İçeriğe Yönlendir

Jant Kapaklarım Çok Ses Yapıyor

Ertan Karagülmez

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Demiri çıkartıp tek tek kulaklara sarmak daha mantıklı gibi duruyor..demiri de biraz gerdirip takınca olacak gibi..bir deneyim bakalım.

Yorum bağlantısı

Demiri çıkartıp tek tek kulaklara sarmak daha mantıklı gibi duruyor..demiri de biraz gerdirip takınca olacak gibi..bir deneyim bakalım.

Tercih sizin,ister dediğim gibi,ister istediğiniz gibi yapın.ben en pratik olan şeklini yazdım size.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

dedim bide ben bakayım şu kapaklara. çıkıvericekmiş gibi hepsi. söktüm. şu anda bantlıyorum :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bantı tek tek sardım daha sonra demirleri biraz gerdirip yerlerine oturttum.Sonuç mükemmel oldu...Ses de kesilmişse işlem tamamdır. :)

57hrg.jpg

57hs0.jpg

He, ben bildiğimiz kapak sandım ya :D

Sani dostum ghiadan bahsediyoruz.Ne kapağı :)

dedim bide ben bakayım şu kapaklara. çıkıvericekmiş gibi hepsi. söktüm. şu anda bantlıyorum :)

Tek tek bantlayın güzel oluyor.Yerlerine taktım zımba gibi oturdular :D

Yorum bağlantısı

Çıkarmışken göbekteki logolarıda bir kontrol etseydiniz,ben baktığımda hepsi elimde kalmıştı.hatta birini düşürmüşüm,çıkmacılardan bulana kadar ne çekmiştim.normalde o logolar tek satılmıyor göbek ile satılıyor.göbekte sanırım 50-60 tl birşey.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bantı tek tek sardım daha sonra demirleri biraz gerdirip yerlerine oturttum.Sonuç mükemmel oldu...Ses de kesilmişse işlem tamamdır. :)

Sani dostum ghiadan bahsediyoruz.Ne kapağı :)

Şaşırdım bir anda yahu :fiuw:

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

benim aracın kapakların teki orjinal 3ü çakma :) çakmalar ses yapıyor orjinal fiyatı 58-60 TL tane bende bant sarıyım cok ses yapıyor

birde logo ları solmuş . Sıfır Çakma kapak arıyorum ama bulamadım :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Logoların ayrı satılmaması çok normal.Çünkü göbeğe kolayca sökülüp takılacak bir yapısı yok.

Yorum bağlantısı
Mert Türk

dün yaptım.söktüm ve bant sararak geri taktım sesi kesti şimdilik...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cumhur Şengezer

Arkadaşlar,

benim araçtada bir ugultu var ama nereden kaynaklandığını bulamadım ön teker bilyalarını değiştirdim,

ses birazda olsa azaldı,ama halen devam ediyor neden olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Serdar Vural

merhaba arkadaşlar,

bu başlığa göz attığım kadarıyla genel itibariyle mondeo'nun jant kapaklarından bahsedilmiş,

ama benim araç 2001 fiesta.Üzerinde orijinal jant kapağı vardı ancak sağ ön tekerden jant kapağından dolayı ses gelmeye başladığını fark ettim ve bütün kapakları yan sanayi jant kapağı ile değiştirdim ama yaklaşık bir ay kullandıktan sonra yine aynı ses gelmeye başladı...

sanayiye sordum ancak orjinalini takmadan bunu engelleyemeyeceğimi söyledi.

ön teker döndükçe poşet yapışmış gibi fışt fışt fışt ses . . . ama poşet yapışmamış :biggrin:

yeni kapak almadan bu tür bi sesi nasıl kesebilirim ?

Yorum bağlantısı

merhaba arkadaşlar,

bu başlığa göz attığım kadarıyla genel itibariyle mondeo'nun jant kapaklarından bahsedilmiş,

ama benim araç 2001 fiesta.Üzerinde orijinal jant kapağı vardı ancak sağ ön tekerden jant kapağından dolayı ses gelmeye başladığını fark ettim ve bütün kapakları yan sanayi jant kapağı ile değiştirdim ama yaklaşık bir ay kullandıktan sonra yine aynı ses gelmeye başladı...

sanayiye sordum ancak orjinalini takmadan bunu engelleyemeyeceğimi söyledi.

ön teker döndükçe poşet yapışmış gibi fışt fışt fışt ses . . . ama poşet yapışmamış :biggrin:

yeni kapak almadan bu tür bi sesi nasıl kesebilirim ?

Elektirik bantı ile tırnakları beslemeyi deneyin bence...Genelde jant göbeklerinde bu uygulanır,ama sizde nasıl olur denemek lazım...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet tırnaklarına elektrik bantı sarın.Ben focus da aylardır bu şekilde kullanıyorum tık yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Olcay Eyüboğlu

Benimde derhal denemem gereken bir uygulama. Umarım faydalı olur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Bende de aynı sorun vardı. Kışlık lastikler varken ses yaptı. Elektrik işleri için kullanılan bantla dıştan görülmeyecek şekilde 3-4 kat sardım, yerine oturttum ve ses kesildi. Kışlık lastikleri değiştirirken kapakları balans için çıkarıp tekrar takıldığı halde sorun olmadı. Kesin ve en ucuz çözüm bu. Görüntü kirliliği de yok aynı zamanda. (Yukarıda bazı arkadaşlar da önermiş zaten.)

Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER

Ben 2 kat bez koyarak kurtuldum bu sorundan.Tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Merak etme :yes:

Bandı denedim ama 2 tanesinde ses kesildi. 2 'si ses yapmaya devam ediyor. Kapakla jant arasında çok büyük boşluk var. 2,3 kat değil çok daha fazla sarmam gerekiyor sanırım. Ben de çok saramadım. Bandım bitti. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bandı denedim ama 2 tanesinde ses kesildi. 2 'si ses yapmaya devam ediyor. Kapakla jant arasında çok büyük boşluk var. 2,3 kat değil çok daha fazla sarmam gerekiyor sanırım. Ben de çok saramadım. Bandım bitti. :biggrin:

Hazır sökmüşken göbekteki logolarıda kontrol edin...benimkilerin hepsi elimde kalmıştı :) sonra onlarıda elden geçirip sağlamca yapıştırdım...

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Hakan Bey dün hepsini hallettim. Ses seda kalmadı. Logolara çok dikkat etmedim ama sakat olsalardı farkederdim. En azından ses kesildi. Önerileriniz için teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...