Uğur Ersoy 2 Ocak 2012 Paylaş 2 Ocak 2012 Herkese iyi akşamlar ve yeni yıllar diliyorum. 2008 Focus 2,5 110 HP araca sahibim. Trabzon'daki servislerden yemiş olduğum kazıkları önceki konularımda anlatmıştım. Artık kazık yiye yiye bazı konularda tecrübe sahibi oldum. Sizlerden focus araçlarının yedek parçalarının orjinallerinin markaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Fantezi yapıp 4 adet özel servise focus araçlarda kullanılan orjinal hava filtresinin markasını sordum. 4 farklı cevap aldım tabii ki. Her servis kendi anlaşmalı aksesuarcısının sattığı markalardan pahalı olanını orjinal adı altında satıyor. Acaba focus araçlarında kullanılan hava filtresi, yakıt ve yağ filtresi, far ampülleri, amortisör, fren balatası, vb sarf malzemelerinin orjinal diye tabir edilen markaları nelerdir? İnternette bulabileceğim GÜVENLİ bir yer var mıdır? Site sponsorumuzun sattığı parçalar orjinal midir? Teşekkürler. 2 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 2 Ocak 2012 Paylaş 2 Ocak 2012 (düzenlendi) Forburada.com Tamamen güvenilir. Orjinalse orjinal değilse değil yada orjnali bukadar diğeri bu kadar. Hemde bir günde malzeme elinizde. http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/215834-wwwfordburadacom/ 2 Ocak 2012 tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Ocak 2012 Paylaş 2 Ocak 2012 orjinali otosan fomoco motorcraft. diğer markalar da zaten tedarikçi diye geçer. Yorum bağlantısı
Uğur Ersoy 2 Ocak 2012 Yazar Paylaş 2 Ocak 2012 Teşekkürler. Ancak hava filtresine baktım az önce ne fomoco ne otosan ne de motorcraft. AlliedFRAM yazıyor üstünde. http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=1090390 Mesela bu orjinal midir? Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 2 Ocak 2012 Paylaş 2 Ocak 2012 Alper beye mesaj atın verdiğim linkten. Yorum bağlantısı
Mete Çetin 2 Ocak 2012 Paylaş 2 Ocak 2012 Abi kayış çeşitlerinde DAYKO Diğer ürünlerde FOMACO , MOTOCRAFT ,OTOSAN Arkadaşların belirttiği gibi fordburada şasi numaranızı veriyorsunuz size arcınaz uygun ürün yollanıyor. Ayrıca o sitede yan sanayi ürünler de var belirttin nasıl bir ürün istediğinizi . Sitemizin ana sayfasında sponsorlar kısmında alper bey o sitenin sahibi sorduğunuz sorulara cevap yeriyor baya ilgileniyorlar. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Ocak 2012 Paylaş 2 Ocak 2012 rulman- bilya vs de "skf" kullanabilirsiniz. tabi eski parçanın üzerindeki bilya koduna bakarak Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 3 Ocak 2012 Paylaş 3 Ocak 2012 (düzenlendi) Evet çok güzel bir konu, Orjinal yedek parçada marka önemli değildir,Yedek parçanın orjinal olduğu üzerindeki Logodan anlaşılır, Araç hangi marka ise yedek parçanın üzerinde logosu olmak zorunda, logo olmayan parça ( luk üzerinde logo Yoksa alternatif,eşdeğer parçadır) gibidir 3 Ocak 2012 tarihinde Sabri Güngör tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Orkun Özbay 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 Evet çok güzel bir konu, Orjinal yedek parçada marka önemli değildir,Yedek parçanın orjinal olduğu üzerindeki Logodan anlaşılır, Araç hangi marka ise yedek parçanın üzerinde logosu olmak zorunda, logo olmayan parça ( luk üzerinde logo Yoksa alternatif,eşdeğer parçadır) gibidir SAbri bey'in dediği gibi , Ford dünya çapında birçok üreticiyle çalışmakta. Q1 diye bir onay belgesi var. bildiğim kadarıyla bu belgeyi alan üreticiler Ford fabrikalarında üretim bantlarına yedek parça verebiliyorlar. ayrıca Ford , yedek parça satmak için de bazı üreticilerle anlaşabiliyor. örneğin aracınızın üzerinde fabrikada farklı bir marka piston çıkabilir, yetkili servis'te farklı bir piston kullanılabilir., bunların ikisi de orjinaldir , ancak yedek parça satışı için üretilen Q1 belgesini almamış olabilir. ya da montaj da mobil dolum yağı olarak kullanılabilir , ama serviste specleri karşılayan herhangi bir marka kullanılabilir biz de orjinal diye geçen otosan marka ürünler , avrupa'da yetkili servisler de kullanılamaz örneğin. bir diğer konu da , Ford üretimini aksatmamak için birden fazla üretici ile çalışabilir. örneğin bazı araçlar X marka lastikle fabrikadan çıkar bazıları Y marka lastikle... şimdi Ford'a montaj için veya yedek parça satışı için üretim yapan firmalar, aynı zamanda kendi dağıtım ağlarıyla piyasaya yedek parça satabilir ve bunu da orjinal diye adlandırabilirler. örneğin otosan fren balataları satışı için zamanında Beşer marka balataları ürettirip Ford (ya da Otosan , Ford avrupa'dan alınan izinlerle ilgili)kutusuna koyarak pazara sunuyordu. şimdi farklı bir marka ile çalışmalarına rağmen , piyasada Beşer marka ürünler hala orjinal diye satılabiliyor. ben bir keresinde böyle başka bir imalatçının kutusunda , Ford'un RED damgasını görmüştüm. yani Ford'un kalite kontrolundan geçmeyen ürünler imha olmuyor , imalatçının kendi satış ağı sayesinde pazara girebiliyor. bu yüzden en orjinali Ford - Fomoco - Motorcraft ambalajlı ,logolu ve parça numaralı olandır otosan marka olanlar ise otosan'ın iç piyasa için ürettirdiği, Ford'un kalite kontrolunden geçmiş parçalardır. bunları etiketlerinin üzerinde FINIS CODE (7 rakamlı global Ford numarası ) yazması gereken yerde T ile başlayan kodlarından tanıyabilirsiniz Yorum bağlantısı
Ümit Yıldız 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 Teşekkürler. Ancak hava filtresine baktım az önce ne fomoco ne otosan ne de motorcraft. AlliedFRAM yazıyor üstünde. http://www.fordburad...=9&urun=1090390 Mesela bu orjinal midir? Baktığınız filtre İthal parça dır buda orjinali fomoco dur(ford motor company) http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=82171 Yorum bağlantısı
Recommended Posts