İçeriğe Yönlendir

Eibach Yay Sorunu

Misafir

Recommended Posts

2004 model hatchback aracıma 2 3 hafta önce eibach 3.5mm yay aldım.Fakat bir sorum var ön taraf istediğim gibi düştü ama arka taraf yine biraz yüksek.Ön çamurlukla lastik arasına bir bi buçuk parmak girerken arka tarafa 3parmak giriyor.Aldığım yaylar 2ay kullanılmış acaba aynı yaylardan focus hatchback aracında olan varsa yayların oturmuş halinin resimlerini atabilirmi yada benim aracın arkası biraz daha inermi ? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağın Özdemir
(düzenlendi)

3.5 cm biraz az geliyor bizim araçlarımıza biraz havada kalıyor dediğin gibi yeni kasalarda 3.5 cm ideal bence ama 04 e kadar olan kasalarda biraz yüksek duruyor.Bunun yayın kullanılmış olmasıyla alakası yok.Dediğinden daha alçak istiyorsan 5 cm alsaydın keşke.5 cm uygulanmış bir fotoğraf buldum.Yada forum üyelerimizden Emre Akyol'un aracını inceleyebilirsin yanılmıyorsam fk 5 cm uygulanmış onda.

http://www.google.co...=1t:429,r:7,s:0

tarihinde Çağın Özdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

bagaja yük koy. 100 lük şeker çuavalı felan. zamanla oturur.

2 ay kullanılmış diyor Beken. 2 ayda rodajı tamamlaması gerekirdi.. Belki pek yolcusu olmamışdır diye düşünürsek,5 kişi + bagaj + 4 saat yolculukda benim arka yaylar rodajını tamamlamıştı.(yaylarım farklı marka) Benzer bir metod deneyebilirsin :)

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aga ben yaydan anlamam ama ojinal yaylar ile aracın arkası havada :D yük bindikçe arkası düşüyor.

Yorum bağlantısı

Aldığım kişi genellikle tek kullanmıştı öyle söylemişti bana.Bende araçta genellikle 2kişi dolaşıyorum.Neyse okuldan ücretli adam tutup dolaştıracağım artık bir kaç ay boyunca heralde :) :)

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Fotoğraf çekebilirsen durumun normal olup olmadığına daha kolay kanaat getirebiliriz Beken. Bende coil ex 4cm yay takmıştım şuan 5cm'yi buldu,çok iyi oturdu ama amastörlerimi biraz yıprattı malesef.. işleme girmesi gerekecek

Yorum bağlantısı
Çağın Özdemir

Fotoğraf çekebilirsen durumun normal olup olmadığına daha kolay kanaat getirebiliriz Beken. Bende coil ex 4cm yay takmıştım şuan 5cm'yi buldu,çok iyi oturdu ama amastörlerimi biraz yıprattı malesef.. işleme girmesi gerekecek

o zaten kaçınılmaz son semih amortisörleri düşünmiceksin :)

Aldığım kişi genellikle tek kullanmıştı öyle söylemişti bana.Bende araçta genellikle 2kişi dolaşıyorum.Neyse okuldan ücretli adam tutup dolaştıracağım artık bir kaç ay boyunca heralde :) :)

beken ben arabanın daha fazla düşmiyeceğini düşünüyorum o yaylar zaten kullanılmış düşmüştür düşeceği rodaj payı.Sen fotoğraf ekle bir bakalım derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

o zaten kaçınılmaz son semih amortisörleri düşünmiceksin :)

Aynen aynen. Şuanki görüntüsü çok iyi, çamurluk bitip lastikler başlıyor hiç boşluk yok. Yeter ki çukur ve tümseklerden geçme. (bamm gümm :D)

Yorum bağlantısı
Çağın Özdemir

Aynen aynen. Şuanki görüntüsü çok iyi, çamurluk bitip lastikler başlıyor hiç boşluk yok. Yeter ki çukur ve tümseklerden geçme. (bamm gümm :D)

maşallah allah kazasız belasız eğilmesiz bükülmesiz kullandırsın :biggrin: ben spor amartisör kullanıyorum esneme payı da var güzel oldu istediğim kadar da indirdim arabamı öyle yaydaki gibi ses de yapmıyor fazla ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Soner Bahadır

merhaba arkadaşlar.Beken bende 1 hafta önce taktım eibach 3.5 dediğin gibi önler güzel ama arka değişmemiş gibi:)bende genelde 2 kişi geziyorum gerçekten bagaja yük felan atmamız gerekiyormu :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

bagaja yük koy. 100 lük şeker çuavalı felan. zamanla oturur.

100 lük şekeri kim kaybetti de biz bulalım :) Taş doldursa olmaz mı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:p

öyle bi makara vardı bizim burda. zamanında vectrası oaln bi abimiz araba ço ksavuruyor iye bagajda şeker çuvalı ile geziyordu :D

Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır

bu yaylar ile araç muayeneden geçiyormu acaba? yoksa her muayeneye giderken yayları değiştiripmi gitmek gerekiyor

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim dayım oto tamirciliği yaptığı dönemde murat 131 e 2.0 motor takmışlardı.Bagaja da beton dökmüşlerdi :D Bildiğiniz çimentodan beton..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Benim dayım oto tamirciliği yaptığı dönemde murat 131 e 2.0 motor takmışlardı.Bagaja da beton dökmüşlerdi :D Bildiğiniz çimentodan beton..

Taş gibi araba olmuş işte :p

Yorum bağlantısı
Çağın Özdemir

bu yaylar ile araç muayeneden geçiyormu acaba? yoksa her muayeneye giderken yayları değiştiripmi gitmek gerekiyor

muaynede bir sorunla karşılaşmadım.Sadece fren testi sırasında aracım çukura düşerken sürttü biraz :fiuw:

Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır
(düzenlendi)

muaynede bir sorunla karşılaşmadım.Sadece fren testi sırasında aracım çukura düşerken sürttü biraz :fiuw:

teşekkur ederim cevabınız için. peki bu yayların hangisini önerirsiniz hem marka olarak hemde cm olarak birde sadece yayları değiştirmek yetiyormu yoksa çamurluklarda felan bir değişim bi işçilik yapılması gerekiyormu veya lastik jant olaylarınada giriliyormu 2004 focus sedan var

tarihinde Cemalettin Asır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağın Özdemir

teşekkur ederim cevabınız için. peki bu yayların hangisini önerirsiniz hem marka olarak hemde cm olarak birde sadece yayları değiştirmek yetiyormu yoksa çamurluklarda felan bir değişim bi işçilik yapılması gerekiyormu veya lastik jant olaylarınada giriliyormu 2004 focus sedan var

bende de aynı kasa sedan araç var.yay için fk önerebilirim 5 cm.Eibach öneririm biraz daha pahalı ama kalitelidir.Ama tüm yaylar kasislerde çukurlarda ses yapar.Rahat rahat bineyim diyorsanız şaşmazda bu araç alçatma işini amortisörle halleden iyi yerler de var yaya göre biraz daha masraflı ama bana göre daha başarılı hem esneme payı hemde yumuşaklık açısından.

Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır

bende de aynı kasa sedan araç var.yay için fk önerebilirim 5 cm.Eibach öneririm biraz daha pahalı ama kalitelidir.Ama tüm yaylar kasislerde çukurlarda ses yapar.Rahat rahat bineyim diyorsanız şaşmazda bu araç alçatma işini amortisörle halleden iyi yerler de var yaya göre biraz daha masraflı ama bana göre daha başarılı hem esneme payı hemde yumuşaklık açısından.

teşekkur ederim. hiç araştırma yaptınmı maliyeti ne kadar acaba? veya bildiğin konustugun bir tamirci varmı bu işi yapan bi adres verebilirmisin

Yorum bağlantısı
Çağın Özdemir

şaşmazın girişindeki bankanın karşısında (teb sanırım ) Türkoğlu amortisör var orada bu işlemi yapıyorlar.yada Oto Yıldırım var ford servisi onlar yaparlar mı emin değilim ama mutlaka yönlendirirler sizi.hatta bu akşam balık organizasyonu olucak bir çok üyemiz orada olacak onlardan da yardım alabilirsiniz.yada yine şaşmazda dinler oto servis var onların da yönlendirdiği bir amortisörcü bu işi layığıyla yapıyor. ;)

Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır

şaşmazın girişindeki bankanın karşısında (teb sanırım ) Türkoğlu amortisör var orada bu işlemi yapıyorlar.yada Oto Yıldırım var ford servisi onlar yaparlar mı emin değilim ama mutlaka yönlendirirler sizi.hatta bu akşam balık organizasyonu olucak bir çok üyemiz orada olacak onlardan da yardım alabilirsiniz.yada yine şaşmazda dinler oto servis var onların da yönlendirdiği bir amortisörcü bu işi layığıyla yapıyor. ;)

teşekkürler bi araştırayım bütçemede uygun gelirse bende yaptırırım inşallah

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eibach markası üretenin internet adresi: eibach.de , bu sitede 3.5cmlik yay bulursanız bana da haber verin, biz bulamadık da

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...