İçeriğe Yönlendir

2000 Model Ford Mondeo Çok Sorunum Var Yardım Edin

Bora Kılıçoğlu

Recommended Posts

Bora Kılıçoğlu

Merhabalar;

Aracım 2000 model ford mondeo mk2 kasa otomatik vites ghia.

Aracımda bir takım sıkıntılar var ve bunları çözmek konusunda pek bilgim yok istanbul anadolu yakasında oturuyorum. Bildiğim güvenilir bir ford serviside yok.

sorunlarım ise şunlar

1) aracımı ilk çalıştırdığımda abs tcs lambaları normal olarak yanıyor ve sönüyor. Fakat bir yere gidip durup stop ettikten sonra. Tekrar aracı çalıştırdığımda abs lambası yanmıyor sadece tcs lambası yanıyor. Frenleme ile yaptığım testler sonucu lamba yanmadan çalışsada abs'nin devrede olduğunu gördüm pedalda titreme ve kızaklanma olmama ile.

2) Aracımda ilk başlarda yol bilgisayarındaki menzil durumu gösteriyor iken şu anda hiçbir veri göstermemekte. Ayrıca aracın yakıt tüketimi anormal derecede fazla şöyle bir örnek vereyim 20 litre lpg ile maksimum 120 km gidebiliyorum. benzinde de tüketim aynı seviyelerde hatta daha da fazla olabilir.

3) Geçen hafta Tekirdağa bir iş için gittiğimde otobanda hararet seviyemin neredeyse sıfıra kadar düştüğünü gördüm. Lpg'den çıkıp benzine mi geçmeye çalışıyor ne yapıyorsa neredeyse stop edecek konuma geliyordu araç üstelik 120 km hızla giderken. Lpg sistemi sıralı sistem stafanelli. Bende termostadı bozulmuştur düşüncesi ile aracı bir özel servise götürdüm tekirdağda termostat değişti termostat değişirken soğutma suyunuda depadakinide komple boşalttılar bu şekilde oluyor diyerek. 70 tl orada tamirine verdim. 2 3 gün iyi gibiydi gerçi yine soğuk çalışıyordu ama sonra yine aynı oldu şu an o durumda hala.

4)kalorifer tesisatımda ise şöyle saçma bir durum var yönlendirmeyi nereye ayarlarsam ayarlayayım hiçbir yerinden tam olarak havayı net alamıyorum içinde bi yere üfürüyor sanki. Termostat da bozuk olduğundan kalorifer bir türlü ısıtamıyor aracı. Tabi bu düşük hararet durumu hız yapılan ve açık olan yollarda oluyor sıkışık trafikte aracın harareti gayet normal.

5)130 140 km ile gittiğimde ise sanki arka sol tekerlekte böyle yalpalama oluyomuş gibi direksiyonda garip bir duygu yaşıyorum yani hızlı gittiğinde böyle yola oturmuş hissi yaşatmıyor araç.

6) kırmızı ışıkta duruyorum frene basılı bir şekilde beklerken sağ ön tekerleğin olduğu yerden ciddi bir tıkırtı sesi geliyor giderken frenleme yaparken böyle bir ses yok.

şu an aklıma gelen sorunlarım bu şekilde.

Tüm bunlara rağmen aracımdan son derece memnunum sadece bu araca ne gibi tamir yaptırmam gerekli ve nerede yaptırmamı önerirsiniz onu merak ediyorum ve tabi ki tutar olarak ne kadara mal etmem gerekir tahmini fazla anlamadığım için tamircide kazık yemekten korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1- Abs lambası ilk kontak açıldığında yanmadığı halde abs çalışıyorsa, duy soket veya ampul sorunudur...

2- Arçta benzin var mı, ne kadar benzin var, benzin göstergesi doğru çalışıyor mu ? 20 litre ile 120 km'yi istanbul içinde otomatik bir araçla şehir içinde gidiyorsanız, bence normal..

3- Termostatınız bozukmuş, takılan da bozulmuş..

4- Motor soğuksa, kalorifer otomatik modda az üfler.. Ama anlattığınıza göre yönlendirme kapaklarında sorun var, tamiri zordur.

5- Rot balansçıya gidin, hem rot ayarlarına hem de lastiklerin balanslarına baktırın.

6- Bence o ses giderken de vardır da duymuyorsunuzdur.. Frene basınca yapıp bırakınca kesildiğinden emin misiniz. ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

ABS ışığının yanıp sönmesi bende de oldu akü zayıflamış olabilir çünkü başıma geldi akü değişti sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu
(düzenlendi)

1)ilk kontak açmada yanıyor daha sonra arabayla bir yere gidip durduktan sonra tekrar çalıştırınca yanmıyor.

2) benzin çeyrek depo kadar var benzin göstergesi doğru çalışıyor evet. geçen 12 litre lpg aldım yani 30 tl'lik 75 km ancak gitti :(

3) termostat değişiminde soğutma sıvısıda komple değişmeli mi? maliyeti ne kadar olmalı ben geçen taktırdığımda 70 verdim biraz fazla gibi geldi

4) buna çok üzüldüm işte inşallah dediğiniz gibi değildir :(

5) rot balans yaptırdım aynı sorun halen var

6) giderken kesinlikle yok çünkü araç giderken hiç ses yok hayatımda bu kadar sessiz araç görmedim kabin içi ses mükemmel.

İlginiz için çok teşekkür ederim

aku bir kez bir hatamdan dolayı tamamen bitmişti ondan 1 hafta sonra başladı bu sorun dediğiniz gibi olabilir gerçektende :) bitik olduğunu nasıl anlayabilirim akü yeni takılı 2011 de takıldı ama açık unutulan bir ekipman nedeniyle bir sabah boş akü ile karşılaştım :(

tarihinde Bora Kılıçoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1- Lamba yanmadığı zaman abs'nin devreye girdiğinden eminseniz ampul yada ampul tesisatındandır aklıma başka olasılık gelmiyor.

2- Bence yarım depoya kadar benzin alırsanız menzil düzelir.. Anladığım kadarıyla hep az benzin alıyorsunuz.. Arabanız çok yakıyor demekki ama önce düzgün bir ölçüm yapın.. Depoyu tam doldurun, bitsin, sonra tekrar aynı istasyondan tam doldurun kaç litre yakıt aldığını hesaplayın, ne kadar yol yaptığınıza bakın, 12 litre ile ölçüm olmaz, 12 litre ile 130 km hızla benzine geçtiğinde 80'e düşerseniz 10 km daha gidersiniz.. Yüksek hız, yüksek basınç gerektirir, basınç düşünce araç benzine geçer ama lpg bitmez..

3- suyun değişmesi iyi olmuş, antifriz, termostat ve bunların işçilikleri için 70 lria bence normal.

4- Otomatik moddan çıkararak denediniz mi ?

5- Lastik havalarınızı kontrol edin.

6- Duran aracın frenine basınca ses yapacak bir yer bilmiyorum ben..

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

1- Lamba yanmadığı zaman abs'nin devreye girdiğinden eminseniz ampul yada ampul tesisatındandır aklıma başka olasılık gelmiyor.

2- Bence yarım depoya kadar benzin alırsanız menzil düzelir.. Anladığım kadarıyla hep az benzin alıyorsunuz.. Arabanız çok yakıyor demekki ama önce düzgün bir ölçüm yapın.. Depoyu tam doldurun, bitsin, sonra tekrar aynı istasyondan tam doldurun kaç litre yakıt aldığını hesaplayın, ne kadar yol yaptığınıza bakın, 12 litre ile ölçüm olmaz, 12 litre ile 130 km hızla benzine geçtiğinde 80'e düşerseniz 10 km daha gidersiniz.. Yüksek hız, yüksek basınç gerektirir, basınç düşünce araç benzine geçer ama lpg bitmez..

3- suyun değişmesi iyi olmuş, antifriz, termostat ve bunların işçilikleri için 70 lria bence normal.

4- Otomatik moddan çıkararak denediniz mi ?

5- Lastik havalarınızı kontrol edin.

6- Duran aracın frenine basınca ses yapacak bir yer bilmiyorum ben..

1-Ampul tesisatını bir kontrol ettireyim dediğiniz gibi bencede

2- depoyu fullemeden önce değiştirmem gereken parçalar var mıdır? değiştiğinde yakıt tüketimine olumlu etki yapabilecek?

3- kasım ayında suyunu değişmiştim antifrizli su koydurmuştum tekrar değişti. Demek ki termostat böyle değişiyormuş.

4- otomatik moddan çıkarak denedim evet o zaman sona aldığımda üfürmesi artıyor ama dediğim gibi her yerinden geliyo mesela ben sadece cama vursun istiyorum öndeki ızgaralardan da bir miktar geliyor. sadece yüzüme vursun istiyorum cama üfüren yerdende geliyor garip bir durum

5- lastik havalarımda tam haftalık olarak hep kontrollerini yaparım. 31 ps hepsi

Tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. termostat kontrol edilmeli (yeni de olsa)

2. polen filtresi ne bakmalı

3. v kayış gergisi tıkırtısını, otomatikte, dururken, D de iken duyuyor olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

1. termostat kontrol edilmeli (yeni de olsa)

2. polen filtresi ne bakmalı

3. v kayış gergisi tıkırtısını, otomatikte, dururken, D de iken duyuyor olabilirsiniz.

1.termostat kesin kontrol ettireceğim.

2.poleni de değiştireyim hiç değiştiğini hatırlamıyorum.

3. evet d'de dururken ses geliyor boşa geçirdiğimde ses kalmıyor. Nasıl düzeltecez bu durumu?

Bİrde servis olarak nereyi önerirsiniz tanıdık vs. Lütfen

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

3- kasım ayında suyunu değişmiştim antifrizli su koydurmuştum tekrar değişti. Demek ki termostat böyle değişiyormuş.

4- otomatik moddan çıkarak denedim evet o zaman sona aldığımda üfürmesi artıyor ama dediğim gibi her yerinden geliyo mesela ben sadece cama vursun istiyorum öndeki ızgaralardan da bir miktar geliyor. sadece yüzüme vursun istiyorum cama üfüren yerdende geliyor garip bir durum

5- lastik havalarımda tam haftalık olarak hep kontrollerini yaparım. 31 ps hepsi

Tekrar teşekkür ederim.

3- Öyle değişmez de illaki su boşaltılır, boşalttığı suyu yeniden koyabilirdi, koymak istememiş, demekki kirli gördü.. Vardır bi bildiği

4- Az biraz kaçak olması normaldir, ama hiç yönlendirme yapamıyorsanız sorundur... Ben cama çevirdiğimde elimi ön ızaraya tuttuğumda sıcaklığı hissedebilirim... Ama rüzgar hissetmem.. Bu kadar kaçak da 12-13 yaşında bir araç için bence normal..

Arabayı ne zaman aldınız.. Bir İstanbul toplantısına katılın, arkadaşlar test ederler...

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

Anladım demek ki bir sorun varmış onuda değiştirmiş. Az bir kaçak var rüzgar şeklinde değil evet. Arabayı temmuz ayında aldım geçen sene. Toplantı ne zaman yapılıyor katılmayı çok isterim tabiki de. servis olarak önerisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

6.sorunun cevabını söyleyeyim mi :)

jant kapağı :) (bijonları kapatan küçük kapak)

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

Maslağa geçerseniz, Osman mevcutlu olarak beklemekte

tamam bir maslağa uğrayayım ben en kısa sürede.

Jant kapağı neden olsun anlayamadım ben küçük kapakta nasıl bir sorun olabilir ki? Araçta kendi orjinal çelik cantları bulunmakta.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
(düzenlendi)

D de tikirti yapiyorsa gergi degisecek ama asil mesele baska. Kasnaklardan biri yalpa yapip gergiyi bozuyor olabilir, Benim basima geldi tam yapacaktim ki arabayi sattim :D

tarihinde Mehmet Taner Kadak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu
(düzenlendi)

v kayışı 2 ay önce değişmişti sanırım bir kontrol ettirmekte fayda var onu da.

Bu arada çok önemli bir sorum daha var şöför tarafındaki kapı açıldığında içerdeki ışıklar yanıyor fakat yolcu tarafı ve arka kapılar açıldığında içerideki ışıklar yanmıyor bu neden olmuştur?

Ve şöför koltuğunu yukarı kaldıran dişlim dün bozuldu :(

Birde farlar açık kaldığında şöför kapısı açık kaldığında sesli uyarı vermesi gerekiyor mu bende vermiyor da?

Cidden sıkılmaya başladım inceledikçe sorunlar daha çok gözüme batıyor off off.

tarihinde Bora Kılıçoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

Osman ustaya bi gözükün. Ama gittiğinizde 40 yaşlarında kır saçlı gözlüklü bir eleman görürseniz dikkat edin.

Kim ki dediğiniz kişi çağlar bey mi :)

Mutlaka gideceğim osman ustaya tabi öncelikle biraz paraya ihtiyacım var :fiuw:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Osman ustaya bi gözükün. Ama gittiğinizde 40 yaşlarında kır saçlı gözlüklü bir eleman görürseniz dikkat edin.

elbet o pasaportun süresi dolar :mamba:

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

4 sorunun cevabı arabanın kalorifer sistemi vakumludur arac calıstırdığınızda ynlendirme yaptıgınızda havayı dağıtır. eğer herhangi bir şekilde hava alamıyorsanız ki alamıyorsunuz bütün yonlendirmelerde havayı on cama az bi şekilde ufler bunun sebepi içerdeki dağıtım hortumların zamanla yıpranması ve yırtılması tahrip olması km saat gösterge paneli ve torpido kapağı sokulerek tamir olabiliyor bunu yaptıkdan snra sorununuz çözülecektir

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

hafta sonu ankaraya gittim ve bütün sorunlarımdan kurtuldum arkadaşım vesilesi ile

Sorunların çözümleri

1 ) Abs sorunu çözümü abs lambası temassızlık yapıyormuş yenisi takıldı düzeldi

2 ) Havalandırma sorunu polen filitresi değiştirildi şu an mükemmel durumda

3) Soğuk çalışma termostat problemi tekirdağda takılan termostat 78'lik bu araç ile alakasız bir termostat olduğu için açık kalmış motorcraft takıldı mükemmel durumda şu an

4) Hava filitresi benzin filitresi de değiştirildi aracın çekiş vs arttı yakıt tüketimi normal seviyelere indi şu an

5) 130 140 km hızda giderken sol arka tekerlekteki yalpalama lifte kaldırdığımızda el freninin lastikli bir teli lastiğe sürtüyor ve yavaş dönmesine neden oluyormuş düzgün şekilde diğer kabloların arkasından geçirdik. Bu sorunda ortadan kalktı.

6) Şu an tek sorunum yol bilgisayarındaki menzil durumu gözükmüyor??

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
6) Şu an tek sorunum yol bilgisayarındaki menzil durumu gözükmüyor??

Benzin alın demiştim.. Aldınız mı ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

el freni teli , lastiği mi yavaşlatıyor muş? sonuçta ilgili arıza düzelmiş ama sebebi çok ilginç miş

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

el freni teli , lastiği mi yavaşlatıyor muş? sonuçta ilgili arıza düzelmiş ama sebebi çok ilginç miş

Ben el freni bırakmıyormuş gibi yorumlamıştım, sen de öyle yorumla :D

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

50 tl'lik benzin alabildim depoyu fulleyemedim henüz malüm çok pahalı benzin :(

el freni teli olduğunu söyledi arkadaşım sert bir tel lastiğe yakın böyle telin üzerinde çark gibi bir plastik parça mevcut sağ taraftaki lastiğe değmiyor sol taraftaki değiyordu ve sürtünüyordu sanırım ondan dolayı güç kayıbına neden oluyordu bu sürtme. El freninin bırakmama gibi bir durumu yok. keşke fotosunu çekseydim daha net konuşurduk

Yorum bağlantısı
Bora Kılıçoğlu

50 lira kaç litre benzin yapıyor ?

11.45 litre yaklaşık olarak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...