Sonat Özmutaf 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Aramızda hiç Yansanayi Aks kullanıpta şikati olan varmı.? Aracımın sağ Aksı ömrünü tamamlamış ve değişmesi gerekiyo ithal buldum fiyatı 140 tl orjinali 300 tl civarı yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Güvenilir bir yerden mesela sponsorumuzdan sorun.. Sorunlu bir parçayı satmazlar zaten.. 1 Yorum bağlantısı
Sonat Özmutaf 7 Ocak 2012 Yazar Paylaş 7 Ocak 2012 İthal diye geçtiler banada herhangi bi marka alamadım Hakan bey Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Kesin bsg'dir Uzak durun...(genelde ithal derler bsg'ye) Mehmet abinin dediği gibi sitedeki sponsora öncelikle sorun... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Artık oto sanayilerde, 140 ın yarı fiyatına tamiri de yapılıyor, güzel bir biçimde Yorum bağlantısı
Sonat Özmutaf 7 Ocak 2012 Yazar Paylaş 7 Ocak 2012 Anladım Bsg'se uzak duruyorum.Ustam Tamir olayına pek sıcak bakmıyor.Galiba Aks'ın içini dolduruyolarmış buda pek sağlıklı olmuyo deniliyo nekadar doğru bilmiyorum.Ama bende değiştirme taraftarıyım orjinali tuzlu geleceği için ithal dediklerinden takmayı düşünüyodum.. Yorum bağlantısı
Sonat Özmutaf 7 Ocak 2012 Yazar Paylaş 7 Ocak 2012 mehmet bey sağ aksım komple boşluk yapmış ve arabaya yük binince kasada titreme oluyo baya sallıyo Yorum bağlantısı
Ömer Yanıktaş 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 Aynı sorun benim otomobilimde de vardı.Servis sağ ve sol aks komple değişecek dedi.Toplam maliyet işçilik dahil 2100 tl.Sağ aks yuvası aşınmış ve istersen tamir edebiliriz dediler.Tamir içinde toplam 500 tl fiyat çıkarttılar.İthal aks kesinlikle önermiyorlar.Tamir edilirse kısa bir süre sonra yeniden sıkıntı yaratabileceğini söylediler.Servisten çıkıp ,özel bir ford servisine gittim.Usta şanzıman kulağını değiştirdi,sağ aks yuvası tornacıda tamir edildi.Toplam 120 tl ye problem çözüldü.Usta aks başının yağsız kalmasından bu problemin oluştuğunu ve 50-60 bin sorunsuz idare edeceğini söyledi.Şu anda hiç problem kalmadı. Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 Sadece aks kafası satılıyor. Numune ile gidip aynısından alabilirsiniz. Hazır açılmışken içini falan da değiştirmekte fayda var. Yorum bağlantısı
Harun Aydın 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 ben kullanıyorum 1 aydır ilk aldığımda aracı değiştirdim markası bgs mi ne böyle birşey sorun yok şimdilik 120 tl ye falan almıştım. Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 (düzenlendi) Anladım Bsg'se uzak duruyorum.Ustam Tamir olayına pek sıcak bakmıyor.Galiba Aks'ın içini dolduruyolarmış buda pek sağlıklı olmuyo deniliyo nekadar doğru bilmiyorum.Ama bende değiştirme taraftarıyım orjinali tuzlu geleceği için ithal dediklerinden takmayı düşünüyodum.. Ben 2 yıl önce aynı sorundan dolayı aksları doldurtmuştum 2 yıldır hiç problem yok, zamanla bozulan aks lalelerinin içi dolduruluyor, iyi bir tornacı güzel bir şekilde düzeltebilir. Aksları doldurtacak veya değiştirecekseniz aks lalesine giren 3lü bilya var onu da mutlaka değiştirin, hatta hazır bu işlemler yapılıyorken, sağ aksı şaseye bağlayan "balık sırtı bilya" diye anılan bilyayı da kontrol ettirip gerekiyorsa değiştirin. Bu arada şanzuman yağı boşaltılacağı için şanzuman yağı da yenilenebilir. Hatta forumdan bir foto da var http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/227408-titreme-ve-panjur/ 26 Şubat 2012 tarihinde Erkan Kıyak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Aslan 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 Mümkünse orijinali ile değiştirmenizi,değilse tamir ettirmenizi öneririm.Geçen yıl ithal (veya yan sanayi) ile komple değişen aks,deneme sürüşünde sorunsuz; servisten ayrıldıktan 300 m. sonra özellikle dönüşlerde bir ses, direksiyonda sertleşme durumu oldu.Çözüm:Çıkan aks ücretsiz tamir edilip takıldı. Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 yan sanayi ürün takmaktansa orjinalleri tamir ettirmeyi deneyin. Boyu 2cm kadar kısa gelen yan sanayi ürün görmüştük. Satıcı geri alırken usta bir şekilde ayarlasaydı ya diye mızmızlanmıştı. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 27 Şubat 2012 Paylaş 27 Şubat 2012 Güvenilir bir yerden mesela sponsorumuzdan sorun.. Sorunlu bir parçayı satmazlar zaten.. Emmi doğru söylemiş Sponsorumuz Alper Beyle görüşürseniz yardımcı olacaktır.Üstelik alınan parçalar garanti kapsmındadır.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Şubat 2012 Paylaş 27 Şubat 2012 Orjinali tamir ettirmek yan sanayiden daha iyi olur.Aks tamiri yapan iyi ustalar var.. Yorum bağlantısı
Sonat Özmutaf 28 Şubat 2012 Yazar Paylaş 28 Şubat 2012 Acaba mersinde bu işi yapan yer varmı bilmiyorumki aramızda bilen biri varsa yardımcı olmasını dilerim ... Yorum bağlantısı
Mahir Günebakan 1 Aralık 2014 Paylaş 1 Aralık 2014 Arkadaşlar benim 2011 titanyum modeli otomatik focusum vari, bir haftadır araç tam dönüşlerde ses yapmaya başladı, sanki lastik sarıyor gibi ses yaptı. MErak ettim ve ustamı aradım sordum oda aks lerden olur dedi ama ancak hafta sonu gideceğim. Konu hakkında tecrübe etmiş kişiler Ankara için bana ne yapılacağını ve e uygun nasıl hallolacağını izah ederse sevinirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts