıyor gibi geldi bana... Sani ye katılıyorum ama şu var size bulaşan rootkit ten kurtulmadan format atarsanız sisteminize tekrar bulaşacak şöyle ki siz sistem dosyalarının olduğu bölüme format atacaksınız ama rootkit kendisini hardiskinizin ikinci bölümünede kopyalamış durumda.Formatla kurtulmanın tek yolu hardiskin iki bölümünüde biçimlendirmek suretiyle komple temizlemek buda bütün verilerinizin hepsinin gitmesi demek. Verileri kurtarmanın bir yolu yok mu? anladığım kadarıyla şuan bilg. bu haliyle ne takarsam aynı dosyalar ona da bulaşıyor bulaştırmadan bu yedekleri alma imkanım yok mu? ayrıca bilg.la gelen recovery cdsini kullansam bilg. tamamına format atılmış olur mu? Yorum bağlantısı
Recep Mura 4 Aralık 2011 Yazar Paylaş 4 Aralık 2011 Norton çok iyi reklam yapmış ama bilgisayarı yavaşlatmaktan olur olmaz herşeye uyarı verip engelleyip yinede virüs bulaşmasını engelleyemeyen sinir bozucu hiçbir işe yaramayan bir antivirüs programıdır.Piyasada ki free anivirüsler bile daha çok işe yarar.Yaptığınız işlemde anormallik yok gibi log dosyasına göz atık inf. uzantılı sildiği dosyalar var ise işe yaramıştır olmadı tekrar çalıştırın antivirüs devre dışı iken. Norton'u malum sebeplerden dolayı bende hiç sevmem ama aldığım harddiskin hediyesi olarak verilmişti hiç kurmamıştım 2 sene boyunca ama başıma bu hadise gelince bir deneyeyim belki bir çözüm olur dedim ama maalesef dediğiniz gibi tamamen hikaye..inanın önceden Avast free vardı bundan daha iyiydi gibi... Log da sanırım sildiği dosyalar olarak şunlar gözküyor: Other Deletions c:\programdata\Amazon.ico c:\programdata\BeRuby.ico c:\programdata\MercadoLivre.ico c:\programdata\xp c:\programdata\xp\EBLib.dll c:\programdata\xp\TPwSav.sys c:\users\TOSHIBA\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Templates\Temp.exe c:\windows\SysWow64\install c:\windows\SysWow64\Packet.dll c:\windows\SysWow64\pthreadVC.dll c:\windows\SysWow64\wpcap.dll ama bilgisayarımı yeniden açtığım herşeyin aynı olduğunu değişen bir şey olmadığını gözlemledim... Tecrübelerim, virus kapan bir pc bir daha iflah olmaz der... Virüs kapmayan bir bilg. üretildi mi:))) Yorum bağlantısı
Recep Mura 4 Aralık 2011 Yazar Paylaş 4 Aralık 2011 http://forum.donanimhaber.com/m_10310569/tm.htm bu olsa gerek. Buradaki gibi bir sıkıntım da var Usb Belleğimde bazı dosyaları virüsler yüzünden göremiyorum ama taratırken hespi gözüküyor kapasite olarak da var gözküyor ama dosyalar gözükmüyor o problem de var ama ayrıyetten yine okuldan bellekte bulaşan virüsler var bilg. çalışmasını şuan engellemiyor ama sonrası ne olur bilmem onu çözmeye çalışıyorum ama hala başaramadım bu arada buradaki linkler çalışmıyor biraz eski bir konu dosya silinmiş yine çok sağolun... log dosyasını oluşturdu demiştiniz delete ettiği dosya var mı? Bu arada kesinlikle virüs programınız değiştirmenizi tavsiye ederim hayatımda gördüğüm en kötü virüs programı inanılmaz ağır ve sinir bozucu. Evet sildiği dosyalar var sanırım logdakiler şunlar: ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Other Deletions ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) . . c:\programdata\Amazon.ico c:\programdata\BeRuby.ico c:\programdata\MercadoLivre.ico c:\programdata\xp c:\programdata\xp\EBLib.dll c:\programdata\xp\TPwSav.sys c:\users\TOSHIBA\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Templates\Temp.exe c:\windows\SysWow64\install c:\windows\SysWow64\Packet.dll c:\windows\SysWow64\pthreadVC.dll c:\windows\SysWow64\wpcap.dll nortonu bende sevmiyorum 2 sene önce harddiskle hediye olarak 3 aylık verildi şuan başıma bu virüs işi gelince kurdum dediğiniz gibi hiçbir işe yaramıyor tavsiye bir program var mıdır? Yorum bağlantısı
Recep Mura 4 Aralık 2011 Yazar Paylaş 4 Aralık 2011 unetbootin yazılımının win versiyonunu indirin, bir de ubuntu nun iso'sunu indirin. unetbootin ile isoyu usb belleğinize yazdırın. Bu usb ile pc'nizi açın. İstediğiniz temizliği yapın. Ne format ne cart ne curt hiçbirşeye gerek yok. Bu usb belleği de elinizin altında devamlı tutun. Açılmayan windowslarda vs.' lerde dosyalarınızı kurtarmak için kullanabilirsiniz... Hakan Bey, bu bahsettiğiniz yazılımı nereden indirebilirim bir de iso'sunu nasıl yazdırabilirim emin olmak için soruyorum bu konuda çok tecrübesizim. Bellek ne kadar olmalı ve bellekte bunların haricinde hiçbir döküman vb. olmamalı mı? Buna ihtiyacım vardı çünkü bir ara vindows hiç açılmamıştı bundan bahsetmişlerdi ama bende olmadığından uygulayamamıştım servise götürmüştüm o sıralar ama çok uğraşmıştım biraz daha detaylı bilgi verebilirseniz nasıl yapmam konusunda memnun olurum... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2011 Paylaş 4 Aralık 2011 buna rağmen hala sorun devam ediyorsa log dosyalarından anladığım kadarıyla en güzel çözüm elinizdeki makinin ne olursa olsun bir şekilde yedeğini alıp formatlamanız, aldığınız makinenin sanırım recovery cd vardır diye düşünüyorum kısa zaman da formatlayınız. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 5 Aralık 2011 Paylaş 5 Aralık 2011 http://www.ubuntu.co...ubuntu/download adresinden ubuntuyu indiriyoruz. http://unetbootin.so...dows-latest.exe bu adresten de unetbootin'in en son sürümünü indiriyoruz. Bunlar indiriledursun usb' mizi HP usb disk stroge format tool 'u indirip usb' mizi fat32 olarak formatlıyoruz. Disk image'nin yanındaki tık' a dokunuyoruz Sonra karşısındaki "..." işaretinden indirdiğimiz ISO' yu buluyoruz ve seçiyoruz. Type kısmında usb drive kısmına dokunmuyoruz. Drive kısmından da yazılacak usb belleğimizi seçip OK' e basıyoruz. USB' miz hazır oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Recep Mura 5 Aralık 2011 Yazar Paylaş 5 Aralık 2011 buna rağmen hala sorun devam ediyorsa log dosyalarından anladığım kadarıyla en güzel çözüm elinizdeki makinin ne olursa olsun bir şekilde yedeğini alıp formatlamanız, aldığınız makinenin sanırım recovery cd vardır diye düşünüyorum kısa zaman da formatlayınız. Problem şu, C ve D sürücülerinin içinde daha önceden görmediğim bu iki klasör var system volume information içine erişelemiyor Ryecle.bin'in içi açılıyor hatta bunu siliyorum ama hemen geri tekrar geliyor. şuan bilg. çalışmasında bir sıkıntı yok ama harici harddisk taktığımda onda da bu klasörler görünmeye başladı bilgileri yedeklerken bu klasörlerde otomatikten bulaşıyor şimdi bunlar bir virüs işimidir yedeklemeyi bunlar bulaşmadan yapabilir miyim? ayrıca recovery cd var ama win 7 32 bit şuan bilg. da 64 bit var sanırım onu kullanınca 32 bite düşecek bu iyi mi olur kötü mü blmiyorum...recovery cd kullanınca otomatikmen format atar herhalde daha önce hiç kullanmadım kullanırsam ilk defa kullanmış olacağım... http://www.ubuntu.co...ubuntu/download adresinden ubuntuyu indiriyoruz. http://unetbootin.so...dows-latest.exe bu adresten de unetbootin'in en son sürümünü indiriyoruz. Bunlar indiriledursun usb' mizi HP usb disk stroge format tool 'u indirip usb' mizi fat32 olarak formatlıyoruz. Disk image'nin yanındaki tık' a dokunuyoruz Sonra karşısındaki "..." işaretinden indirdiğimiz ISO' yu buluyoruz ve seçiyoruz. Type kısmında usb drive kısmına dokunmuyoruz. Drive kısmından da yazılacak usb belleğimizi seçip OK' e basıyoruz. USB' miz hazır oluyor. Bunu yapınca artık bilgisayarımız bu işletim sistemini mi kullanmaya başlıyor windows devre dışı mı kalıyor anladığım kadarıyla ubuntu bir işletim sistemi ben her bilg. açtığımda bunu takmak zorunda mıyım yoksa windowsta sıkıntı olduğunda mı bunu kullanmalıyım...usb bellekte bunların hariicnde bir dosya vb. olmasının sakıncası var mı mesela 8 gb bellek varsa bunun diyelim 2 gb bu programlar kullansa gerisini veri depolamak için kullanabilir miyiz? Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Aralık 2011 Paylaş 5 Aralık 2011 Eski masaüstü bilg.lara format atıyordum ama dizüstü bilg. oldukça acemiyim hiç format atmadım birde şaun kurulu olan Win 7 64 bit bana söylenmediği için bilg.ilk aldığımda 64 bit bilg.yedeklenmeliymiş benim bilg. arızalandığı için servise gönderdim o dosyaları silmişler recovery cd si ise 32 bit o yüzden onu kullanıp 32 bit'e düşmesini istemiyorum...ama formatlamak gerekecek gibi çünkü markası Toshiba ilk açılışta sürekli Toshiba Service Station çalışmayı durdurdu diye hep ikaz veriyor önemli bir şey değil belki ama zamanla sıkıntı çıkarmasından çekiniyorum belki format atınca düzelir....ama nasıl atabilirim en kolay bunu iyi öğrenmem lazım kaş yapayım derken göz çıkarmamalıyım... win7 64 sizin pc inizdeki paketin aynısını cd satan yerden bulabilirsiniz kurulum esnasında pc nizin altında yazan product key i yazarsanız sıkıntı olmadan format atarsınız işletim sisteminiz orjinal olacaktır. Yorum bağlantısı
Recep Mura 5 Aralık 2011 Yazar Paylaş 5 Aralık 2011 win7 64 sizin pc inizdeki paketin aynısını cd satan yerden bulabilirsiniz kurulum esnasında pc nizin altında yazan product key i yazarsanız sıkıntı olmadan format atarsınız işletim sisteminiz orjinal olacaktır. Orjinal kalacak derken işletim sistemi recovery cddeki gibi 32 bit mi olacak yoksa pcnin altındaki şifreyi girince 64 mi olacak cd satan yerden ne almalıyım 64 bitlik win 7 cdsimi ? recovery cd kullanınca sisteme yeni bir format ardından yeni win 7 yüklenmeyecek mi yoksa sadece fabrika ayarlarına mı dönülecek? Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 5 Aralık 2011 Paylaş 5 Aralık 2011 sizin işletim sisteminiz wın7 64 bit se eğer ve orjinalse cd ciden win7 64(premium-home-ultumate) sizinki hangisi ise aynısından alıp format atıp kurulum esnasında şifre istediği yere pc nizin altında etiket üzerinde yazan kodu yazarsanız win7 64 bit ve orjinal olarak kullanabilirsiniz.. ama anlamadığım birşey 64 bitlik işletim sisteminin kurtarma cd si neden 32 bit ????? Yorum bağlantısı
Recep Mura 5 Aralık 2011 Yazar Paylaş 5 Aralık 2011 sizin işletim sisteminiz wın7 64 bit se eğer ve orjinalse cd ciden win7 64(premium-home-ultumate) sizinki hangisi ise aynısından alıp format atıp kurulum esnasında şifre istediği yere pc nizin altında etiket üzerinde yazan kodu yazarsanız win7 64 bit ve orjinal olarak kullanabilirsiniz.. ama anlamadığım birşey 64 bitlik işletim sisteminin kurtarma cd si neden 32 bit ????? Maalesef öyle bunu bende servise sordum ürünüm Toshiba L 500-1GT bana dedilerki cd öyledir ama üzerindeki 64 bittir bilg. ilk aldığınızda driverler 64 bit vb. dosya olarak bilgi.da mevcuttu onu cdye almanız gerekiyordu siz almamışsınız dedi bende bana bilg. aldığımda böyle bir bilgi verilmediğini söyledim yapabileceğimiz birşey yok dedi cdler 32 bitlik tuhaf ama gerçek...işletim sistemim şuan windows 7 home Premium Yorum bağlantısı
Recep Mura 5 Aralık 2011 Yazar Paylaş 5 Aralık 2011 Abi bu virüs filan değil yaa... bunlar sistem klasörü ve takılan harici hdd'lerde yahut flashlarda oluşması gayet normal. derdin bunlarsa bilgisayarında hiçbir sorun yok, formata filan gerek yok. system information, sistem geri yükleme klasörü, recycle ise çöp kutusu. daha önceden niye yoktu dersen, senin korunan sistem dosyalarını göster ve gizli klasörleri göster seçeneğin açık, o yüzden görmeye başlamışsın. görmek istemiyorsan; herhangi bir klasörü aç, sonra üstteki ilk menü düzenle'den klasör ve arama seçeneklerine gir. oradan görünüm sekmesini tıkla, oradan da "gizli dosya, klasör veya sürücüleri gösterme" ile biraz daha aşağıda bulunan "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle(önerilen)" i seç ve tamam ile aktif et. Evet haklısın dediğin gibi yapınca görünmediler gizlendiler zaten gizli klasör modundaydılar ama içi açılmadığı için ve silindikçe geri geldiği için bir de eşim flash belleği takınca antivirüs programı virüs uyarısı yapmış bende sonra bird bunları bu şekilde görünce şüphelendim buraya konu açtım bilen var mı diye ama kimse de sizin dediğinizden bahsetmedi inş. dediğiniz gibidir. Birde bilg. açılırken hep Toshiba Service Station çalışmyı durdurdu diye hata veriyor bu neden kaynaklanabilir bir bilginiz var mı? şimdiden teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 (düzenlendi) Win 7 de rootkit'i ilk defa duyuyorum. O makineye başka bir şey olmuş. Formatsız gitmez. Recovery ile kurtulur mu muamma? Ayrıca Apache modumuz linux'u yaymak için boşuna çırpınıyor sudo shutdown -h now 6 Aralık 2011 tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 format atmaktan korkmayın. yedek almayı unutmayın. türkçe bir cd ile formatlarken sizi yönlendiriyor. size sıkıntı çıkarak kısmı ise disklerinizin komple biçimlendirilip yeniden ikiye bölünmesi (yada daha fazla bölüm) yanınızda bu işi yapmış olan birinden yardım almanız ve ondan öğrenmeniz. o bahsetmiş olduğunuz program toshiba service kendi sitesinden indirirerek yeniden kurmanız. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 Win 7 de rootkit'i ilk defa duyuyorum. O makineye başka bir şey olmuş. Formatsız gitmez. Recovery ile kurtulur mu muamma? Ayrıca Apache modumuz linux'u yaymak için boşuna çırpınıyor sudo shutdown -h now sudo make me a cafe, kapish bu arada suda shutdown -h never ! Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 (düzenlendi) sudo make me a cafe, kapish bu arada suda shutdown -h never ! Suda şatdavn da tabi ayrı bir lezzet değil mi? ama suyunu iyi ayarlamak lazım sudo killall 6 Aralık 2011 tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 Suda laz şivesinde linux bilmebdurusun sen Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 Suda laz şivesinde linux bilmebdurusun sen Kale davaz sanırdım lazlık da varmış demek. Ne dipban? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 tutuvediğimi edipbamm :uimekay Seyitte gelive bakem seyitte geee Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Aralık 2011 Yazar Paylaş 6 Aralık 2011 antivirus programı system information klasörü içerine uyarı verebilir ve genellikle de silemez, çünkü sistem klasörü olduğundan korumalıdır. system information, dediğim gibi sistem geri yükleme bilgilerinin tutulduğu klasördür. içerisinde geri yükleme kayıtları rp1, rp3, rp3... şeklinde klasörler halinde mevcuttur. eğer ki böyle bir uyarı alıyorsanız, o durumda geçmişte virüs bulaşmış bir dosya, mutad zamanlarda windows tarafından otomatik yapılan geri yükleme noktası oluşturma sırasında system information klasörü içerisine kaydedilmiş olabilir. normalde o dosyayı system informationdan antivirus ile temizleyemeyeceğiniz gibi, siz sistemi o kayıt tarihine çevirmediğiniz sürece o dosyadaki virüs de bilgisayarınıza bulaşamaz. ama illaki bu sıkıntıdan kurtulmaksa maksadınız, bunun için de çözüm mevcuttur.: geri yükleme noktalarını(yani system information klasöründe yedeklenmiş klasörleri) tamamen silmeniz size çözüm olacaktır. bunun içinse; Bilgisayarım simgesini sağ tıklayarak özelliklerine girin, sol listede çıkan sistem koruması başlığını tıklayın, açılan pencerede sürücülerinizin isim listesini ve korunup korunmadıklarına dair bilgiyi(açık yahut kapalı) bulacaksınız. istediğiniz sürücüyü seçin ve alt sağdaki yapılandır'ı tıklayın, açılan pencerede öncelikle alt sağdaki sil'i tıklayın, uyarıya devam diyerek işlemi başarı ile bitirin, ardından da yine aynı sayfada üstteki sistem korumasını kapat'ı seçin ve sürücünüzü sistem geri dönüşüme kapatın. bu işlemi istediğiniz her sürücüye uygulayın. bu sayede system information klasörlerinizin içindeki tüm veriler silinecektir. ardından da bu işlemin tersini yani istediğiniz sürücüyü seçerek yapılandır ile açılan sayfadan en üstteki "sistem ayarlarını ve dosyaların önceki sürümünü geri yükle"yi seçerek sistem geri yükleme hizmetini tekrar aktif edebilirsiniz. özellikle yerel disk c'yi sistem geri yükleme hizmetine tekrar açmanız önemlidir. diğerlerini açmayacaksanız da, yerel disk c'yi mutlaka geri açın. biraz karışık ve uzun oldu, kusura bakmayın. diğer sormuş olduğunuz sorun ise programsal bir hatadan kaynaklıdır. programın bir dosyası eksik olabilir yahut yüklü olan başka bir programın bileşeniyle çakışıyordur. olay görüntüleyici kontrol edilerek analiz yapılabilir. bunun içinse; bilgisayarım simgesi sağ tıklanıp Yönet'e girilir. buradaki sol listeden önce "olay görüntüleyici", ardından altındaki "windows günlükleri" ve onun da altındaki "uygulama" başlığı tıklanır. sağda açılan listede söylediğiniz durum uyarı yahut hata olarak raporludur. satırın üzeri tıklanmak suretiyle rapora bakılarak bu sonucun nedeni öğrenilebilir ve gerekli çözümler uygulanabilir. eğer aradığınız başlık bu listede yoksa sağdaki "windows günlükleri" altındaki "sistem" başlığı içeriğinde de olabilir, orayı da kontrol edebilirsiniz. başarılar... Muhammed Bey, öncelikle verdiğiniz açıklayıcı detaylı bilgiler için teşekkür ederim...ahsettiğiniz şekilde sistem koruması işlemlerini yaptım zaten daha önce hiç geri yükleme noktası oluşturmamıştım ancak koruma C de açıktı dediğiniz gibi uyarı verdi silme işlemini tamamladı D'de koruma kapalıydı aynı işlemi onun içinde yaptım ve kapattım. sonra C'yi yeniden açtım. Düzenle Klasör seçeneklerinden sistam dosyalarını göster konumunu açtım bahsettiğim iki dosya göründe Ryecle.bin dediğiniz gibi içi açılıyor ve Geri dönüşüm yazılı bir dosya vardı içinde bu klasör siliniyor ve sonra yeniden geliyor ama System Volume İnformation ise içine C:\system Volume İnformation erişilemiyor Erişim Engellendi uyarısı veriyor....bunlar gayet normal mi? Dediğim gibi şu ana kadar Norton internet securty, Avast internet security, malwarebytes, iobit malware, advenced system care 5 gibi programlarla taradım ancak hiçbir bir problem algılamadı...Dediğim gibi ben yokken eşim bilg. falsh bellek takmış ve virüs programı uyarmış ben sonrasında daha önce görmediğim bu dosyaları görünce bunların virüs nedeniyle görünür hale geldiğini düşünmeye başladım acaba tüm bu olanlar normal midir sistemimde bir sıkıntı olup olmadığını nereden anlayabilirim.. hakikaten bir virüs bulaşmış olabilir mi? yoksa bunlar tamamen normal mi? ayrıca Toshiba Service Station sorunu çalışmayı engellemiyor sadece ilk açılışta hep uyarı veriyor toshiba service station bir hata ile karşılaştı windows çözmeye çalışıyor diye sonrasında toshiba service station durduruldu diyor ve gidiyor sonrası normal bu önemli bir program mıdır servise mail attım hala garantisi var bu durum garanti kapsamına girer mi bilmiyorum...Cihazın servise gelip kontrol edilmesi gerekir dendi. Bende daha önce göndermiştim başka bir sorun için uzun süre beklemek zorunda kaldım o yüzden tekrar aynı şeyin başıma gelmesini istemiyorum ama sonradan ileride sıkıntı çıkarır mı diye de endişeleniyorum... Bahsettiğiniz şekilde olay görüntüleyicisini açtım açılan yerde Genel Bakış, Yönetim olaylarının özeti, son Görüntülenen Düğümler, Günlük Özeti diye alt segmeler var bahsettiğiniz bu bölümleri (ardından altındaki "windows günlükleri" ve onun da altındaki "uygulama" başlığı tıklanır. sağda açılan listede söylediğiniz durum uyarı yahut hata olarak raporludur. satırın üzeri tıklanmak suretiyle rapora bakılarak bu sonucun nedeni öğrenilebilir ve gerekli çözümler uygulanabilir. eğer aradığınız başlık bu listede yoksa sağdaki "windows günlükleri" altındaki "sistem" başlığı içeriğinde de olabilir) bulamadım...bu konuda acemiyim belki o yüzden bulamamış da olabilirim... Bu programı bilg. dan silip yeniden yükleyebilir miyim? bir arkadaş netten indirip yeniden kur demiş acaba bu programı netten indirip tekrar kurabilir miyim? ayrıca şuanda aynı anda Norton internet security ile avast internet securty ve diğer malware programları aynı anda çalışıyor bir sıkıntı olur mu? Şimdiden teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts