İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2005 Geri Vites Lambası

Barbaros Saçmalı

Recommended Posts

Barbaros Saçmalı

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Arabama park sensörünü kendim taktım montajı tamam arka aydınlatmanın bağlantı soketini de buldum,bunlarda hangi renk olanı geri vites lambasının + ve - uçları bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz
(düzenlendi)

bilen varmıdır bilemicem ama kendiniz deneyerekte bulabilirsiniz.

tarihinde Ahmet Akdeniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rengi ezbere bilmek pek gerekmez, bu iş tasarlanmış kontrol kalemleri vardır.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Geri vites ampulüne giden kablo renklerini takip edin. Tam emin değilim ama ( - eksi ) şase diye tabir edilen kablo diğer kablolardan daha kalın olma ihtimali vardır.

Yorum bağlantısı
Barbaros Saçmalı

kendim deneyerek bulamadım üstelik şimdide lamba yanmıyor oto elektrikçiye gitmekten başka çare kalmadı

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Renk önemli değil aslında. Soket karşılığına denk gelen kablodanda anlaşılabilir. Ölçü aleti olsa arkadaş yapabilir aslında.

Yorum bağlantısı
Barbaros Saçmalı

Araçtaki sağ tarafta bulunan geri vites lambasının tarafındaki soketi söktüğümde park sensörünün kablosunu soketteki bütün kablolarda denedim olmadı lakin park sensörü sağlam 12 v'luk adaptörle denedim kabloyu değdirince hemen çalışıyor gittim sırf bunun için ölçü aleti aldım birde böyle bir deneyeyim valla yapamazsam rezil olacağım millete o kadarda hava attım ben yaparım diye.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Aracı geri vitese takıp deniyorsunuz diye umuyorum.(Geri vites lambası yanıkken) kısa devrede yaptırıp sigortayı attırmış olmayasınız.

Yorum bağlantısı
Barbaros Saçmalı

evet geri viteste denedim tek tek kablolara baktım heralde sigorta attı diye tahmin ediyorum

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

evet geri viteste denedim tek tek kablolara baktım heralde sigorta attı diye tahmin ediyorum

Geri vites lambası yanıyormu?

Yorum bağlantısı
Barbaros Saçmalı

Merhaba arkadaşlar benim gibi arabanın hiçbir şeyinden anlamayan ama merak edipte yapmaya çalışan yaparken acemilikten kaynaklanan her türlü soruna rağmen inat edip işi başarmaya çalışanlara ilk tavsiyem

sabırlı olup yapılacak işi gündüz gözüyle yapmak olacaktır çünkü ışık kaynağı na kadar güçlü olursa olsun gün ışığında iş yapmak gibisi yok

ben biraz sabırsız olduğumdan aklıma takıldımı hemen yapmaya çalışıyorum

geç saatlere kadar çalıştığımdan ancak hafta sonu fırsatım oluyor lakin hafta sonunu bekleyemediğimden akşamları bakma fırsatım olmuştu

neyse lafı fazla uzatmayayım o kadar kişiye sormama rağmen bir türlü nokta atışı yapamadım fakat her anlatılandan bir şeyler anlamaya calışıp

ve bir adette ölçü aleti satın alıp işe başladım bu işle uğraşırken geri vites lambasının sıgortasını attırmışım ilk once sigorta kutusundan yerini bulup yenisiyle

değiştirdim artık geri vites lambası yanıyordu sonra söketi tekrar yerinden çıkardım sokette 5 adet kablo geliyor bunlardan bir tanesinin rengi siyah

olçü aletindeki siyah prop ucunu oraya yerleştirdim kırmızı prop ucuylada başladım tek tek yoklamaya vee nihayet 12 volt gelen kabloyu buldum bu yazıyı gece saat 04 sularında yazdığım için rengini hatırlamıyorum ama söketi çıkarıp kendinize doğru çevirdiğinizde sıyah kablonun bir altındakı kablo geri vites ampulüne giden

kablo park sensorününün sıyahını soketteki siyak kabloya kırmızı kabloyuda yerini tarif ettiğim kabloya bağladım ve sonuç olumlu nihayet çalıştırmayı başardım

ve gerçektende çok mutlu oldum inanın bana benim gibi arabanın hiç bir şeyinden anlamayan biri olarak bunu başarmak beni cook mutlu etti

bunları uzun uzun tarif edip anlatmamın sebebi ise benim gibi arabadan anlamayan birisi benim gibi park sensörünü kendi kendine takmayı kafasına koyarsa

araştırırken zorluk çekmesin diyedir ayrıca soruma katkısı olan herkese teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Tebrik ederim. Ayrıca arabadan anlamıyorum diye kendinize haksızlık etmeyin. Yaptığınız şey arabadan anlamayla ilgili değil. Resmen oto elektrikçiliği yaptınız.

Yorum bağlantısı
Barbaros Saçmalı

evet aynen öyle siyah toprak hocam

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Aslında çok önemli değil ama yinede doğru bilmekte fayda var. Otomobillerde toprak ibaresi yerine şase kullanılır.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Bizde de aslinda ground, turkce karsiligini soylemistim.

Önceki mesajımdada söylediğim gibi aslında çok önemli değil. Ama tutupta evde elektrik prizini değiştirip a buda aynı arabadaki gibi toprak dur şuna bağlayayım diye hata yapılmasın söyledim :) Evdeki prizin toprak ucuyla arabadaki şase ucu arasında dağlar kadar fark var çünkü.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Yusuf_Ekici

merhaba arkadaşlar

bildiğimiz gibi nedense fiestalarda geri vites lambası tekli ve bunun sıkıntısından dolayı gece karanlığında ufak bir sürtme yaşadım allahtan çok büyük bir hasar olmadı bu olay benim canımı cok sıktı .

bu sorunun çözümü ne olmalı ?

fiesta geri vites lambası t20 diye bilinen ampül mü ?

eğer t20 ise bu ampulün normal watt değeri kaç ve güçlü ışık almak için hangi ampül ile değiştirmeliyim 

led ampül yada normal ampül tavsiyeleriniz için degerli görüşlerinizi bekliyorum.

saygılar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...