İçeriğe Yönlendir

Jvc Avx44 + Jbl Sub + Uzaktan Kumanda + Geri Görüş Kamerasi Montaji


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Nerede, nasıl yaptıralım derken 11:00'de soluğu Yenimahalle Me-te elektronikte aldım. Demetevlerde Tansel Bey'in tavsiye ettiği adrese gittim fakat bu tip işleri artık bıraktıklarını belirttiler. Me-Te daha önce bana tavsiye edilmişti bir arkadalım tarafından..

Açıkçası güleryüzlü ve kibar esnaf olmaları hoşuma gitti. Gayet ilgili ve hızlı bir işçilikle yaklaşık 2 saatte montaj işi bitti.

Aracın daha önceki usb çalarını takanlar sabitleme bile yapmamışlar, felaket kötü bir işçilikti. Ayrıca hoparlörlerin + ve - lerini ters bağladıkları için bizim pioneerlar da güzel ses veremiyormuş.

İlk aşamada geri kamerası montajı yapıldı. Tamponun tam ortasına Necvox marka kamera monte edildi ve kabloları ana üniteye çekildi. Gece görüş(led aysınlatma) destekli ama biraz fazla ışık alıyor. Park sensörü daha işlevsel aslında. Ancak bu sisteme muhakkak alışmak lazım. Açı çok geniş, Bu nedenle gündüz birkaç deneme yapmakta yarar var. Gündüz görüntü kalitesi çok iyi. Geri vitese bağlattım. Ana ünitem tek din olduğu için ekranı küçük ama sonuçta geri görüş işlevini yerine getirecek kadar başarılı.

Daha sonra uzaktan kumanda bağlandı. Kumanda bağlantısı en uzun süren işlem oldu. Güzel bir şekilde çalışıyor. Markası Gloster. Alarm özellikle taktırmadım. Gün içinde araca uzak oluyorum, gereksiz yere devreye girip çevreyi rahatsız etmesini istemedim.

Bu işlemler sırasında kendinden anfili olan JBL subwoofer'ın kabloları çekildi, şasesi alındı.

En son ana ünite montajı yapıldı. Aracın ses kalitesi istediğim hale geldi diyebilirim. Sadece subda konuşmalar sırasında tabiri caizse pırtlatmaları oluyor. Müzikte hiç sorun yok. Sesi yarıdan aşağı aldım, ana ünite üzerinden eq üzerinde bas en dip seviyelerde, crosover ayarlarından alçak frekansların hepsini (bas sesleri) kapı kolonları yerine sub'a yönlendirdim. Bu şekilde kapılar tiz görevi görüyor. Tweeter takalım gerekirse dedim ancak ses yeterli tize sahip olduğu için çınlama sorunu olmaması için vazgeçtik.

Tüm işlemler bittikten sonra muz silecek tavsiye ettiler. O da aradan çıksın dedim. Arka sileceğe dahi uydu. 3 adette muz silecek aldım.

Bu tip işlemler için referans olarak verebilirim.

Me-Te Elektronik

Sahipleri : Levent Aydın ve Mehmet Semih Ensari

Adres: İvedik cad. No: 98/A Yenimahalle - Ankara

Tel: 0312 343 43 00

Bu arada ikinci el ana ünitemi çok beğendiler. İnternetten bu kadar temiz bulunabileceğine şaşırdılar. Ünitenin metal çerçevesinin tırnakları bile yerinden oynamamıştı. Daha önceki sahibi Hyundai Starex'te kullanmış. Çerçevesi bile hiç kullanılmamıştı. Hatta Hyundai'ye uygun soketleri ile geldi elime. Avx serisi JVC'nin ekranlı modelleri. 22,33,44,55,77 modelleri tek din. 22 olan modelde 44'ten farklı olarak bluetooth yok. 33 olan model eski bir model. Ünitenin sol tarafında dokunmatik olan bölüm bu modelde düğmeli tadarlanmış. 77'de ise ana ünitenin ön bölümü tamamen ekran. 55 aynı modelin bluetoothsuzu. Ben uzun dikdörtgen ekranı beğenmedim. Ayrıca tamamen dokunmatik olduğu için ekranın orta bölümleri esniyordu. Benim tercih ettiğim model cam gibi sert bir plastik yüzeye sahip. Esnemiyor. Ekran bölümü ise cam yüzeyin biraz gerisinde. 3,5" ekranda film bile izlenebiliyor. Önceki sahibi sağolsun içinde yabancı klipler olan bir cd ile gönderdi, gayet güzel görüntü veriyor.

Ses kalitesi ise gerçekten JVC'den beklediğim gibi. Detay ayarları ile çok fazla seçenek tercih edilebiliyor. Ekranın görselliğe katkısı çok büyük. Bu sayede balans ayarı bile gayet kullanışlı. I-Pod, Usb, Dvd, Cd, Mp3, minik bir aparatla sd cart okuyor. Far açılınca ışık seviyesini düşürüyor. Tabi bu özellik kapatılabiliyor. Kumandası detaylı. Tüm fonksiyonlar kumandandan yürütülebiliyor.

Ses açıp kısması biraz zor, alışkanlık gerektiriyor. Bu nedenle şimdilik kumandayı kullanıyorum. Radyo net çekiyor. Dualzone özelliği ile yolcular film izlerken, şöför aynı anda müzik dinleyebiiliyor. Ön bölüme aktif centre hoparlör konulmak ve hoparlör bağlantılarının uygun yapılması koşulu ile 5.1 Dolby Digital film izleyebilip, Dolby Prologic olarak stereo kayıtları dinletebiliyor. Tabi bizde şu an bu bağlantı yok. Yanlız tam inceleyemedim ama kulaklığa sanırım dolby efekti ile ses gönderebiliyor.

Bluetooth bağlantısı ile Galaxy S2'yi gördü. Kapalı garajda olduğum ,çin telefon tam çekmiyordu ama arama yaptı.

Birkaç fotoğraf çektim. Hava kararmıştı, resimer çok güzel çıkmamış olabilir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu
(düzenlendi)

JVC baya iyi duruyor fiyatı ne kadar

tarihinde Ercan Mürtezaoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

JVC baya iyi duruyor fiyatı ne kadar

650.-TL'ye ikinci el olarak aldım Ercan Bey.

saygılarımla.

Çok güzel olmuş, güle güle kullanın. :nazar:

Geniş bagajın niye tercih edildiği belli oldu şimdi. :biggrin:

Ekran Kenwood gibi büyük değil. Yine de tek din için oldukça tatminkar bir ekran. Bagaj konusunda haklısınız Ahmet Bey. Araçların bagaj genişliklerine bakarken subwooferdan sonra ne kadar boşluk kalır diye bakıyordum. Yarı station araç denk gelmesi beni rahatlattı.:))

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren Bey elinize sağlık çok güzel olmuş.Ahmet Abinin dediği gibi bagajın geniş olmasının avantajını çok iyi kullanmışsınız. Güle güle kullanın.

SAygılarımla.

Yorum bağlantısı

Güzel günlerde kullan Evren.Çok güzel gözüküyor. :nazar:

Teşekkür ederim Bahadır Abi. Biraz içimde kalanları bu araca uyguluyorum.

Ben henüz arabada film izlemiş değilim. Veya geniş ekranı değerlendirebileceğim başka bir şey yapmış değilim. Olaya bu açıdan bakınca, bence ekran boyutu gayet yeterli. Cihaz da çok güzel ve kaliteli. Hatta tahminime göre, ses kalitesi Kenwood'dan daha iyidir. Bence çok iyi bir seçim yapmışsınız. :good1:

Güle güle kullanın.

Bu 4. JVC maceram olacak. Çok düşük model olanını 91 Mazda 323'ün orjinal teybi bozulunca yurtdışından ablamlara sipariş etmiştim. Arkada Sony'nin 6*9 3 yollu hoparlörleri ile ön kapılarda mazdanın orjinal hoparlörleri ile gayet güzel sonuç vermişti. En düşük modeli olmasına rağmen sesinden memnun kalınca, Mondeo'yu (MK2) aldığımda kasetçalarını ve hoparlörlerini değiştirmek istedim. Araca hemen hemen tüm bütçemi ayırınca, arka kapılara 5*7 JBL, ana ünite olarak da JVC'nin ortalama bir modelini tercih ettim. Aklımda hep LHX 552 vardı ama "0" fiyatı pahalı gelmişti bana. Satınaldığım yerde ikinci el standda vardı ama onu sattık dediği için bahsettiğim modeli aldım. Aracın iç ambiyansına uymayan renklerden oluştuğu için o modele biraz üvey evlat muamelesi yaptım. Aslında ön tarafı açılıp cd yükleyebilen artistik bir cihazdı ama ön hoparlörleri bile orjinal olarak kullanmaya devam ettiğim, arkada 5*7 JBL'lerin çok tat vermediği hoparlörler ile eskisine göre daha güzel ama hep arayış içinde olduğum dönemde JVC ile beraber tüm sistemi değiştirme aklımın köşesinde oldu.

Yaklaşık 1 sene sora aracın tüm hoparlörlerini kasnak yardımı ile 5*7'den 17cm yuvarlak pionerr ile değiştirerek, anan üniteyi LHX 552'ye çevirerek arkaya da Mazda'ya koyduğum sub'ı alarak hayatımdaki en radikal ses sistemini kurdum araca. Kaliteli ses alıyordum ve camlarıkapadığımda çevreye rahatsızlık vermiyordum. Üstelik anfi, companent vs. gibi detaylar olmadan aradığım sesi bulmuştum. Bu arada LHX 552 farklı bir cihazdı. En güzel özelliği ekranı ve ses düğmesi üzerindeki rengi istediğiniz renge getirebiliyordunuz. Böylece aracın içindeki renk uyumu da müthiş olmuştu.

Mk3 Mondeo'yu ararken, MK2'den aldığım JVC ve JBL'in montajını yapmayacağımı hiç düşünmemiştim. Araca ilk oturup, radyoyu açtığımda beklediğimin çok üzerinde ses alınca ve double din yuvasına tek din montajı yaparak ön paneli katletmek istemediğim için JVC ve JBL bekleme dönemine girdiler. Sonrasında JVC'yi çok sevdiğim bir arkadaşıma, yeni aldığı çok temiz aracında kullanması için hediye ettim. Elektronik cihazı kullanmadan saklayarak bozulmasına neden olmaktansa, bir araçta kullanılması beni daha çok mutlu edecekti. Ancak özellikle Kenwood gibi kaliteli double dinleri, gördükçe, sizlerden de olumlu yorumları gördükçe içimde hep gel gitler oldu. Bu arada ikinci araç gündemime girince bu hevesimi yeni araca sakladım.

Aslında ben bu ana üniteye daha aracı almadan 1 ay önce karar vermiştim. Uzun süre arayış döneminde olmamak için öncesinde modelleri araştırıp, ikinci el ilanlarını ve sıfır rakamlarını hesap edip, bütçemi oluşturmuştum. Sadece JVC baktım, başka marka olursa Alpine veya Kenwood'a yönelecektim. Aracı aldığımın ertesi günü de pek adetim olmamasına rağmen, ikinci el siparişini verip aldım.

Açıkçası ana üniteyi çok beğendim. Hem ikinci elel göre temiz, hem de ilk defa böyle ekranlı bir model kullandığım için farklı geldi bana. Ses kalitesi gayet güzel. Pionerrlar tiz konusunda başarılı oldukları için eski aracımdaki sesi tekrar duymak beni ziyadesi ile mutlu etti.

Eski sistemin fotoğraflarını daha önce eklemiştim, konusu geçmişken yine ekleyeyim.

Mk2 ve LHX 552

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Hayırlı olsun evren abi.Bizim kuzende kendi takmış clio2sine ama clionun arka taraf çıkıntılı olmadığı için içeriye camın oraya takmış hemen.Kirlenmiyor hem bu şekildede.Teybininde aynı seninki kadar bir ekranı var ama gayet tatminkar gözüküyor arka taraf.Tek eksik yanı kızılötesi olduğu için ve aracın içinde olduğu için arka cam parlıyor bunu dışında bir sorunu yok.Sizinki ondan daha iyi verim verecektir akşamları bence.Kazasız cezasız

Teşekkür ederim. Benimkinde kızılötesi var mı bilmiyorum açıkçası Mehmet. Sanki ledler var gibi geldi kenarında ancak gece siyah beyaz gösteriyor.

Evren Bey elinize sağlık çok güzel olmuş.Ahmet Abinin dediği gibi bagajın geniş olmasının avantajını çok iyi kullanmışsınız. Güle güle kullanın.

SAygılarımla.

Sağolun Mehmet Bey.

Sizde güle güle kullanın Evren Bey, woofer benim eskiden kulladığım model.

Teşekkürler Ali Bey.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

İlk defa DVD okuyan bir ana üniteye sahip olunca yaklaşık 3,5gb'lık müzik dosyasını standatr windows xp üzerinden DVD'ye yazdırdım. Ancak bugün sabah DVD'yi okumadı. DVD Verbatim marka. Bugün Nero kullanıp bir daha yazdırmayı düşünüyorum. Başka dikkat etmem gerekn bir şey var mıdır? Kopya müzik cd'leri okumada herhangi bir problemi yok cihazın.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Düşük hızda yazdırın

R+ R- yazar dvd lerde onu da ayrıca deneyebilirsiniz, iki ayrı dvd tipi vardır.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Evren,Aynı işlemi Hem R- ve hemde R+ DVD ler için ayrı ayrı yap.Bazende dvd yi yazdırırsın normaldir ama okuturken hatalıdır okutamazsın(sıkça rastlanan bir durumdur bu).aynı işlemi birdaha yapmalısın.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı

Düşük hızda yazdırın

R+ R- yazar dvd lerde onu da ayrıca deneyebilirsiniz, iki ayrı dvd tipi vardır.

Evren,Aynı işlemi Hem R- ve hemde R+ DVD ler için ayrı ayrı yap.Bazende dvd yi yazdırırsın normaldir ama okuturken hatalıdır okutamazsın(sıkça rastlanan bir durumdur bu).aynı işlemi birdaha yapmalısın.kolay gelsin.

Bahadır Abi, Çağlar Bey; teşekkür ederim. Benim dvd'ler DVD-R. Tekrar deneyeceğim, dediğiniz gibi.

Hayırlı olsun, güzel olmuş.

Sağolun Ali Bey.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Bide yazdırdığın DVD leri başka bi okuyucuda denemeyide unutma. :rolleyes:

Yorum bağlantısı

Hayırlı olmuş.Güzelmiş.Güle güle kullanın...

Teşekkür ederim Mustafa Bey.

Hayırlı uğurlu olsun.

Sağolun Hüseyin Bey.

Bide yazdırdığın DVD leri başka bi okuyucuda denemeyide unutma. :rolleyes:

Bahadır Abi, Nero ile en düşük hızda yazdırırarak ve nero üzerinden dosyaların üzerinden geçerek JVC'ye okutmayı başardım. Yanlız bir sorun var, Yaklaşık 4.5gb'lık veriyi okuması 7-8dk. sürüyor ve ana ünite her açılışta bu süre geçiyor. Yani ayrı ayrı dosyalarla tam dvd kapasitesinde dosya yüklemek uzun yol haricinde efektif değil. Kısa mesafeler için en iyi çözüm, normal cd hazırlamak. Belki klasör yapmadan tüm şarkıları dvd'ye atarsak açılış süresi hızlanabilir. Bir dvd'de bu şekilde deneyeceğim. Usb üzerinden flash disk okuma süresi de uzunmuş, almadan önce okumuştum. Hızlı okuma için I-Pod seçeneği ise mevcut.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir
(düzenlendi)

Klasör yapmadan şarkı bazında dvd yapmakda çok uzun süre alır,düşünsene her şarkıyı ayrı ayrı yazdırdığını,günler sürer.

Yanlız açılışın o kadar uzun sürmesi bana normal değil gibi geldi.

tarihinde Bahadır Akdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Vatan Bilgisayar'ın indirim kampanyası ile aldığım Philips boş cd'leri JVC severek okudu. Evdeki Memorex cd'lerin hiçbirini açmıyordu. JVC'nin üst modellerinde bu durum hep oluyor. Neyseki 6cd, 1 dvd ziyan ederek, durumu kurtarmış oldum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Kullanıcı olarak geri görüş kamerasından memnun kalmadım. Özellikle yoğun kış şartlarında sürekli temizlenmesi gerekiyor. Eğer temizse de sabah üzerinde buğu oluştuğu için aktif kullanımda pratik değil. Su ve tozdan daha korunaklı olması için cam arkasına montajı daha doğru ama bu sefer de açı problemi ortaya çıkacak. Neyse bir hevesle yaptırdık fakat park sensörü daha mantıklı geliyor şu anda bana.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren bey bu konuyu geri görüş kamerasını sormak için açtım. Onuda yazmışsınız memnun olmadığınızı. Ama kurduğunuz sistemden memnunsunuz. Oynanmayacak bir arabamın olması ne kadar kötü :) Yaza doğru çift egzos denemesi yapacağım gibi :)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Ses kalitesinden memnunum ama kamera kullanışlı değil. Güzel bir donanım olmasına rağmen üzerinde silecek çalıştırmadıkça ya da konumlamasını araç içine almadıktan sonra fonksiyonellikten biraz uzak Mehmet Bey. Yanlız size ufak bir sır vereyim, eğer çok baslı müzik sevmiyorsanız(ki ben uğultulu bas sevmem) Mondeo'nun ses sistemi gerçekten çok dengeli. İlla ki daha detaylı, tizi, midi, bası ayıran audiofil kulağıyla ses alınmak istenirse, Ali (Eliöver) Bey'in dsp'li sistemi ve Ahmet(Kıyak)'in koltuk altı bas birleşimi ile aracın orjinalliği bozulmadan inanılmaz kaliteli ses alınabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...