İçeriğe Yönlendir

Avea X3-02 10Tl, 7230 5Tl Kampanyası

Armağan Pekatik

Recommended Posts

Armağan Pekatik

Avea'nın yeni reklamları ekranlarda dönüyor. Tam da benim 5800'ın bozulacağı zamana denk geldi. Aslında amacım ekonomi olarak 7230 du ama kayar kapak kullanmaktan haz etmiyorum. Özellikle ellerim terliyken. O sebepten x3-02 almış bulunmaktayım.

139m8.jpg

Cihazı aveanın 10tl lik kampanyası ile aldım. Malzeme gayet kaliteli ama donanım çok kötü. Önceki cihazlarım N70, N92, N85, 5800. bunlarla ölçüşemez.Karşılaştırmıyorum bile.

3120 Kullanmıştım benzer yazılım var.(Java tipi)

Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyim. Bir kaç yerde okudum cihaz symbian demişler.

-Cihaz symbian değil. Klasik Nokia ucuz işletim sistemi var. Bu sistemin en uyuz olduğum yanı rehberi ve mesajları sınırlandırması. Belli bir limit içerisinde kullanıyorsunuz. İstersen 8gb lik hafıza kartı tak. Yine de verdikleri limiti geçemiyorsun.

-Kamera 5mp olabilir ama mercek gayet kalitesiz. (Carl zeiss olan modellerle alakası yok).

-Ekran piksel piksel hatta dikkatli bakınca pikseller arası boşlukların çizgilenme yaptığını göreceksiniz. Low Defination yani. 2,4" için 240 * 320 px

-Altmenude liste halindeki yazıları 3 derece Hipermetroplar bile rahatlıkla okurlar. Benim için gereksiz. Küçültmenin yolu yok.

-Ekranı zaten eşantiyondan koydukları için telefona ışık, parlaklık ve kontrast ayarı gibi özellikler koyma gereği hissetmemişler. Buna rağmen renkler çok canlı.

-Dokunmatik hassasiyeti kötü. Zaten parmağım kadar ekranı var.

-Tuş dizilimi çakma çin telefonları gibi görünüyor. Bu kadar güzel kasa imal edip bu kadar dandik tuş nasıl yapabilmişler anlayamadım. Hele ilk sıradaki tuşlar daha kötü. Ayrıca tuşlara basmadaki hissiyat dengesiz. Tuşlar geniş olduğu için. Sıfırı kenara kaydırmışlar ama neden * ile # nin ortasına koymamışlar anlamış değilim. Köşedelerdeki tuşlar daha sert çünkü.

-Önde kamerası yok görüntülü konuşmaya izin vermiyor. 3120 de bile vardı.

-Sesi çok kötü değil ama 3120'den kötü.

-Wireless gücü gayet iyi ancak sürekli kullanımda pili 1 gün dayanmaz. Wireless kapalı bile olsa sık görüşme yapan birine göre değil.

Olumlu olarak da sadce boyutları gayet güzel, hafif, ince, şık ve kasası malzeme bakımından gayet kaliteli.(Tuşlar hariç) diyebiliriz.

Sonuç olarak Avea'nın indirimi ile 242 liraya geldi. Lakin piyasada 400 lira civarı bu telefona verilip alınmaz. Memnun değilm tavsiye etmiyorum. 5800'ı bile arayacak gibiyim. Bu kampanyadan yararlanacaklar Sanırım 7230'e yönelse daha iyi olur. Sonuçta ekonomi yaparlar ve o da gayet şık bir telefon (Ekranı çok kaliteli)

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Güzel kampanya olmuş, telefona ihtiyacım var ama avea bulunduğum köyde iyi çekse alırdım aslında X3 02'yi.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

400 liralık telefon için 24 ay taahhüt fazla geldi bana. Hele her gün çekmediği okula girdiğimde ilk aklıma gelen şey,aveayı bırakmak olunca..

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Ankara'nın göbeğindeki Gazi'nin ön bahçesinden çekmiyor Murat. Var gerisini sen hesapla.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Avea ses kalitesi olarak da kötü. Ben Turkcell'den avea geçtiğim ilk hafta çok pişman olmuştum. Zamanla alıştım. (Yarı yarıya fatura ödeyince :))

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ankara Esenboğa hava limanının arkasında Çubuk ilçesi var arkada mutlu köy var, havalimanı görünüyor ve kazıkcell sıfır çekiyor, vodafone ve avea ise full, gıcık kazıkcell, hayatta işim olmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...