Ali Özgen 11 Aralık 2011 Paylaş 11 Aralık 2011 Mondeo S60'dan hem daha iyi yol tutar, hem de daha konforludur. S60'ın iç malzeme kalitesi Mondeo'dan yüksektir. S60'ın menü kullanımı zordur. S60 ikinci elde Mondeo'dan hızlı değer kaybeder. İç-dış görünüm, aksesuar, donanım kişiye göre değişir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2011 Paylaş 11 Aralık 2011 S40, focusdan daha az değer kaybediyor, orantılarsak S60 a? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Aralık 2011 Paylaş 11 Aralık 2011 Volvonun optimum sonuç vereni bence S40, fiyatı çok değil, donanımda güzel, daha üstü modelleri daha çok farklı olayım diyenlere ve parası olanlara hitab ediyor gibi, bu paralara daha iyilerini alabiliyorsunuz, s60 o fiyata D3 dizel 163 hp versiyon olsaydı tam olurdu, düşününce banada fazla geldi fiyatı. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 11 Aralık 2011 Paylaş 11 Aralık 2011 (düzenlendi) volvo mu mondeo mu bilmem. ancak bildiğim birşey var ki; bir Türk erkeği bir arabayı kafaya koymuşsa neyder eder o arabayı zihninde dünyanın en güzel arabası yapıp alır. dinliyormuş gibi görünse de çevresindekilerin kıyaslarına ve telkinlerine pek kulak asmaz. (çünkü her Türk asker doğduğu gibi aynı zamanda da az buçuk usta sayılır araba işlerinde ). Bu gözünü karartıp satın almayı müteakiben de evlendikten sonra gözünün açıldığı gibi sağa sola gizliden gizliye bakar bakar durur. 11 Aralık 2011 tarihinde Mahmut Şahin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Aralık 2011 Paylaş 11 Aralık 2011 Değer kaybı konusunda haklısınız. Ancak S60 la C-max elma ile armut gibi apayrı. Ben 2 aracıda test ettim.Elma ile armut kadar fark yok.Biraz varda 23,000 tl etmez. Motor aynı zaten içi ve dışı keyfe kalmış. Benim için öncelik motor daha doğrusu teknik veriler olduğundan ona göre değerlendirmeye başlarım.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2011 Paylaş 11 Aralık 2011 Manava gideriz armut almaya baktık güzel değil ya da kazık. Elma alır geri geliriz yani olabilir. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 11 Aralık 2011 Yazar Paylaş 11 Aralık 2011 s40 tercihlerimiz arasında olacaktır... yanı sıra f3'te olabilir... şuan biraz karıştık anlayacağınız üzere sizin yorumlarınıza göre hareket ediyoruz çünkü... Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 F3 için erken , bütün paketleri gelmedi henüz. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 (düzenlendi) Ben bu reklamda Volvo'nun anahtarını görebilirken,Fordun göremiyorum.Bu mantıkla demekki mondeoyla S60 arasında baya bir fark var. Zaten bana göre S60 la Mondeoyu aynı kefeye koymak espiri yapmaktır.Bu arada 2 el değer kaybı ikisindede farklı olacağını zannetmiyorum.Şu anda 2000-2001 s40 lar bile aynı model yılı Mondeodan daha yüksek bir piyasaya sahipken. mondeo ile s60 neden aynı kefeye konulamıyor ki? Siz koymasanızda zaten aynı kefedeler. Ford da Volvo ya ait bir tane parça yoktur ama Diğerinde Ford a ait bir sürü parça vardır. Yakında Ford parçalarınıda arayacak millet Çinlilerin parçaları girmeye başlayınca 12 Aralık 2011 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 Mondeo D sınıfı bir araçtır. Siz beğenirsiniz yada beğenmezsiniz. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 Otomobiller marka marka değil , sınıf sınıf ayrılır. Her marka her sınıf için araç üretebilir. Her sınıfın belli gerekleri vardır , yerine getirildikten sonra her araç birbiri ile kıyaslanır. Sonuç fayda/maliyete bakar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 Heheh Ford baba markadır, elbette kıyasladığımız markalar da baba olacaktır, bazı markalar sa yırtındıkları halde hala uzaktan takipte kalıyorlar Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 (düzenlendi) Hayır değil. Superb D sınıfı, yani a4 ile aynı kefede. Exeo emin değilim ama C sınıfı olması lazım. Audi'deki karşılığı A3. Ben o yazılanları ciddi bulmadığım için cevaplamadım. Bence ilk önce araçların hangi sınıfta olduklarını bilinmeli sonra aynı sınıftaki araçlar gerekirse karşılaştırılmalı. Burda önemli olan Mondeo ve S60 aynı sınıftadır. İsteyen onu beğenir isteyen diğerini, bunları beğenmiyen gider parasına göre araç alır.Mağrifet beğenmediğiniz arabayı kötülemeden diğerinin + larını söyleyebilmektir. 12 Aralık 2011 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 12 Aralık 2011 Yazar Paylaş 12 Aralık 2011 enişteyi s60 tan caydırdım gibi bir şey ben focus 3 diyorum o s40 diyor... az önce telefonda görüştük şimdide astra cosmo'ya kafayı takmış durumda... bu ay içinde bir şey alacak ama oda karar vermedi... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 Opele mi indi, ya etme eyleme, Volvo varken cık cık Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 12 Aralık 2011 Yazar Paylaş 12 Aralık 2011 Opele mi indi, ya etme eyleme, Volvo varken cık cık abi cosmo nun fiyatı 60 bini buluyor nerdeyse s40 la kafa kafaya fiyat konusunda indimi çıktımı bilmiyorum... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 (düzenlendi) abi cosmo nun fiyatı 60 bini buluyor nerdeyse s40 la kafa kafaya fiyat konusunda indimi çıktımı bilmiyorum... S40 la aynı ise bence Volvo alsın, servis vs. onlara bakmıyorum, yani astra ya o para yazık vallahi, hadi insignia olsa ona bile eh derken, olmaaaz izin vermem Volvo alsın, premium sound da ekletsin, olmuşken birde D4 dizel alırsa tokat makinasına döner araba 12 Aralık 2011 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 Fiyata göre sınıf olmaz ki? aks mesafesine göre değil miydi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 Peki aynı sınıfta ve aynı fiyat aralığındaki araçların birbiri ile karşılaştırılmasını doğru görmeyip, fiyatları arasında üç arabalık daha fark olan iki aracı birbiri ile kıyaslamaya benzetmek doğru mu Mehmet hocam? Ayrıca, passat da S60 sınıfında değildir, lütfen... Erkut kardeşimin konusu sapmasın diye de bununla ilgili daha fazla yazmayacağım. diğer açtığım konuyu okuyun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Aralık 2011 Paylaş 12 Aralık 2011 1. exeo = Audi A4 , öyle böyle değil, koltuk/torpidosına kadar birebir aynıdır, farlar tamponlar kaput ucu değişktir o kadar 2. Superb ile Passat ile Audi A6 aynı platform üstüne yapılmıştır, motorun civatasına kadar aynıdır, eski superb resmen passattı, torpido bile aynıydı 3. Mondeo/S-max/S80 aynı platformdur S60 yeni bir platform şahsen incelemedim, biraz arada kalmış gibi, zamane modellerini karşılaştırmak gerçekten güç oldu, üreticiler de yangına körükle gidiyor Yorum bağlantısı
Ali Özgen 13 Aralık 2011 Paylaş 13 Aralık 2011 Mondeo, Passat, Superb, 508, Mazda 6, Insignia, Avensis vs "family car" sınıfındadır. A4, C serisi, BMW 3 serisi, Lexus IS vs "compact executive" sınıfındadır. S60 da otomobil dünyasının çoğu tarafından "compact executive" sınıfta değerlendirilir. Araçları sadece büyüklükleri, genişlikleri ya da aks mesafesine göre sınıflandırmak doğru olmaz. Aynı platformdan farklı sınıfta araçlar yapılıyor. Bunu da en fazla VW grubu yapıyor. Audi, VW ve Skoda aynı platform, motor ve şanzıman kullansa bile Audi diğerlerinden kalite olarak daha yukarıda konumlandırılır. S 60 sınıfı gereği Mondeo'dan daha pahalı olmak durumundadır. Boyutları, motoru aynı olsa bile malzeme daha kalitesi daha fazladır ve öyle olmak zorundadır. Alıcı aradaki fiyat farkının kalite farkına eş olmadığını düşünebilir. Bu araçları birebir aynı sınıfta değerlendirmek yanlıştır ama bu iki sınıf her zaman fiyat/kalite açısından karşılaştırılır. "Family car" alıcısı her zaman "compact executive" sınıfa kayabilir ya da tam tersi olabilir. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 13 Aralık 2011 Paylaş 13 Aralık 2011 İş aradaki fiyat farkını vermeye değer mi değmez mi ona geliyor dayanıyor. Aynı para olsa latidude mi alınır,mondeo mu,s 60 mı .....? diye sorulsa. 85 - 90,000 tl ye çıktıktan sonra 1 yaşında çok temiz Bmw 3,20 dizel yada Amg C 180 ler varken diğerlerine bakmam bile Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 13 Aralık 2011 Paylaş 13 Aralık 2011 (düzenlendi) 85 - 90,000 tl ye çıktıktan sonra 1 yaşında çok temiz Bmw 3,20 dizel yada Amg C 180 ler varken diğerlerine bakmam bile Kesinlikle katılıyorum 184hp, arkadan itiş, dizel daha ne olsun.. 13 Aralık 2011 tarihinde Oğuz Altınada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts