İçeriğe Yönlendir

Turbo Devreye Girmiyor Sanki?

Halit Bozkurt

Recommended Posts

Halit Bozkurt

Merhaba arkadaşlar, geçen hafta 45 bin bakımına gitmiştim. Araçta gaz kesip motor freni yaparken, tekrar gaza bastığımda sanki eski şanzuman boşluğu olan arabalar gibi hafif sert şekilde kapıyordu gazı. Onu yazılımla düzelttiler. Ertesi gün uzun yolda gaza asıldım, sanki turbo devreye girmiyor araç normal hızlanmasını yapıyor. Eskiden gaza yüklenince turbonun devreye girdiği aralık bariz belli olurdu, hemen ivmelenirdi. Kaputu açıp, gaz verdiğimde turbonun döndüğünü duyuyorum, "vıııvvvvv" şeklinde inliyor ve çalışıyor. Ben mi yanlış algıladım acaba diye de şüphe ettim kendimden ama bariz ivmelenme sorunu var. Bugün vakit olursa servise gideceğim (Antalya- Merkez - Bilaller Ford Resmi Servisi) Önce burda bir paylaşayım istedim..

Yorumu olan varsa, paylaşırsa sevinirim.. Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yazılım ile düzletme olmaz da, İds i bağlayınca, sizdeki program için yeni bir yazılım çıkmış ise, otomatik olarakyüklenir, bazen yan etksii olur, sizin yaşadığınız gibi, ilk durumda nasıldı? gaz verince çok ani olarak tepkiyi hissediyodunuz, u anda tepkiyi hiseetmediğinize göre, enjektör püskürtmesi biraz azaltılmı sanırım (fabrikasyon düzenleme) motor gücü ile ilgisi yokruru ikisi karışmasın

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

Evet

yazılım ile düzletme olmaz da, İds i bağlayınca, sizdeki program için yeni bir yazılım çıkmış ise, otomatik olarakyüklenir, bazen yan etksii olur, sizin yaşadığınız gibi, ilk durumda nasıldı? gaz verince çok ani olarak tepkiyi hissediyodunuz, u anda tepkiyi hiseetmediğinize göre, enjektör püskürtmesi biraz azaltılmı sanırım (fabrikasyon düzenleme) motor gücü ile ilgisi yokruru ikisi karışmasın

evet haklı olabilirsiniz Çağlar Bey, sanki enjektör püskürtmesi azalmış gibi? Öncesinde gaza yüklenince 2,2 devrin üzerinde ani hızlanma yapar ve yaklaşık 4,0 devre kadar bu ivmelenme hissedilirdi. Ama şimdi sabit bi hızlanması var, ivme yok gibi. Ben eski hissettiğim ani ivmelenmeyi turbodan sanıroyrdum, sanırım daha fazla enjektör püskürtmesinden kaynaklı? Bu arada evet, ids bağlantısı yaptılar. Ben sözün gelimi yazılımla dedim. Servise gitsem mi şimdi, bi müddet daha bu şekilde devam edeyim mi? Turboda sorun olsa bu gösterge panelinde gözükür mü?

Bir de mazotun bitmesini bekliyorum, yeni depoda aynı şeyi yapacak mı bakalım? Çünkü mazotu şehirlerarası bir shell istasyonundan almıştım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

artık birşey yapılamaz, bu yazılım hadisesi seçime bağlı deildir, yani, word windows 7 /xp yükle kaldır gibi değil, siz yine de baktrın ama normal diyebilirler

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Halit bey müsait olduğunuz zaman ki bu öğleden sonra olursa sevinirim benim aracımı kullanmanızı öneririm .

bakalım arada fark olup olmadığını görmeniz açısından.

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

Halit bey müsait olduğunuz zaman ki bu öğleden sonra olursa sevinirim benim aracımı kullanmanızı öneririm .

Sağolun Atilla Hocam, ama problem kendiliğinden düzeldi sanırım yakıttan kaynaklı falandı? Dün akşam işten çıkınca aracın yine eskisi gibi ivmelendiğini farkettim. 4-5 kez dip gaz yaptım ivmeleniyor. Sanırım kötü yakıt (şehirlerarsı bir Shell istasyonundan almıştım Manisa Alaşehir civarından) enjektörlerde tıkanmaya yok açtı yada başka birşey. Nazik teklifiniz için teşekkürler. İşlerinizde kolay gelsin.

Bu arada sakın FULL'den almayın mazotu kötü. Ben ilk FULL'den aldıktan sonra bu ivmelenmenin kesildiğini farketmiştim. Peşine Shell'den aldım. O da şehirlerarası bi istasyondu güven olmuyor dolayısıyla.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yol üstünden pek yakıt almayın, bildik yerlerden depoyu doldurun.

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt
(düzenlendi)

Yol üstünden pek yakıt almayın, bildik yerlerden depoyu doldurun.

Normalde öyle yapıyorum hocam şehiriçinde Petrol Ofisi bi istasyon var sürekli ondan alıyordum. Mecbur kalınca aldım. O da farklı problemlere sebep oldu. Türkiye'de birçok insan malesef haksız kazancın peşinde.

tarihinde Halit Bozkurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Normalde öyle yapıyorum hocam şehiriçinde Petrol Ofisi bi istasyon var sürekli ondan alıyordum. Mecbur kalınca aldım. O da farklı problemlere sebep oldu. Türkiye'de birçok insan malesef haksız kazancın peşinde.

aracın düzeldiğine sevindim ve bu arada ben sürekli aynı yerden alırım.

PO güllükteki benzin istasyonundan alırım başka hiç bir yerden almam.

ara bir aracı fazlasıyla sıkıştırırım limitlerini zorlarım .araca iyi geldiğinide gördüm .(benim kararım tabiiki)şimdi başkası çıkıp yok şöyle yok böyle zararı olur diye yorum yazar.tekrarlıyorum (benim şahsi kararım)

HERKESE saygılar

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Konuyu okuduğumda yakıttan olabileceği aklıma gelmişti. neyseki sorunun yakıt olduğu anlaşılmış. SHEEL ile ilgili bende problem yaşamiştım. Bu yakıttan çok istasyonla alakalı bir durum, ben OPET'le ilgili hiçbir sıkıntı yasamadım, Türkiye sınırları içerisinde oyüzden işimi şansa bırakmayıp OPET kullanıyorum...

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

wurtz kullanmak iyi olur mu acaba tam temizlik için?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...