İçeriğe Yönlendir

Akü Boşalması

Barış Güler

Recommended Posts

Barış Güler

Eylül ayında aldığım akü iki gün önce bitti.Fordun serviste kullandığı süper calcium otosan aküsü.Dün götürdüm garanti kapsamında olduğu için yenisi ile değiştirdiler.Acaba havanın soğuk olmasından mı kaynaklandı?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Uzun süre çalıştırmadı iseniz olabilir ama sıfır aküyü bitirecek kadar soğuk yok durduğu yerde akü problemli de olabilir servis değiştirdiğine göre.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Eylül ayındaki akü yü bitirecek kadar soğuk zannetmiyorum ki olsun. Hele ki Erzincan da. Muhtemelen akü den kaynaklanan bir sıkıntı var ki değiştirmişler. Yoksa emin olun değiştirmezlerdi garantiden :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aküyü değiştirmeden önce arabanın şarjını ve kaçak olup olmadığını ölçmüşlerdir diye düşünüyorum. Eğer farlar falan açık kalmadıysa akü sorunludur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Güler

Akşam çalıştırmak istedim çalışmadı.Fırsat bulup servise gidinceye kadar dört defa takviye yapmak zorunda kaldım.Araçta herhangi bir açık yada kaçak elektrik yok dört defa takviye yapınca farlarada özellikle dikkat ettim.Araba her gün 10-15 km şehir içi yol yapıyor.Şarj seviyeside gayet iyiydi.Usta akünün şarja ihtiyacı olduğunu söyledi ama ben içime sinmeyeceğini söyleyince değiştirdiler.Yanlız servise girince bir saat kadar sonra her marşa bastığımızda çalıştı.Bende soğuktandır diye düşündüm.Sabah -10 dereceyi gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Marş basıyor ancak araç çalışmıyor ise soğuğa bağlı başka bir sorun da olabilir. Tabi şarj dinamosunun ve marşın sorunsuz olduğunu kabul ederek söylüyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Osman Bilgin
(düzenlendi)

1- yaklaşık iki ay önce 0 inci akü aldım, araca binmedim sadece haftada bir gibi 3-5 dk calistirdim, bugunde çalıştırmak istediğimde tık tık tık dedi kaldı akü basmadı. normal midir?

97 mondeo, aracda sonradan takılan alarm, kendi orjinal alarmi ve kontaga baglı olmayan teyip var.

2- kendi orjinal alarmını nasıl iptal ederiz, çünkü arada kendi kendine arka tarafdan bağımsız bir korna sesi gelior bakdım ama kornayıda goremedim.

.

tarihinde Osman Bilgin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

normal değilse aküyü aldıgım yere goturuyum sonucda garantisi var.. o yuzden bir cevap gelse super olurdu:=)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Normal değil. Sizin orjinal alarmda da sıkıntı var. Muhtemelen korna çalması, bozuk bir switch'e delalet. Önce onu gösterin, sonrasında zaten çakma alarma gerek kalmayacak.

Akünüz bitmişse değiştirtin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...