İçeriğe Yönlendir

Kornama Su Kaçtı !

Emre Bozkurt

Recommended Posts

Emre Bozkurt

Arkadaşlar izmirde geçen günkü yoğun yağmur nedeni ile , malum focus 1 de alt koruma yok doğal olarak kornama su kaçtığını düşünüorum , çünkü o yağmurda birden çalmamaya başladı. Forumda araştırdım bununla ilgili bir makale göremedim , internette de araştırdım ama birşey bulamadım. Bunun tek çözümü kornayı değiştirmek mi ? yoksa başka bir alternatifi var mı ? Şimdiden Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Emre Bozkurt

Zaten orjinal kornamı 1 ay önce değiştirmiştim , yeni aldığım kornada sanırım su nedeniyle bozuldu , zaten tek korna war, Sesi elektrikli bisikletin kornasından bile az ve boğuk çıkıyor şuan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Doğru çift korna eskidendi :D

Sesi kısıldıysa.. sudandır.. Korna ucuz.. dert ettiğinize değmez..

fordburada.com'dan alıverin..

Yorum bağlantısı
Emre Bozkurt

daha yeni değiştirdim 1 ay olmadı 80 tl verdim , her ay 80 tl vermektense belki bir çözümü vardır diye düşünmüştüm ama malesef yok sanırım neyse artık yenisini almaktan başka çare yok gibi .Teşekkürler cevaplar için.

Yorum bağlantısı
Emre Bozkurt

hella Kafesli korna alın 90 cm su geçişlerinde bile sorunsuz Çalar Takribi olarak fiyatı 85 TL birdaha Korna derdiniz Olmaz

OFF-ROAD oyunlarında 90cm Su geçişi vs yaptım 2 takım vardı hiç bir sorun yaşamadım Hatta su içinden geçerken bile çaldım :)

http://www.modacar.c...productId=71585

Alıcam 20 liraya bozuldukça değiştiricem , yağmurlar arttı yoksa kornaya araba parası vericez kışı atlatana kadar... İlgi için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Orjinal Focus kornası 98 tl olunca insan üzülü veriyor :)

98 tl'mi bozulursa almam herhalde. Düdük alır onu öttürürüm. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren

2011 EKİM fiyat listesi elimde oradan bakıyorum :)

Doğrudur Can. Bende Fiestanın kapı direklerindeki plastiğin tek parçasına 70 tl vermiştim zamanında. Otomobil firmaları asıl parayı yedek parçadan kazanıyor vallahi.

Yorum bağlantısı
Levent Güdü
(düzenlendi)

Vuvuzella almak daha mantıklı olur :)

:)) çok sorun değil aslında.. bizim arabaının kornasına da kaçıyor hava kuruyunca kornaya bastıkça içindeki suyu atıyor.. o atma esnasında kornanın sesi yerine gelmeye başlıyor... arda ki geçiş çok da komik oluyor :D

tarihinde Levent Güdü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emre Bozkurt

Arkadaşlar bu tarz bir sorun yaşıyan olursa diye söylüyorum kornaları sökün içinden bol miktarda su çıkacaktır , kendim bizzat denedim söktüm içini açtım iyice kuruttum , taktım ve sorunsuz eskisi gibi çalışıyor. Malum focus 1 de alt koruma olmadığı için birde kendime kornaların içine su kaçmaması için ufak çaplı bir alt koruma yaptım şuan yağmur çamur kullanıyorum.Umarım bu yöntem sizlerede yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kaç yıldır focus kullanıyorum hiç başıma gelmedi..Acaba bende korna yerine başka bir şey mi var :)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Cafer Akyıldız
(düzenlendi)

Köy yolarında aşırı toz su dan benim kornamda bozuldu (focus-1 Ambiante) Söktüm ne yaptıysam olmadı düzelmedi çok az boğuk bir ses çıkarıyordu. Bende 15 tl iki adet basit kornalardan aldım bozulan kornamın soketini söküp ucuna kablo bağlayarak iki kornayıda eski kornamın olduğu yere monte ettim. Yaklaşık üç senedir o şekilde kullanıyom 2 korna olunca eskisinden biraz fazla ses çıkarıyor o yüzden mümkünse kullanmamaya çalışıyorum....

tarihinde Cafer Akyıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan

Benimkine de su geçmişti garantiden değişmişlerdi.Sonra tekrar sesi kısıldı.Kuruyunca düzeldi:)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Al bir tane çat çat korna olsun bitsin... :D

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

bizim connectin kornası sürekli nezle oluyordu bip bip taktım.Toyota kornası.... :D

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mert Üçkaleler

Benim kornaya su kaçıp kaçmadığı konusun da emin değilim ama uzun bir zamandır kafasına göre bazen çalıyor, bazen çalmıyor :)

Çaldığı zaman hiç bozulma yok orjinal sesi. Bazen arabaya bindiğimde ise nokta ses çıkmıyor,

Acaba kornamı bozuk yoksa soketler de v.s bir sorun mu vardır?

Birde bu kornanın yeri tam olarak neresi?

Yorum bağlantısı
Melih Bozkurt

Benim kornaya su kaçıp kaçmadığı konusun da emin değilim ama uzun bir zamandır kafasına göre bazen çalıyor, bazen çalmıyor :)

Çaldığı zaman hiç bozulma yok orjinal sesi. Bazen arabaya bindiğimde ise nokta ses çıkmıyor,

Acaba kornamı bozuk yoksa soketler de v.s bir sorun mu vardır?

Birde bu kornanın yeri tam olarak neresi?

Çalma ile ilgili sorunun cevabını Mehmet Abi vermiş zaten. Kornanın yeri de sol farın altında kalıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...