Guest Murat Uzunyol 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 aracıda 10 lira civarı bi mazot vardı eminim normal bir şekilde giidyordum dik bi yokuş vardı oradan normal bir şekilde çıktım tam tepe bitmişken araç stop etti , 2 arkadaş itti kenara çektik aracın önünü aşşağı getirip sallayıp marşa bastım 2-3 kere almadı vurduraym dedim oda olmadı bi müddet bekledikten sonra bikaç defa daha almadı araç sonra kenara çektik, hava yapma gibi bi durum olmuşmudur nasıl havası alınır bilgi veririsenz sevinirm.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Öncelikle; Dizel araç asla vurdurulmaz. Vurdurma işlemi de aküsü biten araç için yapılır. Hava yapmıştır, sağ fara doğruydu galiba, vak vak pompası vardır, taş gibi olana kadar sıkıp bırakın, sonra iki ya da üçüncüde marş almalı. Yine almıyorsa servise gidecek... Yorum bağlantısı
Guest Murat Uzunyol 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Öncelikle; Dizel araç asla vurdurulmaz. Vurdurma işlemi de aküsü biten araç için yapılır. Hava yapmıştır, sağ fara doğruydu galiba, vak vak pompası vardır, taş gibi olana kadar sıkıp bırakın, sonra iki ya da üçüncüde marş almalı. Yine almıyorsa servise gidecek... aracım focus 2 tam olarak resim ile gösterme şasınız olursa çok memnun olurum yarın kesin halletmem gerekir Yorum bağlantısı
Çağdaş Hatırnaz 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Tabi herşeyden önce aracınıza biraz yakıt ekleyin. Yorum bağlantısı
Guest Murat Uzunyol 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Tabi herşeyden önce aracınıza biraz yakıt ekleyin. Araba tekleyip stop ettikten sonra çalıştırmayı kesinlikle denememek lazım,heleki vurdurmayın aracı..Bu durumu daha da kötü hale getirecektir. Eğer araç stop eder etmez yakıt ikmali yapar ve sonrasında marş basarsanız, biraz da aracın burnunu aşağı getirebilirseniz aracınız büyük ihtimalle çalışacaktır. Ama yakıt bittikten sonra marşa basmışsanız araç daha zor çalışacaktır. - Mazot filtresinden havayı almak. Bazı araçlarda filtre yanında veya önünde havayı almak için elle sıkılabilecek bir vakum pompası vardır. Olmayanlarda da filtre sökülür ve vakumla hava alınır. - Aracın burnu aşağı getirilir ve yakıtın mazot pompasına araç çalışmadan ulaşması sağlanır. Ağır vasıtalarda imkansızdır. - Aracın hava emişinden, yani emme manifoldundan içeriye yanıcı bir sıvı püskürtülerek motorda patlama sağlanır. Yanma odasına yakıt giremediği için ilk hareketini alamayan motor böylece ilk hareketini hava filtresinden emme manifolduna püskürtülen yanıcı malzeme ile kazanır, çalışır ve mazotu depodan kendiliğinden vakumla çeker. Üçüncü durumda öyle her yanıcı, uçucu malzeme kullanılmaz. Dizel motorda gaz kelebeği olmadığı için patlama dışarıya da sıçrayabilir. Veya dizel motoru benzinle çalıştırır gibi bir etki de oluşturabilir. Ancak ilk çalıştırmada bundan faydalanılacağı için sorun oluşturmaz. Ehil değilseniz ve özel sıvı yoksa bunu uygulamayın. Her ne olursa olsun dizel bir araçta kesinlikle depo bitene kadar aracı sürmeyin... Depoda az bir miktar yakıt olsa dahi özellikle yokuşlarda hava yapabilir. Edit:imla.. herşey için çok saoln yakıt ikmali yapıp halletmeye çalışacağım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 1. tdci motorlu bir arabayı asla vurdurma ile çalıştırmaya kalkmayın 2. mazotu biterek kendi stop etmişse, depoya en az 10-15 lt. mazot konmalı ve cihaz ile hava alarak çalıştırmalı 3. focusta manuel vakvak yoktur, servise çekilecek 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Kusura bakmayın ve de yanlış anlamayında,10 tl lik mazota güvenip aracın üstüne çıkılırmı..? 25-30 milyarlık araca biniyorsunuz ve 10 tl lik mazotla yola çıkıyorsunuz..ben bu durumu, iphone 4 telefonu olupta, kontörü olmayanlara benzettim.maddi durumunuzdan dolayı mazot almamış olabilirsiniz ancak bu durumdada araca binmeniz bence mantıksız..böyle bir durumda aracınızda oluşacak hasar size ciddi sıkıntılar yaratır ve sizi çok üzer.. Umarım ciddi bir sorun çıkmaz ve bu durumu bi daha yaşamamak adına size iyi bir deneyim olur.. 11 Yorum bağlantısı
Guest Murat Uzunyol 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 (düzenlendi) Kusura bakmayın ve de yanlış anlamayında,10 tl lik mazota güvenip aracın üstüne çıkılırmı..? 25-30 milyarlık araca biniyorsunuz ve 10 tl lik mazotla yola çıkıyorsunuz..ben bu durumu, iphone 4 telefonu olupta, kontörü olmayanlara benzettim.maddi durumunuzdan dolayı mazot almamış olabilirsiniz ancak bu durumdada araca binmeniz bence mantıksız..böyle bir durumda aracınızda oluşacak hasar size ciddi sıkıntılar yaratır ve sizi çok üzer.. Umarım ciddi bir sorun çıkmaz ve bu durumu bi daha yaşamamak adına size iyi bir deneyim olur.. Kardeşim 10 ufak bir işim vardı. 2 km'lik yol gittim, yoksa her zaman böyle gezen birisi değilim. Bu kadar yüklenmene gerek yoktu. 1. tdci motorlu bir arabayı asla vurdurma ile çalıştırmaya kalkmayın 2. mazotu biterek kendi stop etmişse, depoya en az 10-15 lt. mazot konmalı ve cihaz ile hava alarak çalıştırmalı 3. focusta manuel vakvak yoktur, servise çekilecek Peki usta çağırsak o halledemez mi konuyu? Yada 1 gün geçtikten sonra tekrar marşa bassak alma şansı var mı? 8 Aralık 2011 tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Hava alma aparatı manuel ise, kompresyonsuz çalışan seyyarlardan ise, yolda da yapabilir ama komple mazotu bitmişte biraz zaman alır. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 Yüklenmek gibi bir niyetim yok..benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız..olay 2 km gidip gitmemek değil..veya sürekli öyle geziyorsunuz diye bir şey de ima etmedim..ancak riske girmeye değermi..bana kalırsa değmez.zaten sonuç olarak başınıza gelen olaydada bu açıkça belli oluyor.bazen böyle hatalar yapabiliyoruz.Ancak önemli olan bu olaydan ders çıkarmak.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Mesela fiesta' da durum şu; mazot tehlikeli seviyeye inerse önce motor stop eder, marşa basınca çalışmaz, hava alayım diye vakvaktan pompalasanda çalışmaz, aslında havada yapmamıştır (tabii hava yapma arızası yoksa), motor koruma modundadır ve rezerv yakıt vardır, yakıt sistemi bozulmasın diye ecu yakıt sıstemini kapatır, 7 dk. bekleyip marşa basınca şak diye çalışacaktır, koruma modu kapalıdır artık, Allah ne verdiyse modundadır motor, bundan sonra 1-2 km daha gider ve tam hava yapar pompanın canına okursunuz, fiesta da mazot bitti yolda kaldınız, hiç kurcalamadan mazot ekleyin, ekleyene kadar süre zaten geçecektir, başka sorun yoksa araba çalışır. Focusu bilmem, belki ondada bu sistem vardır. 1 Yorum bağlantısı
Çağdaş Hatırnaz 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Bagajda 5 litre mazot tutmaktansa depoda her daim 5 litre mazot tutsak daha iyi olmaz mı? 5 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Bagajda 5 litre mazot tutmaktansa depoda her daim 5 litre mazot tutsak daha iyi olmaz mı? Ya da çift yakıtlı araç benzin+lpg. Hem ucuz hem bitme derdi yok. Biri biterse diğeriyle devam. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Ekstra bir durum dışında veya acil bir şey yok ise depoyu asla çeyreğin altına düşürmem..bu herkeste farklıdır..bazılarıda tam depo dolaşır.Kullanınca sürekli tamamlarlar.ama ne olursa olsun depoyu son litrelere kadar kullanmak çok sakıncalıdır.Benim görüşüm bu yönde.Bunu bir tavsiye olarak sunmak kimseyi rahatsız etmez heralde.. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Bagajda 5 litre mazot tutmaktansa depoda her daim 5 litre mazot tutsak daha iyi olmaz mı? :bravo: :bravo: Yorum bağlantısı
Guest Murat Uzunyol 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Haklsınız kardeşlerim Bugun aracın yanına gittim 15 liralık mazot alıp depoya aktardım yanımda arabadan anlayan biri vardı bu araç hava yapmış vurdurmazsak çalışmaz dedi vurdurduk çalıştı 1 Yorum bağlantısı
Çağdaş Hatırnaz 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 İyi bari bir sıkıntı çıkmadı Bir musibet bin nasihatten iyidir. Bir daha hiç yolda kalmazsınız. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Haklsınız kardeşlerim Bugun aracın yanına gittim 15 liralık mazot alıp depoya aktardım yanımda arabadan anlayan biri vardı bu araç hava yapmış vurdurmazsak çalışmaz dedi vurdurduk çalıştı Vurdurmakla yakıtın alakasını kuramadım... Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Söylediklerimizden alınganlık yapacak bir şey yok..Burda herkes birbirine yardımcı olmak için var..Biz büyük bir aileyiz..Hataları önceden bilip önlemek her zaman mümkün olmuyor..Ancak önlem almak biraz olsun hata yapma şansımızı düşürür..Bizim tek amacımız budur..Bu arada bu sıkıntıyı böyle kolayca ve de masrafsız halletmenize sevindim.. 1 Yorum bağlantısı
Guest Murat Uzunyol 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Söylediklerimizden alınganlık yapacak bir şey yok..Burda herkes birbirine yardımcı olmak için var..Biz büyük bir aileyiz..Hataları önceden bilip önlemek her zaman mümkün olmuyor..Ancak önlem almak biraz olsun hata yapma şansımızı düşürür..Bizim tek amacımız budur..Bu arada bu sıkıntıyı böyle kolayca ve de masrafsız halletmenize sevindim.. Tekrar yardımcı olmaya çalıştığınız için çok sağolun Fordclub ailesi emin olun birdaha zorda kalmadığım sürece aracı mazotsuz brakmayacağım ama ndn dizel araç vurdurulmaz onu anlamadım_ Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Tekrar yardımcı olmaya çalıştığınız için çok sağolun Fordclub ailesi emin olun birdaha zorda kalmadığım sürece aracı mazotsuz brakmayacağım ama ndn dizel araç vurdurulmaz onu anlamadım_ Kitapçığında öyle yazıyor. Turbo lu araçları vurdurarak çalıştırmayın zarar verirsiniz diyor. Biz kitabın yalancısıyız En azından bir daha ışığı yanar yanmaz biraz mazot almanda fayda var. Geçmiş olsun... Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Kuzenim Focus II var onunda başına böyle bir durum gelmiş ti Yunan Sınırından Türkiye girerken Tam pazar kulede bitmiş ben mazot alıp gitmiştim yanındaki arkadaşı enjektörleri söküp havasını almıştı tek tek nası yaptı tam net olarak görmedim ama işlem epey sürmüştü. Galiba içine kolonya falan sıktı diye aklımda kalmış kuzeninizin durumu biraz mecburi olmuşş... Yorum bağlantısı
Çağdaş Hatırnaz 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 Türkiye'den Yünanistan'a girerken bitti desen tamam ama tam tersi enteresan. Bence sınır kapısına en yakın benzinlikten depoyu doldurması lazımdı zira sınırı geçince 4 liraya almak var 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 (düzenlendi) Dizel vurdurulmaz, çünki; sıkıştırma oranı vs. benzinliden farklıdır yani benzin motoru vurdurunca daha rahat dönerken dizel kompresyon yüzünden zor döner, tepkisi daha serttir, vurdururken aktarma organlarına motora dengesiz yük biner, zarar verirsiniz, ayrıca gelişmiş elektronik donanımlı bu makinalar bu esnada zarar görür, elektrik olmadığından enjektörler bile düzgün çalışamaz gibi, ecu bozulabilir ayrıca, eski kamyonları bmc leri falan vurdurmayla çalıştırın, onlara birşey olmaz, günümüz dizeller takviye ile ve onunda prosedürü uygulanarak çalıştırılır. 9 Aralık 2011 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsa Demirtuğ 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 1. tdci motorlu bir arabayı asla vurdurma ile çalıştırmaya kalkmayın 2. mazotu biterek kendi stop etmişse, depoya en az 10-15 lt. mazot konmalı ve cihaz ile hava alarak çalıştırmalı 3. focusta manuel vakvak yoktur, servise çekilecek Başımıza geldi hava yapma durumu,fakat servisle uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum,kaputu açınca motor su kabı'nın sağ tarafında bulunan klipsli hortum birleşim yerlerinden yeşil olanı ayırıp,sağ taraftan gelen hortumu ağızla mazot gelene kadar vakumlamak ve bunu birkaç defa tekrarlamak gerekiyor,sonrasında sisteme yeniden hava dolmadan hortumu yerine takıp çıt sesini duymak gerekir,birkaç marş sonunda araç çalışacaktır.Mazot vakumlayamam diyenler servise danışabilirler,saygılarımla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts